- 19 Kasım 2014
- 3.221
- 2.960
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
.Iyi günler ben 18 yaşına yeni girmiş bir kızım ve kendimden bıkmış durumdayım en son 1 eylülde kendiliğinden adet oldum ve ondan sonra olmadım doktora gittim mi evet gittim adetsizken hormonlarıma bakildi kucuk kucuk kistlerim cikti hormonlarin normal dedi kilolu bir kizim tüylerim var simdi ykne başka bir doktordan randevu aldım gidicem soğan suyu içtim bir kere işe yaradı sonra yine olmadı bana bir fikir verin lütfen adetsizken hormon testi yapıldı ama adetli adetsiz farketmez dediler herseyim normaldi hatta sonuçları buraya attım ama adet değildim herkes normal yazdı doktor ilgisizdi bende gitmemiştim ama pko olmasından korkuyrum hormnlar düzgün çıkarsa pko oluyormu yinede ultrason sonucumda her iki overde periferik dizilimli milimetrikboyutlarda foliülleer izlenmektedr yazyordu bişiler dermisinz ?
Iyi günler ben 18 yaşına yeni girmiş bir kızım ve kendimden bıkmış durumdayım en son 1 eylülde kendiliğinden adet oldum ve ondan sonra olmadım doktora gittim mi evet gittim adetsizken hormonlarıma bakildi kucuk kucuk kistlerim cikti hormonlarin normal dedi kilolu bir kizim tüylerim var simdi ykne başka bir doktordan randevu aldım gidicem soğan suyu içtim bir kere işe yaradı sonra yine olmadı bana bir fikir verin lütfen adetsizken hormon testi yapıldı ama adetli adetsiz farketmez dediler herseyim normaldi hatta sonuçları buraya attım ama adet değildim herkes normal yazdı doktor ilgisizdi bende gitmemiştim ama pko olmasından korkuyrum hormnlar düzgün çıkarsa pko oluyormu yinede ultrason sonucumda her iki overde periferik dizilimli milimetrikboyutlarda foliülleer izlenmektedr yazyordu bişiler dermisinz ?
aynen canım adet söktürücü inşallah faydası olur bakalımKomşumda onu kullandı canım 1 ayda hamile kaldı ama onun kisti vardı pko yoktu o ilaç da bildiğim kadarıyla adet söktürücü
Pko olabilir, bilemeyeceğim malesef... Fakat şu dikkatimi çekti, pko için evet total testesteron ve androstenedion bakıyorlar ama fsh ve lh da istiyorlar, doktorunuz onları istememiş sanki.Kızlar merhaba benim sonuçlarıma bi bakarmısınız değerleri benim gibi olan vardır belki Eki Görüntüle 2077090 jinekolog randevum çok sonra ve sonuçları aldığımdan beri içim içimi yiyo doktorum pkodan şüphelendiğini söylemişti ultrason sonucundan sonra
Teşekkür ederim..Hormon testleri için adetin 3.günü tekrar tahlil yaptıracağım o zaman bakacaklar.Pko olabilir, bilemeyeceğim malesef... Fakat şu dikkatimi çekti, pko için evet total testesteron ve androstenedion bakıyorlar ama fsh ve lh da istiyorlar, doktorunuz onları istememiş sanki.
Bunları 3. günü yaptırmamış mıydınız?Teşekkür ederim..Hormon testleri için adetin 3.günü tekrar tahlil yaptıracağım o zaman bakacaklar.
Hayır bunları ultrason muayenesi olduğum gün yaptırdım adetim yeni bitmişti hormon testi için adetinin 3.günü gel dedi doktorBunları 3. günü yaptırmamış mıydınız?
Pko icin hormon bozuklugu olmasi mi gerekiyor birde adetsizkende yapilinca oluyor degilmiPko olabilir, bilemeyeceğim malesef... Fakat şu dikkatimi çekti, pko için evet total testesteron ve androstenedion bakıyorlar ama fsh ve lh da istiyorlar, doktorunuz onları istememiş sanki.
