Onu rezil etmisim herkes beni konusuyormus basarmisim neyi????

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Can sıkıcı bir durum ancak kıskardeşiniz sizi kıskanıyor.
Kıskançlık onda olmasın bende olsun demek.
Kıskanan insan içten içe değer yarıştırır, diğerlerinin gözünde hala aşağıda kaldığını hissedince kendi çıkamadığından sizi kendi seviyesinden aşağı çekmek için çaba harcar.
Sizle bir rekabet içinde, nişanlısını da arkasını güçlendirmek için size karşı doldurmuş belli ki.
Birde bu yapıda insanlar kendilerinde beğenmedikleri tüm özellikleri karşı tarafa yapıştırarak aklanmaya çalışıyor.
Mesela nişanlısına ve X arkadaşına; "Ablam kocasının mesleğinin biricik olmasını istediğinden benim tercihimi kabul etmiyor ve huzursuzluk çıkarıyor." hatta "beni kıskanıyor." gibi şeyler söylemesi muhtemel.
Kayınpederin fütursuzluğu, akrabaların merakları falan derken enişte benzeri aday arayışına çıktığının farkedildiğini anladı ve tabi ki size yöneldi.
Kısaca hala ulaşamadığı bir ciğer olduğunuz için mundarsınız.

Ergenliginde olmemi filan çok isterdi. Fazla kiskancti ama yetiskinlikte normallesmisti. Şimdi yine ne oldu ben anlamadim
Muhatap olmayın, ailenize rahatsız olduğunuzu anlatın ve eşinizle asla ama asla bu konularda konuşmayın,yoksa sizin huzurunuzda kaçabilir... Kardeşinizin kıskançlığına çare bulamazsınız...

Aaa evet konu sahibinden öğrendikleri yurtdışı bağlantılı meslek. 😀
Prestijli ve parası iyi olmalı. Instagramdan bulabileceği kadar da belirleyici özellikleri olmalı.
Yazılım olabilir doğru başka bir şey gelmedi aklıma.yazılımcıyı da instagramdan nasıl bulur bilemedim.
LinkedIn'den arayıp isimleri instada bulabilir, ya da gruplarda vs bakiyordur. Öğretmenim öğretmen sayfalarında bir sürü başka meslek grubu oluyor, ordan çok fazla ekleyenler vs varmış .

Merhaba hala anlam veremedigim bir konuyu danismak istiyorum. 5 yıl sevgililik sonunda evlendim 4 yildir evliyim. Eşim yurtdisiyla alakali iyi geliri olan bir meslek yapiyor. Ben evlendikten sonra benden 2 yaş kucuk olan kız kardesim ve annem esimin meslegini ogrendi daha önce pek bildikleri bir iş degildi. Sonrasında kız kardesim esimin arklarini filan ekleyerek internetten ayni işi yapan birini aramaya basladi. Bu dönem annem de istiyordu bunu. Bana soylediler hatta esime sordum ben karismak istemiyorum dedi ve kız kardeşimle surekli artan ortak ark meselesinin de sacma ve rahatsiz edici oldugunu söyledi. Surekli aynı meslekten insanlarla tanismaya calismasinin basina is acabilecegini soyledi. Ama kız kardesimle konusmadi hiç bu konuyu.
Kız kardesim bu şekilde ayni meslekten pek çok kisiyle gorustu tatile cikti filan.bizimle de arasi iyidi. Benim kiz kardeşimle hiçbir sorunum yoktu.
Sonra birini bulmus. Bulduktan sonra bana karsi soguk davranmaya basladi. 1 ayligina yurtdisinda tatildeydim istese soyleyebilirdi ama babamla cocugu tanistirma gunu planlamis hiç haber vermedi. Sonrasinda Nisan hazirliklari döneminde bebegim ve eşim hasta oldugu için erken gidemedim ve bir hafta boyunca saçma tripler atti. Her neyse kız kardesimin bir arki adi x olsun onunla herseyi hallettik filan yapti. Nisan gunu eve gittim gelenleri karsiladik nisanlisi ve kız kardesim tuhaf bu sogukluk icindeydi. Ben ve eşim normal davrandik. Nisan sonu eve gectik.
Sonra kız kardesim bu x arkiyla ben ve eşim hakkinda dedikodu yapmis resmen dedikodu gercek olmayan biseyler. Kız kardesim bana telefon acip bagirdi tartistik. Onu rezil etmisim herkes beni konusuyormus basarmisim benim gibi bir ablasi yokmus. Yani olanlara inanamiyorum hiçbir rezillik olmadi zaten saçma bir trip icindeydi. Farkli olan tek şey akrabalar yok ablasindan kiskandi aradi buldu yok enistesi bulmustur filan bu tarz sorular sordu. Ben yanıt olarak herseyin hayirlisi biz tanimiyoruz cocugu dedim gectim. Yahu ne yasiyorum ben neden böyle oldu? Hiçbir art niyetim yoktu kız kardesimle aramiz iyiydi cidden inanamiyorum.
konudan bağımsız bu kadar aranılan mesleği çooook merak ettim. Sakıncası yoksa söyleyebilir misiniz?

