• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık mı çocuk sahibi olamamak mı daha ağır

Cocugun ihtiyaclarini karsilayamamak mutlaka cok agir olmali. Henuz anne olmadim, bilemiyorum. Ama burada sanki herkes cocugun her istedigi her heves ettigi alinmaliymis gibi yazmis. Bence bu buyuk bir yanlis. Bu yaklasimi daha cok maddi olarak yetersiz ailelerde goruyorum. Sirf cocugu hicbir seyin yoksunlugunu hissetmesin diye kendileri yemeyip icmeyip cocugun gerekli gereksiz her istegini karsiliyorlar.
Sahsen ben ve esim cocugunuz icin simdiden rahat edecegi bir gelecek hazirladik sayilir. Ama ben yine de cocugumu yoksunluk hissini bilerek yetistirmek istiyorum. Tabakta uc
Lokma varsa 3’e bolunmesi gerektigini bilmesi lazim. Uzerine yillardir kiyafet almayan bir tanidigim var. Cocuklarina alabilmek icin kendisine hicbir sey almiyor. Bana gore bu yanlis. Onun bir tshirt’u eksik olsun ama sen niye ayni t-shirtu 10 yildir giyiyorsun.
Cocuk yetistirmek gercekten cok zor olsa gerek. Tabi haricten gazel okuyor gibi olabilirim ama cevremde fazla simartilmis, her istegi karsilanan o kadar cok cocuk goruyorum ki ben bu hatayi yapmak istemiyorum. Her bireyin yoksulun halinden anlayabilmesi icin yoksunluk hissini de tecrube ederek buyumesi gerektigine inaniyorum. Arkadasinin bilmemne bebegi var diye illa kendisine de alinmasini isteyen cocuk o bebekten de yoksun kalsin, olmez ki. Bunu dram yapmaya gerek yok.

Yanlis anlasilmasin, buradaki tartisma biraz degisik ilerliyor. Ben cocugun temel ihtiyaclarinin karsilanamamasi durumundan bahsetmiyorum. Bu tabi ki cok kotu bir durum. Ben sadece yorumlardan ve gozlemlerimden yola cikarak fikrimi belirtmek istedim. Umarim yanlis anlasilmam.

Yoklukta çocuk büyütmek daha zor ve daha büyük bir bencillik bence. Evlat sevgisi tadıyorsun evet ama cebinde 5 kuruşun yok çocuğunun ihtiyaçalrına ve eğitimine ayırabileceğin. Allah kimseye göstermesin.

çok çocuk yapanlar da şöyle mantık var e okur iş sahibi olur kendini kurtarır.e hadi gerçekten akıllı çıktı çocuklar kurtardı kendini aynen söylenılen gibi diyelim bu süreç en az 25 senedir.yani 25 yaşına dek yokluk demektir.bu da en az hayatın 3.te biri artııı en güzel yaşanması gereken yıllar çöp olmuş yoklukla geçmiş demektir.ee yaşlılıkta da paran olsa da gezemezsin yiyemezsin fazla onu da çıkar 15 yıl 40 yıl yokluk demek ha ha ha.ben çocuğumu seviyorum delimiyim yeni kardeş yapıp onun 25 yılını yaşatmayayım.
Biz de yokluk ta yaşadık ama karakterli,düzgün ,pozitif insanlar olduk.Ailemiz yoklukla büyüttüyse bile bizi hor görmedi,bağırıp kızmadı,insanlara ve hayvanları sevmeyi ,iyilik yapmayı öğrendik.Hayatta çok verdiğimiz çocuklar çok daha bencil

Yiyecek hiç bişeyleri olmadığı pencerisinde naylon gerili evde konyada ölen bebeği herkes hatırlıyordur heralde

Çoçuk için doğru düzgün hayat sunamıcak yetiştiremicek insanlar hiç doğurmasın kendini tatmin etmek için

Her ikiside. İnsan mayasında ne eksikse onun özlemini çekmek var. Her şeyi olsa “her şeyim var, hayal bile kuramıyorum” diye dertlenir.

