Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Amannnn Allahım , gözlerime inanamıyorum.. yani şimdi sen ....canım arkadaşım .. şuan nasıl ağlıyorum bir bilsennnn...dualarıımmmm kabul olduuuu. biliyordum biliyordum beni yalnız bırakmayacağını biliyordum...acılarımız birdi sevinçlerimizde bir olacak inşallah...HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN BEBİŞİMİZZZZ ÇOK ŞÜKÜR YARABBİM SANA ÇOK ŞÜKÜRRRRR.. ay valla yeminle elim ayağıma dolandı ..Canım benim Allahım tamamına erdirsin inşallah , bütün yaladıklarımızın mükafatı olsun bebişlerimiz.darısı bekleyen diğer kader arkadaşlarıma ..

Canım , sırası nasıl oluyor bende bilmiyorum ..listeyi doktorum bana verdi ona göre yaptırdım , bir defa da 4-5 tüp kan aldılar benden bazılarının sonuçları hemen çıkmıyor ama..tıp fakültesinde yaptırtmıştım ama öyle önce şu sonra bu diye değil bir defada alıyorlar hepsini..Bu arada yazdıklarının hepsini okudum , lütfen kendine bu kadar eziyet etme. biliyorum ve seni çok iyi anlıyorum acınıı taa iliklerimde hissediyorum..Lütfen bir an önce toparlanmaya bak , bak güzel günler göreceğiz hep birlikte inşallah..

Cuma günü fazlasıyla yoğundum nete giremedim , evde de sadece wınn kullanıyoruz o da eşimin yanında olduğu için iki gündür giremiyordum , az evvel yakaladım da girme fırsatı buldum.. 3 gün girmedim neler neler olmuş baksana Esracım mutlu haberi vermiş haberim yok.yoksa sizleri yalnız bırakırmıyım.
geçen hafta ikili tarama testlerimiz vardı. ultrason ölçümlerimiz gayet iyi çıktı, kan da verdim tabiki onun sonuçları daha çıkmadı yarın falan onlarda çıkar herhalde.
Henüz kilo alımım yok çok şükür biliyorsunuz kilo çok az almam gerekiyor .Allahtan hamile kalmadan önce 13 kilo vermiştim onun yararını çok görüyorum ve buna rağmen doktorum önümüzdeki üç ay için toplam da beş kilo alma hakkı verdi bana..bende dikkat ediyorum .yürüyüş yapıyorum ..bu arada folbiolü kesti başka bir multivitamine geçtik.önümüzdeki hafta troid kontrolüm var. bir aydır ilaç kullanıyorum bakalım değerlerim normal sınırlara geldimi .

Bu arada fatmanur, preeklampsi nin kelime anlamı eklampsi öncesi demekmiş zaten kelime kökeni olarak pre önce demek.yani preeklampsi belirtileri olmadan eklampsi ve onun daha ileri boyutu olan help i geçirmiyorsun canım benim.Rabbim bu illeti bir daha göstermesin hiç birimize ...

darısı bizim başımıza inşallah nasılsın gully bitirdin mi duanı?Rabbim babul etsin inşallah

İnşallah canım yaza bizde burdan güzel haberler paylaşırız belki. Duamı bitirdim çok oldu.Dua okuduğum zamanlar kendimi çok daha iyi hissediyorum,mesela geçen hafta regliyken okuyamadım hiç, ozaman yine bunalım durumlarında oluyorum.

canım bayanlar özel günlerinde dua okuyabilirler,ezberden veya yüzünden farketmez. sadece ayetleri okuyamazlar.dua da hiç bi sorun yok.

arkadaşlar ben hamileliğimin ilk 6 ayına kadar çok rahattım bir gün bile midem bulanmadı çok da yoğun bi tempoda çalışıyodum herşeyden habersiz görenler ya hayatımızda sizin kadar kolay hamilelik yaşayan görmedik diyorlardı bende saf saf çok iyi gidiyor deyip duruyodum.aslında geldi geçti ama 10 aydır bir dakika aklımdan çıkmadı yaşanılanlar.her gün düşünüyorum bir daha olurmuyum diye.ama bir daha hamilelik yaşarsam siz sevgili arkadaşlarım dert ortaklarım hariç ee tabi eşim hariç(eşimden saklamam çook komik olur)hiç kimseye söylememeyi düşünüyorum.çok samimiyim.aslında belki alakası yok ama nazar olayı da bir gerçek.Allah A ŞÜKÜR bebişim var ama insanın fıtratında bir kadın olarak doğurganlık hakkının hep var olmasını sorunsuz olmasını ister.ister çocuk düşünsün düşünmesin.ne bileyim Rabbim ne derse o olur.inşallah zamanla herşey yoluna girer.

