İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

Bayanlar diyorsunuz ya öğretmen çok önemli diye,
okulu bulduk diyelim ya da okulda farketmez nerden bulacağız bu iyi öğretmenleri?
nasıl araştırıyorsunuz?

Bende cok sikintiliyim.cocugumu 4 yas ana okuluna devlete verdik oyle bir kadina geldikki dusman basina denmez o derece sinifin cocuklari okula gitmek istemiyor kadin habire rapor alitor bizi kovuyor mudiriyete soyleyince agliyor.
Mudur yardimcisinin sozude su:burasi devlet okulu isinize gelirse
Peki dedik isimize gelmedi ve anaokulu yasinda cocugu ozel bir okulun anaokuluna verdik berbat simdi anliyorum hic yazma okuma veya benzeri bisey calistirilmamis.
Ama 1ve 2 yide orda devam ettirdik bu arada ogretmen degisiyo habire idare sikintilarindan derken bu senede cocugu baska okula aldik yine ozel tabi.yine umdugumuz hic bir sey olmuyor gibi .kisacasi bir cuval para ver paranla rezil ol resmen.sunu ogrendim iyi ogretmen bulucaksin ve ogretmene cocuk gondericeksin gerisi palavra

Bende cok sikintiliyim.cocugumu 4 yas ana okuluna devlete verdik oyle bir kadina geldikki dusman basina denmez o derece sinifin cocuklari okula gitmek istemiyor kadin habire rapor alitor bizi kovuyor mudiriyete soyleyince agliyor.
Peki dedik isimize gelmedi ve anaokulu yasinda cocugu ozel bir okulun anaokuluna verdik berbat simdi anliyorum hic yazma okuma veya benzeri bisey calistirilmamis.
Ama 1ve 2 yide orda devam ettirdik bu arada ogretmen degisiyo habire idare sikintilarindan derken bu senede cocugu baska okula aldik yine ozel tabi.yine umdugumuz hic bir sey olmuyor gibi .kisacasi bir cuval para ver paranla rezil ol resmen.sunu ogrendim iyi ogretmen bulucaksin ve ogretmene cocuk gondericeksin gerisi palavra
Sizin yaşadığınız karmaşayı bende yaşadım çocuklarım küçükken.
Anaokullarına büyük bir hevesle veriyoruz ama eğitim verilmiyor malesef.Sanırım müfredattan kaynaklı.İlkokula hazırlık amaçlı hiçbir çalışma yapılmıyor.Üzülmeyin,çoğu anaokulu böyle.

Sizin yaşadığınız karmaşayı bende yaşadım çocuklarım küçükken.
Anaokullarına büyük bir hevesle veriyoruz ama eğitim verilmiyor malesef.Sanırım müfredattan kaynaklı.İlkokula hazırlık amaçlı hiçbir çalışma yapılmıyor.Üzülmeyin,çoğu anaokulu böyle.
Karmasanin icinden nasil ciktiniz peki:KK51:
Benim icim rahat degilde

Karmasanin icinden nasil ciktiniz peki:KK51:
Benim icim rahat degilde
Çıkamadık.
Aslında anaokulunda bir beklentiye girmememiz gerektiğini düşünüp olana razı olduk.
Anaokulunda okuma yazma öğreten veya okuma yazmaya ciddi bir hazırlık yapan çokaz okul var.Bulunduğum şehirde bir tane böyle okul var,onunda fiyatı aylık 1.000 lira.
Panik yapmayın ama,ilkokulda öğreniyorlar herşeyi.

Memnun kalmadığınız anaokulunu özelden gönderebilirmisiniz bana aynı şehirdeyiz.
birde 4 yaş için okuma çalışması erken değil mi?bildiğim kadarıyla ilkokula başlamadan önce 5-6 yaşında anaokulunda gösteriyorlar diye biliyorum.Yanlış mı biliyorum acaba?

