• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Tekrar merhaba

Allah hepimize kolaylık versin. Siz hamile kalmadan mı coraspirine başladınız? Dr bana hamile kalınca gel dedi sadece o zaman iğneye başlıcaz dedi. Başladım kilolardan kurtulmaya inşallah 55-60 kiloya düşünce düşünüyorum artık tekrar hamile kalmayı. Şimdi tavsiyelerinizi toparladım
1. Süt ürünü bol tüketmem lazım
2. Şu an folik asit içiyorum ona devam
3. Magnezyum
4. Bol sıvı -spor
5. Stres yok

İnşallah herkes sağ sağlim kucağına alsın bebeklerini. Bu durum çok zormuş ama bu günler de geçecek inşallah

Merhaba yeni katıldım aranıza

Benim hikayem çok yeni hamileyken 29. haftada tansiyonum çıktı ve preeklempsiden şüphelendi dr ve nitekim öyle çıktı ve 33. haftada bebeğim karnımda öldü normal doğum yaptım (Mart ayında). Sonrasında da birtakım testler ve heterozigot kan pıhtılaşması teşhisi kondu. Tekrar hamile kalmayı düşünüyorum ve bir prof dr a gidiyorum. Dr en az 6 ay bekle dedi. Benimle aynı durumu yaşayanlar varmış herkese geçmiş olsun diyorum. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. 2. gebelik için ne dersiniz tavsiyelerinizi bekliyorum

Canım , üzülerek hoşgeldin diyorum aramıza .Başın sağolsun, Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın hiç birimize. sabır dilemekten başka birşey gelmiyor elden ne yazıkki.
banada 6 ay demişlerdi fakat 1 yıl oldu, insanın bedenen toparlanabilmesi belki 6 aydır ama inan psikolojik olarak hazır hissetmen o kadar kolay değil , gerçi bizler artık hiç bir zaman hazır hissetmeyeceğiz o ayrı fakat ne yapalım güçlü olmak zorundayız.
tavsiye olarak verilebilecek çok şey var fakat zaten bu illetin nedeni hepimizde aynı değil, örneğin sende pıhtılaşma çıkmış .. esra ve bende yok biz neden bunu yaşadık halen bilmiyoruz ama genel olarak söylenilen , kilo yok, tuz yok, karbonhidrat yok , stres yok , rahat geçen bir hamilelik dönemi bunlar bizim yapabileceklerimiz tıbben zaten yapılacak olanları doktorlar yapıyorlar.iyi bir takiple aşılabileceğini düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Canlarım son günlerde iyi değilim malum 19 mayıs kızımın doğum günüydü , son derece garip bir ruh hali içerisinde geçiyor günlerim .. Esracım dostum, kader arkadaşım benim.bu günlerde sende benim gibisindir tahmin edebiliyorum , dayandık , dayanacağız canım.

Dilekcim oğluşlarının doğum günü kutlu olsun tatlım , nice senelere hep birlikte inşallahh.. öp o fıstıkları benim için ..

kızlar öpüyorum hepinizi kocaman , iyiki varsınız...

Canlarım son günlerde iyi değilim malum 19 mayıs kızımın doğum günüydü , son derece garip bir ruh hali içerisinde geçiyor günlerim .. Esracım dostum, kader arkadaşım benim.bu günlerde sende benim gibisindir tahmin edebiliyorum , dayandık , dayanacağız canım.

Dilekcim oğluşlarının doğum günü kutlu olsun tatlım , nice senelere hep birlikte inşallahh.. öp o fıstıkları benim için ..

Canım benim aynen dediğin gibi bizim de 3 gün sonra 24 mayısda ayrılışımız.Allah bize güç verdi dayandık dün mezarlıktaydım çok duramadım nedense çok ağladım...ne yapalım kader böyleymiş orda baş ucunda şükrettim Rabbime ve hepimiz için dua ettim inşaallah bizde güleceğiz ,çok inanıyorum ve hep diyorum inşaallah aynı zamanda hamile kalırız sana kocamannn sarılıyorum.Biliyomusun bende 2 kilo verdim şimdi oğluma hamile kaldığım kilodayım 1-2 kilo daha verdim mi iş bitmiştir. çünkü zaten çok minyonum bu kilo bana yeter hedefim 50 kg bakalım nolcak....