gözlerime inanamıyorum esracım çok sevindim mutluluktan ağlıyorum şu an tam ümüdini kaybetmek üzereyken rabbim mucizeni gönderdi herşey çok iyi olacak ben inanıyorum sizlerde benim gibi kucağınıza alacaksınız dularım seninle çok öpüyorum canım arkadaşım

canım bende öyleydeim hiç hamile gibi değildim çok rahat bir hamilelik geçiriyordum bende nazar olduğunu düşünüyorum birden ellerim ayaklarım şişmeye başladı ondan sonra hastaneye yatış kabus dolu günler ve çok şükür kızımı kucağıma aldım. bu gebeliğimde burdakiler dışında kimseye söylemedim hep sakladım ve çok şükür hiç sorun yaşamadan bebeğimi kucağıma aldım gerçekten ben nazara çok inanıyorum

selam kızlar nasılsınız biz oğlumla büyüyoruz pek giremiyorum bu aralar umarım hepiniz iyisinizdir inşallah her gebelik kendine özgü oluyor ben bizzat yaşadım siz önleminizi alın gerisi çorap söküğü gibi geliyor ben bu gebeliğimde hiçbir sorun yaşamadım allahım hepinize yaşatsın böyle güzel hamilelik

ama aslında preeklampsinin en ağır hali hellp sendromu e deolayısıyla preeklampsi. en ileri formu olunca ayrıcara yazılmamıştır.çok teşekkür ediyorum

ben önce preklamsi oldum daha sonra help oldu ve doktorların bana dediği preklamsin helpe çevirdi o ne dediğim zaman preklamsinin ileri hali.o zaman preklamsi geçirmeden help geçirmek mümkün değil bence

Beni yanlış anladınız sanırım help sendromu preeklampsinin en ileri hali (bunu bende her bu illeti yaşayan gibi biliyorum)ve artık en acil boyutu adından da belli help -imdat demek....Ama ben çok dr.lara gittim.Farklı şehirlerden hangi dr.a gittiysem preeklampsi dediğimde pek tepki vermiyorlar ama helpini yaşadım dediğimde,tepkileri ve nasihatları daha farklı oluyor.Yani bu hastalığın bir preeklampsi safhasını geçirip ilerlememesi var ,birde bu hastalığın helpe kadar vücutta ilerlemesi farklı bir boyut demek ki. Help de vücuttaki tüm organlar yavaş yavaş kendilerini kapatıp iflas etme evresine giriyorlar.Help ve preeklampsi arasında tehlike olarak çok fark var.Lütfen bunun da bilincinde olun ve gerçekten bu konuda çok iyi bir dr.a araştırıp gidin derim.Eğer perinatoloji prof.ların yazılarını okuyunca (kesin okumuşsunuzdur zaten.) insan diyor ki verilmiş sadakamız varmış.
Ama böyle yaygın bir hastalığın tv.de o kadar hastalık konuşulurken hiç konuşulmaması ve yokmuş gibi davranılması,ve çok az dr. bu konuda bilgisi olması bana çok üzücü geliyor.
İnşallah hamile kalan bu topik ve dışında da bu ortamı bilmeyen ama çaresiz olan nice anne ve anne adaylarına da Allah yardım etsin.Herkes evladını sağ salim alsın inşallah kucağına.

Aynı şekilde hamileliğimde bende çok rahattım ve sonrasında olanlar oldu. Aynı şeyleri düşünüyorum tekrar hamile kalırsam kimseye söylemicem kilo aldım falan dicem saklayabildiğim kadar saklamayı düşünüyorum. İnşallah dayanabilirim

tamam canım zaten bu hafta doktora gideceğim sanırım o söyler .inşallah ikili testin iyi gelecek ben ara ara çıldırıp normale dönüyorum böyle böyle zamanı geçirces heralde.(help konusu canımı sıkıyor) mide bulantın falan var mı diğer gebeliğe göre farklılığın var mı onu merak ediyorum ben canım.biz sana sen bize dua et hamişlerin duası kabul olur inşallah.öpüyorum seni de bebişini de

AMİNNNN..evet benimde hiçbir sıkıntım olmadı.ben de senin gibi anlatıyordum.bende hergün okulda ilgi odağı ve tek konuydum.hamilelğim,karnım kıyafetim yiyeceğim içeceğim çok konuşuluyordu.kesinlikle nazara inanıyorum nasip olurda hamile kalırsam saklanabildiği yere kadar saklayacağım bende .ne kadar kötü aslında.hamilelğinin tadını çıkarmak istiyorsun ama onu bile yapamıyorsun.ALLAHIM SAĞLIKLI SIHHATLİ KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN DE RAZIYIM BEN SEVİNCİMİ GİZLİ
YAŞAMAYA.

