• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

eğer sen yaşasaydın annem bugün 34 .haftamıza girecektik ve seninle birlikte her cumartesi alışveriş yapacaktık.her cumartesiyi senin haftan döndüğü için,her pazar senin ölümünü hatırlattığı için her pazartesi toprağa gömüldüğün için sevmiyorum bu günleri bebeğim çook özlüyorummmm sseni güçlü olmaya çalışıyorum olmuyor olmuyoo herşey seni hatırlatıyor bana.küçük olduğun için bir çorap bile almadım sana annem.ama yaşasaydın artık 34 hafta olacaktık beraber alışverişe çıkacaktık ama şimdi sadece odalara kapanıp siyah beyaz resimlerinle ağlayarak konuşuyorum canım yanıyorr sensiz.facebooka baktımda arkadaşların teker teker annelerinin kucağını doldurmaya başladı ama sen hiç gelmeyecek annenin kucağını doldurmayacaksın ZEYNEP DURUMMMM güzel bebeğimm kokunu duyamadım sana sarılamadım güzel bebeğimm annenin rüyasına bari gel kuzumm çok özzledi anneee seni.artık hiçbişi eskisi gibi değilki eski ben değilim sezin varlığını öğrendikten ve seni kaybettikten sonra hiçbişi eskisi gibi olmuyor olmayacaktı kuzummmmmmmmmmmmmm güzeller güzeli meleğim

eğer sen yaşasaydın annem bugün 34 .haftamıza girecektik ve seninle birlikte her cumartesi alışveriş yapacaktık.her cumartesiyi senin haftan döndüğü için,her pazar senin ölümünü hatırlattığı için her pazartesi toprağa gömüldüğün için sevmiyorum bu günleri bebeğim çook özlüyorummmm sseni güçlü olmaya çalışıyorum olmuyor olmuyoo herşey seni hatırlatıyor bana.küçük olduğun için bir çorap bile almadım sana annem.ama yaşasaydın artık 34 hafta olacaktık beraber alışverişe çıkacaktık ama şimdi sadece odalara kapanıp siyah beyaz resimlerinle ağlayarak konuşuyorum canım yanıyorr sensiz.facebooka baktımda arkadaşların teker teker annelerinin kucağını doldurmaya başladı ama sen hiç gelmeyecek annenin kucağını doldurmayacaksın ZEYNEP DURUMMMM güzel bebeğimm kokunu duyamadım sana sarılamadım güzel bebeğimm annenin rüyasına bari gel kuzumm çok özzledi anneee seni.artık hiçbişi eskisi gibi değilki eski ben değilim sezin varlığını öğrendikten ve seni kaybettikten sonra hiçbişi eskisi gibi olmuyor olmayacaktı kuzummmmmmmmmmmmmm güzeller güzeli meleğim

bengücüm canım benim rabbim sabırlar versin ki inşallah hırpalalama kendini böyle ne olur.rabbim kimseye evlat acısı vermesin melek yavruları allahım bize şefaatçi olsunlar diye alırmış diyorlar böyle teselli ver kendine ne olur o senin hissediyor ve kimbilir ne kadar çok üzülüyordur o sızı hiç bitmez eminim kalplerin bir köşesinde hep kalacak inşallah sende nehirin annesi çelik prenses ve galiba çok şükür toprakesra gibi gülümseyeceğin günler çok yakında....

Bunları yazarken ağlıyorum gene ,herşeyimi burda paylaşmıştım mutluluğumda sizinle yaşamak istedim.Allah sabrın sonucunu gerçekten veriyormuş meğer şok geçirmiş durumdayım tam artık bitti derken Rabbim tekrar yüzüme güldü...:emir_bebek:herkesi çok ama çok öptüm[/QUOTE ESRACIM ŞÜKÜRLER OLSUN ALLAHIMA BU TOPİKTE ŞANS VAR YAZMIŞTIM SİZLERE LÜTFİYEDEN (NEHİRİN ANNESİ)SONRA TOPRAKESRAYI TAKİPTEYİZ ARKADAŞLAR HADİ BAKALIM HAYIRLISI OLSUN...ÇOOOOOOOOOOOK ÖPTÜM...

