• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık mı çocuk sahibi olamamak mı daha ağır

Çok büyük bi yoklukta büyüdüm 3 kardeşiz babamız bizi terkedip gitmiş annenin okuma yazması yokyukardaki yorumlarda denmiş ya para bi şekilde bulunur çalışılır kazanılır öyle olmuyo işte kardeşlerim küçük yaşta çalşmak zorunda kaldı okuyamadılar ve hala asgari ücrete çalışıyolar yani çalışmakla olmuyo bu devirde eskidenmiş o bi işçi maaşıyla 4-5 çocuk büyütmek kardeşlerimde 30 yaşına geldi ama evlenmek istemiyolar çünkü biliyolarki çocuk olunca bakamayacaklar yani ben derim ki, maddi yokluk daha zor ben yaşadım ve hala travmalarını atlatamadım
tam olarak anlatmak istedığım şeyi siz reel de yaşamışsınız okuyunca hem üzüldüm hem de çok iyi anladım sizi çevrem de tanıdıklarım var 30 yaşı çoktan geçtiler onlar da aile kurmak istiyorlar doğal olarak ama anne evinde anca gecınıyorlar ayrı ev açamazlar kira ödeyemezler nasıl olacak parasız mutluluk o zaman

tam olarak anlatmak istedığım şeyi siz reel de yaşamışsınız okuyunca hem üzüldüm hem de çok iyi anladım sizi çevrem de tanıdıklarım var 30 yaşı çoktan geçtiler onlar da aile kurmak istiyorlar doğal olarak ama anne evinde anca gecınıyorlar ayrı ev açamazlar kira ödeyemezler nasıl olacak parasız mutluluk o zaman

Parasız mutluluk ancak filmlerde olur hatta orada da olmaz. Fakir sanılan genç filmin sonunda bir fabrikatörün oğlu/kızı çıkar..Yani olay paralı olmaya bağlanır..:KK33::KK48:
Maalesef durum zor, yakınlarınız evlenmek isterse ya çocuk sahibi olmamayı seçecek. Ya da karı koca bir Anadolu Kasabasında az kira olan 1 + 1 veya 2 +1 evde oturup minimumda yaşayacaklar.
Yoksa çok zor.
Her şey paraya bakıyor. Mama,bez, kitap, oyuncak, kurs, dershane, şehir dışında okutmak...vb
O yüzden sırf parayla saadet olmuyor ama parasız saadet hiç ama hiç olmuyor.:KK43:

Arkadaşlar sadece bi soru sormak istiyorum dileyenler yazabilir
Sizce maddi sıkıntı çekmek mi daha ağır bi imtihan yoksa çocuk sahibi olamamak mı?
Evladınızla ailecek huzurlu olup kıt kanaat geçinmek mi zordur yoksa bi ton parayla lüks hayatla çoçuğun boşluğunu dolduran kişi mi daha ağır imtihandadır ...
Para olsada çoçuk olmayabiliyo ne yazıkki 6 yıldır bende olmadığı gibi para olmadanda çoçuk olmuyo istersen altın havuzunda yüz yinede o evlat hasreti hiç bişey e benzemiyo benim için evlat daha önemli para bi şekild e kazanılır nasılsa

Maalesef Türkiye'de asıl paran yoksa illa çocuk yapmalısın.(!)
Haberlerde sürekli görüyorum; kocası çalışmıyor düzenli işi yok, üstüne tembel.Kadın desen zaten hastalığı var ama bir bakıyorum en az 6 çocuk yahu bu nedir ya..:olamaz::kızgın:
Sıfır gelir ama 6 çocuk.:duduk:
Bizde mantık ters işliyor.
Herkes gider Mersin'e biz gideriz tersine durumu..
Kesinlikle öyle katılıyorum

• Beğen
Reactions: 000
Kim neyi yaşıyorsa o ona zor gelir bizimde 4 yıl çocuğumuz olmadi o hasreti çok iyi bilirim o yüzden çocuk hasreti daha zor diyorum içinde o hasret varken saraylarda yaşasan mutlu olmuyor insan ama şöyle bişey var çocuğuna istedign gibi bi hayat yaşatmamak ayrı bir imtihan

Cocuk varsa eger parasizlik daha zor.cunku onu dogru duzgun besleyip bakamadiktan sonra cocuk yapmak sadece bebcillik kendi duygularini tatmin etmektir bana gore.
Dusunsene cocuklarin var ama ayaciklari ciplak ayakkabi alamiyosun.en agiri bu olmazmi

• Beğen
İkisi de imtihan değildir. Hayatın getirdiği zorlukları imtihan olarak görmek çok bana göre değil, saçma geliyor. Ki bahsettikleriniz değişebilir aşılabilir şeyler.
Çocuk olmaması imtihandır Yaradan tarafından sınanmaktır, Allah takdir etmediği sürece asılmıyor maalesef lütfen buda saçma gelmesin!

