- 1 Kasım 2013
- 79
- 5
- 34
-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
tekrar merhaba..sanırım karşılıklı yanlış anlaşmalar olmuş vefakat sanırım halen bir kavram kargaşası var.. ben illa ki yabancı cd leri tavsiye ediyor değilim, iyi bir eğitmenin cd ile uğraşmayacağını da belirtmiştim..Ebru Şallı ile ilgili fikrinize saygı duyarım, ama benim de şahsi kanaatim tam tersi yönde, ve yine söylüyorum sadece pilatesle ilgili olmak üzere yerli/yabancı farketmeksizin cd ile çalışmayı doğru bulmuyorum, yabancı cd lerden bahsetmemin sebebi adını cd ler ile değil aldığı sertifikalarla duyurmuş birkaç sayılı eğitmen olmalarıydı..fakat yine de isim vermedim ama jimnastik federasyonunun defalarca uyardığı insanların sağlığıyla oynadığı gerekçesiyle programının bile yayından kaldırılmasını talep ettiği bir kişinin hiçbirşeyini tavsiye edemeyeceğim üzgünüm..Elbette eğitmen de önemli, ama ne kadar kötü de olsa bir yol göstericiyle çalışmak kendi kendimize doğrunun ne olduğunu bilmeden çalışmaktan, yaptığımızın yanlış mı doğru mu olduğunu bilmeden bünyemizi deneme tahtası olarak kullanmaktan daha faydalı olacaktır..elbette küçük yerlerde yaşayan ve/veya imkanı olamyan arkadaşların aslında kategorize etmeksizin herkesin spor yapmaya ihtiyacı var..Ama risksel faktörler açısından diğer alternatiflere yönelimler daha faydalı olabilir diye düşünmekteyim zira pilatesin amacı fitness la pek bağdaşmadığı gibi tamamiyle iskelet sistemini hedeflediği için sakatlanma riski aynı kategorideki diğer sporlara oranla daha yüksek..tüm bunların kişisel fikrim olduğunu da yine belirtiyorum..
benim kayınvalidem ve annem eğitmen eşliğinde pilates yapıyor, en ufak bir faydasını görmediler, bende geçmişte allen de menezes ten başlayarak şu an ebru şallı ile yapıyorum, çok faydasını gördüm. senin düşüncenizi şuna benzettim ben: kuaföre gitmeden evde yapılan saç kesimi kötü olur gibi bir şey. ben grup çalışmasından nefret ederim, asla da spor salonuna gitmem. sakatlanma riski her sporda vardır, nasıl ki her ameliyatta ölüm riski varsa. kesinlikle eğitmen eşliğinde yapılmalı diyorsunuz da, çok azımız dışında ünlü mankenler oyuncular gibi tamamen profesyonel bir eğitmen eşliği ile birebir çalışmaya kimin gücü yeter ki?? vaktimiz de yok... bence yazdıklarınız şevk kırıyor, ayrıca eğitmen vs statüsünde olmadıkça kimsenin burda ahkam kesmesi hoş olmuyor yanlış anlamayın ama bu böyle.
Merhaba, yazdıklarım şahsi fikrimdir, bunu defalarca yazdım..hoşgörürsünüz ya da görmezsiniz ama ben söylediklerimin arkasındayım..Burada herkes fikrini beyan ediyor, size göre cd ler doğrudur bana göre yanlıştır, size göre Ebru Şallı doğrudur bana göre yanlıştır, hiç kimseyi fikrinden dolayı yargılayamazsınız, sadece fikrinizi söylersiniz en doğal hakkınız olarak..kuaför örneğiniz sağlığınızı biraz hafife aldığınız çağrışımını yaptı bana..şayet araştırırsanız kontrolsüz spor yapmanın risklerini ve olumsuz sonuçlarını görebilirsiniz..Birebir şahit olduğum vakalar da oldu..Onun için arkadaşlarımı bilgilendirmek ve uyarmak için paylaşımda bulunyorum...Kimsenin şevkini kırmak gibi bir niyetim olamaz topiğin başından beri okuduysanız gayet spora teşvik edici ve hatta kilo problemi olan arkadaşlar için beslenme biçimiyle ilgili de bizzat uyguladığım, sonuçlarını gördüğüm yazılarımı da görmüşsünüzdür..bunu ahkam kesmek olarak nitelendirmenize yorum yapmıycam, zaten ne demek istediğimi anlayan birçok arkadaşla özelden konuyla ilgili görüştük, paylaşımda bulunduk, birbirimizi yönlendirdik çoğu kez...Kimseye birebir hocayla çalışın gibi bi dayatma yaptığımı da hatırlamıyorum, bu ülkede yaşıyorum ve şartların farkındayım..Neyse söylediklerinize teker teker değinmeye gerek yok, zaten yorumunuz baştan aşağı negatif mesajlar verirken sizinle uzlaşamayız..Forumun amacı fikir paylaşımı olmakla beraber yazılanları değerlendirmek kişinin özgür iradesine kalmıştır..Son olarak hoşgörü kavramının tabanda seyrettiği şu günlerde birbirimizin fikirlerine saygı göstermeye ve gülümsemeye ihtiyacımız olduğunu da eklemek isterim..stres hem beyninizi hem fiziğinizi yorar..spor yapın ki mutlu olabilin..sevgiler..
