İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

Fiyasko derken ne istedigin gibi olmadi
Ogretmenmi arkadaslarmi beslenmemi etkinliklermi
Ozeller tam gun oldugu icin herseyi dusunmek lazim
Valla hepsi diyebilirim aslında.temel olar a k öğretmen kötü olunca silsile gibi her şey de kötü oldu.disiplin, etkinlik sıfır.kimseye virmayan çocuğum her gün bir hikayeyle geliyor.yok o bana vurdu ben onu ittim diye.şok geçiriyorum.konştum kadınla ama öyle bir şey yok dide.hiç şasırmadım..

Valla hepsi diyebilirim aslında.temel olar a k öğretmen kötü olunca silsile gibi her şey de kötü oldu.disiplin, etkinlik sıfır.kimseye virmayan çocuğum her gün bir hikayeyle geliyor.yok o bana vurdu ben onu ittim diye.şok geçiriyorum.konştum kadınla ama öyle bir şey yok dide.hiç şasırmadım..
Ogretmen iste .her kapi ogretmene aciliyor
Anaokulu tolere ediliyorda 1. Sinifta sans gerwk birazda

Devlet öğretmeniyim ve şunu söyleyebilirim ki ortaokulda resmen serseri kaynıyor okul. Girdiğim bir sınıfta alkol içiliyor. Ama özel okullar da da eğitim iyi değil çocuklar genelde baba parasına güveniyor..

Devlet öğretmeniyim ve şunu söyleyebilirim ki ortaokulda resmen serseri kaynıyor okul. Girdiğim bir sınıfta alkol içiliyor. Ama özel okullar da da eğitim iyi değil çocuklar genelde baba parasına güveniyor..
Ay evet yaaaaaa! ! Iki ucu b.klu değnek.napıcaz, nasıl karar ve r icez??? Geçen sene devlet kreşine verdim bu s e ne özrl anaokuluna.inanır mısın ikisi de fos çıktı yaaa :mad:

Aynen öyle ortaokulda seçtiğin arkadaşlar hayatını belirliyor ondan okul çok önemli ama ikisi de kötü düzgün okul kalmadı resmen
Ben daha yolun başındayım canım.ilkokul öğretmeni ariyorum önümüzdeki sene için.kaç aydır sıkıntıdayım.kendimi sıkıp özele mi göndersem ya da iyi olduğu söyl e nen bir devlet okuluna.devlet okullarında da sınıfı veliler sınıf anneleri falan yönetiyormuş.hep o faal kadınların çocukla r i öne çıkıyormuş.ne alıncaksa onlar karar veriyormuş vs.arkadaşlar anlatıyor hep.bir de bu sene rotasyon olacakmış.öğretmene göre taşınacaktık.kaldık o_O

Ben daha yolun başındayım canım.ilkokul öğretmeni ariyorum önümüzdeki sene için.kaç aydır sıkıntıdayım.kendimi sıkıp özele mi göndersem ya da iyi olduğu söyl e nen bir devlet okuluna.devlet okullarında da sınıfı veliler sınıf anneleri falan yönetiyormuş.hep o faal kadınların çocukla r i öne çıkıyormuş.ne alıncaksa onlar karar veriyormuş vs.arkadaşlar anlatıyor hep.bir de bu sene rotasyon olacakmış.öğretmene göre taşınacaktık.kaldık o_O
Evet ilkokulda öyle oluyor öğretmenin 2-3 yardımcısı oluyor her şeye onlar karar veriyor sanki öğretmen yokmuş gibi

Okulun kalitesi öğrencilerine sunduğu ortam ve öğretmen kadrosundan anlaşılabilir. Eğer öğretmenleri iyi, sınıf ortamları güzel bir devlet okulu bulabiliyorsanız çocuğunuzu gönderin derim. Ayrıca başka kolejleri de araştırın. Özellikle dil eğitimi konusunda kolejler devlet okullarına göre bir tık öndeler.

