- 26 Temmuz 2021
- 662
- 652
Eşiniz size bundan sonra hediye alırsa iyi. Sizin istediğiniz elbiseyi almış olsa aman elbise düşünmemiş diyip küçümsemezdiniz herhalde bu aldığı daha uygun fiyatlı.
Kardeşinizin de yaşı küçükse kendince konuşmak istemiş olabilir, bak eşin hediye aldı ama ben de yardımcı oldum benim de katkım var şeklinde. Ya da madem bana sordu neden söylediğimi değil başka bir şeyi aldı diye de düşünmüş olabilir. Kardeşinizin gelip de size söylediği şeye fazla anlam yükleyerek eşinize resmen hesap sormuşsunuz. Bence siz içinizde tutmayı değil direkt konuşmayı bilmiyorsunuz.
canım bilemedim sana hatalısın da demek istemiyorum ama eşinin aldığı hediyeyi sorgularsan oda artık sana hediye amayı keser daha çok üzülürsün, ki eşim benim hediyelerimi sorgulasa ben artık hediye almazdım hediye sonuçta. Diğer konu kızkardeşin, benim kardeşimde bizden küçük ve eşimle çok iyi anlaşır bazen bazı şeyleri bana söyler anlatır ama ben asla çaktırmam biraz dikkatli olsan daha mutlu olursun, bence kardeşin ve eşinle bi yemek yiyin ikisinin de gönlünü al ve daha dikkatli devam eder, sonuçta insanız herkes hata yapar bu büyütülecek bişey değil can sıkmaya değmez gibi
canım sana mantıklı gelen şey ona gelmeyebilir, sonuçta sana sormamış ne istersin diye kardeşinden fikir almış ama başka bi elbise beğenmiş belki o elbisenin sana daha çok yakışacağını düşündü, yani o kadar ufak bi mesele ki. Gerçekten mesele etme, bence gönlünü alEşime soyleme amacım hanı ılk kendı bilemedi aldı gıbı dusundum sonra bu muhabbetı öğrenınce halbukı soyleyenı de olmus onu alsaydı hem benı dusundugune mutlu olurdum hem de hevesle ındırımını ve stoğunu bekledıgım elbıseye doğum gunumde kavusmus olurdum bı taşla bı cok kuş gıbı .
Hanı bu mantıklıydı nıye yapmadın dıye. Cevapta verırdı konu kapanırdı cunku alınmamıstım sadece mantıklı gelen seyı neden reddettı dıye
işte ben bunu yapmakta zorlanıyorum bı sey anlatırken kendnı nasıl tutuyorsun benım patır patır laflar agzımdan dokuluyorcanım bilemedim sana hatalısın da demek istemiyorum ama eşinin aldığı hediyeyi sorgularsan oda artık sana hediye amayı keser daha çok üzülürsün, ki eşim benim hediyelerimi sorgulasa ben artık hediye almazdım hediye sonuçta. Diğer konu kızkardeşin, benim kardeşimde bizden küçük ve eşimle çok iyi anlaşır bazen bazı şeyleri bana söyler anlatır ama ben asla çaktırmam biraz dikkatli olsan daha mutlu olursun, bence kardeşin ve eşinle bi yemek yiyin ikisinin de gönlünü al ve daha dikkatli devam eder, sonuçta insanız herkes hata yapar bu büyütülecek bişey değil can sıkmaya değmez gibi
Ben kız kardesin enısteyle kaynın yengeyle boyle vacur vucur gızlı koselerde telefonlarda fılan iletişmesine karsıyım
Samimiyet boyle bsey degıl
Bir olay sonrası oturun düşünün hemen aksiyon almayın. Mesela telefonla konuştuktan sonra hemen eşine gidecegine otur eşime soylesem mi acaba filan diye kafada düşünün.işte ben bunu yapmakta zorlanıyorum bı sey anlatırken kendnı nasıl tutuyorsun benım patır patır laflar agzımdan dokuluyor
bende ilk evlendiğimde öyleydim, hatta ilk evlendiğimiz yıllarda beğendiğim bi ayakkabı vardı onun göstermiştim tam doğum günüm öncesi bana doğum günümde ayakkabı almış hevesle açtım kutuyu baktım başka ayakkabı hemde daha pahalısı :)) hiç bişey demedim teşekkür ettim. Kız kardeş mevzusunda ise benimki de aynı o kadar hassaski hani bende söylesem beni zor duruma soktun diye triplenir. :)işte ben bunu yapmakta zorlanıyorum bı sey anlatırken kendnı nasıl tutuyorsun benım patır patır laflar agzımdan dokuluyor
Bunları istemenin yolu, hediyelerin manasız demek mi?ama bı cıcek beklemek yemege cıkmak bunlar bana gore doğal ıstekler ben mı yanlıs düşünüyorum gercekten soruyorum hatam varsa duzeltmek ıstıyorum
sadece eşim de değil ki tabı en yakınım o oldugu ıcın cok sahıt oluyor ama iş arkadaslarımla veya kendı arkadas cevremde nasıl davranmalıyım.Bir olay sonrası oturun düşünün hemen aksiyon almayın. Mesela telefonla konuştuktan sonra hemen eşine gidecegine otur eşime soylesem mi acaba filan diye kafada düşünün.