ben ağır preklamsi nedeniyle hastaneye yattım.3 hafta hastanede yattığım sürede tansiyon normale döndü ödemlerim indi hatta son gün beni çıkaracak oldu doktorum ama o gün tansiyon oynamaya başladı ve mide ağrısı.herşey iyiye giderken 3 günün sonunda help diye gece yarısı aldılar bebeğimi.artık preklamsiden korkmuyorum burdaki arkadaşları görünce.ama herşeyim iyie giderken help yaşamış olmam umutlarımı söndürüyor.bencede bunların bir ssebebi olmaldır.herşeye çözüm bulan tıp bu konuyu gözardı etmiş.bebeğin ameliyat falan geçirdi mi canım iyi demi şimdi Rabbim sağlık versin kuzularınıza.senin küvez zamanı da çok ağır tabi ama en azından bebeğin yanında artık Rabbim ayırmasın.kaç yaşındasın canım bu arada.bana üniversitede bir doktor praklamsiyi yaşamamın nedenin ilk gebelik yaşımın fazla olması (32) dedi.
dediğin gibi inşallah önlemleri aldıktan sonra birdaha yaşayamayız ben daha yeni yaşadım 2 ay olacak nerdeyse.keşke izin verselerde hemen hamile kalsam bebeğimi kucağıma alsam .ama daha çookk var MEVLAM HAKKIMIZDA HAYIRLISINI EYLESİN

canım senin daha çok yeni yaşadıklarında hiç kolay değil.buna inan zaman geçtikçe acı hafifliyor tabi asla unutulmuyor ama ilk günki gibi kalmıyor bir zamanlar bundan 4 yıl önce canımdan çok sevdiğim kardeşimi kaybedince bir daha yaşarmıyım acaba bir daha dünya döner mi demiştim ve dünyam başıma yıkılmıştı ama inan zaman geçtikçe ilk günlerki gibi aynı acı kalmıyor buna inan.canım yüce RABBİM bizleri farklı farklı şekillerde imtihan ediyor.sabır ve dua sanırım tek çözüm.duygularını açıkça yaşa ağlayacaksan ağla rahatla ama çok fazla düşünme kendini oyalayacak birşeylerle uğraş.Yüce Rabbimin izniyle daha ne şirin bebeişlerin olacak ne güzellikler olacak.canım benim bu arada 2 yıl bekleme olayına kesinlikle katılmıyorum ne alakası var ya hadi en fazla 1 yıl olsun.vucut zaten bir kaç ayda toparlanıyor ama 1 yıla yakın bence hamilelik sıkıntı yaratmaz.bence bir an önce giit doktora tetkiklerini yaptır ve için rahat olsun günlerce kafamız karışacağına net bişey öğrenmek insanı rahatlatır.yaşımı sormuşsun 30 yaşındayım hamilelikte 29 dum.aslında ilk gebelikte yaş acaba etkiliyormu.ama bebek hastahanesinde çoook kadın tanıdım zayıfı kilolusu 22 yaş tan 38 yaşa kadar çok kişi olmuştu anlayamadım ki.

Arkdaşlar ya benim hastahane çıkış raporumda hellp sendromu yazıyor preeklampsi geçmiyor.iugr;umblikal anterde dolpler kaybı;ve hellp sendromu şeklinde yazıyor.ama tansiyon ödem protein atımı hepsi vardı acaba hellp sendromu preeklampsinin ileri boyutu olduğu için hani onu kapsadığından mı yoksa neden yazmıyor pek anlayamadım cevap verirmisiniz

Arkdaşlar ya benim hastahane çıkış raporumda hellp sendromu yazıyor preeklampsi geçmiyor.iugr;umblikal anterde dolpler kaybı;ve hellp sendromu şeklinde yazıyor.ama tansiyon ödem protein atımı hepsi vardı acaba hellp sendromu preeklampsinin ileri boyutu olduğu için hani onu kapsadığından mı yoksa neden yazmıyor pek anlayamadım cevap verirmisiniz

canım bende kendimi preklampsi diye biliyordum ta ki dr. dosyamı çıkartıp bakınca öğrendim dosyamda preeklampsi değil help sendromu tanısı konmuş.Ve dr. bana sen preeklampsi değil help sendromu geçirmişsin dedi.Ve help sendromu daha farklı demişti.Daha ileri en son safhası diye biliyorum.

canım bende kendimi preklampsi diye biliyordum ta ki dr. dosyamı çıkartıp bakınca öğrendim dosyamda preeklampsi değil help sendromu tanısı konmuş.Ve dr. bana sen preeklampsi değil help sendromu geçirmişsin dedi.Ve help sendromu daha farklı demişti.Daha ileri en son safhası diye biliyorum.