Okulun kalitesi öğrencilerine sunduğu ortam ve öğretmen kadrosundan anlaşılabilir. Eğer öğretmenleri iyi, sınıf ortamları güzel bir devlet okulu bulabiliyorsanız çocuğunuzu gönderin derim. Ayrıca başka kolejleri de araştırın. Özellikle dil eğitimi konusunda kolejler devlet okullarına göre bir tık öndeler.
Sanırım mesajın bana canım.dediğin gibi birkaç okul var canım.birkaç sıkıntı var.biri öğretmenlerinin rotasyona tabi olması bir diğeri ise ciddi bir veli katılımı.arkadaşim anlattı.aynı okulda kızı okuyor.sınıf annesi sınıfa 4 bin liralık klima alınmasına karar vermiş.parayı çok bulan, vermek istemeyen velilere:burası elit bir okul, siz kayıt taşımışsınız galiba diyormuş.böyle velilerle mücadele etmek ne kadar doğru bilemiyorum.çok şaşkınım.ne önerir s in bana ?birkaç özel okulu gezicez mu t laka ama birkaç ay sonra.o_O

Sanırım mesajın bana canım.dediğin gibi birkaç okul var canım.birkaç sıkıntı var.biri öğretmenlerinin rotasyona tabi olması bir diğeri ise ciddi bir veli katılımı.arkadaşim anlattı.aynı okulda kızı okuyor.sınıf annesi sınıfa 4 bin liralık klima alınmasına karar vermiş.parayı çok bulan, vermek istemeyen velilere:burası elit bir okul, siz kayıt taşımışsınız galiba diyormuş.böyle velilerle mücadele etmek ne kadar doğru bilemiyorum.çok şaşkınım.ne önerir s in bana ?birkaç özel okulu gezicez mu t laka ama birkaç ay sonra.o_O
Burası Türkiye :) ne diyeceğimi bilemedim. Bu sene yeğenim devlet okuluna başladı. Şimdilik bir sıkıntı yok ama ileride belli olacak aldığı eğitimin kalitesi. Ben de devlet okullarında okudum. Önceden de belirttiğim gibi dil eğitimi konusunda oldukça yetersizler. Özellikle İlkokulda kendi branşı haricindeki dersleri veren öğretmenler çokçaydı. Mesela ingilizce matematik bölümü mezunu bir hocamız hem ingilizce hem matematik dersi veriyordu, keza sınıf öğretmenleri de atanamayan kimya fizik bölümlerinden mezun olanlardan olabiliyor. İnce eleyip sık dokuyun derim. Eğitim gerçekten önemli ve malesef ülkemizde oldukça pahalı.

Burası Türkiye :) ne diyeceğimi bilemedim. Bu sene yeğenim devlet okuluna başladı. Şimdilik bir sıkıntı yok ama ileride belli olacak aldığı eğitimin kalitesi. Ben de devlet okullarında okudum. Önceden de belirttiğim gibi dil eğitimi konusunda oldukça yetersizler. Özellikle İlkokulda kendi branşı haricindeki dersleri veren öğretmenler çokçaydı. Mesela ingilizce matematik bölümü mezunu bir hocamız hem ingilizce hem matematik dersi veriyordu, keza sınıf öğretmenleri de atanamayan kimya fizik bölümlerinden mezun olanlardan olabiliyor. İnce eleyip sık dokuyun derim. Eğitim gerçekten önemli ve malesef ülkemizde oldukça pahalı.
Valla o kadar ince eleyip sık dokuyorum ki kafayı yememe az kaldı.bir arkadaşım iki ç9cuğunda da taklalar atarak yazdırdığı öğretmenlerin birkaç sene sonra birinin özel okula geçtiğini birinin emekli olduğunu söyledi.seni anlıyorum ama her şey olacağına varıyor, yıpratma kendini boşuna dedi.beni biraz dizginledi bu çünkü geçen sene kreş için iyi bir devlet okuluna yazdırmak için uğraştım.fos çıktı.bu sene aldım.adı duyulmuş, iyi olduğ i nu düşündüğüm özel anaokuluna verdim.o da fos çıktı.bu sıralar, önümüzdeki seneyi düşünemiyorum bile bu seneyi nasıl, nerde bitiricez diye...o_O:mad:

Valla o kadar ince eleyip sık dokuyorum ki kafayı yememe az kaldı.bir arkadaşım iki ç9cuğunda da taklalar atarak yazdırdığı öğretmenlerin birkaç sene sonra birinin özel okula geçtiğini birinin emekli olduğunu söyledi.seni anlıyorum ama her şey olacağına varıyor, yıpratma kendini boşuna dedi.beni biraz dizginledi bu çünkü geçen sene kreş için iyi bir devlet okuluna yazdırmak için uğraştım.fos çıktı.bu sene aldım.adı duyulmuş, iyi olduğ i nu düşündüğüm özel anaokuluna verdim.o da fos çıktı.bu sıralar, önümüzdeki seneyi düşünemiyorum bile bu seneyi nasıl, nerde bitiricez diye...o_O:mad:
Gerçekten kolay gelsin. Umarım en iyisi olur :)

Kesinlikle devlet okulu ama okuldan önce öğretmeni araştırın
özel okulda çocuğunuzu poh pohlarlar sınavlarda notları şişirirler
siz çocuğum çok başarılı sanarsınız
büyük imtihanlarda başarılı olamayınca heycanına yenildi derler
dersleri devlet okuluna göre her zaman daha geç öğrenir
bu işi çok iyi bilen biri olarak kesinlikle devlet okulu ama en önemlisi öğretmen

Kesinlikle devlet okulu ama okuldan önce öğretmeni araştırın
özel okulda çocuğunuzu poh pohlarlar sınavlarda notları şişirirler
siz çocuğum çok başarılı sanarsınız
büyük imtihanlarda başarılı olamayınca heycanına yenildi derler
dersleri devlet okuluna göre her zaman daha geç öğrenir
bu işi çok iyi bilen biri olarak kesinlikle devlet okulu ama en önemlisi öğretmen
Anlattıklarından çok etkilendim.aydınlattığın için çok sağol canım.sana bir şey danışıcam.diyelim iki devlet okulu var.biri sıradan bir orta mahalle okulu.ama ordan bir öğretmen tavsiyesi aldım yani öğtmn buldum.bir de zengin kesimde bir bir okul var.imkanlari güzel.digeriyle kıyaslanmaz.ancak zengin velinin yönetiminde. (Örneğin sınıfa 4bin liralık klima taktırmak istiyorlarmış.kabul etmeyene de burası elit bir okul.siz kayıt mı taşıdınız diyorlarmış.arkadaşımın başına geldi.)birkaç öğrtmn burda da buldum ama ya rotasyona tabiler ya da emekli olacaklar.veya şöyle diyeyim.iki okulda da öğretmen var.durum yukarıdaki gibi.hangisini tercih etmeliyim sence??

Hep aklımı karıstıran bir konuydu bu. birkaç ay orta seviyede bir semtte devlet okulunda ortaokulda ücretli öğretmenlik yaptım. Bu kadar terbiyesiz ve ilgisiz cocugu bir arada görmedim. Ama onlara katılmayan iyi ailede yetişmiş olduğu belli çalışkan harika çocuklar da vardı. Ama ne yazıkki sayıları azdı. Onların aileleri dışında hiçbirinin ailesi toplantıya gelmiyordu. Ödevlerini hiç yapmıyorlardı. Belli ki aileler de ilgisiz. Tabi bu durum semte göre değişiyordur.
Yeğenim özel okulda okuyor. Ödevini yapmamış olursa öğretmeni ablama telefon açıyor. Çocuğun yetenek ve eğilimlerini gözlemleyip uygun aktşvitelere yönlendiriyorlar.
Yani kısacası devlet okulu konusunda çok kararsızım. Özele kayıyorum.
Kızım devlette ilkokulda harika bir öğretmende okuyor. Oğlum da yaş itibarıyla aynı öğretmene denk gelecek. Ortaokulda ise şartlarımı zorlayıp özele vermeyi istiyorum. Sonrasında ise inşallah iyi bir anadolu yada fen lisesine girmelerini arzu ediyorum. Giremezlerse özele devam.
Şöyle de bir düşüncem var; devlette okutup, özele vereceğim parayla yurtdışına master yapmaya göndermek (2 cocugun ozel okul masrafı epey tutuyor malumunuz).
Yani anlayacağınız epey kararsızım :/

X