ölüm bi kader mi ..14092011.doruğumu kaybettim....

:)))
neden hayal kurduysak.....

canım o an şoktasın bişeyler oluyor nasıl kıyarsın söylermisin heryerini parçalıcaklar acaba neymiş sebebi diye nasıl kıyarsın kıyamadım kıyamadım

canım o an şoktasın bişeyler oluyor nasıl kıyarsın söylermisin heryerini parçalıcaklar acaba neymiş sebebi diye nasıl kıyarsın kıyamadım kıyamadım

:2:evet seni çok iyi anlıyorum ben de olsam otopsi istemezdim kıyamazdım,çok hainler duygusuzlar hart hurt kesip biçiyolar insanı saygılı davranmıyolar biliyorum o yüzden otopsiye karşıyım biliyorum bazı gerçekler öyle anlaşılıyo ama yine de kabul edemiyorum..
neyse sen geçmişi boşver olan oldu geleceğe bak hem de umutla bak hep olumlu düşün ki olumlu olsun.ayrıca halanın oğluna da sinir oldum yememiş içmemiş çok mu gerek vardı arayıp haber veriyo töbe töbee.bazı insanlar ne kadar düşüncesiz oluyo yahuu

elif abla evet tam iyim azıcık diyorum bişey oluyor en ufak bişey zaten ağlatıyo oturduğum oda bile hatırlatıyor beşiğin durduğu yer eşimle işten gelince aynı yerde çalışıyoruz bizya hemen beşiğe koşuyoduk sanki içinde gibi seviyoduk doğmadan önce doyamıcakmışız demekki yavruma şimdide muhteşem yüzyılı açtım izlemiyodum zaten onu bu gece açacağım tuttu nerden açtım bebeği ölmüş hergün daha özlüyorum 1 ay sonra işe başlıcam herkes yüzüme bakacak kendi aralarında konuşacaklar yine olur dicekler tam iyim derken (

ah guzelim guzel anne
suclama sakin kendini sakin RABBIM KADERIMIZE SEBEPLER KILAR BAZI SEYLERI
emin ol elimizi baglayan bazen bizi kor yada sagir eden sadece o sebeplerdir cnm inancli ol
ben 3kere hamile kaldim ama kucagimda iki bebegim var
ilkimi daha 18imde kaybettim cok sevdigim adamin bebegiydi hemde o deliler gibi isterken bende bi okadar baglanmisken 6ay tedavi gormustum onun icin ve olumdende donmustum tam umudumuzu kesmisken haberini almistik hamileydim bende kucucuktum oda beraber buyuyucektik olmadi doktor kalp atislarini goremiyorum dediginde o 10 katli binanin altinda kalmistim sanki merdivenleri ruzgar gibi inisim arkamdan kosan annem ve babami unutamiyorum o an o an bitti sandim hersey esim baska sehirdeydi annemler baska bebegimin benden ayruilmasi 3gunu bulacakti annem babam yalvardi kal diye yok ben babasina goturucem onu dedim esime geldim gunlerce o bizden gidene dek gozlerimizi kacirdik birbirimizden ve o gun o gun gidecegini biliyordum bi baska agriyla uyandim cunku olmustu ama anne birakma beni ben gidiyorum birakma der gibiydi ENES im
3aylikti benim oglum ama ben de gitmez sanirdim o aci simdi ayni seymi diyeceksin ama bence ayni
hani korkuyorum kardes yapmaktan demistinya KORMA SAKIN en iyi ilac hatta tek ilac baska bi ask emin ol 2ci ogluma hamile kalinca 3ay inanamadim hic yok gibi davrandim 3aylikken erkek oldugunu ve bana el salladigini gorunce belki vicdansizlik gibi gelebilir sana ama enesime sanki ancak o zaman veda edebilmistim zor olmustu ama yeni bi ates dusmustu gonlume ama bu aksam sayende enesimi hatirladim tekrar gormeden asik oldugum melegimi hatirlattin bana RABBIM RAZI OLSUN DERDINE DERMAN OLSUN INSALLAH
O GUNLER COK AMA COK ZORDU AMA ILACLARIM IYILESTIRDI BENI NASIL HASTALIGIMA SEBEBP ENESIMIN VEDASIYSA iyilesme sebbebimde alim ve rehamdi
iyi olacaksin korma
bende uzattim ama okuyunca seni yalniz ben anlaya bilirmisim gibi geldi benide sen

canım çok zor ilk bşlarda dayanamam hiç diyodum tamam dayanıyosun ama bi an geliyo herşey bitiyo gözümde haeşeeyin yalan olduğunu düşünüyorum ya kuzuyu görmedim işte yüzünü falan ama herşeyden çok seviyorum yavrumu kuzumu yavrumu ölünce geçer bu acı heralde ALLAHım bundan sonra hayırlı sağlıklı uzun ömürlü bebek istiyorum ne kabul et ALLAH ım ..