Ailede veya sülalede bir tane dedikoducu var onu da görün ve dikkat edin. Haset fesat insan bir tane değil, kardeşinizden daha tehlikelisi var, sinsi olduğu için görmüyorsunuz. Onun işi bu, onun hedefi kardeşinizdi, kardeşiniz sizden bildi ya da büyük ihtimalle böylesi işine geldi. Kolay harcanan gözden çıkarılan olmuşsunuz malesef.

Merhaba hala anlam veremedigim bir konuyu danismak istiyorum. 5 yıl sevgililik sonunda evlendim 4 yildir evliyim. Eşim yurtdisiyla alakali iyi geliri olan bir meslek yapiyor. Ben evlendikten sonra benden 2 yaş kucuk olan kız kardesim ve annem esimin meslegini ogrendi daha önce pek bildikleri bir iş degildi. Sonrasında kız kardesim esimin arklarini filan ekleyerek internetten ayni işi yapan birini aramaya basladi. Bu dönem annem de istiyordu bunu. Bana soylediler hatta esime sordum ben karismak istemiyorum dedi ve kız kardeşimle surekli artan ortak ark meselesinin de sacma ve rahatsiz edici oldugunu söyledi. Surekli aynı meslekten insanlarla tanismaya calismasinin basina is acabilecegini soyledi. Ama kız kardesimle konusmadi hiç bu konuyu.
Kız kardesim bu şekilde ayni meslekten pek çok kisiyle gorustu tatile cikti filan.bizimle de arasi iyidi. Benim kiz kardeşimle hiçbir sorunum yoktu.
Sonra birini bulmus. Bulduktan sonra bana karsi soguk davranmaya basladi. 1 ayligina yurtdisinda tatildeydim istese soyleyebilirdi ama babamla cocugu tanistirma gunu planlamis hiç haber vermedi. Sonrasinda Nisan hazirliklari döneminde bebegim ve eşim hasta oldugu için erken gidemedim ve bir hafta boyunca saçma tripler atti. Her neyse kız kardesimin bir arki adi x olsun onunla herseyi hallettik filan yapti. Nisan gunu eve gittim gelenleri karsiladik nisanlisi ve kız kardesim tuhaf bu sogukluk icindeydi. Ben ve eşim normal davrandik. Nisan sonu eve gectik.
Sonra kız kardesim bu x arkiyla ben ve eşim hakkinda dedikodu yapmis resmen dedikodu gercek olmayan biseyler. Kız kardesim bana telefon acip bagirdi tartistik. Onu rezil etmisim herkes beni konusuyormus basarmisim benim gibi bir ablasi yokmus. Yani olanlara inanamiyorum hiçbir rezillik olmadi zaten saçma bir trip icindeydi. Farkli olan tek şey akrabalar yok ablasindan kiskandi aradi buldu yok enistesi bulmustur filan bu tarz sorular sordu. Ben yanıt olarak herseyin hayirlisi biz tanimiyoruz cocugu dedim gectim. Yahu ne yasiyorum ben neden böyle oldu? Hiçbir art niyetim yoktu kız kardesimle aramiz iyiydi cidden inanamiyorum.
Eşiniz doğru olanı yapmış karışmayarak, Allahtan hayırlısını isteseydi keşke kardeşiniz ve eşinizin karşısında sizi nasıl küçük düşürdüğünün farkında değil misiniz ? Bence alınmayın o sizi kıskanıyor muhtemelen birinii bulmuş bile olsa şişsin şişsin balonunu bi yerde patlatırlar bu kadar kapris aşagılık psikolojısı ve egoyu kimse çekmez.

