okumuşumda ne işe yaramış!

eyeshot34

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
212
3
318
İstanbul
neresinden konuya girsem bilemedim bayanlar

ben önlisans mezunuyum ve bu yılı 2.senem çalışmayıp sınava hazırlanıyorum kpss için.çalışmadığım halde az da olsa ölen babamdan aldıgım bi gelirim var bana yeteri kadar yardımı var bu paranın. bu yıl sağlam bisekilde ders calısmaya başladım kursa da yazıldım haftada 3 gün gidip geliyorum falan

ama etrafımda çok tuaf insanlar var.
ailemin bana çalışmam konusunda hiç bir baskısı yok
ama etrafımdaki insanların bu konuda biraz pskolojik baskıları var!
neden bi işe girip çalışmıyomuş
okumuşumda ne işe yaramış! okumuşumda niye bi baltaya sap olamamışım(bunları soyleyen bi komşumuz)
bunları bana söyleyen kişi kızının ödevlerini yapmam için günlerce beni evine çağrıyo!
ve bu söylediklerinide herkesin içinde söylüyo utancımdan hiç bişe söyleyemiyorum

benim ailem bana bu konuda hiç birşey söylemezken (ailem söylese belki zoruma gitmez) ama ekmeğimi suyumu vermeyen bir insanın bu tarz konuşması çok zoruma gidiyo
ki ben ailemden tek kuruş para almazken

herkesin soyleyecek bi sözü var benim eğitim durumum için
genelde bi işe yaramadığını yüzüme vuranlar

en yakın arkdasım üniyi kazandığında ben çok sevinmiştim mutlaka gitmesi gerektiğini söylemiştim o kendi isteğiyle gitmedi

ama bana çıktığında o hiç mutlu olmadı hatta nede olsa gidemeyeceğimi vurguladı ama gideceğimi söylediğimde gitme boşver dedi hatta bende ona ben senin üniye gitmeni istedim ama sen benim gitmemi istemiyosun dediğimde sadece sustu

her neyse işte tabiki bende çalışmak istiyorum ama zamanı gelince önce baş koyduğum yolda başarılı olmak istiyorum
olmassa tabi ki çalısıcam
aslında ben bu konularda rahatım sıkmıyorum kendimi bu olmazsa başka iş olur diye düşünüyorum

ama bu tarz eleştiriler benide yıpratıyo başaramıyacağımı düşünmeye başlıyorum ya da bi bakıyorum hırslanıp bende bi şeyler olucagını ıspatlamak istiyorum
ama ben böyle bi insan olmak istemiyorum ben sadece kendim için bişeyler yapmak istiyorum başkası ne düşünücek die değil !

ayrıca bu 2 yılda hayatımın tamamında öğrenemeyeciğim şeyleri öğrendim yani hiçte boş değil!

yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar

Milletin agzi torba degil ki buzesin.Kpss yi hedef edinmissin.Oncelikle ona odaklan.Baskalarina kulak asma okadar. Herkes ahkam keser, once kendi coluk cocuklarina baksinlar.Onlari kafana takma sen kendi yoluna azimle devam et.Oncelikle tam donanimli ol ki daha iyi yerlere gelebilsin..

agzi olan konusuyor iste sen her söyleneni kafana takma bosver...

calısmak elbette guzeldır .kısıye ozguven saglar.
kendı paranı kazanırsın.sabah uyandıgında yetısmen gerektıgı bır yer olması ,kısının bırseylere yaradıgını ve onemlı bırı oldugunu hıssettırır.
ancak,maddı olarak bır sıkıntın yoksa ve karıyerın ıcın hedefledıgın bır nokta var ıse (egıtımını tamamlamayı dusunuyorsan)calısıp calısmaman kımseyı ılgılendırmez.
cogu kısı ekonomık nedenlerden dolayı calısıyor kımse sevdıgı ısı yapmıyor.
eger maddı sorunum yoksa ve ıstedıgım alanda ıs bulamıyorsam eger,ıstemedıgım meslegıde yapmam .evımde otururum .
kımseyıde ılgılendırmez .

benımde bır arkadasım vardı boyle.ortak arkadaslarımızdan bırı calısmıyordu .o'na sureklı''sen eden calısmıyorsun evde sıkılmıyormusun bır ıse yara gıt calıs '' seklınde sureklı pıskolojık baskı uygulardı .bana da sureklı '' bıktım suzan artık bu ısten nefret ettırdıler kendılerınden benı,su borclarımı odedıgım gıbı cıkacagım evımde oturacgım'' derdı .
boyle catlaktı

evet ya bide uzaylıymışım gibi aaaa hiç sıkılmıyomusun böyleeeeee
sanki türümün tek örneği gibi hissediyorum

hikayemiz aynı biliyomusun

bende önlisans 2.sınıf okuyorum ayriyetten kpss çalışıyorum babamdan para alıyorm ailemin de baskısı yok ama komşular sanki annem gibi baskı kuruyolar çalış veya evlen die artık boşveriyorum önceden sinirlenirdim ama sende takma cnm gül geç

Merak Ettim O Komşunuz Ne Mezunu ve Ne İşle Meşgul ?

