Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

canım başın sağolsun rabbim dayanma gücü ve bol sabır versin gebelikte tansiyon yüksekliği ve idrarda proteinle birlikte gelişirse preeklemsi oluyor ben ve burdaki arkadaşlar hepimiz preeklemsi geçirdik benimde genetik araştırmalarım yapıldı kanda pıhtılaşma problemi çıktı gebelikte iğne kullanıyorum
sende kendine iyi bir perinatolog bulup ona göre devam edersin izmirde doktor diğer topiklerden duyduğum kadarıyla sermet sağol, fuat akercanın iyi olduğunu biliyorum herşey gönlüne göre olsun

Sağol canım,çok teşekkür ederim.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

canım demek herkes söylediniz,iyi olmana çok sevindim.göbüş çıktı desene :) ben iyiyim,malun bu hafta okullar kapanıyor ama bize temmuzun 1 ine kadar seminer var.ondan sonrada önce ankara sonra bursa ya gitme planlarımız var.böyle yuvarlanıp gidiyoruz işte

İzmirli82 arkadaşım başınız sağ olsun,Rabbim sabır versin.

Amin canım,teşekkür ederim.

cnm benim başınsağolsun.allah sana çok büyük sabırlar versin inşallah.bende 12 martta yani benimkide yaklaşık 3 ay oldu 34 haftalık doğum yptım.bebişim 1660 gr.doğdu.benimde senin gibi tansiyon problemi vardı ama idrarda protein eser miktarda çıkmıştı.ama rabbime şükürler olsun bu seferde rabbim bebişimi bana bağışladı.bir hafta küvezde kaldıktan snr taburcu oldu.bu benim 3.bebişim.ikinci bebeğimde ağır preklemsi yaşayıp 30 haftalık 1 kiloluk bi bebiş dünyaya getimiştim.45 gün küvezde kaldı.bende çok sıkıntılı günler yaşadım ama senin yaşadığın durumun yanında elbette hiç kalır.canım arkadaşım inşallah rabbim sana gerçekten çok büyük sabırlar verir.birdaha böyle bi durumla karşılaştırmaz seni...

İnşallah canım,bu benim için büyük bir yıkım oldu.Sona bu kadar yaklaşmışken,kucağıma alacağım günü sayarken,şimdi kollarım bomboş kaldı.En büyük acım bu olsun diyorum,dua ediyorum...
Allah kimsenin başına vermesin,bebeğin de hayırlı olsun canım.

Son düzenleme:
Aslına bakarsan benimkinin tam bir teşhisi de yok.Çünkü tansiyonum anlık yükseliyordu ve idrarda protein hiç çıkmadı.Yazını şimdi tekrar okudum da,34 haftalık 1660 gr doğmuş senin bebişin,sanırım preeklemside böyle zayıf oluyordu di mi,benim kızım 2260 gr doğdu.Tansiyondan olsa o da zayıf doğmaz mıydı?

evet cnm genelde öyle oluyo.çünkü tansiyon bebği besleyen damarları daralttığı için yeterli derecee beslenemiyo bebk.kan akımı yavaş oluyo iyi kilo alamıyo.yani normal sağlıklı bebişlere göre daha zayıf oluyo.seninki aslında kilo olarakta gayet iyi doğmuş ölüm sebebi olarak bişey dedimi doktor.yani erken doğuma bağlı bi solunum sıkıntısı falanmıydı yoksa başka bişeymi merak ettim aslında.yani sana acını hatırlatmak için sormuyorum arkadaşım lütfen yanlış anlama..demek istediğim belkide preklemsi deildin sen bebektemi bi problem vardı onu anlamk amaçlı soruyorum(

Canım bebeğimde hiç bir sorun yoktu.Bebeğimin göbek bağından plasentaya kanama olmuş.Yani kızım kansız kalmış,dolayısıyla da oksijensiz.Doktorun söylediği biz bu duruma kitaplarda rastlıyoruz,çok nadir görülen bir durum dedi ve belli bir sebebi yok dedi.
Ben tansiyonum ara ara yükseldiği için buna bağlıyorum,bilmiyorum işte ((

Canım , başın sağolsun Rabbim sana sabrını versin , diyecek söz kelime bulamıyor insan.. ancak yaşayan bilir..tansiyon yüksekliğin en fazla ne kadar olmuştu ? benim tansiyon 14-9 dan yukarı çıkmadı ama kritik sınırda bile başımıza gelenlere bak.
pıhtılaşma az da olsa çıktı ise kan sulandırıcı vereceklerdir sana muhtemelen , tabiki yine de iyi bir periantolog a görünmek gerek.
Bende güzel kızımı kaybedeli bugün tam bir yıl oldu ...Rabbim aynı acıları bize birdaha yaşatmasın inşallah..