Kizlar reformera giden var mi? Varsa ne kadar surede vucutlari istedikleri seviyeye geldi?
Sana tamamen katılıyorum. Pilatesi evde yapmış biri olarak ki şuanda salona devam ediyorum arada dağlar kadar fark vardır. Bakın şunu söylemiyorum kimse evde pilates yapmasın demiyorum buradan yanlış anlaşılmak istemem isteyen evde istediği sporu yapsın fakat ben ikisinin arasında dağlar kadar fark olduğunu söylüyorum. Ebru şallının cd lerinden de yaptım zor olduğunu düşünüyordum fakat bunu salonda pilates yapmaya başladıktan sonra ebru ile pilatesin dışında bişi yaptığımı anladım. Özellikle karın hareketlerini yaparken bir eğitmenin gelip mutlaka belinizi kontrol etmesi gerekli bir defa yoksa o kadar karın hareketi boşa yapılmış olur. Bakın zamanı olmayanlara evde yapmalarını tavsiye ederim ama maddi durumu kimse bahane etmesin tabiki bulunduğu şehirde pilates salonları olanlar için konuşuyorum. İnsanlar sigaraya bir ayda dünya kadar para döküyorlar sağlık için çok değil yani pilates yapmak için verilen para.
Evet güzel söylemişsiniz de şimdi ben napayım? burası çok küçük bir yer, eşim hekim ve ondan dolayı bu köyde kalmak zorundayız. Şimdi sırf spor yapmak için 3 yıl beklemem mi gerekecek? başka çarem yok ki.. Eğer imkanım olsaydı evet size hak veriyorum ve hiç düşünmeden bir kursa giderdim. ama şu anda burda bu imkanım yok malesefAmacım zaten kilo vermek değil, sadece sıkılaşmak. ben de ne yapıcağımı şaşırdım. Ama burda bu kadar küçük bir köyde yürüyüş yapma imkanım bile yokken boş boş evde oturmak ta istemiyorum. Bu konuda bilgilisiniz anladığım kadarıyla. o zaman lütfen siz bana bir yok gösterin
cevap bekliyorum
evde kendi yapanlar ya da spor salonlarında pilates yapanlar, yaşadıklarımızı paylaşalım..ben spor salonuna yazıldım ve sadece bir kere yaptım...çok zorlandım ama öğretmen 2 aya kadar herşeyin yoluna gireceğini ve 2 haftaya kadar da değişiklikleri farketmeye başlayacağımı hatta 2 hafta sonra bu kadar sıkıntı çekmeyeceğimi söyledi...iki gün önce yaptım ama hala karın kaslarım ağrıyor..bugün de gideceğim, haftada üç gün yapacağım..sizlerin görüşlerini de almak istiyorum...ayrıca bu sporun vücudu şekillendirdiğini ve sıkılaştırdığını ancak tek başına kilo verdirmediğini de öğrendim...
Teşekkürler atthegates...dayanağı olmayan negatif ve sabit fikirlere karşı deneyimini paylaşman çok güzel...Çünkü sağlığımız 'ben yaptım oldu' mantığına ve deneme-yanılma yöntemlerine başvurulamayacak kadar önemli, keşke herkes bunun farkına varabilse..Salona uzun zamanlı devam etmen halinde vücudunun radikal bir biçimde gelişimine şahit olacaksın, pilatesin amacı da bu zaten.. Belli ki eğitmenin de oldukça ilgili, şartların müsaitse sakın bırakma derim ben..Ve sana katılıyorum, spor yapmamak için bahane üretmek çok kolay ama malesef güzel şeyler emek istiyor.. insan yeter ki istesin, herşeyi yapmaya muktedirdir..