Kız kardeşiniz yavaştan dittirip gidebilir ortamdan ve hayatınızdan bence . Bu ne biçim kardeş deli mıdır nedir

Aaa evet konu sahibinden öğrendikleri yurtdışı bağlantılı meslek. 😀
Prestijli ve parası iyi olmalı. Instagramdan bulabileceği kadar da belirleyici özellikleri olmalı.
Yazılım olabilir doğru başka bir şey gelmedi aklıma.yazılımcıyı da instagramdan nasıl bulur bilemedim.
Yazilimcilarin hepsi o kadar kazanmiyor maalesef, biri de benim esim, her yer yazilim/bilgisayar muhendisi oldu zaten. Pilot ya da gemi kaptanidir bence.

Ya bi de aynı aileye iki yazılımcı denk geldi diye şaşırmazsın da. Daha ilginç bir meslek olmalız
Biri enişteyle ailesine fısıldamış işte, o ailenin evin küçük kızı için o da aynı meslekten bulur, bu aile hep aynı meslekten eş buluyor falan demesi pek hayra alamet değil. Biri bu kızkardeşin marifetlerini bu aileye uçurmuş.

Peki kızın aklına koydugunu yapması 🙄

Yani ben hep ablalik yaptim hiç kirmadim yasadiklarim için uzgunum kardesimi kaybetmis olmaktan da. Nerden geldi bunlar başıma hiç bilmiyorum.
Kardeşiniz akrep burcu mu 😄

Şaka bir yana hiç korkmayın onu kaybetmezsiniz, eline yüzüne bulaştırıp size koşacak bir kaç aya zaten. Ama mutlaka mesafenizi koyun, kardeştir zordur anlıyorum ama bir üyenin de dediği gibi "kardeşiniz aşırı derecede tehlikeli"

aynı meslekten birini bulma çabası,sizi kıskanması.
eşinizin maddi durumunu kafasında gereğinden fazla büyütmüş,ben de öyle biri ile evlenebilirim ne var ayaklarına girmiş.
ayrıca şu mesajı da aldım,en az senin evlendiğin gibi maddi durumu olan biriyle bak ben de evlenebilirim.
ama yarın nişanlısından daha iyisini bulursa ,onu terkedip diğerine anında geçebilir.
bu tip insanların ne zaman ne yapacağı hiç belli olmaz
ALLAH yardımcınız olsun

Siber tehdit istihbarat uzmanı olabilir mi. (Devlete bağlı olmayan) Buaralar fazlaca duymaya başladım bende direkt aklıma o geldi. Yoksa standart iki mesleğe sahip olan kişilere niye bu kadar şaşırsinlar.
Kardesiniz zengin koca görünce ne oldum delisi olmuş. Aileniz ne diyor bu duruma

O aramadığı sürece arayıp sormayın üstüne düştükçe küsecek, barışmaya çalıştıkça daha çok trip atacak.
Küserse küssün barışırsa barışırsınız. İlginin odağı kendi olmak istiyor.

Buradayım, ben de ablam kadar iyiyim, hayatım onunki kadar iyi mesajı vermeye çalışıyor kendince. Sizin kendi hayatınızı yaşayıp mutlu olduğunuzu gördükçe daha da kıskanacak sizi. İçindeki o yarışı hiç kazanamayacak kendi gözünde, mesele koca falan da değil aslında geçmişten gelen bir kıyaslaması var
.
Bugün koca olur, yarın çocuk olur, sonra çocuğun kreşi okulu yani kardeşiniz hep kıyas içinde olacak sizle.

Uzak durun açıklama yapmak için bile uğraşmayın, ben dedikodunu yapmadım deyin uzatırsa yapmadım ister inan ister inanma işim var deyip kapatın. Çünkü kendi içinde zaten doğruları biliyor, sizin onun önünde suçlu haksız durumda görmek için çabalıyor. Sevgilisine de ablam şöyle kıskandı, böyle istemedi bizi diye doldurmuştur.

Anne babanızın konuya yaklaşımını anlamak daha zor. Onları manipüle ettiğini düşünüyor musunuz? Ailenizin size karşı tavrı nasıl?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X