ama aslında preeklampsinin en ağır hali hellp sendromu e deolayısıyla preeklampsi. en ileri formu olunca ayrıcara yazılmamıştır.çok teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
canım senin daha çok yeni yaşadıklarında hiç kolay değil.buna inan zaman geçtikçe acı hafifliyor tabi asla unutulmuyor ama ilk günki gibi kalmıyor bir zamanlar bundan 4 yıl önce canımdan çok sevdiğim kardeşimi kaybedince bir daha yaşarmıyım acaba bir daha dünya döner mi demiştim ve dünyam başıma yıkılmıştı ama inan zaman geçtikçe ilk günlerki gibi aynı acı kalmıyor buna inan.canım yüce RABBİM bizleri farklı farklı şekillerde imtihan ediyor.sabır ve dua sanırım tek çözüm.duygularını açıkça yaşa ağlayacaksan ağla rahatla ama çok fazla düşünme kendini oyalayacak birşeylerle uğraş.Yüce Rabbimin izniyle daha ne şirin bebeişlerin olacak ne güzellikler olacak.canım benim bu arada 2 yıl bekleme olayına kesinlikle katılmıyorum ne alakası var ya hadi en fazla 1 yıl olsun.vucut zaten bir kaç ayda toparlanıyor ama 1 yıla yakın bence hamilelik sıkıntı yaratmaz.bence bir an önce giit doktora tetkiklerini yaptır ve için rahat olsun günlerce kafamız karışacağına net bişey öğrenmek insanı rahatlatır.yaşımı sormuşsun 30 yaşındayım hamilelikte 29 dum.aslında ilk gebelikte yaş acaba etkiliyormu.ama bebek hastahanesinde çoook kadın tanıdım zayıfı kilolusu 22 yaş tan 38 yaşa kadar çok kişi olmuştu anlayamadım ki.

bugün daha iyiiymin canımm.bugün alışverişte yanımdakiler hep beni bebek mağazasında buldu.elimde değil kzıım varken baktığım kıyafetlere baktım dokundum konuştum ve eli boş gönlüm boş geri döndüm geçececek inşallahh bugünler.öle umut ediyorum ..........help sendromuna gelince benim dosyamda preklamsi+help sendromu yazıyor bildiğim kadarıyla preklamsinin ağır hali help.yalnız şunu da biliyorum preklamsiden daha kötü olan nöbetler geçirilen ve vucudun litrelerce su toplaması olan eklamsi de var.şimdi en ağır hangisi?bana eklamsi gibi geliyor.help aniden geliştiği için çok tehlikeli. benim mantığım şunu diyor eğer preklamsi helpe çeviriyorsa onun ileri hali ise preklamsiyi yaşamazsak gökçe ve nigar gibi o zaman da help geçirmeyiz demi .ama bilmiyorum dr lar ne der ama tek dileğim birdaha hiçbir sağlık sorunu yaşamadan bebeğimizi bebeklerimiz kucaklarımıza almamız RABBİMDE KABUL ETSİN İNŞALLAH

bengücüm canım benim rabbim sabırlar versin ki inşallah hırpalalama kendini böyle ne olur.rabbim kimseye evlat acısı vermesin melek yavruları allahım bize şefaatçi olsunlar diye alırmış diyorlar böyle teselli ver kendine ne olur o senin hissediyor ve kimbilir ne kadar çok üzülüyordur o sızı hiç bitmez eminim kalplerin bir köşesinde hep kalacak inşallah sende nehirin annesi çelik prenses ve galiba çok şükür toprakesra gibi gülümseyeceğin günler çok yakında....

sağol canım duaların için inşşalah bende bizde çelikprenses nigar gibi bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız inşşallah önce nehir esra için dualarımız .bebeğim hissediyor mu ki en çok buna üüzlüyorum ama annesinin elinde değil heryerde onunla konuşup ağlıyorum nerde gözümden yaş akacağı belli değil.alakalı alakasız yerde aklımda ve hiç çıkmayacak RABBİM SABIR VERSİN HEPİMİZE yanımda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum inan artık bu konuyla ilgili duygularımı kimseyle paylaşmıyorum sadece burda sizlerle sizleri kendime daha yakın hissediyorummm inşallah güzel günleri de beraber göreceğiz

ben önce preklamsi oldum daha sonra help oldu ve doktorların bana dediği preklamsin helpe çevirdi o ne dediğim zaman preklamsinin ileri hali.o zaman preklamsi geçirmeden help geçirmek mümkün değil bence

ben önce preklamsi oldum daha sonra help oldu ve doktorların bana dediği preklamsin helpe çevirdi o ne dediğim zaman preklamsinin ileri hali.o zaman preklamsi geçirmeden help geçirmek mümkün değil bence

