• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık mı çocuk sahibi olamamak mı daha ağır

Kesinlikle katılıyorum, yaşım 30 ve 3 senedir de evliyim ama hala çocuk düşünmüyorum çünkü birikimim yok doğum iznine çıksam sadece eşimin maaşıyla büyükşehirde idare edebileceğimizi sanmıyorum.Böyle söyledikçe annem dahil bak siz tek maaşla büyüdünüz diyor ama 30 yıl önceki şartlar ile şimdiki şartlar bir değil maalesef ve bence de para nasıl olsa kazanılır diyenlerin sadece asgari ücretle geçinen kişiler olduğunu düşünmüyorum.Yine katıldığım bir nokta ki karı koca çalışıyoruz maaşımız da ortalama ama kira, ihtiyaçlar vs maddi durumun iyileşmesini sağlamıyor.

Çok haklısınız.:KK9:
Burada maddi durum nasıl olsa düzelir diyenlerin çoğunun tuzu kuru.
Evet maddi durum belki düzelebilir ama asgari ücretle kıt kanaat geçinen kişilerin öyle hemen düzelmez. Lütfen gerçekçi olalım.
Zaten bu konu asgari ücretle geçinilip çocuk sahibi olunur mu diye fikir almak için açılmış diye düşünüyorum.
Siz bence ne annenize ne yakınınıza bakın.
Bir çocuğa maddi ve manevi yetebilecekseniz bu kararı alın.
Çünkü çevrenizde bol keseden atıp tutanlar gelip çocuğunuzun mamasını,bezini, hastane masrafını, oyuncağını, kreşini ödemeyecek.
Ben olsam birikimimi yapardım doğum izninde parasız kalmamak lazım.
Sonra ruhsal durumuma bakardım.Eğer gerçekten çocuk sahibi olmak istiyorsam bu kararı alırdım.:KK66:
Maalesef 30 yıl önceki şartlar yok. Şimdi nerede o devir..Her şey ateş pahası. Hele büyük şehirler çok pahalı.. :KK43:

Arkadaşlar sadece bi soru sormak istiyorum dileyenler yazabilir
Sizce maddi sıkıntı çekmek mi daha ağır bi imtihan yoksa çocuk sahibi olamamak mı?
Evladınızla ailecek huzurlu olup kıt kanaat geçinmek mi zordur yoksa bi ton parayla lüks hayatla çoçuğun boşluğunu dolduran kişi mi daha ağır imtihandadır ...
Lütfen bu soru gerçekten sorulmuş olmasın. Evladın yerini ne para ne pul doldurmaz, dolduramaz. Saray gibi evde yaşasam, yediğim önümde, yemediğim arkamda olsa ne olur, o evde huzur, neşe, hele ki çocuk sesi olmadıktan sonra!?

Çocuk, bereketiyle gelir. Mesaj alınmıştır herhalde? Vesselam.

Lütfen bu soru gerçekten sorulmuş olmasın. Evladın yerini ne para ne pul doldurmaz, dolduramaz. Saray gibi evde yaşasam, yediğim önümde, yemediğim arkamda olsa ne olur, o evde huzur, neşe, hele ki çocuk sesi olmadıktan sonra!?

Çocuk, bereketiyle gelir. Mesaj alınmıştır herhalde? Vesselam.

Sorulan bu değil ama.
Ya durumunuz çok fakirse?
Çocuğa bez ve mama bile doğru dürüst alamıyorsanız?
Konu sahibi çocuğunuzla kıt kanaat geçinmek mi demiş?
Yani bu mesajınızdan kıt kanaat geçinilse bile ille de çocuk mu diyorsunuz?

Sorulan bu değil ama.
Ya durumunuz çok fakirse?
Çocuğa bez ve mama bile doğru dürüst alamıyorsanız?
Konu sahibi çocuğunuzla kıt kanaat geçinmek mi demiş?
Yani bu mesajınızdan kıt kanaat geçinilse bile ille de çocuk mu diyorsunuz?
Boşversene sen, suriyelileri aç bırakmayan devletimiz (!) var bizim, kendi insanını mı aç bırakacak? Neyse, hadi sizler lüks hayatı seçin, nasılsa para "bitmeyecek hiç" :)

Boşversene sen, suriyelileri aç bırakmayan devletimiz (!) var bizim, kendi insanını mı aç bırakacak? Neyse, hadi sizler lüks hayatı seçin, nasılsa para "bitmeyecek hiç" :)

Sorumun cevabı bu değildi.
Konuyu nasıl Suriyelilere getirdiniz çok ilginç.
Konu devlet değil, Suriyeliler değil.
Ben lüksten nerede bahsettim hanımefendi?
Kaç mesaj yazdım lüks tüketim konusu bile olmadı mesajlarımı okumamışsınız.
Ben kıt kanaat geçinmek mi diyorum siz lüks tüketim diyorsunuz.:KK64:
Neyse ben soruyu sormadım farz edin.