Çıkamadık.
Aslında anaokulunda bir beklentiye girmememiz gerektiğini düşünüp olana razı olduk.
Anaokulunda okuma yazma öğreten veya okuma yazmaya ciddi bir hazırlık yapan çokaz okul var.Bulunduğum şehirde bir tane böyle okul var,onunda fiyatı aylık 1.000 lira.
Panik yapmayın ama,ilkokulda öğreniyorlar herşeyi.
Bizim burda yani istanbulda 15-20 hatta 25-30bine bile anaokulu var
Benim oglan ilkokul 3. Sinifa gidiyor ama hala ozel gereklimiydi diye sorguluyorum kendimi

Memnun kalmadığınız anaokulunu özelden gönderebilirmisiniz bana aynı şehirdeyiz.
birde 4 yaş için okuma çalışması erken değil mi?bildiğim kadarıyla ilkokula başlamadan önce 5-6 yaşında anaokulunda gösteriyorlar diye biliyorum.Yanlış mı biliyorum acaba?
Okuma calismasini 4yasta yapmiyolar zaten anaokulu sinifinda yani 5 yas gurubunda bazi kolejler yapiyor ornek bil..n:)) isim vermek dogrumu bilemedigimden sifre yaptim guya:KK48:ozelden yaziyorum

Bizim burda yani istanbulda 15-20 hatta 25-30bine bile anaokulu var
Benim oglan ilkokul 3. Sinifa gidiyor ama hala ozel gereklimiydi diye sorguluyorum kendimi

Okuma calismasini 4yasta yapmiyolar zaten anaokulu sinifinda yani 5 yas gurubunda bazi kolejler yapiyor ornek bil..n:)) isim vermek dogrumu bilemedigimden sifre yaptim guya:KK48:ozelden yaziyorum
anladım dediğiniz yeri.bende devlet okulu istiyorum ama özel kafamı karıştırıyor.
ilkokul için belli bir miktardan aşağısı okullar iyi değil.bilindiklerin fiyatıda bizim için hem fazla
hem fazla değil,yani 2.çocuk olsa ikisine aynı şeyi yapamam.
sizin şifre yaptığınız kolej gibi mesela.

anladım dediğiniz yeri.bende devlet okulu istiyorum ama özel kafamı karıştırıyor.
ilkokul için belli bir miktardan aşağısı okullar iyi değil.bilindiklerin fiyatıda bizim için hem fazla
hem fazla değil,yani 2.çocuk olsa ikisine aynı şeyi yapamam.
sizin şifre yaptığınız kolej gibi mesela.
Su an bi kac kolej haric geneli kiyafet servis kitap okul parasi 30 000 lirayi buluyor
O bikac kolejde 40 kusur
Ne sacma isler aslinda
Bende 2. Cocukta var ilkokulu pek ozel dusunmuyorum ama ortaokul imkani olan gonderse fena olmaz sanki:KK64:

Su an bi kac kolej haric geneli kiyafet servis kitap okul parasi 30 000 lirayi buluyor
O bikac kolejde 40 kusur
Ne sacma isler aslinda
Bende 2. Cocukta var ilkokulu pek ozel dusunmuyorum ama ortaokul imkani olan gonderse fena olmaz sanki:KK64:
ilkokulda devlete gidipte ortaokulda özele giden çocuk için de ingilizce sıkıntı oluyor.
arkadaşlarıyla aynı seviyeyi yakalaması sıkıntı.ingilizce kurslarının ne kadar faydası olur bilmiyorum.

ilkokulda devlete gidipte ortaokulda özele giden çocuk için de ingilizce sıkıntı oluyor.
arkadaşlarıyla aynı seviyeyi yakalaması sıkıntı.ingilizce kurslarının ne kadar faydası olur bilmiyorum.
Kesinlikle haklisin ama bide soyle dusunuyorum ozel ingilizce hocasi tutulabilir haftada 2-3 saat
Gerci yine aybi hesaba geliyor oylede
Hayirlisi diyelim

