Kızlar merhaba öğrenene kadar neler yaşadım nasıl anladım hepsini anlatıyorum umarım faydası olur.
Hamile kalmak için basvurdugum yöntemler?
#Buraya üye olmadan önce ovulasyon takibimi pek de yapmıyordum aslında, sadece uygulamadan görüyordum. Bebeğe karar verince ovulasyon testi aldım ilk defa ve adetim bittikten yaklasık 1 hafta sonra basladım (adet döngüm uzun oldugu için geç basladım. Sizin adetle yumurtlama yakınsa adet biter bitmez baslayın.)
20 ocaktan 27 ocaga kadar değerlendirdim. Her gün. 3 gün pik göründü 4.gün çatlama oldu. Çatlamadan bikaç gün öncesinden catlama sonrasına kadar değerlendirdim, riske atmadım 1 hafta boyunca.
Etkisi var mı bilmiyorum ama 2 hafta kadar incir havuç kaynatıp içtim. 2 haftadan sonra düzenli yapmamaya basladım, üşendim, bıraktım
İlişki sırasında belime yastık koydum yarım saat uzandım kalkmadan. Etkisi var mı bilmiyorum bence var. Çünkü önceki aylarda ben pek hazır degildim eşim boşalıyodu ama ben kalkıp yıkanıyodum. Kalkmasaydım belki önceki aylarda hamile kalırdım Tabi TAKDİRİ İLAHİ
Çatlamadan sonraki ağrılar sancılar belirti midir?
#Şöyle bişey var yumurta çatlarken ağrı yapıyo cogu kadında bazen çatlama günü baslayıp biter veya Bi iki gün sürüp biter. Kişiye göre değişir. Benim de basladı ama bitmedi. Araştırdım o günü değerlendiriyoruz diye oluyo dediler o da tamam. Ama o zaman baslayan yani bugün 11.g0nü olan agrılar 11 gün boyunca şiddetlenerek arttı. Bence bikaç günden fazla sürerse şüphelenin :) tabii diğer belirtiler de varsa
Hangi belirtileri gördüm/ hala görüyorum? Gün gün artan belirtilerim
#Çatlamadan sonra kasıkta sağlı sollu ağrılar daha da şiddetlendi ve kasıgı üst kısmı, yumurtalık kısımları aralıksız agrıdı agrırken üstüne sancı girip cıktı. Bu belirti hala var ama ilk Bi haftaya göre şu 4 gündür daha hafif.
Bel ve sırt agrısı inanılmaz agrım var. Ayakta iş yaparken ensemden belime belimden bacagıma vuran Bi ağrım var çalışırken cok agrıyodu. Şuan evdeyken iş yapmıyoken hafif agrıyor.
Karında şişkinlik çok vardı pantolon kapanmıyodu ama gaz yoktu cıkarmıyodum. Son iki gündür gaz cıkarmaya hıçkırmaya basladım karın şişim cok az indi gibi. Ayrıca kabızlık var o da geçiyo gibi son 2 gündür.
Bulantım son 3 4 gündür şiddetini arttırdı. Önceden hissetmemiştim sabahları mide yanması kusacak gibi his ama kusmama, vardı geceleri de oluyo bunlar gün ortasında cok nadir.
Çişe cok sık sık gidip geliyorum az az yapıyorum o basından beri aynı hala cok gidiyorum
Geceleri sıcak basıyor uyuyamıyorum gündüzleri ne sıcak ne soguk normalim. Su az içerim normalde gece uykudan kalkıp su wc ihtiyacımı karsılıyorum
Testi ne zaman yaptım? Erken mi yaptım?
Bu yazdıklarımı 11 gündür hissediyorum ve içimdeki ses de hamilesin diyordu. Ama korkuyordum adet gecikmesini beklemek istiyordum b ekleyemedim. Bu kadar belirtiye güvenip test yaptım. Erken gebelik testini. Adetime 4 gün kala. Ve pozitifi gördüm çok şükür, kan da vereceğim tabiki değerim yükselecek mi diye takip edeceğim. Herşeyin hayırlısı tsbi ama bunu görmek cok rahatlattı beni acaba değer yükselecek mi diye stres yapmıyorum yapmicam. Gebeliği gördüm ya cok sükür bütün stresim sorularım uçtu gitti.