Canım arkadaşım , kızın adına çok sevindim , ay nasıl merakla bekliyordur şimdi o, Allah yardımcınız olsun tatlım benim .İnnşallahhhh hiç sıkıntı çekmeden kavuşursunuz bebişe ..
Cinsiyetini öğrenmeye de az kaldı hadi bakalım.
bende katılacağım merak etme bana 1 ay müsade edin..

İnşallah canım,Allah'ım hepimize acısın (
Benim de en yüksek 14-9 birkaç kez de 15-8 olmuştu.Burdan araştırdığıma göre Fuat Akercan iyi bir riskli gebelik uzmanıymış.Perşembe gününe randevu aldım,bakalım artık hayırlısı.
1 değil 10 yıl da geçse unutulmayacak kuzularımız,heleki senin de benimki gibi ilk göz ağrın sanırım.Dua edicez,yapacak bişey yok...
Sen tekrardan düşünmüyor musun?

kızlar bu tansiyon her vücudta farklı reaksiyonlar veriyo demek.bnim ikinci gbeliğimdede bu son gebeliğimdede çok yüksekti.en son doğuma girmeden son 4 gün falan hep 170-180 büyük tansiyon 100-110 küçük tansiyondu.vede ben tansiyon aletinde görmese tansiyonum yükseldi demezdim.çünkü hiç bir agrım sızım başdönmem fenalığım olmamıştı.hatta yükseldiği için acile gidiyodum doktor bile şaşırıyodu nasıl hiçbişey hissetmediğime.

Ben hissediyordum,bir de panik bir insanım yükseldiğini hissedince panikle biraz da ben yükseltiyordum heralde.Geçen hafta kardiyolojiye gittim.Holter takıldı,ara ara çıkmış tansiyonum ama sonuca göre tansiyon hastasısın diyemeyiz dedi doktor.Tuzsuz ye,kilo ver dedi.Hamileyken 17 kilo almıştım 10 kilosu gitti bugüne kadar,inşallah geri kalanı da gidecek...

Canım başın sağolsun. Allah sabrını versin. Ben İzmir'de Hüseyin Ceyberi'ye gidiyorum. Riskli gebelik uzmanı değil ama pıhtılaşmama uygun tedavi uyguluyor ve doktoruma çok değer veriyorum. İzmir'de de riskli gebelik uzmanı bilmiyorum çünkü memleketim Kuşadası ama ikametim Siverek riskli gebelik uzmanım da Diyarbakır2da. Ama en azından Ege Üniversitesinde perinatoloji bölümü vardır. Hiç olmadı oraya başvurursun.

Sağol canım.Hüseyin Ceyberi'yi burda okumuştum ama dediğin gibi riskli gebelik uzmanı olmadığı için eledim.Yine burdan okuduklarıma dayanarak Fuat Akercan'dan perşembe gününe randevu aldım.Hakkımızda hayırlısı olur inşallah...

inşallah canım allahım hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin kızım heyecanla bekliyor kızım kız istiyor hayırlısı artık eli ayağı düzgün sağlıklı bir doğum yapımda cinsiyet önemli değil hadi güzel haberlerini bekliyorum hep beraber geçirelim hamileliklerimizi

canım fuat akercan iyi bir doktormuş riskli gebelik konusunda iyi bir tercih yapmışsın insanın kendisine güvenebileceği bir doktor bulmak gerçekten çok önemli bana kaç doktor yasak koydu ama ben hiçbir zaman güvenmedim onlara şimdiki doktorum çok iyi çok pozitif kafamda hiç soru işareti kalmadan yanından ayrılıyorum inşallah sende gönlüne göre bulursun

selam izmirli kardeşim çok geçmiş olsun rabbim sabrını verecek inşallah yaşanan acıların.canım ben de 1997 de tam 15 yıl önce yaşadım bu illeti.32 haftalık aniden çıkan mide ağrısyla preklampsinin ileri hali help geçirmişim.bunu yıllar sonra yaptığım araştırmalar sonunda öğrendim.pıhtılaşma ne var açıkçası ben de bilmiyorum fakat oğlumun ve benim hayatımı kurtaran doğum raporlarımda adı geçen ege üniversitesinde (geçen yıl telefonaçtım üniversitede doçent olmuş)dr.murat ulukuş ve ekibi hepsinden allah razı olsun 1 gece de hastalığımın teşhisini koyup ertesi gün acil doğuma aldılar.TOPİKTEKİ TÜM ARKADAŞLARI ÖPÜYORUM.SAĞLIKLA KALIN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…