şimdi tam anladım çünkü gebelik tansiyonu,ödem gibi durumlar zaten preeklampsi demektir hellp sendromu da bunun şiddetli hali.bende zavallıcık halimle bazen diyodum yazmadıkları için acaba olmadım mı halbuki alasını yaşamışım.cvp için çook sağol.bu arada bebeğimiameliyat geçirmedi çok uzun süre küvezde kaldı 2 ay yoğun bakımda 1 ay normal serviste kaldı.ama daha iyi.çok zayıf ama ne yapayım elimden geleni yapıyorum.ve inanırmısın o kadar yoruldum ki aylardır dışarı çıkamıyorum bi ara bi kaç kez çıkardım hemen hastalandı bronşit oldu 9 gün tekrar hastaneye yatırıldı.bazen artık ne yapacağımı şaşırıyorum.en iyisi anlatmayayım sayfalar yetmez çok stresli günler yaşadık her kontrole götürdüğümde tir tir titremelerime doktor bile duygulnmıştı.aslında yazacak neler neler var.size hayırlı huzurlu günler diliyorum...

Son düzenleme:
kızlar herkese tekrar merhaba

benim bir fikrim var
hepimizin yazdıklarında cok faydalı bilgiler var ama aralarda kalıp gidiyor bazı seyler
onun için bunları toplasak ve

preeklamsi belirtilerimizi bir liste yapsak
yani ne zaman preeklamsi olduğumuzu anladık
mesela şişlikler ne zaman basladı
tansiyon neden ne zamn cıktı
bunun gibi

bir de daha önemlisi

bir liste yapalım ve mesela neler önemliyse ekleyelim
evet preeklamsinin tıpta caresi yok ama care biz olalım
mesela tuz kesilcek
calsiyumlu besinler alınıcak
kilo alınmayacak
gibi bir liste yapsak

nasıl olur

canım noldu yoksa düşündüğüm şey mi ???????????????*

Evet düşündüğün şey inşaallah, buradan senin bebeğinide duyacağız biliyorum, seninle buradaki diğer tüm arkadaşlarla aynı acıları yaşıyoruz hep; sen bebeğimin üstüne yağmur yağıyor üzülüyorum dedikce benim aklıma nehirinannesiyle birlikte aynı satırları 1 yıl önce yazışımız geliyor.İnşaallah senin içinde herşey daha iyi olacak, 21 ay olmuş tamtamına .her yalnız kalışımda evde , sokakta hatta otobüsde, akşam karanlığında iş servisinde heryerde akılımda hep tekşey oluyor ,oğlum.İnşaallah acılarımız vakti geldiğinde hafifleyecek, dualarım tüm hamilelerle ve bir an önce anne olmak isteyen dostlarımla,sizde duanızı eksik etmeyin. daha çok yeni hamileleliğim ,nede olsa 32 leri görmüş biriyim :).Rabbim tamamına erdirsin. çok öptüm

benim bir fikrim var
hepimizin yazdıklarında cok faydalı bilgiler var ama aralarda kalıp gidiyor bazı seyler

bunun gibi

bir de daha önemlisi

mesela tuz kesilcek
kilo alınmayacak
gibi bir liste yapsak

nasıl olur

bence harika olur bir tablo hazırlanabilir.

şimdi tam anladım çünkü gebelik tansiyonu,ödem gibi durumlar zaten preeklampsi demektir hellp sendromu da bunun şiddetli hali.bende zavallıcık halimle bazen diyodum yazmadıkları için acaba olmadım mı halbuki alasını yaşamışım.cvp için çook sağol.bu arada bebeğimiameliyat geçirmedi çok uzun süre küvezde kaldı 2 ay yoğun bakımda 1 ay normal serviste kaldı.ama daha iyi.çok zayıf ama ne yapayım elimden geleni yapıyorum.ve inanırmısın o kadar yoruldum ki aylardır dışarı çıkamıyorum bi ara bi kaç kez çıkardım hemen hastalandı bronşit oldu 9 gün tekrar hastaneye yatırıldı.bazen artık ne yapacağımı şaşırıyorum.en iyisi anlatmayayım sayfalar yetmez çok stresli günler yaşadık her kontrole götürdüğümde tir tir titremelerime doktor bile duygulnmıştı.aslında yazacak neler neler var.size hayırlı huzurlu günler diliyorum...

olsun bebeğin sağ ve sağlıklı.sen de bugünleri unutacaksın inşallah.bebeğin de toparlanacak Alllahımın izniyle.öpüyorum
bebeğini ve seni