AAllah isteyen herkese versin inşallah bu duayı kendime etmeye basladıgımdan beri herkese ediyorum, burda konuştuğum konuşmadığım herkes için güzel haberler almanız dileğiyle...
Umarım bazılarının sorularına cevap olmuştur, çünkü ben de cok aradım araştırdım kendimle aynı şeyleri yasayanların yazılarını. Görüşmek üzere Merhaba kızlar, bu konuyu açtıktan sonra haftasonu yasagından sonra gidip kan verdim
beta hcg 93,6 (8 şubat pzt adete 2 gün kala)
TTam bi hafta sonra
beta hcg 3150 (15 Şubat pzt adet 5 gün geciktiğinde)
Dün de ultrasona girdim keseyi de gördüm çok şükür şuan her şey yolunda
5+6 haftalıgız
Allah isteyen herkese versin inşallah
çok güzel bi duygu..
8 HAZİRAN 2022 GÜNCELLEME:
KIZLAR SİZE ÖGRENDİGİM VE ŞOK OLDUGUM BİR ŞEY SÖYLİCEM. ASLINDA YILLAR ÖNCEDEN BERİ 13 14 YASLARIMDAN BERİ SAĞ KASIGIM DAHA ŞİŞKİNDİ. ÇOCUKTUM. NORMAL SANDIM. ÇEKINDIM ANNEME DE SÖYLEMEDIM. (KLASİK TC PSIKOLOJISI İŞTE ÇEKİNİYORUZ BİZDE BÖYLE ANNE KIZ İLİŞKİSİ OLMADI AYIP KARSILANIRDI MALESEF) BU ARADA BEN 7 SINIFTA ADET GÖRMEYE BASLADIM COK GEÇ GÖRDÜM VE DĞZENSİZDİ. 40 GÜNDE BİR BAZEN 2 AYDA BİR. VE ARKADASLARIMA GÖRE GERİDEN GELİYORDUM GÖĞÜSLERİM BÜYÜMEMİŞTİ HİÇ ERGEN GİBİ DEGİLDİM. PSİKOLOJİK OLARAK KÖTÜYDÜM. ARAŞTIRMAYA BASLADIM VE POLİKİSTİK OVER BELİRTİLERİNİN COGU TUTUYORDU. GÖBEK VE BEL BACAK KILLANMA YÜZDE KILLANMA. KIZ GİBİ HİSSETMİYODUM COK YIPRANDIM. AMA YİNE LİSELİ VE BEKAR OLDUGUM İÇİN ANNEME SÖYLEYEMEDİM KADIN DOGUMA GİDEMEDİM DEDİKODU CIKAR YANLIŞ ANLAŞILIR DİYE..
ANNEME SÖYLEDİM BENİM DE DÜZENSİZDİ BASTA ERGENSİN NORMAL DEDİ..BU REGL AGRISI DİYE ABARTTIKLARI İÇİN SANIYORDUM Kİ HERKES BENİM GİBİ AGRI CEKİYOR.BEN ÖLÜYORMUŞUM MEGER. CANIM TATLI DEGILDIR DAYANIKLIYIMDIR. BASKA KOZ 2 DERECEYE COK DER BEN 8 DERECE AGRIYA COK DERDİM.AYAKTA DURAMAZDIM ADET GÜNLERİMDE.KRAMPLAR BEL AGRILARI 8 9 GÜN KANAMA VE COK YOGUN KANAMALAR GEÇİRDİM İLK ADETİMDEN BERİ.. HERKES BÖYLE SANDIM.. NEYSE GEL ZAMAN GİT ZAMAN YILLAR GEÇTİ EVLENDİM 22 YASINDA. İLİŞKİYLE BERABER 34 GÜNDE BİRE KADAR DÜZENE GİRDİ ADETİM. SONRA HAMİLE KALDIM. NASIL KALDIGIMI ÜSTTE OKUDUNUZ. GEÇ DÖLLENME İLE. ÇÜNKÜ ADET DÖNGÜ SÜREM UZUN VE HALİYLE ÇATLAMA DA GEÇ OLUYOR. NEYSE HAMİLELİĞİM ÇOK ŞÜKÜR ÇOKİYİ GEÇTİ.