aslında her çocuk için geçerli değil, oğlum ilkokulu devlette okudu şimdi ortaokula özele verdik, kur sınıfları ayrıldı, ve benimki en üst sınıfta, ingilizcesi iyi yani, iyi değilse bile özel dersle çok rahat yetişir, zaten kur sınıflarını da bunun içim yapıyorlar, herkesin seviyesine göre ingilizce

aslında her çocuk için geçerli değil, oğlum ilkokulu devlette okudu şimdi ortaokula özele verdik, kur sınıfları ayrıldı, ve benimki en üst sınıfta, ingilizcesi iyi yani, iyi değilse bile özel dersle çok rahat yetişir, zaten kur sınıflarını da bunun içim yapıyorlar, herkesin seviyesine göre ingilizce
peki ilkokulda devlete gidipte nasıl ingilizcesi iyi oldu?
kursa mı verdiniz?
sabahtan beri özel okulları araştırıyorum.
imkanları herşeyiyle mükemmel.ama ben şu bilindikler için konuşuyorum.
atıyorum 20 öğrencisi, üniversiteyi kazandıysa en az diyorum 16-17 tanesi özeli yazmış.burslu da olsa.
devlet üniversitesini bir kısmı zaten kazanamıyor,üniversiteyi de parayla okuyor.
ya da puanı yüksek olupta devleti değil özellerin burslularını tercih ediyor.
yani önce özele veripte özelden alıp devlete verirsen eşşekten düşmüşe dönüyor sanırım o yüzden
de özelde devam ediyorlar.siz hangi özeli tercih ettiniz?
çocuğun eğitimine bu kadar para giderse yandık senede 35 bin tl den 35*12=420 bin eder.
üniversiteyi katmadım daha.ekstraları giyimi kuşamı vs.
Bu devirde çocukta okutmak zor.Bakıyorsun imkanlar fazla.Devlette hiçbiri yok.
öğretmen akıllı tahtada ders anlatıyor.her türlü görsel mevcut.
matematik öğretmeni bile fransız ya da ingiliz...
baktıkça içim açılacağına, içim daraldı.
Eğer devlete vereceksen,kılı kırk yarıp iyi bir okul iyi bir öğretmen bulup,çocuğun başında durup
evde ders çalıştıracaksın.ekstradan kurslara göndereceksin de ölme eşşeğim ölme,
canım çok sıkıldı.bizim zamanımızda böyle değildi ya.

benimkinin yabancı dile yeteneği var galiba, kursalara gitti ama hep ikişer haftalık hiç birinden memnun kalmadık, ilkokul çocuğunun ingilizce kursunda ingilizce öğreneceğini pek sanmıyorum, evde desteklemek lazım mutlaka, çizgi filmileri ingilizce izletmek, ingilizce seviye seviye hikayeler dinletmek kitaplar almak gibi, yoksa inan kolejde de öğrenemiyorlar ingilizceyi, zaten müfredat aynı ingilizce dışında aynı devletin kitapları okutuluyor aynı kaynak kitaplar aldırılıyor
tabii özel olunca öğretmenler iletişim kurmak daha kolay olur, daha kontrollu herşey
bi de şehirde önemli tabii, biz anadolu şehrindeyiz okullar üç büyük şehre göre çok ucuz, büyük şehirde olsak bizde veremezdik imkanı yok