Evet düşündüğün şey inşaallah, buradan senin bebeğinide duyacağız biliyorum, seninle buradaki diğer tüm arkadaşlarla aynı acıları yaşıyoruz hep; sen bebeğimin üstüne yağmur yağıyor üzülüyorum dedikce benim aklıma nehirinannesiyle birlikte aynı satırları 1 yıl önce yazışımız geliyor.İnşaallah senin içinde herşey daha iyi olacak, 21 ay olmuş tamtamına .her yalnız kalışımda evde , sokakta hatta otobüsde, akşam karanlığında iş servisinde heryerde akılımda hep tekşey oluyor ,oğlum.İnşaallah acılarımız vakti geldiğinde hafifleyecek, dualarım tüm hamilelerle ve bir an önce anne olmak isteyen dostlarımla,sizde duanızı eksik etmeyin. daha çok yeni hamileleliğim ,nede olsa 32 leri görmüş biriyim :).Rabbim tamamına erdirsin. çok öptüm

çok sevindim canım.RABBİM HAYIRLISIYLA HİÇBİR SIKINTI YAŞATMADAN SAĞLIKLI SIHHATLİ 38-39 HAFTALARI GÖSTERİP KUCAĞINA ALMAYI NASİP EDER EDECEKTİR İNŞŞALLAH.DUA ETMEZMİYİZ BURDA BENCE SEN BEEN YOK BİZİZ.SIRA GÖKÇE VE NEHİRN ANNESİ VE SONRA SEn.sana tavsiyem olumsuz düşünme.ben bebğimde ya düşük olursa ya sonu gelmezse dye diye başıma geldi HERŞEY GÜZEL OLACAK ESRACIM beraber göreceğiz ogünleri inşallahhhh

benim bir fikrim var

bunun gibi

bir de daha önemlisi

mesela tuz kesilcek
kilo alınmayacak
gibi bir liste yapsak

nasıl olur

çok güzel olur dediğin gibi birçok bilgi var bunları derleyip toparlarsak daha emin adım atarız ben şöyle bilgiye de rastaldım hastaneye yatacağım gün benim 2li ve 4 lü testime baktı dr.bu arada testlerde riskli çıktığı için amniyosentez yaptırdım o temiz çıktı 5 gün sonra preklamsi nedeniyle hastaneye yattım herneyse profun dediği betahcg değerin heriki testte de yüksek.doktorların preklamsi olma ihtimalinin yüksek olduğunu neden gözardı ettiler meğer dawn sendromu olduğu için deği vucuttaki betahcg değeri riskli gösteriyormuş.BU DEMEKKİ HAMİLE KALDIĞIMIZI ÖĞRENDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN BETA HGC DEĞERİNİN NORMAL ARTIŞTA OLUP OLMADIĞINI KONTROL ETMELİYİZ.HAFTALAR İLERLEDİKÇE BETAHCG DEĞERİNİN ARTMASI DEĞİL DÜŞMESİ GEREKİYORMUŞ ANORMAL BİR DURUM OLURSA DR EN AZINDAN DAHA FARKLI ÖNLEM ALABİLİR PAYLAŞMAK İSTEDİM

Yaşadıklarımızdan sonra bizler burada tek bir yürek gibiyiz sanki ben seni anlatıyorum sen beni.ve yine bizi bizden başka kimse anlamıyor ne yazıkki.Başın sağolsun , dilerim meleklerimiz bizim şefaatçilerimiz olurlar ve bizler bunca acının neticesinde onlara kavuşarak mükafatlandırılırız.yaşanan herşeyin bir nedeni var derler ya , yada sadece bir teselliden ibaret bunu şimdilik bilemiyoruz . sen ve senin gibi olan tüm arkadaşlarım tez zamanda bebeklerimize kavuşacağız ve tesellimiz onlar olacak inşallah...

canım ya bişey soracağım genetik tahlillerin sırası noluyor
önce trombofili mi yapılıyor sonra genetik ve kromozom diye biliyorum sen anlatırmısın sırasını .bu arada eskiden hergün giriyordun şimdi girmiyorsun gökçede girmiyo zaten:( sen buranın konusahibisin.sahipsiz bırakmayın bizi:(nasıl mide bulantın falan var mı? öpüyorm çokk

Çok sevindim, allah zamanında sağlıklı, uzun ömürlü,tombul,güzel bir bebek versin inş. Bu topic gerçekten uğurlu galiba.

Back