Siz herşeyi neden birilerine yetistiriyorsunuz ? Hediyeyi almış bitmiş gitmiş alsaydın da mutlu olurdum da ne kadar saçma.kızlar merhaba çok kısa tutmaya calısacagım bı ara kız kardesım aramızda kalması gereken bır seyı esıme soyledıgı ıcın ve benım bundan haberım olmadıgı ıcın eşime yalan soylemek zorunda kalmıstım.
Olayda tup bebek yaptıracagımızı kımseye soylemeyecektık olumsuz olunca üzgündüm ağlıyordum kardesımle konusurken anlatmıstım oda esımı de uzulmeyın demek ıcın aramıs haberım yok bende esıme hala kımseye soylemeıdm demıstım buradan patlamıstı ama bu eskı olayımız neyse neden konustuklarımızı yetıstıdıgını ıse soramadım cunku esım olayı uzatma lutfen bana bır daha yalan soyleme dedı. (eskı konularımda vardı olayın uzunu)
neyse gecenlerde doğum gunumde hedıye alacagı zaman esım, kızadesıme sormus. O da ıstedııgm model elbıseleri ve kombınlerı atmıs eşimde baska bı ıstedıgım bı sey almıs ama ondan benım vardı kalbı kırılmasın dıye gıyerım bunu da dedım bende oldugunu da soylemıstım yıne.
Bu sabah kardesım muhabbet etmeye aramıs olsa gerek laf arasında esımın ne hedıye aldıgını sordu bende soyledım.
Ben aslında ona şu elbıseyı soylemıstım dedı, ben de bunu alsaymıs gercekten mutlu olurdum dedım gunlerdır de o elbısenın ındırımını kovalıyordum cunku. Neyse esıme de sordum laf arasında yan yanaydık ıste ıstedıgım elbıseyı kızkardesım demıs sana o elbseyı alsaydın cok mutlu olurdum bayadır takıp ediyordum dedım konustuklarımızı sana mı yetıstırdı dedı ne alaka kız soyledı dedım kızkardesımden mesaj "konustuklarımız aramızda kalsın " bende anlamadım o kadar uzun uzun anlattı kı bu olayı senı cok ıyı tanıyorum ıste bunu hedıye bekledıgını bılıyordum soyledım de almadı dıye anlatınca sebebını merak ettım ettım ve esıme sordum bu olay bana cok normal gelırken
kızkardesım panıkle ıste benı su an ifşaladıgının farkında mısın her seyı esıne mı yetıstırmen gerekıyor o bana sormustu ben sadece muhabbetı anlattım sımdı bana guvenmez artık bır sey demez dıye bana mesaj attı. Bende özelse ya basta dersın ya da hıc anlatmazsın dedım anlatan sensın acısını benden çıkarıyorsun dıye. o bana küstü anlattım dıye uslubundan dolayı bende ona argo saçma sapan konustu karsında ablan var dıye bende de ona kırıldım
Kızkardesım esımı cok sever bu arada yasça bızden kucuk. Eşimi abısı gıbı goruyor onun guvenını kırdı dıye uzulmus ama bu olay bana mı saçma gelıyor araznıdakı muhabbetı anlatıp anlatıp sonra nasıl bunu esıne anlatıyorsun dıye kızması. Ben mı yanlıs düşünüyorum kızlar? hatalı ben mıyım anlayamadım? eşim de ona o elbıseyı sormus olmama alınmıs hedıyesını begenmedıgımı dusurek hareket etmısım kalbını kırmısım halbukı amacım gercekten ıstedgım seyı almak varken neden farklı davrandıgını öğrenmektı.
İkisi de benımle konusmuyor bana mı saçma gelıyor olay. Ben mı yanlıs davrandım lutfen yardımcı olur musunuz
bu bana gore normal bı muhabbetti yetıstırmek degıldı faydası da zararı da bana olan bı sey oldugunu dusundugum ıcın ama buradakı uyelerde bunun yanlıs oldugunu soyledı bılerek yaptııgm bı sey yoktuSiz herşeyi neden birilerine yetistiriyorsunuz ? Hediyeyi almış bitmiş gitmiş alsaydın da mutlu olurdum da ne kadar saçma.
Eşinize bir hediye aldiginizi ama sonradan bana cüzdan alsaydın daha mutlu olurdum dediğini düşünün !bu bana gore normal bı muhabbetti yetıstırmek degıldı faydası da zararı da bana olan bı sey oldugunu dusundugum ıcın ama buradakı uyelerde bunun yanlıs oldugunu soyledı bılerek yaptııgm bı sey yoktu
işte ben buna alınmam kı gıder onu da alırım bu kafada oldugum ıcın onun hıslerını anlayamadım haklı oldugumu dusundum ama uyelerde kaba ve yanlıs oldugunu soyledı saygı duydum hatamı anladım tabıEşinize bir hediye aldiginizi ama sonradan bana cüzdan alsaydın daha mutlu olurdum dediğini düşünün !
evet mimlendımKardeşin kaç yaşında? Bekar mı? Anladığım kadarıyla bekar. Ona bir şeyler anlatırsan pot kırması kaçınılmaz. Arkadaşına anlat, eşine söylemeyecek konumdaki kişilerden akıl al. Bu şekildeki ikinci vukuatın farkındaysan