peki ilkokulda devlete gidipte nasıl ingilizcesi iyi oldu?
kursa mı verdiniz?
sabahtan beri özel okulları araştırıyorum.
imkanları herşeyiyle mükemmel.ama ben şu bilindikler için konuşuyorum.
atıyorum 20 öğrencisi, üniversiteyi kazandıysa en az diyorum 16-17 tanesi özeli yazmış.burslu da olsa.
devlet üniversitesini bir kısmı zaten kazanamıyor,üniversiteyi de parayla okuyor.
ya da puanı yüksek olupta devleti değil özellerin burslularını tercih ediyor.
yani önce özele veripte özelden alıp devlete verirsen eşşekten düşmüşe dönüyor sanırım o yüzden
de özelde devam ediyorlar.siz hangi özeli tercih ettiniz?
çocuğun eğitimine bu kadar para giderse yandık senede 35 bin tl den 35*12=420 bin eder.
üniversiteyi katmadım daha.ekstraları giyimi kuşamı vs.
Bu devirde çocukta okutmak zor.Bakıyorsun imkanlar fazla.Devlette hiçbiri yok.
öğretmen akıllı tahtada ders anlatıyor.her türlü görsel mevcut.
matematik öğretmeni bile fransız ya da ingiliz...
baktıkça içim açılacağına, içim daraldı.
Eğer devlete vereceksen,kılı kırk yarıp iyi bir okul iyi bir öğretmen bulup,çocuğun başında durup
evde ders çalıştıracaksın.ekstradan kurslara göndereceksin de ölme eşşeğim ölme,
canım çok sıkıldı.bizim zamanımızda böyle değildi ya.
İstanbulda özel hangi okullar 35 .000 lira?
Doğa ya yazıldı geçen bir arkadaşımın çocuğu 14.000 liraya.
Daha uygun pekçok okul bulabilirsiniz aslında.

İstanbulda özel hangi okullar 35 .000 lira?
Doğa ya yazıldı geçen bir arkadaşımın çocuğu 14.000 liraya.
Daha uygun pekçok okul bulabilirsiniz aslında.
eyüp...lu vs. için söylemiştim.34.500 tl.
Doğru söylüyorsunuz aslında ben birkaç gündür fazla olanların sayfasına bakıyorum.
20 bin civarı da var.sanki hepsi fazlaymış gibi bir söylemde bulunmuşum okuyunca farkettim.

Okul parasi sadece okula verilen para dagilki. Bunun servisi kitabi kirtasiyesi vs vs bir suru gideri var
Birde kimse soyle dusunmesin
Ozele gonderiyorlarda evde cocukla ders yonunden ilgilwnmek zorunda kalmiyolar
Asla boyle birsey yok
Gardiyan gibi tepelerindeyiz
Bilfe.n de olsa eyubo... bahcese.... hangisi olursa olsun cocuk okulda ogrenmeye baslar evde anne pekistirir valla bazen benim ogrettigim seylerde oluyor.
Ilkokulda ogretmen ogretmen ogretmen
Gerisi teferruat

Okul parasi sadece okula verilen para dagilki. Bunun servisi kitabi kirtasiyesi vs vs bir suru gideri var
Birde kimse soyle dusunmesin
Ozele gonderiyorlarda evde cocukla ders yonunden ilgilwnmek zorunda kalmiyolar
Asla boyle birsey yok
Gardiyan gibi tepelerindeyiz
Bilfe.n de olsa eyubo... bahcese.... hangisi olursa olsun cocuk okulda ogrenmeye baslar evde anne pekistirir valla bazen benim ogrettigim seylerde oluyor.
Ilkokulda ogretmen ogretmen ogretmen
Gerisi teferruat
Arkadaşım ben de ne yapacağımı bilemiyorum.kafayı yicem.devlete mi özele mi göndereyim diye.dediğin gibi dünya kadar gideri var özelin.karşılığını alabileceğime inansam hiç düşünmeden gönderirim ama hiçbir şeyin garantisi yok! Özel anaokuluna gönderiyorum tam gün.daha ilk haftadan fiyasko!! Hala da ayni.inşallah bayram sonrası düzelir diye ümit ediyoruz:KK47:

Arkadaşım ben de ne yapacağımı bilemiyorum.kafayı yicem.devlete mi özele mi göndereyim diye.dediğin gibi dünya kadar gideri var özelin.karşılığını alabileceğime inansam hiç düşünmeden gönderirim ama hiçbir şeyin garantisi yok! Özel anaokuluna gönderiyorum tam gün.daha ilk haftadan fiyasko!! Hala da ayni.inşallah bayram sonrası düzelir diye ümit ediyoruz:KK47:
Fiyasko derken ne istedigin gibi olmadi
Ogretmenmi arkadaslarmi beslenmemi etkinliklermi
Ozeller tam gun oldugu icin herseyi dusunmek lazim

X