- 8 Kasım 2018
- 5.735
- 13.828
- 248
- Konu Sahibi Gamzecikkk18
-
Biz de yokluk ta yaşadık ama karakterli,düzgün ,pozitif insanlar olduk.Ailemiz yoklukla büyüttüyse bile bizi hor görmedi,bağırıp kızmadı,insanlara ve hayvanları sevmeyi ,iyilik yapmayı öğrendik.Hayatta çok verdiğimiz çocuklar çok daha bencilçok çocuk yapanlar da şöyle mantık var e okur iş sahibi olur kendini kurtarır.e hadi gerçekten akıllı çıktı çocuklar kurtardı kendini aynen söylenılen gibi diyelim bu süreç en az 25 senedir.yani 25 yaşına dek yokluk demektir.bu da en az hayatın 3.te biri artııı en güzel yaşanması gereken yıllar çöp olmuş yoklukla geçmiş demektir.ee yaşlılıkta da paran olsa da gezemezsin yiyemezsin fazla onu da çıkar 15 yıl 40 yıl yokluk demek ha ha ha.ben çocuğumu seviyorum delimiyim yeni kardeş yapıp onun 25 yılını yaşatmayayım.
Buna çok çok katılıyorum.Düşünsene çocuğunun canı birşey istiyor ama senin paran yok ve almıyorsun.Bu en ağırıdır.Parasizlik agir
Daha da kotusu parasizken cocuklu olmak bence.
Kesinlikle, tek olsan kuru ekmek de yersin. Ama cocukla yapamazsinBuna çok çok katılıyorum.Düşünsene çocuğunun canı birşey istiyor ama senin paran yok ve almıyorsun.Bu en ağırıdır.
Ahh ahh bu konuda o kadar doluyum ki tam da şu an tuz basıldı yaramaArkadaşlar sadece bi soru sormak istiyorum dileyenler yazabilir
Sizce maddi sıkıntı çekmek mi daha ağır bi imtihan yoksa çocuk sahibi olamamak mı?
Evladınızla ailecek huzurlu olup kıt kanaat geçinmek mi zordur yoksa bi ton parayla lüks hayatla çoçuğun boşluğunu dolduran kişi mi daha ağır imtihandadır ...
Arkadaşlar sadece bi soru sormak istiyorum dileyenler yazabilir
Sizce maddi sıkıntı çekmek mi daha ağır bi imtihan yoksa çocuk sahibi olamamak mı?
Evladınızla ailecek huzurlu olup kıt kanaat geçinmek mi zordur yoksa bi ton parayla lüks hayatla çoçuğun boşluğunu dolduran kişi mi daha ağır imtihandadır ...
Sorunun cevabı belli elbette çocuk ile sınanmak daha zordur. Parasızlık nedir ki çalışır kazanırsınız. Paha biçilemez en değerli şey evlatArkadaşlar sadece bi soru sormak istiyorum dileyenler yazabilir
Çok büyük bi yoklukta büyüdüm 3 kardeşiz babamız bizi terkedip gitmiş annenin okuma yazması yokyukardaki yorumlarda denmiş ya para bi şekilde bulunur çalışılır kazanılır öyle olmuyo işte kardeşlerim küçük yaşta çalşmak zorunda kaldı okuyamadılar ve hala asgari ücrete çalışıyolar yani çalışmakla olmuyo bu devirde eskidenmiş o bi işçi maaşıyla 4-5 çocuk büyütmek kardeşlerimde 30 yaşına geldi ama evlenmek istemiyolar çünkü biliyolarki çocuk olunca bakamayacaklar yani ben derim ki, maddi yokluk daha zor ben yaşadım ve hala travmalarını atlatamadım
Zaten mutlaka yaşanması gereken elzem bir durum değil bence :) tespitinizi doğru buluyorum. Bebeği olan biri böyle konuşunca da yanlış anlıyorlar. Pişman ya da bebeğimi az seviyor değilim. :) anlatmaya çalıştiım şey farklı. en başta hamile kalamıyor ya da eşimin çocuğu olmuyor olsa tedavi olmama kararı almıştık. Çünkü mükemmel genlerimiz (!) aktarılmak zorunda diye düşünmüyorduk. Yani üremesek dünya da biz de birşey kaybetmezdik aslında.
Kesinlikle katılıyorum, yaşım 30 ve 3 senedir de evliyim ama hala çocuk düşünmüyorum çünkü birikimim yok doğum iznine çıksam sadece eşimin maaşıyla büyükşehirde idare edebileceğimizi sanmıyorum.Böyle söyledikçe annem dahil bak siz tek maaşla büyüdünüz diyor ama 30 yıl önceki şartlar ile şimdiki şartlar bir değil maalesef ve bence de para nasıl olsa kazanılır diyenlerin sadece asgari ücretle geçinen kişiler olduğunu düşünmüyorum.Yine katıldığım bir nokta ki karı koca çalışıyoruz maaşımız da ortalama ama kira, ihtiyaçlar vs maddi durumun iyileşmesini sağlamıyor.Öncelikle sizi çok iyi anlıyorum.
Ben yaşamadım ama akrabalarımda bu durumda olan vardı.Teyzemin eşi iflas etti ve teyzem okumamış 2 çocuk var.Hep annemlerin bizim yardımımızla geçindiler.Şu an oğulları maddi olarak gayet iyi.Okudu ve kendini kurtardı ama hep terapi görüyor.Maddi olarak durumu çok iyi ama travması çok fazla.Hala atlatamıyor.
Yani öyle kolay değil.Travma olayı basit bir olay değil.Ileride okursun meslek sahibi olursun geçer değil.
Bu arada aklınızda olsun burada para nasıl olsa kazanılır, maddi durum iyileşir diyenlerin çoğu maddi olarak iyi durumdalar veya orta halliler.
Öyle eskidenmis bir maaşla yaşanılan devirler.
Meyveler, sebzeler uçmuş gitmiş.
Bir de karı koca çalışır maddiyat iyileşir demiyorlar mı çıldırıyorum.
Mesela 2si asgari ücretle çalışan eşler istanbulda ev yok kira,faturalar,yeme,içme,çocuğun maması,bezi daha bir sürü ıvır zıvır ile nasıl geçinilecek ki?
Maddiyat hep bizde küçümseniyor.
Aman olur deniyor.Ben her gün ekmek ve yanında makarna yiyip de huzuru olan bir aile duymadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?