Onu rezil etmisim herkes beni konusuyormus basarmisim neyi????

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biri enişteyle ailesine fısıldamış işte, o ailenin evin küçük kızı için o da aynı meslekten bulur, bu aile hep aynı meslekten eş buluyor falan demesi pek hayra alamet değil. Biri bu kızkardeşin marifetlerini bu aileye uçurmuş.

Muhtemelen bunun dedikodusu döndü. Bu kız bu kadar aleni yaptıysa bu işleri. Bir de eniştenin arkadaşlarını instadan eklemezsin ya. Ben bunu duysam kızkardeşime ta orda tepki gösterirdim beni rezil ediyorsun diye.

Benzer bir olaya şahidim. Gelin adayı ablasına alınan takıdan ve ablasının oturduğu semtten ev talep etti. Çok da abartı istekler değildi ve belki kıskançlık da yoktu (çevredekiler kıskançlıkla yorumladı) ama ablayı taklit vardı.

Başka kıskanç kardeşler vardı. Biri eşiyle bebeğim diye konuşuyordu diye diğeri de eşini arayıp o şekilde hitap etmişti. Bu dandik hitapla bile sidik yarıştırıyorlardı.

Kriterlerin büyük veya küçük olması önemli değil, önemli olan ablanınkine veya daha üstününe sahip olmak. Mesleğe veya diğer yarışılan mevzuya takılmayın.

Kız kardeşiniz rezillikten korksaydı o kadar adamı ekleyip hepsiyle arkadaş olmazdı. Eniştesi ile ortak arkadaşlar bile edinmiş, hiç mi çekinmedi bu durumdan?
Asıl o sizi rezil etmeye çabalamış.
Ayrıca o meslekten görüştüğü diğer adamlar da birşeyler fısıldamış olabilir, o da sizi atmıştır ortaya. Madem bu kadar ender bir meslek birbirini tanıyanlar elbet çıkacaktır.
Tehlikeli bir azim sahibi kardeşiniz.
Mutlu olması zor böyle insanların. Herkesten birşeyler kıskanarak ne kadar huzurlu olunabilirki.
Yerinizde olsam sessiz kalırdım,herkes kendi bilir ne yaşamak istiyorsa yaşasın derdim.

Kocayı nerden buldugunun bir önemi yok ama evet bulma hırsı tuhaf olmus. Esinizin bunu farketmesi de sahsen benim için utanc meselesi yani esimin kardesm hakkında suna bak sırf benle aynı meslekten evlenmek için önüne geleni ekliyor koca duskunu gibi vs dusunceleri karıssında utanırım kardesm yerine. Ama size soranlara tanımıyoruz kendisi bulmus vs degilde keske evet biz vesile olduk diyip geciştşrseydinz belki bi tık normal gecerdi sürec

Taksa bile çok abartılacak bir durum değil millet dedikodusunu yapmaz.

Ablası bekar eşinin arkadaşlarından birini önermiş öyle tanışmışlar derler geçerler. Siz de öyle açıklarsınız zaten.

Benim sevgiliminde bekar arkadaşları var benim de var uygun eşleştirmeler yapabilirim eğer yakıştırdığım olursa.

Kardeşiniz de özenmiş olabilir siz neden hiç önermediniz birini ona ?
Esim instead an bahsedince dedim annem de kardeşimde oyle istiyo dedim. O da düşündü bi yani ben bulaşmam bu durumla iyi çıkar kötü çıkar uygun birini de bulamadım beni karistirma dedi karismadi.
En başlarda millete istersen enişten tanistirdi diyebilirsin demiştim belki 3 ay önce filan o zaman abuk sabuk trip yapmiyordu yok gerek yok dedi. O yüzden bize sorulunca biz tanimiyoruz dedik.
Bulması etmesi benim hıc sorunum degil karismadim ama şimdi son 1 aydır neden bana ofkeli anlayamiyorum. Şu sacmalik yüzünden kardesimden oldum ama hiçbir şey yapmadim

Kocayı nerden buldugunun bir önemi yok ama evet bulma hırsı tuhaf olmus. Esinizin bunu farketmesi de sahsen benim için utanc meselesi yani esimin kardesm hakkında suna bak sırf benle aynı meslekten evlenmek için önüne geleni ekliyor koca duskunu gibi vs dusunceleri karıssında utanırım kardesm yerine. Ama size soranlara tanımıyoruz kendisi bulmus vs degilde keske evet biz vesile olduk diyip geciştşrseydinz belki bi tık normal gecerdi sürec
Kendisi böyle dememizi istedi daha önce ben teklif ettim.