:55:

Tekrar merhaba

Allah hepimize kolaylık versin. Siz hamile kalmadan mı coraspirine başladınız? Dr bana hamile kalınca gel dedi sadece o zaman iğneye başlıcaz dedi. Başladım kilolardan kurtulmaya inşallah 55-60 kiloya düşünce düşünüyorum artık tekrar hamile kalmayı. Şimdi tavsiyelerinizi toparladım
3. Magnezyum
4. Bol sıvı -spor
5. Stres yok

İnşallah herkes sağ sağlim kucağına alsın bebeklerini. Bu durum çok zormuş ama bu günler de geçecek inşallah

ben gebelik düşünmeden 3 ay önce coraspin ve iğne kullanmaya başladım bu arada özetlediğin şeyler çok doğru ben aynen böyle yapıyorum

Canım benim aynen dediğin gibi bizim de 3 gün sonra 24 mayısda ayrılışımız.Allah bize güç verdi dayandık dün mezarlıktaydım çok duramadım nedense çok ağladım...ne yapalım kader böyleymiş orda baş ucunda şükrettim Rabbime ve hepimiz için dua ettim inşaallah bizde güleceğiz ,çok inanıyorum ve hep diyorum inşaallah aynı zamanda hamile kalırız sana kocamannn sarılıyorum.Biliyomusun bende 2 kilo verdim şimdi oğluma hamile kaldığım kilodayım 1-2 kilo daha verdim mi iş bitmiştir. çünkü zaten çok minyonum bu kilo bana yeter hedefim 50 kg bakalım nolcak....

:55:

Bu yazdıklarınızı az önce gözyaşları içinde okudum. O özel günlerin çok zor olduğunu biliyorum. Şimdi sizin yerinizde olsam kimbilir nasıl olurdum. Korunmayı bırakmama çok az bir zaman kaldı. Ama sevinçli değilim. Çünkü içim çok buruk oan ihanet ediyormuşum gbi geliyor. Korku da var aynı şeyleri yaşamaktan ziyade, hatırlama korkusu bile yetiyor.

Gözyaşları içinde okuyorum ... :((( Çünkü çok zorrrr

Tekrar merhaba

3. Magnezyum
4. Bol sıvı -spor
5. Stres yok

Gebelikten 3 ay önce kullanmaya başladım canım. Her gün 1 tane kullanıyorum.

Biricik oğlum yollarını gözlediğim hayallerimde büyüttüğüm oğlum bugün terkedip gitti beni,geçen sene bugün sonumun ne olacağını bilmeden tüm vucudum şişler içinde ensemde anlayamadığım bir ağrıyla yatıyorum bir hastane odasında eşime diyorum Allah bizi bu acıyla imtihan etmesin nolur,ağlıyorum gece hiç uyumadan,güle oynaya gittiğim bu hastane şimdi acı veriyor önünden bile geçmek istemiyorum.Umutlarımın bittiği,sabrın kapılarının açıldığı bugün.Tam 1 sene oldu.Gitme kuzum gitme dedim içimden beni bırakma bende anne olmak istiyorum.Bilemedim önceden bu kadar güzel olabileceğini anlayamadım.ama sen hayatımın engüzel 8 ayını yaşattın bana ...Nur içinde yat nurlar içinde...bugun sabah aylar sonra tekrar şiş gözlerle uyandım ne kadar alışıyorum desemde gözyaşlarım akıveriyor işte.Zaman nasılda geçti gitti herkesin yavrusu büyüdü yürümeye konşmaya başladı.Çok acıyor yüreğim çok yanıyor .Seni çok özledim ve çok seviyorum.İnşaallah birgün kavuşuruz bebeğim...

Biricik oğlum yollarını gözlediğim hayallerimde büyüttüğüm oğlum bugün terkedip gitti beni,geçen sene bugün sonumun ne olacağını bilmeden tüm vucudum şişler içinde ensemde anlayamadığım bir ağrıyla yatıyorum bir hastane odasında eşime diyorum Allah bizi bu acıyla imtihan etmesin nolur,ağlıyorum gece hiç uyumadan,güle oynaya gittiğim bu hastane şimdi acı veriyor önünden bile geçmek istemiyorum.Umutlarımın bittiği,sabrın kapılarının açıldığı bugün.Tam 1 sene oldu.Gitme kuzum gitme dedim içimden beni bırakma bende anne olmak istiyorum.Bilemedim önceden bu kadar güzel olabileceğini anlayamadım.ama sen hayatımın engüzel 8 ayını yaşattın bana ...Nur içinde yat nurlar içinde...bugun sabah aylar sonra tekrar şiş gözlerle uyandım ne kadar alışıyorum desemde gözyaşlarım akıveriyor işte.Zaman nasılda geçti gitti herkesin yavrusu büyüdü yürümeye konşmaya başladı.Çok acıyor yüreğim çok yanıyor .Seni çok özledim ve çok seviyorum.İnşaallah birgün kavuşuruz bebeğim...

