- 22 Şubat 2010
- 1.552
- 44
- 158
- Konu Sahibi doruk14092011
Canım öncelikle ALLAH sabır versin .
Bak bu yazdıklarımı iyi oku ve kendini suçlamaktan vazgeç.Benim annemde ölü doğum yaptı.Biz 3 kız kardeşiz.Karadenizli bir aileyiz.Aslında babannemin baskısı yüzünde illaki oğlan olsun diye diye annem 4. çocuğu yaptı.Annem 2 düşük yaptı benden sonra ben en küçük kızıyım.Onlar erkekti.Annemin erkek bebekleri düşüyordu.Ama babannem hep oğlu yok diye annemi eziyordu.Oğlun olmuyor senin diye.Kul bunalmayınca hızır yetişmezmiş.Ama nasipten ötede yol yok.Bir gün evimizin kapısına yaşlı bir dilenci dede geliyor.Annem ona yemek veriyor.Bizim evimiz ikinci kattaydı dede merdivenden yukarı bile çıkmıyor annem yemeği aşağıya indiriyor dede orada yiyor yemeğini.Annem yukarıda merdiven başında dede yemeğini rahat yesin diye beklerden dede diyorki senin oğlun yok değilmi diyor.Annem şaşkın evet yok olmuyor oğlum düşüyor diyor.Dede diyorki aşağıdan ben şimdi sana bir dua okuyacağım ve oğluna gebe kalacaksın diyor duasını okuyup gidiyor.Annem şaşkın merdivenlerden inip tepsiyi alıyor.Ve annem bir kaç ay sonra erkek kardeşime hamile kalıyor.Daha senin gibiyken yani doğuma az kalmışken bebeğin oynamadığını fark ediyor.Babam doktora götürüyorki bebek ölmüş annemin karnında.Doktor anneme seni kızlarına bağışlamış ALLAH şimdiye kadar zehirlenmiş olman gerekirdi diyor.Sezeryanla aldılar bebeği.Ben o günleri hayal meyal hatırlıyorum annemi ziyarete gitmiştik ayaklarımın ucuna basıp annemin yatağının öbür tarafına bakıyordum bebeği görebilmek için.Ama öldüğünü öğrenince çok üzüldüm çok ağladım.Şimdi yaşasaydı 28 yaşında olacaktı.Babam yüzünü göstermeden gömdürdü unutamayız diye.Annemin oğlu olmuştu ama bu hayatta yeri yoktu nasibi yoktu.
Gelelim benim yaşadıklarıma.Bende evlendim.İlk bebeğimdi.Sevinçle doktora gittiğimizde bebeğimin rahatsız olduğunu 20. haftasına kadar takip edilmesi gerektiğini düzelmezse doğum yaptırıp alınması gerektiğini öğrendiğimizde dünyalar başımıza yıkıldı.doktor çıkışı Eşimle nişantaşının ortasında birbirimize sarılıp ağladık.2 ayrı prof takip ediyordu.Nasıl vazgeçebilirdim oğlumdan.Kabuslar görüyordum doğum yaptırıyorlar ve onu alıp götürüyorlar.
Her kontrole gidişimizde gözlerimiz dolu dolu oluyordu diğer kontrolden çıkanlar mutlu biz endişeli üzgün.Hastalığnı öğrendiğimizde 12 haftalıktı.Ve 20. haftaya kadar sürekli takip ediliyordu.İdrar torbası büyüktü.Bu ciğerlerin gelişimini böbrekleri yaşamını etkileyecekti.İlk öğrendiğim andan itibaren çok ağladım ama hep dedimki Yarabbi verende sensin alacak olanda sensin.Eğer hayırlıysa bana nasip et bağışla kuzumu diye dua ettim.Hatta bir arkadaşım ne kadar sabırlısn diyordu.İsyan etmiyorsun neden bu benim başıma geldi diye.Bende dedimki kime isyan edeyim kime kızayım onu bana veren Yaradanamı?Verende o alacakolanda.
20. haftasına kadar hiç birşey almadım ne bir çorap ne bir hamile kıyafeti.Her günüm kabuslarla endişeyle geçti ama hep dua ettim. Hayırlısını nasip et yaradanım diye.Amniyosentez yapıldı acaba bu rahatsızlık genetikmi diye.Eşimin eline verdikleri bebişimizin içinde yaşadığı amniyo sıvısını eşim labaratuara götürürken hissettiklerini bana sonra anlattı.o sıcacık sıvıda avuçlarımın içindeyken sanki oğlumuzu hissettim dedi.Ve sanki o bana ''baba üzülme ben yaşayacağım ''dediğini hissettiğini anlattı.Haftalar geçmek bilmiyordu.20.hafta kader haftamızdı.Ama kontroller hiç iyiye gitmiyordu.Hiç düzelme yoktu.Ve o son kontrol ağlayarak girdiğim belki oğlumu son kez göreceğim kontroldü.