Muhtemelen bunun dedikodusu döndü. Bu kız bu kadar aleni yaptıysa bu işleri. Bir de eniştenin arkadaşlarını instadan eklemezsin ya. Ben bunu duysam kızkardeşime ta orda tepki gösterirdim beni rezil ediyorsun diye.
Hepsini eklemiş ya, eniştenin instasını sünnetlemiş resmen çılgın 😁. Alakasız biri bile görür, falanca tip, ortak arkadaşlar enişte ve baldızı dkdkfkfk bu kadar adam nalaka bu enişte baldızla diye bi sorar yani. O küçümen düşman konusunda bu kadar emin olmasın bence.

Ben ne çocukla tanistim ne ailesiyle ilkkez orada gördüm. Beni suclamasi imkansiz ama tripleri olaylar ciddilesince basladi yani 1 ay evvel filan nisan hazırlıklarında devam etti. Onu rahatsiz eden şey bence: yaptim tamam ama ablam ve eniştem gelince yaptığım ortada onlar olmasa hiç derdim yok kafası gibi. Soyledigim gibi hiç karismadim uzak durdum. Nisanda da aynı sekilde. Ama bana karsi bitmez bir ofkesi var son zamanlarda. Baglarin kopmasi için tartisma cikaran kendisi
Iste bence akrabalarinizin arasında ya da yeni damadin arkadaslari arasinda (malum kiz kardesiniz eşinizin instasinda ne kadar g.kaptani var eklemis) bu durumu dünürlere ucuran biri var, ama bence kiz kardesiniz sizin uçurdugunuzu dusunuyor. sacma buldugunuz kavganin sebebi bence bu

Kardeşiniz size olan kıskançlığından kudurmuş bence sizin yerinizde olsam uzak dururdum tam bir ruh hastası. Zaten insan özellikle niye kaptan ister anlamadım seversin evlenirsin de o da yok ortada sizin eşiniz başka meslekte olsa o meslektekilere dadanırdı burda konu sizsiniz. Kötü kardeş nasıl birşeydir bilirim size tavsiyem uzak durun.

Ama öyle aman bi zenginlik yok ki ortada.

Erkeğin evlenebilmesi için bi işi olması gerekiyor.

Kız ailesi olsun kız olsun bunu ister zaten.

Ev hanımıyla evlenen bisürü erkek var ama ev erkeğiyle evlenen kadın sayılıdır.

Kardeşi de düzgün işi olan biriyle evlenmek istemiş ablası ayarlamayınca da hırs yapmış demek ki.

Biz sadece ablasının gözünden yorumluyoruz bacı yazsa ona da hak verirdik.
Erkeğin işi olmalı bence kadının da işi olmalı kendini geçindirebilmeli ancak meslek seçmek ki hele hele seçilen meslekler, doktorluk gibi çok yoğun aile hayatı neredeyse minimuma indiren ya da konu sahibinin eşi gibi uzun yol kaptanlığı gibi yılın neredeyse 7-8 ayı dışarda geçirilen meslekleri özellikle koca diye arıyorsan sen orada koca değil maaş seçiyorsun. O tip insanların asıl hedefi zengin koca ama zengin adamlarda enayi değil hele hele aileleri hiç değil. Böyle kızlarla en fazla sevgili olup sonra tıpış tıpış ailesine uyan kendi gibi biri ile evleniyor. Bu nedenle böyleleri iyi geliri olan adam seçeneğini kullanıyor. Dediğim gibi seversin evlenirsin ki bence denizci ile evlenmek başlı başına fedakarlık eğer niyetin aile hayatı yaşamaksa ama sen özellikle kaptan diye ısrar ediyorsan evleneceğin adamla evlenme niyetinde bal gibi ortadır.
AdChoices
ADVERTISING​

Normalde kadınlar hoşlandıği, beğendiği adamı bile eklerken yüz kere düşünüyor. Hakkımda farklı düşünür mü diye. Kız maşallah herkesi sıradan geçirmiş biri de düşmüş bu oltaya.

Iyi ki padisahlık döneminde yaşamıyoruz bu kız direk kelleni vurdururdu senin.Belli ki içten içe hep kıskanıyormuş seni.Şimdi oda bulunca havalara girmiş.Kocadan aradığını bulamazsa o zaman yanaşır yine merak etme.

Aklıma Müge Anlıdaki Nazmiye ve ablası geldi.
O da ablası kıskanıp ablasının eskilerini,kocasını falan ayartmaya çalışmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X