Amin ins cumlesiyle.
sanirim hormonlarim hala duzelmedi yada haplardan biemiyorum ama uykum geliyor zirt pirt
vucudum bile reddediyor bebegim varmis gibi davraniyor

arkadaşlar ben vicdan azabı duyuyorum çok içimden bi ses oğluma haksızlık yaptın diye bağıyor bir anım bile düşünmeden geçmiyor çok bunaldım sıkıldım kafayı bozucam nasıl anlamadım nasıl çokmu acı çekti anne leke geldiğinde ölüyorum ddemiş bana oğlum annesi bilemedi belirtiyi vermiş ama anlayamadım ben bu sorunun cevabını nasıl vericem öbür dünyada ALLAH ın karşısına nasıl çıkıcam yalnızım herşey üstüme geliyor kaç gündür doya doya ağlayamıyorum oysa o kadar onu bekliyordum öpmeyi parmaklarını boynundan koklamayı olmadı vicdan ım rahat değil ben burda yaşarken ......

canım ya nolur uzme kendını o cennette hıcbı sıkıntıda cekmedı annesı omru bu kadarmıs sen uzulme oda uzulmesın canım zor bır acı bılırım bende kaybettım gercekten zor toparladım cok zor acını hafıfletecek seyler yapmaya calıs daha cok yenı ama kendını yıpratma ıns ynenıden anne olursun unutursun azcık da olsa bu acıyı ıns .....

Cnm benim dogal olarak kendini sucluyorsun suclamak istiyorsun cunku bir hala bir neden ariyorsun. Ama yazilarinin cogunu okudum inancli oldugunu her defasinda vurgulamissin. Gun gelecek pes edecen artik suclu aramiyacaksin eblette icin yanacak cunku ates dustugu yeri yakiyor ama oglun aklina geldikce yuzunde buruk bir tebbessum olucak hemen arkadasindanda ona dualarin...

Bu senin sinavinmis cnm Rabbim kimseye kaldiramiyacagi bir yuk vermez. Sen guclu bir kadinsin ve en onemlisi inanclisin. Bizlerin hayir bildiginde ser ve ser bildigindede hayir oldugunu unutma sakin.

Bende dusuk yaptim asla seninkiyle kiyaslanamaz tabiki ama yasadiklarini, hissettiklerini az cok anliyorum.

Suan uc aylik hamileyim her an korku icerisindeyim ama inaniyorum cunku artik Rabbime emanet ettim. Veren o alan o. O ne isterse o. Onun bir "ol" demesiyle olan cani biz kimiz ki alanci hesap sormaya kalkariz? suclu arariz? ALLAH korusun istemiyerek isyan etmekten Rabbime siginirim.

Sen asla ve asla kotu bir anne degilsin. En ince ayrintilarina kadar dusunmussun dogarken topuguna yapacaklari igne bile yuregini daglamaya yetmis. Eminim senin en buyuk sefaatcin melegin olucak. Belkide cennet anahtarin olucak...

Kendini suclamayi birak olur mu? Esin dogru soyluyor bence gozunun nuru ogluna bir kardes gelse hem senin yaralarinin sarilmasinda buyuk rolu olur hemde yuvanizin tekrar hayat bulmasina yardimi dokunur.

Acin cok buyuk canim asla kucumsemem ve asla kalbini kirmak istemem eger yanlis bir cumle kurduysam ozur dilerim. Lutfen kendini suclama ama olur mu? Hayat devam ediyor istesekte istemesekte.

Rabbim her daim yar ve yardimcin olsun.

