- 31 Aralık 2015
- 41.435
- 132.554
-
- Konu Sahibi Sabirsiz61
- #56.521
Benim gebeligim o sekilde oldu zaten. Yumurta gelistirici ilac sonrasi ilk 15 cm idi yumurta iki gun sonra 19 du. 2 gun sonrasina igne yazdi drum. Muhtemelen 21 mm civari idi. Eger ki yumurta fazla buyuduyse catlamadiysada kiste dönüşmüştür. İgne yapilamaz o sebeple. Ama bildigim kadariyla 23-25 mme kadar igne yapip catlatilabilir. Keske gectigimiz hafta kontrole gidip baktirasaydiniz. Ama uzulmeyin ve stres yapmayin bende o testlerle hicbir sonuç alamadim. Herkesin hormon salinimi ayni ddegil neticede. Bu yüzden yakalayamiyosaniz dr takibi en iyisiTeste güvenim kalmadı bugün de yumurtlamadım olarak görünüyor. Yarın kanda çıkar artık ne oldu ne olmadı ama beni çok strese soktuğu kesin inşallah düzgün bir şekilde yumurtlamışımdır. Size birşey daha sormak istiyorum. Eğer yumurta çatlamadıysa çatlama iğnesi ile yumurtayı çatlayabilir mı acaba bir bilginiz varmı çatladıkdan sonrayı değerlendirsek die şimdiden teşekkür ederim
Benim gebeligim o sekilde oldu zaten. Yumurta gelistirici ilac sonrasi ilk 15 cm idi yumurta iki gun sonra 19 du. 2 gun sonrasina igne yazdi drum. Muhtemelen 21 mm civari idi. Eger ki yumurta fazla buyuduyse catlamadiysada kiste dönüşmüştür. İgne yapilamaz o sebeple. Ama bildigim kadariyla 23-25 mme kadar igne yapip catlatilabilir. Keske gectigimiz hafta kontrole gidip baktirasaydiniz. Ama uzulmeyin ve stres yapmayin bende o testlerle hicbir sonuç alamadim. Herkesin hormon salinimi ayni ddegil neticede. Bu yüzden yakalayamiyosaniz dr takibi en iyisi
Beklemek cok zor ama inan zamani gelmeden olmuyor. Kaç ay husranla gectim. Kac kez kist ile karşılaştım. Bir keresinde acile gittim ozel bir hastaneydi. İdrar yolu enf. İcin tedavi gordugumu soyleyince yumurtan var catlatalim dedi. İgnemi oldum tabi cok umutlandim. Ama agrilarim artti. Kendi vucudumu taniyordum... Dra gidince catlama olmadi bence dedim. Benimle resmen dalga gecti. Sonra usg de 4 cm kisti gorunce yuzunun seklini anlatamam. İgneye ragmen catlamayan yumurta sinirlerimi cok bozdu. Esim anneme goturdu ilk kez yol boyunca agladim.. sonra arkadasim dr tavsiye etti o vesile oldu allah razi olsun.Geçen hafta yani 16 ekim salı günü gittim. Reglimden sayarsak 14.gündeydim solda yumurta yok ama sağda sağlıklı 15.6 mm bir yumurta var dedi 2 günde bir ilişki önerdi. 21.gün gel progestorona bakalım dedi 21.gün yarın yani 23 ekim günlük 1mm büyüdüyse 22.6 mm oluyor bende bilmediğimden soruyum dedim iğne ile hiç çatlama yaşamadım bilmiyorum doktora söylesem acaba saçma olurmu die size sormak istedim eğer çatlamadıysa sağlıklı ise iğne talep ediyim o zaman yani 1 ay daha beklemek gözümde büyüyor korkuyorum.
Beklemek cok zor ama inan zamani gelmeden olmuyor. Kaç ay husranla gectim. Kac kez kist ile karşılaştım. Bir keresinde acile gittim ozel bir hastaneydi. İdrar yolu enf. İcin tedavi gordugumu soyleyince yumurtan var catlatalim dedi. İgnemi oldum tabi cok umutlandim. Ama agrilarim artti. Kendi vucudumu taniyordum... Dra gidince catlama olmadi bence dedim. Benimle resmen dalga gecti. Sonra usg de 4 cm kisti gorunce yuzunun seklini anlatamam. İgneye ragmen catlamayan yumurta sinirlerimi cok bozdu. Esim anneme goturdu ilk kez yol boyunca agladim.. sonra arkadasim dr tavsiye etti o vesile oldu allah razi olsun.
Allah analı babalı büyütsün acılarını göstermesin bakalım bende sabah sabah kalktım dr yolu düz gider valla nolmuş ne bitmiş öğrenmeye rüyamda bile çatlamıştı o kadar hayırlısı güzel haberler alıp yazarım inşallah
Sonuc ne oldu canim
Ne kadar zamandır gebelik dusunuyosun? Yasin kac? O kürleri bende denedim ama bir sonuc alamadim. 1 yilda 5 ayri dra gittim ve 5.de sonuç aldim. Eger dr dan tatmin degilsen baska dra git ve dr takibinde yumurta kontrolu saglansin. Pco varsa kilo vermekte faydali. Fazla kilon var mi ozellikle gobek cevren yagli mi? Ben 6 kg verdim oyle gebe kaldim tabi dr takibindeydimdeOvulasyon testi doğru çıktı bu ay yumurta oluştu ama çatlamadı. Sonuç 0.53 çıktı dr 3 ve üstü olursa çatlamıştır 10 üstü çıkarsa çok iyi gebelik olabilir dedi ben 0dan yukarı çıkamadım. Polikistik over var zaten ilaç vermedi 6 ay boyunca dene olmazsa tedaviye başlarız dedi gönderdi. Bende bu ay soğan kürü ve hayıt suyunu yapmayı düşünüyorum yardımcı olmak isteyen varsa bilgisi olan dinlerim.