Benim hormonlarım bozuk olmazdı, yine de inci gibi sıralı polikistik overim ultrasonda çıkardı.Pko icin hormon bozuklugu olmasi mi gerekiyor birde adetsizkende yapilinca oluyor degilmi
Canim merhaba oncelikle. Mesajini simdi okudum. Bendede hipotiroid pcos ve hasimato var. Mayis ayinda kimyasal gebelik gecirdim. Ve test yaptira yaptira artik ciddi derecede tecrube kazandim. Testlerin normal cikmis gerci pazaetesiden beri doktoruna yorumlatmissindirda yinede yqzmak istedim. Ozeĺlikle tsh cok iyi fsh cok normal ve estadiol de normal degerlerinde canim yakinda gebe kalirsin insaallah. Ayrica eskiden annemlerin koyunde hayit i bebek dusurmek icin icerlermis. Sakin icme bence. Zencefil suyundan faydalan. Inan cok faydali.Kızlar bende ekim ayında adetimin 3. Günü test yaptırdım sonuçlarım bunlar bende pcos ve hipotrid var hamile kalmak istiyorum klomen kullandım bu ay ve hayıt suyu içiyorum yumurtlama dönemindeyim içmeye devam edeyim mi sizce
Ferritin(kan) 5.17
Tsh ( serum) 1.8
Free t3(serum) 2,47
Esteadiol 35
Fsh 3,89
Lh 7,93
Progesteron 0,4
Proklaktin 17,56
Free t4 1,11
Total testesteron 1,47
17-hıdroksıpprogester 0,85
Dhea-so4 141
Acth 19,3
Bildiğim kadarı ile fsh düşük ve E2 de düşük internetten araştır istersenKızlar bende ekim ayında adetimin 3. Günü test yaptırdım sonuçlarım bunlar bende pcos ve hipotrid var hamile kalmak istiyorum klomen kullandım bu ay ve hayıt suyu içiyorum yumurtlama dönemindeyim içmeye devam edeyim mi sizce
Ferritin(kan) 5.17
Tsh ( serum) 1.8
Free t3(serum) 2,47
Esteadiol 35
Fsh 3,89
Lh 7,93
Progesteron 0,4
Proklaktin 17,56
Free t4 1,11
Total testesteron 1,47
17-hıdroksıpprogester 0,85
Dhea-so4 141
Acth 19,3
Fsh 3 kusurlerde normal estradiol de 30 un ustunde olmasi gerekiyor 50 nin altinda diye biliyorum. Doktorum ole solemisti. Ole hatirliyorum ama....Bildiğim kadarı ile fsh düşük ve E2 de düşük internetten araştır istersen
Canim neden yurmurta yok belirli bir sebebi varmi kan fegerlerine bakildimi estradiol fsh falanAyıca kızlara hormonlara çok takılmayın regl 3.günü usg ile vajinal ulturason ile yumurta rezervine baktırın arkadaşlar benim hormonlar süper ama yumurta yok .
Bildiğim kadarı ile fsh düşük ve E2 de düşük internetten araştır istersen
Canım endokrin doktoru hafif pcosun diyip duruyor kadın doğum doktoru da tam inatçı pcos un yumurtalar günde 3 kere klomen kullanmama rağmen en fazla 3 tane oluyor 10 mm de kalıyor. Kafam karıştı. Bir de ben yumurtalarımı hayıt suyu ile büyütmüştüm ama sonra düşük oldu zararlı olduğunu bilmiyordum ya da ben yanlış kullandım tam yumurtlama zamanımda kullanıyorum. Bu ay da klomen kullandım hayıt suyu içtim ama 2 3 gündür içmiyorum. Klomeni de kendi başıma kullanıyorum doktora gitmeden yumurtalar kaç mm de bilmiyorum uzun oldu kusura bakmaCanim merhaba oncelikle. Mesajini simdi okudum. Bendede hipotiroid pcos ve hasimato var. Mayis ayinda kimyasal gebelik gecirdim. Ve test yaptira yaptira artik ciddi derecede tecrube kazandim. Testlerin normal cikmis gerci pazaetesiden beri doktoruna yorumlatmissindirda yinede yqzmak istedim. Ozeĺlikle tsh cok iyi fsh cok normal ve estadiol de normal degerlerinde canim yakinda gebe kalirsin insaallah. Ayrica eskiden annemlerin koyunde hayit i bebek dusurmek icin icerlermis. Sakin icme bence. Zencefil suyundan faydalan. Inan cok faydali.