- 18 Kasım 2015
- 46
- 6
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
Postada şöyle bi yazı var
Son düzenleyen: Moderatör:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sistemde çıkan okul dışında bir okul sececekseniz okuldaki sınıf kontenjanı dolu değilse müdür insiyatifinde okula öğrenci kabul edilebiliyor. Yani müdür duygusal yönden(!) Tatmin olursa ki bu da etrafimdaki okullar için 1000-5000 tl arası değişiyor o zaman çocuğunuzu okula alabiliyor. Hatta sstemde çıkan. Ya da çıkmayan bir okula yazdırdıniz ama öğretmen seçmek istiyorsunuz biraz bağış (!) Ya da bir iki fatura odemesi sorunu çözer ki o da burada yaklaşık 1000-2000 tl arası. ..İlköğretimde öğretmen çok önemli demiş çoğu arkadaş, peki devlet okullarında öğretmen seçme hakkı oluyor mu? Bildiğim kadarıyla okul seçme hakkı bile bulunmuyor.
Merhaba arkadaşArkadaşlar kızım 6 yaşında ve bu yıl ilköğretime başlayacak, anasınıfında özel okula gitti
ama okul hiçbir beklentimizi karşılamadı
yılın başında anlatılanlar yerine getirilmedi
kızım arkadaşlarından dolayı o okula gitmek istiyor
ama ben geleceğini düşünüyorum, iyi bir temel atılırsa gelecekte rahat eder diye düşünüyorum
bu nedenle devlet okullarını düşünüyorum
okul ve öğretmen araştırırken nelelere dikkat etmeli?
değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
2.kademe icin arkadaslarim hep ozeli tercih ettiİlkokul 2. kademe (ortaokul) için devlet mi yoksa özel mi karar veremiyorum. Tecrübelerinizi paylaşabilirmisiz
İlkokul 2. kademe (ortaokul) için devlet mi yoksa özel mi karar veremiyorum. Tecrübelerinizi paylaşabilirmisiz
İlginize tesekkurler büyüksehirdeyiz iyi bir devlet okulu ve iyi bir ögretmenimiz var ama ikinci kademe sıkıntılı dersler bos geciyor sınıflar 60 kisi ortaokulda devlete gitse teog icin yine disardan takviye gerekecek böyle düsününce özel mantıklı geliyor ama bilemiyorum sorular sorular cok uzun oldu tesekkurler tekrarBir özel okul öğretmeni olarak şunu yazayım öncelikle çocuğunuzda biter pek bir farkı yok ve ben çok farkı olmayacağından ötürü iyi bir muhitte kalabalık olmayan bir okul olması kaydıyla devlet okulunu tercih ederdim. Ancak büyük bir şehirdeyseniz ve okul seçme imkanınız yoksa, sınıflar yirmi kişiden fazlaysa özel kurumları düşünürdüm.
Özel okul seçerken öğretmen kadrosuna sayı olarak muhakkak bakın. Yetersiz öğretmen sayısı demek öğretmenlerin çok yoğun derse girip erken tükenmesi ve aşırı iş yükü altında ezilip yeterince faydalı olamaması demektir. Buna dikkat ederseniz hem çocuğunuz nitelikli eğitim alır hem de yamyam zihniyetli kurucuların çift taraflı emek sömürüsünün önüne geçmiş olursunuz.
60 kişilik sınıfta eğitim olmaz. Çok iyi biliyorum bunu vekil öğretmenlik yaptığım dönemden. Aradan sıyrılan çok başarılı öğrenciler de oldu ama o kaos ortamında hep başarılı çocukların Hakkı yeniyor arkadaşları tarafından. İmkan varsa özel düşünün bu şartlarda.İlginize tesekkurler büyüksehirdeyiz iyi bir devlet okulu ve iyi bir ögretmenimiz var ama ikinci kademe sıkıntılı dersler bos geciyor sınıflar 60 kisi ortaokulda devlete gitse teog icin yine disardan takviye gerekecek böyle düsününce özel mantıklı geliyor ama bilemiyorum sorular sorular cok uzun oldu tesekkurler tekrar
Umarım memnun kalırsınız.istanbulda mi bu okul?Merhabalar ben geçen sene 1. sınıfta özel okula yollamıştım oğlumu. Geçen sene çok sıkıntılar yaşadım. bir önceki sayfada yazıyor yaşadıklarım. şimdi ise bu seneki tecrübelerimi paylaşmak istedim. bu sene 2. sınıfa gidiyoruz. okulumuzu değiştirdik. yine çok araştırarak devlet özel hepsine bakarak karar verdiğim bir okul oldu ama bu sefer biraz daha tecrübeli yaklaştım okula ve kesinlikle doğru okulu bulduğuma inanıyorum. yani tabii daha iyi okullar da var ama bütçeme en uygun olanı bu diye en iyisi bu dedim. eski okulla aynı fiyata yazdırdım ve eğitim, tecrübe, çalışanlar, düzen, güvenlik her konuda eski okulumuzdan çok önde bir okul. sistemli bir çalışma var okulda. İyi öğretmen kötü öğretmen olayı yok. öğretmenlerin hepsi aynı eğitimlerden geçiyor ve hepsi aynı düzeyde ilerliyor. öğretmen konusunda sadece konuşması, erkek oluşu tercih sebebimiz oldu ve öğretmeni buna göre seçtik. genç olduğu için aktif ve çocuklarla güzel anlaşan bir öğretmen... tabii herşey çocukta biter ama haftalık 15 saat ingilizce ve daha 2. sınıfta deneme sınavlarıyla çocukları maratona hazırlamak eksikliklerini görerek onlara ekstra özel ders vermek çocuğa çok şey katıyor. bu sene kesinlikle doğru tercihi buldum. darısı arayanların başına...