Son düzenleme:

biz önlisansların kaderi bu galba

suratıma birden dik dik pat diye sen ne işe yarıyosunki denince o kadar üzülüyorum ve şok oluyorum ki kafama takmadan geçemiyorum

biz önlisansların kaderi bu galba

suratıma birden dik dik pat diye sen ne işe yarıyosunki denince o kadar üzülüyorum ve şok oluyorum ki kafama takmadan geçemiyorum

gerçekte öyle öğretmenlimk fln okusak herkes över

bizimksi ilkokul mezunu bile değil.kızı ortaokulmezunu kocaya kaçtı.bana taktı kafayı canım sen kpss çalış memur ol seni çekemiyorlar.o günleri düşün.önemseme

ilkokul mezunu çocuk bakıyo yani o bir işte çalışıyo

ve kendi kızı da başkalarının dilinde sakız çok eleştiriliyo
bunun hıncını benden mi alıyo acaba

Hıncını Senden mi Alıyor Bilmiyorum Ama..
Böyle İnsanları Toplum İçinde Tersleyecek, Yerin Dibine Sokacaksın ki..
Bir Daha Bu Haltı Yiyemeyecek..
Komşun veya Bir Başkası..

İnsanları Tahsillerine Göre Sınıflandırmam Ama, Böyleleri Hakediyor..

Gerçek dost hep kara gün dostu olmuyor işte! Senin sevincine samimiyetle ortak olabiliyorsa bana göre gerçek dosttur.

Ayrıca komşunun yada kimin ne söylediğini düşünme!
Üniversitelisin! İster 2 yıllık ister aö. Bu kimseyi ilgilendirmez.
Bunun şimdi olmasada illa ki ekmeğini yersin. Boşuna altın bilezik dememişler.
Herkesin yapamadığını yapmışsın. Üniversiteye girmek zor, okumak daha zor, mezun olmak hepten zor.
Kpss'ye hazırlandığın dönemde bunları hiiiçç takma. Gül geç.
Yada ' Ben okudum, insanların emek verdiği şeyleri -her ne olursa olsun- basit görmüyorum.' de.
Ödevleri için yardımcı olma 'okudumda ne oldum ki yardım edeyim de laf sok.
İnsanların hayatları hakkında yorum yapmamayı anlasın!

Umarım istediğini başarır, kpssde başarılı olursun.

bence ağızlarının payını ver ne dert etceksin gayetde okumuşsun bunu söyleyen ne mezunu acaba

çk teşeekkür ederim gercekten bu okuduklarım beni kendime getirdi
ben kimsenın kusurlarıyla ya da yaşam tarzıyla ilgilenmezken herkes bende bi kusur arıyo

benzer durumdayız sen bı hedef koymussun kpss ıcın ... hazırlanmanı onerırım soylenenlerı takma boswer... olmazsa elbet calısacaksın bos oturacak deilsin ama bıyanda kpss ıcın calısmaya dewam...nankı eger bı tıp hukuk yada bı ogretmenlık okumadıysan iş dunyasında stresten ölüp gıdıyorsun iş begenmıyorsun yada parası az gelıyor... en iisi dewlet..

ben de arkadaşlara katılıyrum canım. ayrıca eğitim sonunda para kazanamasan da dediğin gibi o iki yıl sana çok güzel bir hayat tecrübesi farklı şehirlerden hatta ülkelerden insanlarla tnışıp ufkunu açma fırsatı verdi..kaliteni bozma ama seni toplum içinde küçük düşürmelerine de izin verme hakettikleri cevabı güzelce yapıştır..

Komşunuza neymiş ki? O kim oluyo da sizin idealleriniz, seçimleriniz hakkında konuşabilecek cesareti kendinde buluyor? Diğer insanların fikirlerini umursamayın bugün varlar yarın yoklar.

Herkes bir başkasını eleştiriyor,gidip ondan para mı istedin geçinemiyorum diye dert mi yandın onu ne ilgilendirir benim lisans mezunuyum ,işsiz kaldım kendi deneyimim olduğu konuda yada başka bana uygun bir konuda iş bulamadım bir süre oturdum evde benim sorunumdu kime neydi ki onca ıkudun ne işe yaradın mı oldu ,kalifiye insanlar daha zor iş buluyor .bunu ama o bilmiyor ün. eğitimi bir hayat tecrübesi iş anlamında olmasada hayat anlamında bakış açıcı kazandırıyor.sen boşver onları

Anlıyamadığım neden cevap vermediğiniz
Sanane , derdi sanamı düştü , ekmeğimi suyumu senmi veriyorsun demek çokmu zor ?
Allah sizede akıl fikir vermiş , bakın okumuşsunuz etmişsiniz
Neden boş konuşan birinin cevabını veremiyorsunuzda susuyorsunuz
Bu kadarmı ezik birisiniz ?
Herkes konuşabilir boş boş ama sizde cevap vereceksiniz
Herkes haddini bilecek...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…