Esracım , canım arkadaşımmmm , kader arkadaşım benimmm. aynı günlerde ağladık seninle , dilerim rabbimden aynı günlerde tekrar güleriz..bebeklerimiz her zaman bizimle olacak güzel kardeşim , onlarlada elbet bir gün buluşacağız .. Ne kadar alışmış görünsekte nerde ne zaman ağlayacağım hiç belli değil çünkü her nefesimi alışımda kızımı ciğerlerime kadar hissediyorum , alışmadık sadece artık kendi içimizde yaşıyoruz çoğu fırtınaları..benimde geçen yıl bugünlerde hastaneye gidip gelmekle geçiyordu günlerim ,hergün uyandığımda kızım geçen yıl bugün nefes alıyordu diyorum hep. Herşeye rağmen iyiki oldular , iyiki yaşattılar bize annelik duygusunu , kimse hatırlatmak istemese de , bir daha çocuğumuz olmasa bile hep ben Anneyim diyeceğiz sayelerinde...Nur içinde uyusunlar.Elbet birgün kavuşacağız..

Ben sana bu konuda nasıl öğüt verebilirim, acını nasıl azaltabilirimki Esracığım, İkinci bebeğe hazırlanırken bile acı hissederken yüreğim, aynı şeyleri hatırlarken? Üzüntünü gözyaşlarımla paylaştığımı bilmeni isterim. Çok üzgünüm.

Seni o kadar iyi anliyorum ki, bugun benimde 40 iim cikdi. Bundan 40 gun once bende tam kucagima alicagim, oglumu gorecem diye sevinirken, hersey yolundayken, hic bri sorun yokken, doktorun hatasi yuzunden oglumu kaybetdim, ne yuzunu gordum ne sesini duydum. Onu cok ozluyorum, yarin yada o bur gun mezarina gidecem, oglum ben seni gormek icin burayami gelcekdim? diyecegim ogluma. Cok zor allah sabrini versin, versin ki, delirmeden, isyan etmeden bunu asa bilelim. Onlarin bize Allah tarafindan korumamiz icin verilen bri emanet oldugunu, ve vakti geldigi icin tekrar asil sahibi olan Allaha geri verdigimiz dusunelim, ve suan emin ol burdan cok daha guzel bir yerde meleklerle dolu cennetde gule oynuya kosduklarini bil, inan bana bu bile seni mutlu etmeye yetecekdir. Onlar orda cok mutlulular. Uzulme arkadasim, bunu soylerken, bile aslinda uzuluyorum, icim aciyor, kalbim paramparca, ama ne yapalim, elimizden bir sey gelmezki, insallah bundan sora allah hayrili, sapasaglam, ve uzun omurlu bebekler nasip etsin.

Üzülme" der Hz. Mevlana ve devam eder;
"Bir yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun, Tek kanatla uçulmaz zaten. Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin. Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır."

*İnsanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür...*

herkese iyi kandiller , canlarım..

Seni o kadar iyi anliyorum ki, bugun benimde 40 iim cikdi. Bundan 40 gun once bende tam kucagima alicagim, oglumu gorecem diye sevinirken, hersey yolundayken, hic bri sorun yokken, doktorun hatasi yuzunden oglumu kaybetdim, ne yuzunu gordum ne sesini duydum. Onu cok ozluyorum, yarin yada o bur gun mezarina gidecem, oglum ben seni gormek icin burayami gelcekdim? diyecegim ogluma. Cok zor allah sabrini versin, versin ki, delirmeden, isyan etmeden bunu asa bilelim. Onlarin bize Allah tarafindan korumamiz icin verilen bri emanet oldugunu, ve vakti geldigi icin tekrar asil sahibi olan Allaha geri verdigimiz dusunelim, ve suan emin ol burdan cok daha guzel bir yerde meleklerle dolu cennetde gule oynuya kosduklarini bil, inan bana bu bile seni mutlu etmeye yetecekdir. Onlar orda cok mutlulular. Uzulme arkadasim, bunu soylerken, bile aslinda uzuluyorum, icim aciyor, kalbim paramparca, ama ne yapalim, elimizden bir sey gelmezki, insallah bundan sora allah hayrili, sapasaglam, ve uzun omurlu bebekler nasip etsin.

başın sağolsun arkadaşım , 40.gündesin sende demek ...4-5-10 , 30-40-60 ve 100-200 derken 1 yıl oluyor bizimde. geçiyor hayat birşekilde , üzülme demek sadece dilin çaresizliğinden ..
çünkü öyle bir kuvvet varki önüne geçilemeyen , herşeyin bir nedeni var demek ve teslim olmaktan başka birşey gelmiyor elden..
acını paylaşmak , anlatmak istersen biz hep buralardayız ...

Lütfiye,Esra,Gökçe ve bebeğini kaybeden diğer arkadaşlarım yazdıklarınızı okuyorum ama cevap yazmaya elim gitmiyor bir türlü..ne yazsam da acınızı hafifletsem bilemiyorum ama sizin kadar olamasada benim de canım çok yanıyor inanın..hepinizin acısını kendi acım bildim..Dualarım hep sizinle..bugün Kandil,Rabbim duysun sesimizi..daha bişey yazamıyourm içim titriyor çünkü:14::14..Kandilimiz mübarek olsun.

