• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık mı çocuk sahibi olamamak mı daha ağır

diyorki koca konakta yaşasa ne.yuh abi bu nedir.bu nasıl bencilliktir.bu nasıl kendini yere vurma halidir.aklıma bin türlü şey geldide yazmıyayım

Benim aklima bir suru sey geldi.
Mesela kocaman bir evi ve cocugu olsa ne diyebilecekti..
Bir de bir seye sahip olmayani maddi veya manevi olabilir bu, kucumsemek mi gerekiyor..
Bir de belki herkesin hayatta mutlu oldugu sey sevdigi seyler farklidir belki o zengin kisi bunu dert bile etmiyor..

:KK57::KK57::KK57::KK57:biz bunun içinmi geldik dünyaya diye soru berildi kafamda
ben soruya cevap verdim sizin hayata bagladiginiz anlama bagli. Elbette cocuk sahibi olmak gibi bir amaciniz olmayabilir. Olmayanlar da eminim hayatina iyi sekilde devam ediyordur.
Ben sefil olamyi fakir olmayi kriter olarak belirtmedim. Elbette fakir bir hayata cocuk getirmek zor. Zengin olmak mi orta halli olup cocuk yapmak mi diye algiladigim icinn cevabimi o yonde verdim...

Baksaniza cocugu olup uykusuz kalip istedigi zamanistedigi gibi disariya cikamayip bunu bir ozgurluk kisitlamasi olarak belirten de var. .. Hayata yuklenen anlamagore degisir suhan hanim

O bahsettiğiniz kişinin evi kira maddi gücü yetersiz kendilerine dahi yetmiyor ve çocuğu da olsaydı ve çocuğunun ihtiyaçlarını alamayarak kendisi çaresizlik içinde oldaydı öyle bi durumda yine çocuk istermiydi acaba diye soruyorum
istemeyebilirdi ben kimseyi kucumseyip ne yerden yere vuracagim. İsiniz gicunuz yok dusuncem yuzunden mi saldiriyorsunuz

Evet doğurmayan bir kadınsan geldiğin yere geri dön, acınacak haldesin vah vahhhhh
sizin icin oyle bir sey demedim ne alaka??? Eminim cok degerli bir insansiniz. Benim de cocugum zor oldu. Olayadabilirdi ne demek geldigin yere don. Neden gunahimi aliyorsuniz ben size kotu bir sey mi dedim??

Sanal ortam diye ne kolay infaz veriyorsunuz saldirmak kolay. Yazik. Kadin her haliyle değerlidir cocuk onu degerli yapmaz. Evladini birakip kacanlar da var.

Lutfen doldurusa gelmeden evvel 2 kez düşünün. Suhan hanim ne anladi da sizi etkiledi.

Çocuksuz ev şöyle kötü, böyle huzursuz aman herşey illa ki çocuk msjlarını aklım almıyor.
39 yaşındayım çocuğum olmuyor, ne yapayım hergün ağlayayım mutsuz mu olayım.
Gayet mutluyum ben elimden geleni yaptım tedavi oldum olmuyor.
Eeee öleyim artık var olma sebebimiz bu ise.
Konu sahibi arkadaşım bu devir de parasız çocuk yetiştirilmez.
Haaa karnı doyar büyür ama ne kadar mutlu olur, istediğini alamayınca için yanmayacak mı?
Maddi durumu düzeltip çocuk sahibi olmak en güzeli.
Keşke çok paralarınız, çok çocuklarınız olsun ama hayatın gerçeklerini gözardı edemezsiniz.
Çocuk doğurmayan kadında mutlu, huzurlu sağlıklı bir yaşam sürebiliyor aksini iddia edenler üzgünüm ama durum böyle
+1000000

sizin icin oyle bir sey demedim ne alaka??? Eminim cok degerli bir insansiniz. Benim de cocugum zor oldu. Olayadabilirdi ne demek geldigin yere don. Neden gunahimi aliyorsuniz ben size kotu bir sey mi dedim??

Sanal ortam diye ne kolay infaz veriyorsunuz saldirmak kolay. Yazik. Kadin her haliyle değerlidir cocuk onu degerli yapmaz. Evladini birakip kacanlar da var.

Lutfen doldurusa gelmeden evvel 2 kez düşünün. Suhan hanim ne anladi da sizi etkiledi.
Ilk yorumuma bakın birinden etkilenmiş gibi mi, aklım fikrim var çok şükür.
Benim umrum olmaz beni böyle çocuksuz ev safsatası üzmez.
Ama yıllardır burada çocuk için gözyaşı döken insanlara yazdığınız msjın ne kadar ağır geleceğinin farkındamısınız

Ilk yorumuma bakın birinden etkilenmiş gibi mi, aklım fikrim var çok şükür.
Benim umrum olmaz beni böyle çocuksuz ev safsatası üzmez.
Ama yıllardır burada çocuk için gözyaşı döken insanlara yazdığınız msjın ne kadar ağır geleceğinin farkındamısınız
ne agiri ya ne alaka. Rabbim olmayanlara versin ne diyim.

Böyle söyleyin o zaman, çocuksuz kadın eksik değildir. Evi sessiz huzursuz mutsuz değildir.
Evet bir çok kişi ister ama olmazsa hayat devam eder.
konu sahibi basta olmak uzere sizden ve tum uzulmus olanlardan ozur dilerim. Rabbim size hayirlisiyla nasip etsin.

Ben cok yanlis anlamışım.. Konu sahibi cocugu var ve gecim sikintisi cekiyor sandim ona istinaden yazdim.

ikisi de cok zor cok sukur simdiye kadar parasizlik yasamadim.kizimi da tam istedigimiz zaman rabbim verdi o yuzden bilmiyorum.dusununce parasizlik daha agir geliyor bana

parasizda cocuk buyutmek zor.
cocugun ihtiyaclarini alamamak kötü bir durum.
Daha 15 gun önce 3 kitaba 350tl para verdik mesela.
Almak zorunluydu bunu alamayan bir aile napsin?
O cocuk mahcup olacak.
sömester tatili için artı dikkat geliştirme seti tavsiye edildi sitede onunla birlıkte artı İngilizce kaynak kitap 270 de ben verdim 15 günde asgari ücretli olsam alamayacaktım boynumu büküp çocuğuma paramız yok yavrum diyecektim

Back