Ben olaya çok farklı bir açıdan bakıyorummm... :) Zengin olup da çocuğunun olmaması çok daha zor gibi geliyor... Fakir bir şekilde karnını doyuruyor ordan burdan geliyor.. Düşünsene zenginsin her şeyin var ama çocuk istiyorsun olmuyor.. Rabbim zor imtihanlardan korusun...

sömester tatili için artı dikkat geliştirme seti tavsiye edildi sitede onunla birlıkte artı İngilizce kaynak kitap 270 de ben verdim 15 günde asgari ücretli olsam alamayacaktım boynumu büküp çocuğuma paramız yok yavrum diyecektim
Malesef durum bu.
cocugum 8.sinif dershane yok tamam ama kurslar var yollamasam olmuyor.
Yollasan butcenden kisiyorsun.
Yani o eskidenmis yapim cocugu salayim buyusun.
Suan malesef teknoloji devri.
Cocuklar istiyor goruyor nekadarini almicaksin.

• Beğen
Çocuk olmaması imtihandır Yaradan tarafından sınanmaktır, Allah takdir etmediği sürece asılmıyor maalesef lütfen buda saçma gelmesin!

Sizin inancınız ne diyor, bu konuda size nasıl bir görüş kazandırıyor o kısım sadece sizi ilgilendirir. Benim için saçma. Çocuğu olmayan ve çok isteyen insan bir yolunu bulur. Hiç bir tedavi işe yaramazsa kurumlar kimsesiz çocuk kaynıyor, birine anne baba olunur. İmtihan dediğiniz şeyden de geçilir böylece.

Sizin inancınız ne diyor, bu konuda size nasıl bir görüş kazandırıyor o kısım sadece sizi ilgilendirir. Benim için saçma. Çocuğu olmayan ve çok isteyen insan bir yolunu bulur. Hiç bir tedavi işe yaramazsa kurumlar kimsesiz çocuk kaynıyor, birine anne baba olunur. İmtihan dediğiniz şeyden de geçilir böylece.
İnancınıza saygı duyuyorum, kendi inqncıma göre nasip olmadıktan sonra ne yaparsanız yapın olmuyor, kimsesiz çocuk konusunda da katılıyorum size

İnancınıza saygı duyuyorum, kendi inqncıma göre nasip olmadıktan sonra ne yaparsanız yapın olmuyor, kimsesiz çocuk konusunda da katılıyorum size

Size katılıyorum eğer nasip değilse olmuyor.
Çocuk konusu da sırf bizim çabamıza bağlı değil.(Her türlü tedaviden sonra hala olmuyorsa)
Bazen olmuyor, evlat edinmek iyi bir seçenek.

Son düzenleme:
Size katılıyorum eğer nasip değilse olmuyor.
Çocuk konusu da sırf bizim çabamıza bağlı değil.(Her türlü tedaviden sonra hala olmuyorsa)
Bazen olmuyor, evlat edinmek iyi bir seçenek.
22 yasında tüp bebek tedavisi görmeye başlamış biri olarak söylüyorum, gerçekten çok zor bir durum, tedavide zor beklemekte zor her şeyden önce nasip olmadıktan sonra olmuyor, her şeyde bi hayır varmış ama şimdi ortada yuva kalmadı

22 yasında tüp bebek tedavisi görmeye başlamış biri olarak söylüyorum, gerçekten çok zor bir durum, tedavide zor beklemekte zor her şeyden önce nasip olmadıktan sonra olmuyor, her şeyde bi hayır varmış ama şimdi ortada yuva kalmadı
Bende bi çocuğum olması için şuan dünyaları verirdim.yıllarca aç ve parasız kalabilirdim.hep bi çocuğum olsun aile olalım diye çok uğraştım tam 6yıl uğraştım tüp bebekler çeşitli ameliyatlar yaşadıgım 7 kez gebelikler ve sonu hüsranla biten düşük ve kürtajlar.tam en iyi merkezi ve doktoru bulup bebek kalp atışı duyduktan sonra yine bi kürtaj ve sonrasında eşle boşanma durumuna gelip baba evine dönüş

Back