Son düzenleme:
Üzülme" der Hz. Mevlana ve devam eder;
"Bir yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun, Tek kanatla uçulmaz zaten. Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin. Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır."

*İnsanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür...*

herkese iyi kandiller , canlarım..

Lütfiye bu çok güzelmiş. Şimdi alıp face'e yazıcam. Tam beni anlattı ilk cümlesi: "B,r yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun" Şu sıralar tam böyleyim.

başın sağolsun arkadaşım , 40.gündesin sende demek ...4-5-10 , 30-40-60 ve 100-200 derken 1 yıl oluyor bizimde. geçiyor hayat birşekilde , üzülme demek sadece dilin çaresizliğinden ..
çünkü öyle bir kuvvet varki önüne geçilemeyen , herşeyin bir nedeni var demek ve teslim olmaktan başka birşey gelmiyor elden..

Ya oyle 40. gun, acaba yasasaydi simdi nasil olurdu diye dusunup durdum butun gun. Az oncede onun icin hazirladigim cantada bir tane mavi desenli gomlegi kalmisdi, onuda elimden almasinlar diye calmisdim, diger herseyi alip sakladilar gorunce uzulmeyeyim diye, bir tek o gomlek kaldi elimde, az once ona bakip bakip agladim, acaba yasasaydi uzerine olcakmiydi, acaba nasil olcakdi deyip deyip agladim, ya sanki bu 40 gun icinde sanci bir seyleri bekliyormusumda, sanki 40 cikdikdan sora hersey duzelecek gibi, yani nasil desem, agliyordum, sizliyordum ama sanki 40 dan sora hersey duzelcekmis gibime geliyordu, bugun sanki tokat gibi carpdi yuzume o artik yok, deyil 40, 140 gun bile gecse gelmeyecek, ve neden oldu diye kendi kendime sorup duruyorum, cok fazla derinden dusunmek istemiyorum, cunku kafayi yemekden korkuyorum. zaten hamileligim boyunca hep soylerdim, "ya dusunsenize insan bu kadar bekledikden sora bebegi kayb ederse, kafayi yer herhalde" derdim. Bilemiyorum ki, acaba icime dogudu icinmi oyle derdim, sora diger hamile arkadaslarim vardi son gunlerin cok zor oldugunu, bir an once olsada bitse diye soylenip dururdular, ama ben nedense hic oyle dusunmuyorum, o kadar iyiydiki orda oldugnu bilmek, yada ne bilem belkide icime dogmusdu ordan gidince temelli gidecegi, yurumek, oturmak, yatmak, hele birde ayaklarimdaki o shishler cok zor geliyordu, ama nedense hic cabuk olsun demiyordum, sanirim kendimde farkinda olmadan, ordan giderse onu kayb edecegim icime doguyordu, ve onun ordan gitmesini istemyordum, allahim bilemiyorum, iyiki burasi var, bu anlatdikalrimi gun boyunca kafamda dusunup dusunup duruyorum, kimseyede anlatamiyorum , cunku anlamiyorlar, belkide iyiligimi dusundukleri icin konusmama izin vermiyorlar, ama o zaman delircek gibi oluyorum, bir tek burasi beni rahatlatiyor, cunku istedgim gibi icimi bosaltiyorum. Allah hepinizin yardimcisi olsun kader arkadaslarim.

bu arada kendimi kayb etdim sormayi unutdum, sen bir sene oncemi kayb etdin bebegini? Bir senedir olmadimi bebegin?

bu arada kendimi kayb etdim sormayi unutdum, sen bir sene oncemi kayb etdin bebegini? Bir senedir olmadimi bebegin?

Uğur böceği; bizler preeklampsi ( gebelik zehirlenmesi) yüzünden bebeklerimizi kaybettiğimiz için hem de sezaryanla doğum yaptığımız için doktorlarımız bize en az 1 yıl boyunca korunma şartı getiriyorlar. İstesek de 1 sene boyunca bebek yapamazdık. Yoksa tekrar bu hastalıkla burun buruna gelmemiz kaçınılmaz olur.

Uğur böceği; bizler preeklampsi ( gebelik zehirlenmesi) yüzünden bebeklerimizi kaybettiğimiz için hem de sezaryanla doğum yaptığımız için doktorlarımız bize en az 1 yıl boyunca korunma şartı getiriyorlar. İstesek de 1 sene boyunca bebek yapamazdık. Yoksa tekrar bu hastalıkla burun buruna gelmemiz kaçınılmaz olur.

Aa tamam simdi anladim, allah yardimciniz olsun. Bir seneniz ne zaman bitecek insalalh bu defa saglikli bebekleriniz olur, allah bebegini kaybeden hic bir anneyi gozu yolda birakmasin insallah.

Back