20 haftalıktı.o zaman kadar kaybetme korkusuyla yaşağım 20 hafta.O masaya uzandığımda ağlıyordum.Hep dua ediyordum.Rabbim oğlumla sana sığındık diye.Doktorumuzun inanmıyorum demesiyle birden irkildim.Doktorumuz cerrahpaşanın profu perinotoloji uzmanı.Bir önceki kontrole kadar durum hep aynıydı.Alınması gerekecekti.Herşey normal boyuta inmiş bebeğiniz artık alınmayacak dedi.Bu bebekten hiç umudum yoktu dedi.Mucize bebek dedi.Doğunca mutlaka getir görmek istiyorum dedi.İşte Yaradanın mucizesi.
Sonraki kontröllerimizde devam etti bebeğime kavuştum.Yaşayacak ömrü varmış.Adıyla geldi.EŞim 20 hafta kontrolümüzden önceki cuma namazına gitmiş.Orada hoca peygamber efendimizin torunlarından Hasan ve Hüseyinden bahsetmiş.Eşimde yarabbi Eğer hayırlısıyla oğlumuzu bize bağışlarsan peygamber efendimizin torunlarından birinin adını vericem diye dua etmiş.Oğlum doğmadan 20 haftalıkken adını aldı.doğdu anne karnında idrar torbasının büyük olmasından dolayı rahatsızlığınıda doğduktan 7 ay sonra yine mucize eseri öğrendik. yarı sünnetli doğmuştu yani peygamber sünneti denilenden.Sünnet için götürdük aklıma anne karnındaki rahatsızlığı geldi doktora söyleyince bir ultrasonla bakılsın dedi.ultrasona soktuk demezmi doktor tek böbreği yok diye.Çıldırdım nasıl olur iki prof takip etti elimizde dosyamız var diye.Her iki böbrekte var çalışıyor dedim.Rengim attı aynı anda eşim göz ameliyatı olcaktı yukarıda ben rengim atmış bişey belli etmeye çalıştım .eşimi eve getirdim. sonra durumu anlattım.Doktor arkadaşımızı aradık gaz vardır belki görememiştir bir daha götürün ultrasonla balksınlar dedi.Tekrar gittim yok tek böbreği yok diyorlar.Küçülmüştür kaybolmuştur felan filan.Sünnet için götürdük ne geldi başımıza.Sonra doktor arkadaş bize başka bir test söyledi onunla öğrendikki oğlumun böbreklerinde 5. derece kaçak varmış.Hiç ateşlenmediği için bu hastalığı rabbim bize böyle fark ettirdi. Nasıl olurda tek böbreği iki kez bakıpta ultrasonda göremezler derken ki bilinen iyi hastanede tek böbreği iki kez ultrasonda göstermeyen yaradanım bizim oğlumuzun rahatsızlığını bu şekilde öğrenmemize sebeb oldu.
Farketmeseydik böbreklerini kaybedebilirdi.
Canım seninde başını ağrıttım bu hastalıkla ilgili yaşadığımız sıkıntılar acılar bu linkte okumak istersen http://www.kadinlarkulubu.com/pediy...ri/176889-kk-sadece-oglum-bobrek-hastasi.html
Kısacası Rabbim bebeğine bunu uygun görmüş.Acını çok iyi anlıyorum.Rabbim ona cennet bahçesinde yer hazırlamış bu dünyaya layık görmemiş.Rabim sabrını artırsın inşallah.
merhabalar..yazdıklarınızı ve linkinizi okudum çoook çok geçmişler olsun maşallah çok güçlü durmuşsunuz.Rabbim dert veriyor ama dermanını da veriyor kurban olduğum.insan yaşamadan bilemiyor.umarım yavrunuz şu an daha iyidir.heralde okula başlamıştır.Allah güzel günlerini göstersin.annenizin yaşadıkları da çok enteresan.heralde o yaşlı dede Hızır aleyhisselamdı.ama kaderde olmayınca olmuyor.demekki erkek evlat annenize hayırlı değilmiş.ama kaynanaya çok kızdım yazık bu kadar cahilce düşünce olur mu yahu.sanki kadının suçu.ayrıca erkek evlat daha hayırlı diye düşünen insanlara sinir olurum.evladın kızı erkeği olmaz.Allah sağlıklı ve hayırlı evlat versin.böyle dua etmek lazım.