sağol canım içim yanıyo çok o doktor anlamadı kesin önemsemedi ama öbür dünyada hesaplaşcaz onunla hakkımı helal etmiyorum benimde korunma sürem var 6 ay sezeryan olduğum için 1 ay sonra 3 ay bitcek bırakıcam doktorla konuşucam bakalım ne deyecek benimde çok hatam var çok günahım çok nasıl anlamadım yavrumu hareketlerini nasıl anlamadım şimdi hamile kalınca çok aşırı dikkat e dicez ama bu sefer melek oğluma haksızlık yapacakmışım gibi geliyor koruyamadım onu oğlumu içim nasıl yanıyo nasıl bi bilseniz
canim kendini neden bu kadar sucluyorsun nerden bilebilirdin ki?
bilsen seni kim tutardi? Dr musun uzmanmisin? nasil anlayacaksin?
Dr ne derse onu dogru kabul ediceksin. evlat acisi cok zor 2 evladimi kaybettim
icim yaniyor aci ustune aci bindi 6 ay arayla.
ilki daha aciydi cunku ona ben karar verdim.
spiralle hamile kalmistim. yogun bulantilar basladiginda midemi usuttum sandim
bir sey durttu beni gitti kan testi yaptim sonuc 20 000 kusur
ultrasona girdim. kalbi baslamis atmaya
cocuk dusunmuyordum ama sonra bebegi nasil kurtaririz diye dusunduk
dr bu sekilde kalirsa belki dedi. erken dogum riski enfeksiyon riski bir suru sey soyledi
gittik baska bir sehire ordada dr boyle bir sey gormedigini soyledi sonra baska bir sehire gittik daha buyuk bir hastaneye
bu arada ydisindayiz ve bu olylar bir gun icinde oldu.
son dr kesinlikle spiralin alinmasi lazim dedi bu sekilde olmaz. bir suru risk var
ya bebek dedik belki kurtulur belki kurtulmaz.
kafamiz allak bullak olmustu tekrar ilk dr a gittik boyle boyle dedik sadece spirali alsaniz
bebek kurtulmaz dedi. ya birlikte kalicak yada ikiside alinacak bu aradada normal catala yatip almaya calisti ama olmadi
ters bir yerdeymis Allahin cezasi spiral. ve o karari vermek zorunda kaldik
ikisinide aldirdik sapasaglam cocugumu ben aldirmak zorunda kaldim.
bir an ne olursa olsun dedim gittigi yere kadar. bir cok site arastirdik yabanci sitelerede baktik
sans cok dusuktu erken dogum kacinilmaz. ama biri basarmis 38 haftaya getirmis tabi spiral bebegin tam olarak
neresinde bilmiyorum. esim, "dr bana spirali gosterdi t nin enlemesine olan cizgisinde bir et parcasi vardi" dedi
belki bebek yapismisti bilmiyrum. artik ogrenmeninde bir anlami yok.
esimin istegi uzerine korunmaya baslaidm hap iciyordum
adetime 2 gun kala asiri akintim oldu Allah Allah dedim ve test yaptim silik 2. cizgiyi gordum
2 gun sonra bana birseyler oluyordu tansiyonum dustu ve yigildim resmen kanapeye uzandim kendimi cok kotu hissettim
ve ertesi gun adet oldum dusuk yaptigimi dusunuyorum acikcasi.
ve o zaman karar verdim artik korunmamaya. ekim ayinda oldukca gec bir gunde yumurtladim
ve tutmus
bebek sata dogru girmiyordu ama ilerliyordu kalp atislarini duydum gucsuzdu dr a sordum ufak ondan dedi
sonra ceperde kanama var dedi progestan igne yedim ama olmadi dun 7 haftalik bebegim alindi.
cok agladim o benim tesellim olucakti. bu yil bana hic yaramadi cok aci cektim hala cekiyorum birinin yarasi kapanmadan digeri
icim yaniyor bunu da yasayanlar anlar. acini cok iyi anliyorum. ustelik senin buyukmus bebegin.
cok zor seyler bunlar insan kendini bombos hissediyor bazen aliskanlikla elimi karnimda tutuyorum sonra farkediyorum yokki birsey diyorum niye tutuyorsun. banada 3 ay korunma verdi.
hala kabus gordugumu dusunuyorum ve tekrar uyanmayi bekliyorum ama olmuyor.
cok uznugum tum bebegini kaybeden anneler icin, hevesim gursagimda kaldi dogumum hangi gun diye hesaplarken sil basa dondum.
bombosum. cok uzun oldu kusura bakma . insallah gecicek bu zor gunler biz kizim var cok sukur
ondan cok guc aldim ben ins en kisa zamanda meleklerimiz gelir bize tekrar. Allah buyuktur.