• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık mı çocuk sahibi olamamak mı daha ağır

Maddi sıkıntılar yüzünden yıkılan ne yuvalar var. Çoluk çocuk kıt kanaat geçinip mutlu olmak eskidenmiş. Herkes aynı çevrede yaşıyor herkes fakirmis. Şimdi öyle mi? Çocuk bir şeye ozeniyor alamıyorsun. Eskiden adı bile anılmayan pek çok şey masraflı birer ihtiyaç. Tabi Allah kimseye çocuk arattırmasin ama çocukla maddi sıkıntı çekmek çok çok zor.

Arkadaşlar sadece bi soru sormak istiyorum dileyenler yazabilir
Sizce maddi sıkıntı çekmek mi daha ağır bi imtihan yoksa çocuk sahibi olamamak mı?
Evladınızla ailecek huzurlu olup kıt kanaat geçinmek mi zordur yoksa bi ton parayla lüks hayatla çoçuğun boşluğunu dolduran kişi mi daha ağır imtihandadır ...

Hangisini tercih ederim:
Çocuğum olup maddi olarak onu sürekli yoksunlukla büyütmek mi yoksa anne olma duygumun eksik kalması mı?
Tabi ki çocuğumu göz göre göre yoksullukta büyütmek daha acı verir.
Duygular geçicidir ve ayrıca sahip olmadığın bir şeyi tam anlamıyla özlemiyorsun.
Mesela benim çocuğum yok, kuzenlerimin hepsi çocuklu bana çok güzel bir duygu yaşaman lazım diyorlar.Onları kırmamak için öyledir tabi diyorum ama içimden çok da öyle düşünmüyorum.:kahve:
Aslında onlar da haklı, o duyguyu sürekli yaşadıkları için ne olduğunu biliyorlar.
Ben anne olmadığım için sadece arada acaba nasıl bir şey anne olmak diye düşünüyorum, o kadar.
Ama sırf kendi duygu tatminim için anne olup yokluklar içinde o çocuğu büyütmeye başlasaydım parasızlık beni bitirirdi.
Ama maddi imkanım olsa ve anne olamasam alternatif yollar bulma şansım olurdu, koruyucu annelik, yeğene yoğunlaşma, deli gibi elalemin çocuklarını sevme..:confused::KK70:
Tabi ki annelikle kıyaslanmaz ama o duyguyu en azından ikame ederdim.:cool:
Ama çok yokluk içinde büyüyen çocuklar ileride çok başarılı erkek/kadın da olsalar o travmayı içlerinden atamıyorlar.
O yüzden parasızlık benim ruhsal durumumu daha mahvederdi.
Yani bu iki seçenek arasında para para para diyorum..

Son düzenleme:
Parasızlık daha zor.
Üreyememem o kadar da sorun değil benim için. Kedilerim bile yetiyor bana. Param ve çocuk için şartlarım varsa koruyucu aile olabilirim ya da evlat edinebilirim sonuçta. Takılmışız bir benim çocuğum olsun, benim olsun, benim, benim üremem lazım diye. Nolacak yani sen çoğalınca dünyaya katkıların inanılmaz ve o genleri aktaramazsan olmaz mı? Birincilikleri olan arap atı mısın mübarek?!
Şu zihniyetten kurtulup onca paraları bunlara dökmesek çocuk esirgeme kurumunda onca çocuk ailesiz büyümez. Bunun araştırması var mı bilmiyorum ama çocuk sahibi olmaya çalışan çiftlerin sayısından azdır diye düşünüyorum ben.

Cocugu normal sartlardayken bile istemiyorum bide parasizlik+çocuk sorumlulugu benim için huzur demek değil, o kadar pembiş bakamiyorum ben.
Çocuk bakayim diye 2 işte 3 işte çalışıp kendimi parlayacak ömür geçiremezdim.

"Bir ton" ne kadar oluyor? :p para ve çocuksuz olmayı tercih ederim yokluğunu aramam. :KK70:

Insanin canini yakan her sey zordur.
Hayirlisini dilemek lazim..
Parasi olup sagligi olmayan calisyigi yerde basina bela gelen insanlar var..
Cocugunu buyutup ogrenciyken ve askerdeyken kaybedenler var..
Daha kotusu anne babaya asi ve kotuluk yapan insanlar var.
Onlar da anne babalar ama icleri nasil aciyordur.
Insanoglu hep iyiyi goruyor..

Parasızlık daha zor.
Üreyememem o kadar da sorun değil benim için. Kedilerim bile yetiyor bana. Param ve çocuk için şartlarım varsa koruyucu aile olabilirim ya da evlat edinebilirim sonuçta. Takılmışız bir benim çocuğum olsun, benim olsun, benim, benim üremem lazım diye. Nolacak yani sen çoğalınca dünyaya katkıların inanılmaz ve o genleri aktaramazsan olmaz mı? Birincilikleri olan arap atı mısın mübarek?!
Şu zihniyetten kurtulup onca paraları bunlara dökmesek çocuk esirgeme kurumunda onca çocuk ailesiz büyümez. Bunun araştırması var mı bilmiyorum ama çocuk sahibi olmaya çalışan çiftlerin sayısından azdır diye düşünüyorum ben.
aman duymasınlar kedi beslemek te lüks olmuş artıkkk

Karsilastirma bana garip geldi. Para gider gelir. Cocuk sahibi olmak daha agir basar tabi ki.

Parasızlık daha zor.
Keyfi olarak tup bebek yaptiranlar var
Aman ikiz olsun,aman gozu mavi saci sari olsun,yanaginda beni olsun
En azindan tup bebek keyfi olarak yapilamasa,devlet izin vermese,bari bu sekilde bilincsiz ve kontrolsuz cogalmayi onlese diyorum ben. Asgari ucretli olup ikinci cocugu tup yaptim 40 bin borcum var diyen bir akilsizla tanistim da. Fenalik geldi ustume basima. Cocuk senin neyine,bir tanesi bile fazla sana diyemedim yuzum tutmadi.

Ikisi de zor olmali. Ama sanki parasızlık daha kötü. Çocuğun biseyler isteyecek alamicaksin,oyalayacaksın. O çocuk nasil yollara başvuracak allah bilir zamanla.

Keyfi olarak tup bebek yaptiranlar var
Aman ikiz olsun,aman gozu mavi saci sari olsun,yanaginda beni olsun
En azindan tup bebek keyfi olarak yapilamasa,devlet izin vermese,bari bu sekilde bilincsiz ve kontrolsuz cogalmayi onlese diyorum ben. Asgari ucretli olup ikinci cocugu tup yaptim 40 bin borcum var diyen bir akilsizla tanistim da. Fenalik geldi ustume basima. Cocuk senin neyine,bir tanesi bile fazla sana diyemedim yuzum tutmadi.
Allah akıl fikir versin yahu,allah askina borc parayla hadi hersey oldu da borc parayla çocuk mu yapilir? Doğal yollarla hamile kalabiliyorken :işsiz:

Arkadaşlar sadece bi soru sormak istiyorum dileyenler yazabilir
Sizce maddi sıkıntı çekmek mi daha ağır bi imtihan yoksa çocuk sahibi olamamak mı?
Evladınızla ailecek huzurlu olup kıt kanaat geçinmek mi zordur yoksa bi ton parayla lüks hayatla çoçuğun boşluğunu dolduran kişi mi daha ağır imtihandadır ...

Çok zengin olsam hayatımda pek de boşluk olmazdı gibime geliyor

Back