SMEAR TESTİ: LSIL (DÜŞÜK DERECELİSKUAMÖZ İNTTRAEPİTELYAL LEZYON, HPV ETKİSİ)

Arkadaşlar yaklaşık 2 en fazla 3 ay önce siğili olan biriyle beraber oldum korunmadık. Sonradan ögrendim siğili olduğunu. Smear testi yaptırdım gecen hafta gelen sonuc LSIL (DÜŞÜK DERECELİSKUAMÖZ İNTTRAEPİTELYAL LEZYON, HPV ETKİSİ) bugun gittim hpv için tekrar test oldum onkolojiye yönlendirildim. Çok korkuyorum LSIL sonucunda sizlerde ne sonuc cıktı tedavı surecınız ne oldu yaşayanlar yazabilir mi çok kötüyüm. Moralimi iyi tutmam gerek evet farkındayım ama alıkoyamıyuyorum kendıme maalesef. 28 yaşındayım bu arada
Hpv testiniz pozitif mi? Pozitifse lsil seniz kolposkopi yaptirmanizda fayda var

Hpv testiniz pozitif mi? Pozitifse lsil seniz kolposkopi yaptirmanizda fayda var
Şimdi yaptırdım kolposkopiden çıktım parça bile almadı temiz görünüyor dwdi 1 sene sonra kontrol çok içim rahatladı. Boyama işlemi yaptı beyazlaşma olmadı dedi

Şimdi yaptırdım kolposkopiden çıktım parça bile almadı temiz görünüyor dwdi 1 sene sonra kontrol çok içim rahatladı. Boyama işlemi yaptı beyazlaşma olmadı dedi
Bagisikliginizi guclendirin vitaminlerinize baktirin eksik olanlari yukseltin stres yapmayin( tabi basarabilirseniz ben basaramiyorum) sigara alkol cinsel iliskiden uzak durun umarim gecer

Bagisikliginizi guclendirin vitaminlerinize baktirin eksik olanlari yukseltin stres yapmayin( tabi basarabilirseniz ben basaramiyorum) sigara alkol cinsel iliskiden uzak durun umarim gecer
Sigara kullanmıyorum. Alkol çok fazla kullanıyordum onuda bıraktım 2 3 aydır içmiyorum. Vitaminlerim düşüktü hep benim b12 , d vitaminim falan onlar içinde takviye aldım bağışıklığım için her şeyi yapıyorum. Bir de hapyvir aldım doktoruma gösterdim az önce kullan bunu dedi. O jelleride sordum bu hapyviri kullandığın sürece onlara gerek yok şu an dedi. Arkadaşlar hepinizin bilgnize :) umarım hepimizin her şeyi temiz çıkar.

Bı arada sizin sonuçlar ne durumda? Hpv türü ve kolposkopi?
Tip 51 2 yila yakindir. 5 ay onceki kolposkopide cin1 cikti deflagyn kullandim ama yakin zamanda hpv smear yaptirdim 51 hala duruyo. Ocak ayina kadar kolposkopi yaptirmayi dusunmuyorum. Bu surecte denemedigim sey kalmadi. Son olarak d vit folik asit ve demir kullanicam bakalim

Tip 51 2 yila yakindir. 5 ay onceki kolposkopide cin1 cikti deflagyn kullandim ama yakin zamanda hpv smear yaptirdim 51 hala duruyo. Ocak ayina kadar kolposkopi yaptirmayi dusunmuyorum. Bu surecte denemedigim sey kalmadi. Son olarak d vit folik asit ve demir kullanicam bakalim
Peki doktorunuz atacağınızı söyledi mi vücudunuzdan? Başka hiçbir şey önermedi mi? Cin1 için 3 sene kadar bile süre veriyorlar sıkmayın canınızı. Yaşınız kaç acaba o mu etken ki?

Bu arada sağlıklı besleniyorum. her gece yatmadan kefir, bir diş sarımsak çiğniyorum. Sabahları bal ve çörek otu karışımı yiyiyorum. Hapyvir diye bir ilaç aldım onu içiyorum. D vitamini c vitamini propolis bunları düzenli olarak kullanıyorum. Her sabah bal ve çörek otundan sonra tahin pekmez alıyorum bir kaşık. Ve spor yapıyorum sigara alkolüm zaten yok. Yaşım 27 bu arada tüm bunları etkilemiş olabilir eğer yapmıyorsanız bence sizde başlayın dediklerime deneyin en azından

Peki doktorunuz atacağınızı söyledi mi vücudunuzdan? Başka hiçbir şey önermedi mi? Cin1 için 3 sene kadar bile süre veriyorlar sıkmayın canınızı. Yaşınız kaç acaba o mu etken ki?
32 yasindayim. Cilt dr da kadin dogumda uykuda kalir bagisiklik dustukce cikar bu senin vucudunda artik diyor. Hayir onermediler papil off deflagyn imutor ahcc hepsini kendim arastirip kullandim ama sonuc pozitif. Cocuk dusunuyorum ama bu durumda biraz zor gbi bukadar cabalamisken negatifi gormeden de yapmak istemiyorum cunku pinpon etkisi olucak

32 yasindayim. Cilt dr da kadin dogumda uykuda kalir bagisiklik dustukce cikar bu senin vucudunda artik diyor. Hayir onermediler papil off deflagyn imutor ahcc hepsini kendim arastirip kullandim ama sonuc pozitif. Cocuk dusunuyorum ama bu durumda biraz zor gbi bukadar cabalamisken negatifi gormeden de yapmak istemiyorum cunku pinpon etkisi olucak
Bir çok doktor dinledim ve araştırdım. Cin1 derecesinde çocuk yapılabileceğini ve bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar. Size kim söyledi ki bunu?

Bir çok doktor dinledim ve araştırdım. Cin1 derecesinde çocuk yapılabileceğini ve bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar. Size kim söyledi ki bunu?
Cocuk yapilamaz diye bi durum teoride yok zaten. Ancak cinsellige devam ettiginiz surece esinizle negatife donme ihtimaliniz yok denecek kadar az. Ya negatife donmeyi birakicaksiniz cocuk yapicaksiniz yada boyle devam ediceksiniz

Cocuk yapilamaz diye bi durum teoride yok zaten. Ancak cinsellige devam ettiginiz surece esinizle negatife donme ihtimaliniz yok denecek kadar az. Ya negatife donmeyi birakicaksiniz cocuk yapicaksiniz yada boyle devam ediceksiniz
Merhaba
Bende mart ayında smear verdim pozitif çıktı yani lsil gelmişti daha sonra aşı falan oldum tabi ilk smear verdiğimde ilk doz yani öyle bitirdim aşıları ahcc kullandım bal corekotu pekmez vitamin hepsini kullandım şehir hastanesinde jinekolojik onkoloji bölümünde pcr testi yapıldı hpv tiplemesi yani 16 ve 18 negatif geldi ama sanırım 6-11 pozitif geldi çünkü sigilim var gecen hafta son verdiğim smear için gittim sonuçta İNTRAEPİTELYAL LEZYON VEYA MALİGNİTE YÖNÜNDEN NEGATİF, SIVI BAZLI (SUREPATH) PAP SMEAR
REAKTİF HÜCRESEL DEĞİŞİKLİKLER, İNFLAMASYON İLE İLİŞKİLİ yazıyordu doktor kanser vs yok temiz dedi içim rahat değil ne yapmalıyım siğil için de bi tane var sadece içeri temiz dış tarafta o da aldara aldım düzenli olarak kullanıyorum 2-3 ay arası etki ediyormuş bekleyeceğim bakalım ne çıkacak

X