- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #1.761
2.Bebeğe dr.lar izin vermedi.Ama ben düşündüm fakat düşük yaptım.Belki izin vermemelerinin sebebi oğlumdan dolayıdır.Çünkü ilerleyen aylarda hastanede kalmam gerekirse bu sefer oğlum için zor olabilir diye mi bilmiyorum.Ya neden genetik yapmadılar bende bilmiyorum.İlkin o tahlil sonuçlarına bakalım onlara göre lazım olursa genetik isteriz dediler ama sonuçlar iyi çıkınca mı ne istemediler.Ya her dr. farklı bir şey söyledi.Kafam çok karıştı.
Başa dönme canım ya ben o yüzden yazmadım,üzülürüm yoksa ama inan bebeğimi kaybetse idim ben hiç düşünmeden hamile kalırdım tekrar.Önemli olan Yüksek riskli gebeliklere bakan büyük hastanelerde kontrol altında olman bana dr.biri öyle demişti.Anında müdahele ederler çünkü
tam olarak ne dediler ki .benim doktorum çok sıkı kontrolle gideceğiz dedi.ama sana neden öle demediler off ya şu help..bu saatten sonra normal kadın doğumcu bakmıyorki zaten.onlara göre biz fazlayız sorumluluk almıyorlar.
tam olarak ne dediler ki .benim doktorum çok sıkı kontrolle gideceğiz dedi.ama sana neden öle demediler off ya şu help..bu saatten sonra normal kadın doğumcu bakmıyorki zaten.onlara göre biz fazlayız sorumluluk almıyorlar.
canım bunlar normal tahlil değil mi neden genetik istemedi .bu hafta mert kazandıya gideceğim.o benim durumumu biliyor.genetik sonuçları gelince onun yanında başka doktora da gitmeyi düşünyorum ama işte bu help olayından korkuyorum ben yine umutsuz vakaya döndümm(
Sana neden öyle demediler derken?
Kardiyovasküler risk paneli, genetik test, pıhtılaşma varmı yokmu ona göre söylüyorlar. Diğerleri normal tahlil. Ama önemliymiş. Egede riskli gebelik uzmanı diyemi geçiyor mert kazandı yada öyle geçen doktor varmı biliyormusun. Birdaha aynı şeyleri yaşamayacağız hep bunu tekrar et kendine, beynine , evrene hep bu sinyalleri ver başlarda inanmıyo ama zamanla inanıcak.
cevap şu da olabilir senin bir evladın var benim yok o yüzden tehlikeye rağmen izin verdi ya da ben başındayım daha.hastane çıkışında söylemişti daha kontrollü gideceğiz diye doktorum.bakalım tahliller ne olacak doktorlar ne diyecek
Canım her bünye bir olmaz belki senin bünyen daha dirayetlidir.Bir de çocuğum olması büyük faktör sanırım dediğin gibi.Ben ailemden uzak gurbetteyim.Tabi dr. a gittiğimde yanımda oğlumu da görüyorlar.Ama bana sen hamile kal biz gereken müdaheleyi yaparız sıkı takip yaparız diyen de oldu.Hatta belki yaşamazsın bir insana aynı yerde aynı renk aynı model bir araba 2. kez çarpar mı diyen niye korkuyon diyen dr. da oldu ama benim sorumlu olduğum bir evladım olması beni durdurdu hep.Anlatabilmişimdir umarım.Ayrıca sana tavsiyem ben bunu dr.lara dediğimde çok iyi düşünmüşsün dediler.Sana da söyleyeyim muhakkak hamile kalınca diyetisyenede git.Beslenmeni o belirlesin.Artı gerek duyarsan psikiyatriye ya da psikoloğa git ben onlara da danışmıştım bu gibi durumlarda onlarda yardımcı oluyorlarmış hatta hamileliğin 4. ayından sonra dokunmayacak ilaç vererek stressiz geçirmene yardımcı oluyorlarmış tabi gerek duyarlarsa.Bunlar sana artı katacaktır.İlaç almak istemezsen bile terapi olarakta hamileliğin boyunca destek alırsak psikiyatriden daha kaygısız ve rahat geçiririsin canım
Kardiyovasküler risk paneli, genetik test, pıhtılaşma varmı yokmu ona göre söylüyorlar. Diğerleri normal tahlil. Ama önemliymiş. Egede riskli gebelik uzmanı diyemi geçiyor mert kazandı yada öyle geçen doktor varmı biliyormusun. Birdaha aynı şeyleri yaşamayacağız hep bunu tekrar et kendine, beynine , evrene hep bu sinyalleri ver başlarda inanmıyo ama zamanla inanıcak.