ben çok çelişkiler yaşıyorum bigün o kadar iyiyim cennette üzülmeyeceğim diyorum sonra bi an sen suçlusun diyo bana doktor suçlu diyo deli gibi gez evin içinde ben yokluğuna alışamıyorum bi türlü güçlü değilim özlüyorum onu meğersem çok çok sevmişim oğlumu ne kadar bağlanmışım ,sevmişim,hayatım, bir olmuşuz meğer ne kadar güzel ama emanet olduğunu unutmuşum ben aklımın ucundan dahi geçmezdi ama ..... sen nasıl toparlandın peki naptın bana en ufak bişey onu hatırlatıyor her sofraya oturduğumda hamileyken yemek yedikten sonra nasıl tekmelerdi hep böyle tekmelerini sevmeye çalışırdım hissetmeye çalışırdım kolumu diye .....hala her sofrada içim kor gibi yanar meğersem sevdiğimi biliyodum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum acım geçmiyor benim hergün alevleniyor sanki nasıl geçer bu acı ne yapmak lazım bilmiyorum eşim çok güçlü güçlüymüş şaşırıyorum o kadar severdi hep işten gelinceyi hayal ederdi amma sevinir beni görünce diyodu ekmek almaya beraber gideriz diyodu evde bir sürü çizgi flimi var annem çorap almıştı 3 lü aslı çoraplarla uyuyalım bu gece dedi başımızın üstüne koyduk çorapları şimdi eşim ağlayınca kaç ay oldu sus diyo içim acıyo napayım oda çok ağladı konusunu açmıyo cennette hiç hastalanmıcak ağlamıcak diyo bende öyle diyorum tamam biliyorum üzülmem çok saçma en en en güzel yerde ama bu kalbim söz dinlemiyo hiç üzmedi beni hiç oğlum ahirette artık inşallah buluşucaz buluşucaz mı onuda bilmiyorum ama yüzüne bakmak görmek bir kere bile olsa ALLAH ıma yalvarcam .......hiç kimse lafını yapmıyor
unutuluyomu acaba diyorum unuttularmı aslında lafını yapsalar daha mı canım yanacak yoksa şimdi mi daha çok yanıyor bilemedim sıkıntı geldi gene bana daraldım

doğru canım bakmayın siz bana tam iyim diyom işte tık telefon doğum yaptık tam iyiyim diyorum başka bişey geçecek ama zaten bi daha hamile kalırsam kimseye söylemicem aman aman herşeyı kendi içimde yaşıcam bi kareş gelsin dimi onun yerini doldurmaz gibi geliyor bana ama bilemem görünce ultrasonda falan :))

ah canım benim ya biraz toparlamışsındır diye bakayım dedim ama hala üzgünsün sen. kendini suçlama bence sen. elinden gelenide yapsan ömrü o kadarmış canım. kimin ne kadar yaşayacagını bilemeyiz Allah herkese ömür biçmiş sen ne yaparsan yap kar etmez ki. senin bi suçun yoook. benim halam geçen sene böbreğinin birini oğluna verdi ama üç hafta sonra vefat etti kuzenim.. olmadı... onun ameliyatından bikaç gün sonra diğer kuzenimde durupdururken beyin kanaması geçirdi her ikiside aynı anda hastanede yattı birbirlerinden habersizce onun içinde o kadar koşuşturduk ki ama olmadı ve o diğerinden de önce vefat etti. kardeşinin öldüğünü bilöediği halde hissettimi bilmiyorum böbreği kabul etmedi diğer kuzenim. anneleri tek böbrekle hala yaşıyor çocuk yapma sansı artık yok başka cocuguda eşide geçenlerde vefat etti. (kusura bakma içini hepten kararttıysam) ama demek istediğim beterin beteri var. böbreğini verdi ama yetmedi işte üstelik iki evladı gitti ama yine de ben halamın ağzından şükürden başka bişey duymuyorum. kalbi ağlasada Allah a şükrediyo napsın. yok sana yazmıştım benimde iki tane abim varmış ölmüşler sonra ikizimle biz olmuşuz diye. inş seninde sağlıklı bebekelerin olur. Allah sabır versin.

üzüldüm tatlım sizin adınıza bilmiyorum canım yaa önlem alınca çoğu bebek yaşamış onları okuyunca daha da yanıyorum biliyomusun önlem alınsaydı belki...........

Canım , sen bilirsin yine ama ben sana bir psikiyatriste gitmeni öneririm.(belki gidiyorsundur , konuya yazılan tüm cevapları okumadım.)
Çünkü çok ağır bir tramva yaşadığın , hem bebeğini kaybetmişsin hem de onunla ilgili kurduğun bütün hayallerini.
Bırak ölümü insan saçma sapan bir şeye heveslenip hayaller kurduğunda ve beklediği şey gerçekleşmadiğinde bile yıkılıyor.
Ki senin durumda bir de evlat acısı var , acın çoook çok yoğun biliyorum.
Bak yazık , eşin de eminim senin kadar üzgündür ama sırf sen üzülme diye bastırıyordur kendini.
Ona da yazık.Bastırılmış duygular daha sonra çok daha ciddi problemler açar başınıza , Allah korusun ikiniz de sağlığınızdan olursunuz.
Sen sakin olduğun bir zaman doktora gitme konusunu iyice bir düşün , destek almadan bu durumu kendi kendine atlatman çok zor.Daha çok gençsin.