Ne kadar zamandır gebelik dusunuyosun? Yasin kac? O kürleri bende denedim ama bir sonuc alamadim. 1 yilda 5 ayri dra gittim ve 5.de sonuç aldim. Eger dr dan tatmin degilsen baska dra git ve dr takibinde yumurta kontrolu saglansin. Pco varsa kilo vermekte faydali. Fazla kilon var mi ozellikle gobek cevren yagli mi? Ben 6 kg verdim oyle gebe kaldim tabi dr takibindeydimde
Kızlar merhaba. Ben 2.5 aylık evliyim. Adet döngüm bekarken hep 30 gündü. Hiç şaşmazdı. Ama evlendiğimden beri gecikme yaşıyorum. Evlendiğim ay 15 gün geçti ikinci ay 4 gün geçti. Genel bi kontrol için doktora gittim ultrasonla baktı adetimin 3. Günüydü gittiğimde. Rahmin tertemiz yumurtalıklarında bir sorun yok dedi. Gebe kalmakta istiyorsan folikasit kullan dedi. Foldoce yazdı. Gecikmelerde normal vücudun evliliğe rahmin gebeliğe hazırlıyor kendini dedi.
Bende düzensizliklerden dolayı yumurtlama günümü kestiremediğimden ovülasyon testine başladım. Koyulaşmayı 24. Günde gördüm 26. Günde de silikleşmeyi gördüm. Neden bu kadar geç oldu anlamadım. 14 gün daha eklersem Üstüne döngüm 40 küsür güne çıkıyor. Tüm önemli günleri de değerlendirdik ama ben şimdi gecikme olarak hangi günü bekleyeceğim ? En son 12.10.2018 de adet oldum 16.10.2018 de bitti. 4-5 Kasım yumurtladım koyu çizgiyi gördüm. 6 kasım silikleşti. Normal döngüme göre 11 kasım adet olmam lazım ama yumurtlamaya göre daha 12-13 gün var kafam karıştı. Uzun oldu hakkınızı helal edin. Testlerimi görsele ekliyorum.
Anladım teşekkürlerMerhaba yumurtlamaya gore olacaktir muhtemelen yani 6 kasimsa 20 kasim gibi olursunuz
Canım normalde daha koyu olması gerekiyor , adetin kaçında oldu kaçında bitti ve döngün kaç gün ?Eki Görüntüle 2204287 kızlar pik olmuş mu acaba
Canım adetin 10.günü bugün dönüm 26 testim de labaquik evet senin bayağı koyuymuş neyse ben yapmaya devam edeyimCanım normalde daha koyu olması gerekiyor , adetin kaçında oldu kaçında bitti ve döngün kaç gün ?
Birde testinin markası ne ?
Bak benimki pik olduğunda böyleydi
Canım ben de laboquick kullandım. 13. Günde tahminimce koyulaşır. Ama saatleri yanlış uygulamışsın. Şöyle dene. Hergün saat 13.00 da testi yap. Öğlen 1-4 arası en uygun saatler. Gece ya da akşam yapsan da silik çıkma ihtimali yüksek. Birde testi yapmadan 2 saat önce sıvı alma ki lh değerin yoğun olsun. Ben kadar sıvı alırsan testten önce o kadar kitin algılaması zorlaşıyor. İstersen beraber takip yapabiliriz.Canım adetin 10.günü bugün dönüm 26 testim de labaquik evet senin bayağı koyuymuş neyse ben yapmaya devam edeyim
Anladim canım peki bundan sonra daha çok dikkat ederim saatlere ve çokyi olur birlikte takip edebilirsen şimdiden teşekkür ederimCanım ben de laboquick kullandım. 13. Günde tahminimce koyulaşır. Ama saatleri yanlış uygulamışsın. Şöyle dene. Hergün saat 13.00 da testi yap. Öğlen 1-4 arası en uygun saatler. Gece ya da akşam yapsan da silik çıkma ihtimali yüksek. Birde testi yapmadan 2 saat önce sıvı alma ki lh değerin yoğun olsun. Ben kadar sıvı alırsan testten önce o kadar kitin algılaması zorlaşıyor. İstersen beraber takip yapabiliriz.
Yarın dediğim saatlerde uygula ama bu laboquickte biraz bekleyince sonuç çıkıyor. Hani 15 dk falan bekle bana görseli at ben sana söylerim değerlendirmen gereken günleriAnladim canım peki bundan sonra daha çok dikkat ederim saatlere ve çokyi olur birlikte takip edebilirsen şimdiden teşekkür ederim
Tamam canım yarın tam 13 te yapıp atıcam sanaYarın dediğim saatlerde uygula ama bu laboquickte biraz bekleyince sonuç çıkıyor. Hani 15 dk falan bekle bana görseli at ben sana söylerim değerlendirmen gereken günleri
Canım yaptın mı ?Tamam canım yarın tam 13 te yapıp atıcam sana