evet canım egede riskli gebelik uzmanı. sadece derslere giriyor.muaynesi var.benim arkadaşım 40 yaşında olduğu için ona gitmişti.bizim de preklamsi başlayınca acilen onu bulduk.ama 1 kere gittim ona.onunla devam edip etmeyeceğimi bilmiyorum önce mert kazandıya gideceğim tahlil sonuçlarından sonra fuat akercana sonra da namık demire birer kere gidip aynı şeyi mi söylüyolar diye teyit edeceğim.egede fuat akercan ve mert kazandıyı biliyorum.dışarda muayneye gidyorsun onlar seni egeye yönlendiriyor.zaten asistanları var başka doktorun hastası olarak görünüyorsun ama doktorun seninle ilgileniyor asistanları bilgi veriyorlar
Tamam anladım canım saol. Benimde haftaya kromozom testi sonuçlarımda çıkar ondan sonra kime gideceğim bilmiyorum. Ama tedavi şeklimiz net iğne ,coraspin .folik asit, diyet, stressiz yaşam vs....
canım sen ne zaman düşünüyon bebeği?o kadar çok hikaye okudum ki burda herşeyi karıştırdım artık.
Beygü'cüğüm hatta bu sitede miydi? Başka bir topikteydi sanırım ilk hamileleiğinde help geçirmiş bir bayan vardı.İkinci hamileliğinde hiç help geçirmeden doğum yapmıştı.Bunun iyi örnekleride var.Bu topiktede var.Hele bir de Ege Üniversitesinde gidiyorsan kontrollere daha rahat ol.Çünkü Konya benim gittiğim dr.lardan bir tanesi hastasında bu tanıyı koyunca Ege ye yollamış.Olumlu düşün olumlu olsun canım.Allah herkesin yardımcısı olsun.
açıcası o stressiz tarafı beni korkutuyor.sen çalışıyor musun ev hanımı mısın ? ev hanımı olunca daha kolay evde dinlenirsin.gerçi ben evde daha çok kurgularım gibime geliyor ayyy bi zaman geçsin hamile kalalım hayırlısıyla sonra da mutlu sonu görelim inşallah
Yaza düşünüyorum temmuz gibi bakalım. Kısmet. Sen ne yapacaksın peki diyeceğim ama doktorlara bağlı tabi. anladığım kadarıyla daha gitmemişsin.
Geçen yıla kadar dersanede çalışıyordum. Bu sene çalışmıyorum ama dediğin gibi evde daha mutsuz oluyor insan. Seneye ya dersaneye geri döneceğim yada bir iş açacağım kendime. Ev hanımlığı cidden zor zanaat.
öğretmen msiin?çalışan insana evde oturmak zor geliyor.ben hastaneye yattığım hafta öğrencilerim için çok üzülmüştüm.bıraksalar okula dönecektim.izin almayı sevmem.12 yıldır senede 1 yada 2 defa sevk alıp okula gitmeyen biri olarak hastanede 3 hafta yatmak çok zor gelmişti şimdi de doğum iznindeyim hiç dönesim yok ama keşke marta kadar yatsaydım öğrencilerimi hiiçç düşünmeseydim ama sağlıklı sıhhatli kızıma kavuşaydım.nasip işte. insanın tepkileri olaylar karşısında değişiyor .hatırlıyorumda işkolik olduğum günleri,doğum yapıp 1 hafta sonra okula dönerim duramam ben öğrencilere yazık olur dediğim günleri
ahhh ahh sadece olumsuz hiçbirşey yaşanmasaydı da evde doğumumu bekleseydim.neyse damardan damardan geldiler gene bana
evet öğretmenim. ama devlette değil 4 yıldır özel sektörde çalışıyorum.çalışıyordum yani. şimdi neyapacağını bilmeyen öğretmen.bu saatte bende damara bağlıyorum genelde bizde burayı msn gibi yaptık iyice.
evet ya msn gibi oldu:) adreslerimizi alalımda msnden yzaışırız bidahakine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?