Beygucum hangi doktora gideceğine karar verdin mi ? bu arada namık demirin benden istediği testleri sana yazıcam. hazır burdasın hemen bulup yazıyorum.

yook yanlış anlama demeyelim biz buna.sadece mantık yürütmek+ çok da olumsuz düşünmemek.helpin en kötüsü olduğunu, müdahale edilmezse ölüme yolacağını biliyorum.bben kendim yaşadım zaten bunu.ben artık preklamsiden sitedekilerden dolayı korkmuyorum ama helpin farklı olduğuu bildiğim için açıkcası korkuyorum.ama mantığım diyorki preklamsi olmadan yani vucutta herşey normalken heden help olsun.senin hakkında sadece help geçirdiğini biliyorum hikayeni bilmiyorum açıkcası doktorların sana ne dediğini nasıl bilgilendirdiğini sormak istiyorum ama duyacaklarımdan korkuyorum açıkcası doktorların söyleyeceklerinden genetik tahlillerden hepsinden korkuyorum ben ilk bebeğimi help ve preklamsiden dolayı kaybettim ve artık sağ salim kucağıma almak istiyorum ALLAHIM NOLUR SANA YALVARIYORUM NE PREKLAMSİ NE DE HELP YAŞAYALIM NASİP ET BİZE.sen genetiklerini yaptırdın mı

Beygucum hangi doktora gideceğine karar verdin mi ? bu arada namık demirin benden istediği testleri sana yazıcam. hazır burdasın hemen bulup yazıyorum.

- Kardiyovasküler risk paneli (12 mutasyon)
-glukoz
-ure
-keratinin
-ast (sgot)
-alt (sgpt)
-tsh
-t3,t4 (serbest)
-anti-tpo antikor ,anti-tg antikor
-kalsiyum
-parathormon

Canım bende gully arkadaşın dediği testleri yaptırdım en son.Genetik tahlil yapmadılar.Neden bilmiyorum ama bir türlü yaptıramadım.Hatta profa gittim o bile o kadar tahlil içinden genetiği istemedi.Benim o tahlillerim temiz çıktı.Bilmiyorum 5-6 sayfa tahlil kanda pıhtılaşma değerin normal dediler genetik tahlilin şu an bir önemi yok dediler.Ancak hamile kalırsan ilk aylarda yapılırsa daha iyi olur falan dendi.Hikayemi boş ver en başlarda yazmıştım sanırım ama ayrıntılımı değil mi hatırlamıyorum.Her help sendromu gibi zordu.Ama ben tekrar hamile kalmadım.1 düşükten sonra çok şükür oğlum bu Allah'ım sayesinde bu sınavdan sağ çıktı ve düşünmüyorum üzerinden yıllar geçti ama bu konuda tıp çok ilerlemedi mi bilemiyorum.Allah inşallah sizede sağ salim kucağınıza almanızı nasip etsin

çok şükür oğlun yanında artık helpin önemi yok.özel değilse bişey sormak isityorum 2 bebeği düşünmedin mi doktorlar mı izin vermedi .gittiğin her doktor mu aynı şeyi söyledi.kafam karıştı acaba help olduğu için mi genetiğe ihtiyaç duymadılar umutsuz vaka mı diye düşündüler offff ya başa döndüm yinee ben

- Kardiyovasküler risk paneli (12 mutasyon)
-glukoz
-ure
-keratinin
-ast (sgot)
-alt (sgpt)
-tsh
-t3,t4 (serbest)
-anti-tpo antikor ,anti-tg antikor
-kalsiyum
-parathormon

canım bunlar normal tahlil değil mi neden genetik istemedi .bu hafta mert kazandıya gideceğim.o benim durumumu biliyor.genetik sonuçları gelince onun yanında başka doktora da gitmeyi düşünyorum ama işte bu help olayından korkuyorum ben yine umutsuz vakaya döndümm(

2.Bebeğe dr.lar izin vermedi.Ama ben düşündüm fakat düşük yaptım.Belki izin vermemelerinin sebebi oğlumdan dolayıdır.Çünkü ilerleyen aylarda hastanede kalmam gerekirse bu sefer oğlum için zor olabilir diye mi bilmiyorum.Ya neden genetik yapmadılar bende bilmiyorum.İlkin o tahlil sonuçlarına bakalım onlara göre lazım olursa genetik isteriz dediler ama sonuçlar iyi çıkınca mı ne istemediler.Ya her dr. farklı bir şey söyledi.Kafam çok karıştı.
Başa dönme canım ya ben o yüzden yazmadım,üzülürüm yoksa ama inan bebeğimi kaybetse idim ben hiç düşünmeden hamile kalırdım tekrar.Önemli olan Yüksek riskli gebeliklere bakan büyük hastanelerde kontrol altında olman bana dr.biri öyle demişti.Anında müdahele ederler çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…