Arkadaşlar sadece bi soru sormak istiyorum dileyenler yazabilir
Sizce maddi sıkıntı çekmek mi daha ağır bi imtihan yoksa çocuk sahibi olamamak mı?
Evladınızla ailecek huzurlu olup kıt kanaat geçinmek mi zordur yoksa bi ton parayla lüks hayatla çoçuğun boşluğunu dolduran kişi mi daha ağır imtihandadır ...
Ahh ahh bu konuda o kadar doluyum ki tam da şu an tuz basıldı yarama :( Maddiyat bir şekilde hallolunur ama maneviyat yeri dolmaz birşey
Durumum şu an iyi şükürler olsun
Ama gel gör ki çocuğum yok
Dünya malı benim olsa neye yarar evim boş olduktan sonra

Çok büyük bi yoklukta büyüdüm 3 kardeşiz babamız bizi terkedip gitmiş annenin okuma yazması yokyukardaki yorumlarda denmiş ya para bi şekilde bulunur çalışılır kazanılır öyle olmuyo işte kardeşlerim küçük yaşta çalşmak zorunda kaldı okuyamadılar ve hala asgari ücrete çalışıyolar yani çalışmakla olmuyo bu devirde eskidenmiş o bi işçi maaşıyla 4-5 çocuk büyütmek kardeşlerimde 30 yaşına geldi ama evlenmek istemiyolar çünkü biliyolarki çocuk olunca bakamayacaklar yani ben derim ki, maddi yokluk daha zor ben yaşadım ve hala travmalarını atlatamadım

Sizce maddi sıkıntı çekmek mi daha ağır bi imtihan yoksa çocuk sahibi olamamak mı?
Evladınızla ailecek huzurlu olup kıt kanaat geçinmek mi zordur yoksa bi ton parayla lüks hayatla çoçuğun boşluğunu dolduran kişi mi daha ağır imtihandadır ...

Öncelikle nasip kısmet işi ama paran yoksa tüp bebeğe bile gidemiyorsun... illa tüp bebek garanti demiyorum ama parasızlıktan yıllarca çocuğu olmayanlar var. Allah az verip aratmasın çok verip azdırmasın. Rabbim benimle beraber diğer çocuğu olmayanlara da nasip etsin inşallah

Sorunun cevabı belli elbette çocuk ile sınanmak daha zordur. Parasızlık nedir ki çalışır kazanırsınız. Paha biçilemez en değerli şey evlat :KK200:

Çok büyük bi yoklukta büyüdüm 3 kardeşiz babamız bizi terkedip gitmiş annenin okuma yazması yokyukardaki yorumlarda denmiş ya para bi şekilde bulunur çalışılır kazanılır öyle olmuyo işte kardeşlerim küçük yaşta çalşmak zorunda kaldı okuyamadılar ve hala asgari ücrete çalışıyolar yani çalışmakla olmuyo bu devirde eskidenmiş o bi işçi maaşıyla 4-5 çocuk büyütmek kardeşlerimde 30 yaşına geldi ama evlenmek istemiyolar çünkü biliyolarki çocuk olunca bakamayacaklar yani ben derim ki, maddi yokluk daha zor ben yaşadım ve hala travmalarını atlatamadım

Öncelikle sizi çok iyi anlıyorum.
Ben yaşamadım ama akrabalarımda bu durumda olan vardı.Teyzemin eşi iflas etti ve teyzem okumamış 2 çocuk var.Hep annemlerin bizim yardımımızla geçindiler.Şu an oğulları maddi olarak gayet iyi.Okudu ve kendini kurtardı ama hep terapi görüyor.Maddi olarak durumu çok iyi ama travması çok fazla.Hala atlatamıyor.
Yani öyle kolay değil.Travma olayı basit bir olay değil.Ileride okursun meslek sahibi olursun geçer değil.
Bu arada aklınızda olsun burada para nasıl olsa kazanılır, maddi durum iyileşir diyenlerin çoğu maddi olarak iyi durumdalar veya orta halliler.
Öyle eskidenmis bir maaşla yaşanılan devirler.
Meyveler, sebzeler uçmuş gitmiş.
Bir de karı koca çalışır maddiyat iyileşir demiyorlar mı çıldırıyorum.:kızgın:
Mesela 2si asgari ücretle çalışan eşler istanbulda ev yok kira,faturalar,yeme,içme,çocuğun maması,bezi daha bir sürü ıvır zıvır ile nasıl geçinilecek ki?
Maddiyat hep bizde küçümseniyor.
Aman olur deniyor.Ben her gün ekmek ve yanında makarna yiyip de huzuru olan bir aile duymadım.:ukala:

Zaten mutlaka yaşanması gereken elzem bir durum değil bence :) tespitinizi doğru buluyorum. Bebeği olan biri böyle konuşunca da yanlış anlıyorlar. Pişman ya da bebeğimi az seviyor değilim. :) anlatmaya çalıştiım şey farklı. en başta hamile kalamıyor ya da eşimin çocuğu olmuyor olsa tedavi olmama kararı almıştık. Çünkü mükemmel genlerimiz (!) aktarılmak zorunda diye düşünmüyorduk. Yani üremesek dünya da biz de birşey kaybetmezdik aslında.

Çok doğru düşünüyorsunuz.
Mesela siz çocuk sahibi olmak istediniz ve nasip olmuş anne oldunuz.:anne:
Anne olmak gayet güzel bir şey ama ben kendim için şu an olmam gerektiğini hissetmiyorum dediğim bu.
Yoksa kimse doğurmasın demiyorum ne haddime..
Fakat bu konuda rahatsız olduğum bir şey var eğer çocuk istemiyorsan veya çocuk olayına olsa da olur olmasa da olur diye bakıyorsan herkes sana Marstan gelmiş gibi davranıyor.Garipsiyor, kendi fikrini dikte etmeye çalışıyor.O yüzden sadece çekirdek ailemin yanında ve bu forumda konuşuyorum.
Herkesin illa çocuk sahibi olmalısın bak hayat amacın olmaz ileride (Olan varsa saygı duyarım ama benim hayat amacım farklı) demesinden gına geldi.
Çok kollektif bilinçli bir toplumuz herkes tek düze düşüncede olmalı diye düşünüyoruz.
Halbuki hepimiz bireysel hayatlar yaşıyoruz.
O tiplere ben üremesem dünya nüfusu tükenmez merak etme demek istiyorum :cool:

ikiside lazım.parasız çocuk doğunca bezı maması osu busu sevgıyle olmuyor.

Öncelikle sizi çok iyi anlıyorum.
Ben yaşamadım ama akrabalarımda bu durumda olan vardı.Teyzemin eşi iflas etti ve teyzem okumamış 2 çocuk var.Hep annemlerin bizim yardımımızla geçindiler.Şu an oğulları maddi olarak gayet iyi.Okudu ve kendini kurtardı ama hep terapi görüyor.Maddi olarak durumu çok iyi ama travması çok fazla.Hala atlatamıyor.
Yani öyle kolay değil.Travma olayı basit bir olay değil.Ileride okursun meslek sahibi olursun geçer değil.
Bu arada aklınızda olsun burada para nasıl olsa kazanılır, maddi durum iyileşir diyenlerin çoğu maddi olarak iyi durumdalar veya orta halliler.
Öyle eskidenmis bir maaşla yaşanılan devirler.
Meyveler, sebzeler uçmuş gitmiş.
Bir de karı koca çalışır maddiyat iyileşir demiyorlar mı çıldırıyorum.:kızgın:
Mesela 2si asgari ücretle çalışan eşler istanbulda ev yok kira,faturalar,yeme,içme,çocuğun maması,bezi daha bir sürü ıvır zıvır ile nasıl geçinilecek ki?
Maddiyat hep bizde küçümseniyor.
Aman olur deniyor.Ben her gün ekmek ve yanında makarna yiyip de huzuru olan bir aile duymadım.:ukala:
Kesinlikle katılıyorum, yaşım 30 ve 3 senedir de evliyim ama hala çocuk düşünmüyorum çünkü birikimim yok doğum iznine çıksam sadece eşimin maaşıyla büyükşehirde idare edebileceğimizi sanmıyorum.Böyle söyledikçe annem dahil bak siz tek maaşla büyüdünüz diyor ama 30 yıl önceki şartlar ile şimdiki şartlar bir değil maalesef ve bence de para nasıl olsa kazanılır diyenlerin sadece asgari ücretle geçinen kişiler olduğunu düşünmüyorum.Yine katıldığım bir nokta ki karı koca çalışıyoruz maaşımız da ortalama ama kira, ihtiyaçlar vs maddi durumun iyileşmesini sağlamıyor.

Back