Allah güç kuvvet versin . Kelimelerin bittiği an çok ama çok üzüldüm. Ama kendini kaybetmemelisin. Kendini ya da doktoru suçlama o minik meleğin ömrü bu kadarmış. Allah o kadar ömür vermiş. Sen güçlü ol kendini toparladıktan sonra tekrar denersin. Tabi ki onu da çok seveceksin herkesin yeri ayrıdır. Umudunu kaybetme. Allahım sana sabır versin senin için duacıyız.

canım atlatacaksın ıns daha yenı bu acı kolaymı senden bı parcaydı ama alısacaksın alısmalısın canım bu bır ımtıhan ınsan ımtıhan bu dıyınce katlanabılıyor zaten ....bende ınan zor atlattım bu acı gercekten zor ...hersey hatırlatır sana bı zaman böle gıder ama cok zorlanırsan mutlaka yardım al canım. hz aıse valıdemız basına bı sıkıntı gelınce rabbım daha hayırlısını nasıp et bu aldıgından dıye dua edermış ..rabbım daha hayırlısını nasıp etsın arkadasım bu koku bu sevgı cok baska....ben uç yıl sonra yenıden hamıle kaldım tedavıyle yıne erken dogdu bebeklerım ama cok sukur benı bırakmadı hamıllelıgım bıle hep korkuyla gectı daha once uç aylık dusuk yapmus-tım ınan onu unutmak cok zor olmadı ama hareketlenen bebegı unutmak daha zor ...ıns rabbım verecek yennıden ve sevıneceksın duha suresını oku.....cok optummm bol dua canım bol sabır

ALLAHU TEALA sabırlar ihsan eylesin canım çok zor bi durum

- Ebu Sinân anlatıyor: "Oğlum Sinan'ı defnettiğimde kabrin kenarında Ebu Talha el-Havlani oturuyordu. Defin işinden çıkınca bana:
"Sana müjde vermeyeyim mi?'' dedi. Ben:
"Tabii, söyle!'' dedim.
"Ebu Musa el-Eş'ari (radıyallahu anh) bana anlattı'' diye söze başlayıp Resulullah'ın şu sözlerini nakletti:
"Bir kulun çocuğu ölürse, Allah meleklere şöyle söyler:
"Kulumun çocuğunu kabzettiniz mi?"
"Evet" derler.
"Yani kalbinin meyvesini elinden mi aldınız?'' Melekler yine:
"Evet" derler. Allah tekrar sorar:
"Kulum (bu esnâda) ne dedi?''
"Sana hamdetti ve istircâda bulundu'' derler. Bunun üzerine Allah Teâla hazretleri şöyle emreder:
"Öyleyse, kulum için cennette bir köşk inşa edin ve bunu Beytu'l-hamd (hamd evi) diye isimlendirin.''
Tirmizi; Cenâiz, 36; (1021).
3210 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Allah Teâla hazretleri şöyle demiştir: "Ben kimin iki sevdiğini almışsam ve o da sevabını umarak sabretmişse, ona cennet dışında bir mükafaat vermeye razı olmam.''
Tirmizi, Zühd 58, (2403).

Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Ebu Talha'nın bir oğlu hastalandı. Sonunda Ebu Talha evde yokken vefat etti. Çocuğun öldüğünü bilmiyordu. Hanımı, çocuğun öldüğünü görünce, (çocuğun defni için gerekli) hazırlığı yaptı, onu evin bir kenarına koydu. Ebu Talha (akşam olup)eve gelince: "Çocuk nasıl oldu?" diye sordu. Hanımı, "Sükûnete erdi, istirahate kavuşmuş olmasını umarım" (diye yuvarlak bir) cevapta bulundu. Ebu Talha hanımının doğru söylediğini zannetti.
Sonra hanımı, akşam yemeğini getirdi. Yatağını hazırladı. (Sonra kocası için süslendi. Ebu Talha temasta bulundu.) Sabah olunca Ebu Talha gusletti. Evden çıkacağı zaman hanımı çocuğun ölümünü haber verdi. Ebu Talha, Resulullah aleyhissalatu vesselam'la sabah namazı kıldı. Sonra kadının yaptığını bir bir anlattı. Resulullah aleyhissalatu vesselam:
"Allah gecenizi hakkınızda mübarek kılmış olsun" buyurdular. Sonra onlara (Allah Teâla Hazretleri) dokuz evlat verdi, hepsi de Kur'an'ı okudular."
Buhari, Cenaiz 42, Akika 1.

Bunları Cennete götürün
Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin!) [Nesai]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]

(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]

çok teşekkür ederim tekrar hatırlamak iyi geldi..elhamdülillah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…