Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Merhabalar bende 7 aylık evliyim bir ay önce öğrendim pko sendromu varmış. Elleacnelle kuşlanıyorum bi yandan folikasit. Ama asıl sorun TSH yüksek olması 7.132 onun içinde hormon ilacı kullanmaya başladım kilom yok hatta zatıf katagorisindeyim. Üç tablet kullanacağım elleacnelle yi sonra adetimin üçüncü günü test yapıp bakacak yine. Umarım herkes güzel dileklerine kavuşur

Teşekkür ederim tecrübeni paylaştığın için. Bende yinede doktora sorarak inofolic combi almayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim tecrübeni paylaştığın için. Bende yinede doktora sorarak inofolic combi almayı düşünüyorum.
Rica ederim canım tabi herkesin değerleri farklı ama inofoliğin sana yardım edeceğini düşünüyorum kaç aydan beri kahverengi lekelenme şeklinde adet görüyordum bu ay doğal rengi gördüm ve çok sevindim inşallah sana da yardımcı olur

merhaba kızlar ya en son adet tarihim 13 ekim iki aydır adet olmuyorum resmen doktor ileri derecede pko var dedi dupaston yazdı öncelerde hiç şaşmazdı adetim bebek düşündüğümden beri ters takla oldu resmen bu gün ilacın 5. günü yarın da içip bırakacam inşallah hemen ardından adet olurum böyle durum yaşayan var mı aranızda bir ay ilaç kullanmayayım diye ara verdim iki ayıma mal oldu

Komşumda onu kullandı canım 1 ayda hamile kaldı ama onun kisti vardı pko yoktu o ilaç da bildiğim kadarıyla adet söktürücü

Iyi günler ben 18 yaşına yeni girmiş bir kızım ve kendimden bıkmış durumdayım en son 1 eylülde kendiliğinden adet oldum ve ondan sonra olmadım doktora gittim mi evet gittim adetsizken hormonlarıma bakildi kucuk kucuk kistlerim cikti hormonlarin normal dedi kilolu bir kizim tüylerim var simdi ykne başka bir doktordan randevu aldım gidicem soğan suyu içtim bir kere işe yaradı sonra yine olmadı bana bir fikir verin lütfen adetsizken hormon testi yapıldı ama adetli adetsiz farketmez dediler herseyim normaldi hatta sonuçları buraya attım ama adet değildim herkes normal yazdı doktor ilgisizdi bende gitmemiştim ama pko olmasından korkuyrum hormnlar düzgün çıkarsa pko oluyormu yinede ultrason sonucumda her iki overde periferik dizilimli milimetrikboyutlarda foliülleer izlenmektedr yazyordu bişiler dermisinz ?

Belirtilerin pkoya çok benziyor. Kilo için çok sağlam bir diyet ve kıllanma için lazere gitmeye çalış. Ayrıca kadın doğuma değil "Endokrinoloji" bölümüne git canım. Yaşın daha çok küçük, endişelenmeni anlıyorum. Ben endokrin tedavisi ile birlikte sıkı bir diyetle 20kilo verdim. O sıralar senin yaşlarındaydım. Tabi lazer de çok önemli. Çünkü pko bir kısır döngü. Her bir bölümüyle ayrı ayrı savaşıp çabalamak gerektiriyor...

Ama
Pkolarda hormon bozukluğu olmuyor mu ayrıca endokrinr gitmeek istiyorum ama kistlerim nolucak onum yuznden adet olamıyorum ben degil mi

Ama

Pkolarda hormon bozukluğu olmuyor mu ayrıca endokrinr gitmeek istiyorum ama kistlerim nolucak onum yuznden adet olamıyorum ben degil mi
Endokrin hepsini kapsıyor zaten. En önemlisi endokrin doktoruna görünmek bizim gibi durumlarda.

Benim de hormonlarım düzgün çıkardı hep fakat dış görüntü itibariyle tipik bir pkoluyum. Ben kendiliğinden adet de görürdüm hatta onu da çok görürdüm. Yaş ilerledikçe değişiyor hormonlar da. O yüzden küçükken yaşın endokrine git, o kilo vermene de yardımcı olacaktır, insülin direnci var mı diye de bakarlar filan. 5 yıl diane35 içtim ben, çok da severek içtim hem de. Bebek düşünene kadar içeceksin demişti endokrin doktorum, o süreçte de ilk başta 3-6 ayda sonra yılda bir kontrole gidiyordum o kadar.

Evli misiniz peki hamilelik durumda sorun oldu mu

İnşallah, Rabbim her isteyene hayırlısıyla versin. Size de şifalar versin. Pkolu olup kendiliğinden gebe kalan da var. Umarım siz pkolu değilsinizdir ama öyleyse de korkmayın.
Insallah bakalım öyleyse de yap ocak birşey yok doğum kontrol falan kullanmak istemiyorum zaten kiloluyum hani kilo 30 kilo fazlaligim var onu veririm duzelmezse kullanırım

Insallah bakalım öyleyse de yap ocak birşey yok doğum kontrol falan kullanmak istemiyorum zaten kiloluyum hani kilo 30 kilo fazlaligim var onu veririm duzelmezse kullanırım
Kilo vermek çok fayda sağlar pkoda fakat doğum kontrol hapı tek başına kilo aldırmaz. Ben kilo verdiğim dönem de kullandım doğum kontrol hapını.
30kilo fazlayla insülin direnci olabilir, o da özellikle simit bölgesinde kilo yapar ve vermek çokkk zorlaşır. Endokrine gidin mutlaka. İhmal etmeyin.

Gidicem bu hafta sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…