RESMEN BEBEĞİM ŞİFA OLDU
NORMAL DOGUM DÜŞÜNÜYORDUM SON ANA KADAR AMA BEBEGİM ASAGI İNMEDİGİ İÇİN ARTIK 40+1 HAFTA DA YATIŞ YAPILDI. SUNİ SANCI İLE NORMAL DOGUM YAPILACAKTI. BEBEGİM DAHA SANCI VERİLİR VERİLMEZ KALP ATIŞLARI DÜZENSİZLEŞTİ. VE SEZARYEN E ALINDIM.. DR UM HAMILELIK BOYUNCA İLGİLENEN DOKTORUMDU. BEBEGİM DOGDU ŞÜKÜR TABURCU OLDUGUMUZ GÜN DRUM KONTROLE GELDİGİNDE KİSTLERİNİ TEMİZLEDİM 6 AYDA BİR KONTROLE GEL DEDİ. BEN ŞOK. MEĞER İRİLİUFAKLI KİSTLERİM VARMIŞ.. SEZARYENDEN SONRA BEN 1 AY DESTEKSİZ NE YAYA BİLDİM NE COCUGUMU EMZİREBİLDİM. WC YE EŞIMLE ANNEMLE GİDİP GELDİM. VİDEOLARDA BAKIYORUM SEZARYEN YAPAN ERTESİ GÜN ELİNDE PUSETLE CIKIYOR.. BEN YATAKTAN BİRİNE TUTUNMADAN DOGRULAMADIM BİLE.. ANNEM DE NORMAL DOGUM YAPTIGI İÇİN SEZARYEN SONRASI NASIL BİLMİYOR. O YUZDEN HEPİMİZ HERALDE BOYLE NORMAL DİYE DÜŞÜNDÜK.
DRUM ÖYLE DEYİNCE 1 HAFTA SONRA PANSUMAN İÇİNGİTTİĞİMDE SORDUM KENSİ KENDİNE HAMİLE KALMAN İYİ BİŞEY AMA TEKRARLAYABİLİR KONTROLE GEL MUTLAKA AKSATMA DEDİ. TÜM O TÜYLENMELER AGRILAR ŞİŞKİNLİKLER ONDAN MIYMIŞ HOCAM DEDİM EVET DEDİ KEŞKE BASTAN GELSEYDİN DEDİ..
AMA DOGUMUN SEZARYENE DÖNMESİ İYİ OLMUŞ ÇÜNKÜ BU DOGUM OLMASAYDI AMELİYAT OLMAM GEREKECEKMİŞ..
KIZIM ANNESİNİ İYİLEŞTİRDİ DERİM HEP
İYİ Kİ SEZARYEN OLDUM.. TEDAVİ OLDUM.. ELTİM DE YAKİN ZAMANDA HAMİLELİK HABERİ PAYLAŞTI FAKAT MALESEF DÜŞÜK YAPMIŞ..KİST VARMIŞ O DA TEŞHİŞ KOYULMUŞ.. HAPLA TEDAVİYE BASLANMIŞ.. RABBİM SAGLIKLA NASIP ETSİN HERKESE..
BUNU YAZIYORUM ÇÜNKÜ ÖNEMSEMEYİP ERTELEMEYİN. BİZ İYİ OLMALIYIZ Kİ EVLATLARIMIZ DA İYİ OLSUN.. AYNİ VEYA BENZER DURUMU YASAYAN VARSA YORUM YAZSIN..