Benim eşim uyuklamadığı halde yaşantımın senden bir farkı yok. Sevgisinden hiç şüphem yok. saatinde işe gider saatinde eve gelir. Dışarı çıkmaz. Çıkarsa benle çıkar. Ama evde olduğu halde kendimi yanlız hissediyorum. Bilgisayar başına oturuyor ve bütün gün ya oyun oynuyor ya haber okuyor ya işi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Cinsel hayatım da senden farkı yok. Bebeğim olmadan önce böyle değildik. Çoğu zaman kendimi yanlız ve bu yanlızlıktan dolayı mutsuz hissediyorum.
İste bizim cocuktan once de cok farkli degildi hayatimiz, yani cocuktan sonra boyle olmadi, genel olarak boyle. Ama o zaman is yogunlugundan boyle saniyordum, simdi simdi fark ediyorum is yogunlugundan olmadigini
Valla içim sıstı okuyamadım hepsını ama asla sımarıklık değil hıssetıgınız sevgılıyken farkedemedınız mı yorumlrıda okuyamadım ama inşallah tedavisi olan bı hastalıktır
Sevgiliyken fark edemiyorsun bu tur seyleri, zaten uzaktaydik, bir araya geldigimizde bir kac saat vakit gecirirdik, ogrenciydi bos zamani coktu filan, her firsatta yanimda olmak istiyodu anlayamadim ki, simdi de degismedi o konuda birsey, koltukta uyumasinin sebebi de her saniye birlikte olma cabasi, beni birakip tek basina yatak odasina bile gitmek ostemedigi icin.
Bugun konustuk arkadaslarla. Cocuk olunca bu adamlara bir sey oluyor diye:)) ilk zamanlar cok calismam lazim diyordu, sonra surekli disarida etkinlik yapmaya basladi( hala ayni yaa neyse:) sanki eve gelmek istemiyorlar. Evlendigimizden beri oyun oynamayi sevdigini biliyorum. Uzerine bir de sigaraya basladi
( evlendigimizde birakmisti)
Dusuk yaptim, aciga alindim, o surede hamile kaldim, zor bir hamilelik lohusalik gecirdim, goreve dondum, aileler cocuga bakmadi bakici sorunu yasadik vs. Adam bana yansitmamak icin dolmus tasmis. Otirdu bir gun hem anlatti hem agladi yavrum:)) ssssigarasina oyununa gezmesine pek karismiyorum ondan. Arada aa bize zaman ayir diyorum o kadar.
Erkekler sorunlarini boyle erteliyorlar. Yapabiliyorsaniz nesi var nesi yok anlattirin.
Oyun oynuyor lafim biraz yanlis anlasilmis, onu tanidigim 10 yilda 1-2 defa gordum sadece oyun oynadigini, yani oyle oyunlara filan da ilgisi yok, aksine cok isterdim bir hobisi olsun oyun filan oynasin diye ama... bu arada cocuktan sonra boyle olmadik, yani cocuk yuzunden degil, oncesinde de boyleydi, evine cok duskun, bir yere gidilecekse asla beni birakip gitmez, benden ayri bir sosyal hayati da yok benimle de bir sosyal hayati yok yani. O oyle bitki gibi yasamaktan mutlu. Sikintim orda zTen, be insan su dunyada bir hobin olmaz mi?
Eşinizin mesleği çok zor. Aşırı zor hemde bir görsel sanatlar okuyan biri olarak ne yazık ki bende aynılarını yaşıyorum. Hatta çevremdekiler bana “bu yoğunlukla sevgilin falan yok değil mi adam seni terkeder kaçar” diyorlar hep.
Şu an bile nasıl feci ağrı çekiyorum anlatamam. Evlenmeyi bile düşünemiyorum.
Nihayet yaptigi isin yogunlugunu makul olarak anlayabilecek birisi:) gercekten cok yogun, bir de yetmez gibi evde ortak olarak yuruttugumuz ikinci bir isimiz var, bazen gece sabaha karsi eve geldogi ve bizim siparis yetistirdigimiz, hic uyumadan islerimize tekrar gittigimiz zamanlar oluyor.bu yogunluktan sanirim, is olmadigi her saniye sadece dinleniyor.
Biz bazı kurallar koyduk mesela. İzinli günlerde ve sofrada telefondan uzak duruyor. Yatak odasına almıyor yanına almıyor vs.
Erkeklerin hepsi oyun vb şeylere ilgilidir. Telefona bilgi yarışı yükledik onu oynuyoruz karşılıklı. Tavla aldık eve ne bileyim kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum ama yinede çözüm olmuyor.
Evlilik herkeste rutindir bence. Bu durum belli bi düzenin getirdigi sorun bana göre.
Akşama kadar kaç kişiye laf anlatıyorlar sonra eve gelip bize yetemiyorlar.