Ahh ahh bu konuda o kadar doluyum ki tam da şu an tuz basıldı yarama :KK43: Maddiyat bir şekilde hallolunur ama maneviyat yeri dolmaz birşey
Durumum şu an iyi şükürler olsun
Ama gel gör ki çocuğum yok
Dünya malı benim olsa neye yarar evim boş olduktan sonra
Allahım en hayırlı zamanda kucağınızı doldursun zamanı vardır mutlaka

Parasizliga hep bir cagre vardirda ... cocugun olupta parasizlik cekmek cok agirdir ...

Çok doğru düşünüyorsunuz.
Mesela siz çocuk sahibi olmak istediniz ve nasip olmuş anne oldunuz.:anne:
Anne olmak gayet güzel bir şey ama ben kendim için şu an olmam gerektiğini hissetmiyorum dediğim bu.
Yoksa kimse doğurmasın demiyorum ne haddime..
Fakat bu konuda rahatsız olduğum bir şey var eğer çocuk istemiyorsan veya çocuk olayına olsa da olur olmasa da olur diye bakıyorsan herkes sana Marstan gelmiş gibi davranıyor.Garipsiyor, kendi fikrini dikte etmeye çalışıyor.O yüzden sadece çekirdek ailemin yanında ve bu forumda konuşuyorum.
Herkesin illa çocuk sahibi olmalısın bak hayat amacın olmaz ileride (Olan varsa saygı duyarım ama benim hayat amacım farklı) demesinden gına geldi.
Çok kollektif bilinçli bir toplumuz herkes tek düze düşüncede olmalı diye düşünüyoruz.
Halbuki hepimiz bireysel hayatlar yaşıyoruz.
O tiplere ben üremesem dünya nüfusu tükenmez merak etme demek istiyorum :cool:
Bence herkes ben yandım sen de yan diye çocuk çok güzel diyor. Daha 2 aylık bebeğim ama dünyamı aydınlatacak bir sevgi gelmedi bana, yahut uykusuzluğumu kendimden geçişimi, özgürlüğümün kısıtlanmasını görmezden gelebileceğim bir aşka düşmedim. Muhtemelen emek verdikçe olacak ama bu kadar emeği taşa versen onu da seversin.

Son düzenleme:
Parasizlik net.
Bol bol çocuğum olsun ama sürünsün istemezdim- zaten parasiz olsam asla cocuk yapmazdim. Sonradan parasiz kalsam bi nebze sineye cekerdim belki ama bence parasizlik cok zor bir durum. Ben sefil sefil huzurlu olamiyorum. Kuru ekmek yerim ailemle minnoş minnoş yaşarım bana fakir tesellisi gibi geliyor...ki öylede. Ac ayi oynamıyor

Parasız çocuk büyütmeye çalışmak bence.kendi istediğini her zaman alamasan o kadar için ezilmez ama çocuğunun istediğini alamamak,ona güvenli,sağlıklı,mutlu bir gelecek verememek en kötüsü fikrimce.

Parasızlık daha ağırdır tahminimce.Cunku her şeyin kapısını o aciyor.Para olmayınca çocuk da yapamazsın sonuç olarak.

• Beğen
Reactions: 000
Arkadaşlar sadece bi soru sormak istiyorum dileyenler yazabilir
Sizce maddi sıkıntı çekmek mi daha ağır bi imtihan yoksa çocuk sahibi olamamak mı?
Evladınızla ailecek huzurlu olup kıt kanaat geçinmek mi zordur yoksa bi ton parayla lüks hayatla çoçuğun boşluğunu dolduran kişi mi daha ağır imtihandadır ...
Eğer evde huzurunuz varsa maddi zorluklara göğüs gerilebiliyor ama çocuğunuz olunca kıt kanaat geçinmek kahrediyor, erişkin bir insan yavan ekmek yer, soğukta oturur, canının çektiği şeyler için nefsine hakim olur ama evladınız üşüyünce, aç kalınca, canının çektiği bir meyveyi taneyle dahi alamayınca kahroluyorsunuz.
Evlat sahibi olamamak elbette çocuğum olsun diye içi yanan kadınlar için zordur, eksikliğini hiçbir şeyle dolduramaz, hiçbir şey, hiç kimse teselli edemez lakin evladınız olup da onun ihtiyaçlarını karşılayamamak çok acı.

Back