- 17 Temmuz 2012
- 8.007
- 3.685
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
Hep aklımı karıstıran bir konuydu bu. birkaç ay orta seviyede bir semtte devlet okulunda ortaokulda ücretli öğretmenlik yaptım. Bu kadar terbiyesiz ve ilgisiz cocugu bir arada görmedim. Ama onlara katılmayan iyi ailede yetişmiş olduğu belli çalışkan harika çocuklar da vardı. Ama ne yazıkki sayıları azdı. Onların aileleri dışında hiçbirinin ailesi toplantıya gelmiyordu. Ödevlerini hiç yapmıyorlardı. Belli ki aileler de ilgisiz. Tabi bu durum semte göre değişiyordur.
Yeğenim özel okulda okuyor. Ödevini yapmamış olursa öğretmeni ablama telefon açıyor. Çocuğun yetenek ve eğilimlerini gözlemleyip uygun aktşvitelere yönlendiriyorlar.
Yani kısacası devlet okulu konusunda çok kararsızım. Özele kayıyorum.
Kızım devlette ilkokulda harika bir öğretmende okuyor. Oğlum da yaş itibarıyla aynı öğretmene denk gelecek. Ortaokulda ise şartlarımı zorlayıp özele vermeyi istiyorum. Sonrasında ise inşallah iyi bir anadolu yada fen lisesine girmelerini arzu ediyorum. Giremezlerse özele devam.
Şöyle de bir düşüncem var; devlette okutup, özele vereceğim parayla yurtdışına master yapmaya göndermek (2 cocugun ozel okul masrafı epey tutuyor malumunuz).
Yani anlayacağınız epey kararsızım :/
Merhaba.sen ve ablan nerde oturuuyorsunuz canım? Sınıf ögretmeniniz ikinci çocuğunuzu da okutacaksa ona devam edin derim ben.çünkü cok memnun olduğunuzu yazmışsınız.ben bir kaç isim buldum ama okullarını sevmiyorum öğretmenlerin.rotasyonu bekliyorum o yuzden.tabi bu arada özel okullara da bakıcam.birçok arkadaşım da senin gibi düşünüyor.yabancı dili üniversiteden sonra 1 sene yurtdışına gönderirim.boşuna 8 sene özele para vermem diyor.çünkü özel de olsa okul, özel dersi dersane s i olacak çocuğun.oraya d a para gidecek.zor yaniii (Hep aklımı karıstıran bir konuydu bu. birkaç ay orta seviyede bir semtte devlet okulunda ortaokulda ücretli öğretmenlik yaptım. Bu kadar terbiyesiz ve ilgisiz cocugu bir arada görmedim. Ama onlara katılmayan iyi ailede yetişmiş olduğu belli çalışkan harika çocuklar da vardı. Ama ne yazıkki sayıları azdı. Onların aileleri dışında hiçbirinin ailesi toplantıya gelmiyordu. Ödevlerini hiç yapmıyorlardı. Belli ki aileler de ilgisiz. Tabi bu durum semte göre değişiyordur.
Yeğenim özel okulda okuyor. Ödevini yapmamış olursa öğretmeni ablama telefon açıyor. Çocuğun yetenek ve eğilimlerini gözlemleyip uygun aktşvitelere yönlendiriyorlar.
Yani kısacası devlet okulu konusunda çok kararsızım. Özele kayıyorum.
Kızım devlette ilkokulda harika bir öğretmende okuyor. Oğlum da yaş itibarıyla aynı öğretmene denk gelecek. Ortaokulda ise şartlarımı zorlayıp özele vermeyi istiyorum. Sonrasında ise inşallah iyi bir anadolu yada fen lisesine girmelerini arzu ediyorum. Giremezlerse özele devam.
Şöyle de bir düşüncem var; devlette okutup, özele vereceğim parayla yurtdışına master yapmaya göndermek (2 cocugun ozel okul masrafı epey tutuyor malumunuz).
Yani anlayacağınız epey kararsızım :/