Gerçekten nasılsın diyemiyorlar. Laf olsun diye konuşulmuş ezberlenmiş şeyler....
Maçla alakam yoktur ama sırf sohbet olsun diye izlerim onunla. İşiyle ilgili ayrıntılar sorarım. Yada onun iyi oldugunu bildigim konularda sorular sorarım. Kendini başarılı hissedince konuşuyor diye ...
Ne yaparsak yapalım bu rutin değişmez.daha bir yıl olmadı evleneli...
Sizin cinsel hayat yorumlarını okuyuncada gözüm korktu açıkcası....
Cinsellik evliliğin en büyük paylaşımıdır. Bazen savaşma şekli bazen sevme şeklidir. Belki aranızdaki kopuklugun sebebi budur... bir de hep dertlerinizi anlatmayın. Tamam eşimiz tabi ondan başka kime anlatıcaz ama hep dert dinlerse sizin sesinizi duydugu an sıkıntıya girer. Dertler için dostlarınızı rahatsız edin bi süre.
Erkekler keşke ince düşünceli olabilse...
Telefonunu eline bile almaz, atar kenara telefonla filan vakit gecirmiyor yani, telefondan filan oynayabilecegimiz ortak oyunlar buldum ilgisini ceker belki diye, beni kirmamak icin yukledi ama bir kere bile uygulamayi acmadi. Yani sorunum su ki hicbir aktivitesi yok telefon televizyon vs. Ailece gorustuklerimiz disinda gorustugu hic arkadasi yok, hic sosyal hayati yok yani.
Bu arada ben cok pozitif enerjisi olan biriyimdir, cok enerjik, cok aktif, durdugu yerde durmayan, fikir fikir. Dertlerimden tabiki bahsettigim oluyor, dertlerimden soz ettigimde cok guzel dinler benimle cozum arar einden geleni yapar, ama ben rutinimizden soz ediyorum, hep televizyondan ornek veriyorum ama birlikte bir film izleyelim bir sarkiyi birlikte soyleyelim birbirimize eslik edelim istiyorum gunluk hayatta da, ama yok yani yok. Eglenmeyi, yasamayi bilmiyor sanki, bu yastan sonra nasil ogretilir bu bilmiyorum
Tiroid bozukluğu genelde kadınlar da olur. Erkeklerde az da olsa görülebilen bir rahatsızlık. Bende de var, ilaç kullanıyorum sentetik tiroid hormonu alıyorum. Tiroid yavaş çalışıyorsa bu durumun etkilerinden biri de aşırı uyuma hali. Bence eşinizin genel bir check up yaptırması gerekiyor. Normal bi durum gibi gözükmüyor hiç. İnşallah bi çözüm bulursunuz bu duruma, ömür geçmez.
Detayli kan tahlilleri vs hepsi yapildi, zaten narkolepsi olup olmadigi detayli inceleme sonucu ortaya cikti. Kaynakli baska bir sorun yok, ama uyumadigi surelerde de bir sey yapmiypruz, yani siyaset kanallarini filan acar, izlerken sizar, uyanik oldugunda da bir aktivitemiz yok
Narkolepsi için bir uyku merkezine mi danışsanız acaba... Hayat kalitesini çok düşüren bir hastalık çünkü. Sorunsuz bir şekilde iş hayatına devam edebilmesi bile bir mucize, o yüzden anlıyorum onun hiçbir hobisi olmadan boş boş yaşamasını. Uyku sorununu çözerseniz kendine ve size ayıracak daha fazla vakti ve enerjisi olacağını düşünüyorum.
Su an zaten bir uyku merkezinin kontrolunde, hatta detayli bir uyku testi yapilacaj onumuzdeki ay, sorun tek basina narkolepsi mi onu bilmiyorum, insallah odur ve tedavi ise yarar normal bir hayatimiz olur diye dua ediyorum
Bazen bu konuları keşke konu sahiplerinin eşleri okuyabilse diyorum. Mesela bunu öyle içten öyle naif anlatmışsınız ki, eşiniz okusa bir silkelenir, 'Gerçekten ne kadar kötü hissettiriyorum eşime' der, çaba gösterir diye düşündüm. Keşke böyle bir imkan olsaydı. Yani mektup filan mı yazsanız ne yapsanız bilemedim, komik gelebilir belki ama, keşke bunu okuyabilseydi eşiniz.
Esimle bu konusmanin kat kat fazlasini defalarca yaptim, ben anlatirken cok uzuluyor, neden boyleyim bilmiyorumdiyor kendince cozumler bulmaya calisiuor, ama bir kac gun sonra eski haline geri donuyor. İnanin mektup yazdigim da oldu hem de oyle bir yazmisim ki 8 sayfa mi 9 sayfa mi neydi:) ama kurdugum iletisimler bir kac gunden sonra etkisini yitiriyor.