• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karmakarışık bir durumun içindeyim

ev eşine aitse evi kiraya verip başka yerde senin de iş bulabileceğin bi yerde kiraya çıkın ya da bu mümkün değilse o köyde eşinizin tanıdıkları vardır kasiyerlik dahi olsa size bi iş ayarlasın çalıştığınız için sık gelip gidemezler
Sevgililer daha evlenmemişler

ev eşine aitse evi kiraya verip başka yerde senin de iş bulabileceğin bi yerde kiraya çıkın ya da bu mümkün değilse o köyde eşinizin tanıdıkları vardır kasiyerlik dahi olsa size bi iş ayarlasın çalıştığınız için sık gelip gidemezler
O evi kiraya vereceklerini sanmam, evler sanki üst üste gibi biraz tuhaftı anlatamıyorum aşırı yakın çünkü.
Umarım anlatabilmişimdir.
Benim istediğim evlensek bile ders çalışma dusuncesiydi ama ailesinin benden istekleri olursa ben bu düşüncemi gerçekleştiremem.
Ha kardeşi de var 2 tane biri kız biri erkek ikisi de yetişkin.

O evi kiraya vereceklerini sanmam, evler sanki üst üste gibi biraz tuhaftı anlatamıyorum aşırı yakın çünkü.
Benim istediğim evlensek bile ders çalışma dusuncesiydi ama ailesinin benden istekleri olursa ben bu düşüncemi gerçekleştiremem.
Bence evlilik fikrini ertele çünkü kvne yakın yere taşınıp evlenirsen kpss çalışman çok zor olur sınır koyamadığın sürece. Yaşın 27 daha çok gençsin, anne olmak istiyorum demişsin. 2 yıl beklesen 29 yaşında olursun. Evlilikte 1 sene geçti diyelim 30 yaş anne olmak için geç bir yaş değil.

Bence evlilik fikrini ertele çünkü kvne yakın yere taşınıp evlenirsen kpss çalışman çok zor olur sınır koyamadığın sürece. Yaşın 27 daha çok gençsin, anne olmak istiyorum demişsin. 2 yıl beklesen 29 yaşında olursun. Evlilikte 1 sene geçti diyelim 30 yaş anne olmak için geç bir yaş değil.
Ders çalışma dusuncem , aileden uzakta olma düşüncem , onlara temizlik yemek yapmama düşüncem , bunları bir konuşacağım bakalım ne diyecek ona göre kararlar alacağım çünkü gidip hizmetcilik yapmak istemiyorum ayrı evim ayrı duzenim olsun istiyorum..

Merhaba kızlar , 2 yıllık ilişkim var.
27 yaşındayım.İkimizde aynı yaştayız.Mezun olalı epey oldu , atanamadım sınavım 2 yılda bir olduğu için beklemek zorundayım özelde iş bulamiyorum tecrübem olmadığı için.
Sevgilimde çalışıyor , maaşı çokta yüksek değil.
Aileler biliyor.
Ben atanıp evlenmeyi istedim ama olmadı 2 sene daha beklemem lazım sınav için kesin olacağının yine bir garantisi yok.
Artık tek maaşla geçim de zor.
Etrafımda konuşacak kimse olmadığı için konuyu buraya taşıyıp fikir almak istiyorum.
Sevgilim şehirde yaşamıyor doğup buyudugu ilçenin ufak bir köyünde yaşıyor işi orada.
Ailesinin evine çok yakın da evi var,eşyaları falan kendisi almış hatta evi baştan asagi dizmiş.Kendisi şu an o evde yaşamıyor ailesiyle yaşıyor.
Ailesiyle de konuştum , annesi bizim o evde yaşamamızı istiyor babası siz nerede mutlu olacaksanız orada yaşayın ama geçim zor başka yerde yaşayacaksanız kira parası bilmem ne falan dedi tabiki bizde destek çıkarız siz mutlu olun yeter dedi.
Ama aklım karıştı.
Ben köyde daha önce kalmamış biriyim nasıl yaparım yapabilir miyim onu bilmiyorum.
Eve bağlı biriyim hatta aylardır evden çıkmıyorum çok gezmeyi sevmiyorum.
Ama ailesine o kadar yakın oturmakta güzel bir fikir gibi gelmiyor.
Sanki öyle yakın oturursam ailesine ben bakacakmışım gibi düşünüyorum.Yemektir temizliktir aklıma böyle şeyler geliyor.
Ama uzak oturursak herkesin evi ayrı diye düşünüyorum.
Nasıl geçiniriz diyorum ev olmayınca tek bi maaşla.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
Gözüm asla yükseklerde değil ama düşünmeden de edemiyorum.
Atanmayı beklesem 2 yıl daha ömrümün gitmesini istemiyorum anne olmak istiyorum..
Ne yapmalıyım :(
Bende İstanbul’da doğdum büyüdüm.Evlendikten 2 sene sonra eşim memur oldu daha önce hiç bilmediğim bir şehire merkeze 20 km uzaklıkta bir köye yerleştik ve 5.senemiz doldu. Ailem ve köylüler benim köyde yapamayacağımı düşündü. Ama köy hayatına alıştım. Bu arada ben üni mezunuyum ve çalışma hayatım vardı.

Sosyal hayatı sevmediğin için köyde yaşamak bu yönden sana zor geleceğini düşünmüyorum ama kv seni sürekli yanında isteyecek. Yufka açacak seni çağıracak ekmek yoğuracak sende gel diyecek bağ bahçe gibi işleri varsa seninde yapmanı isteyecek. Köy işleri hep imece usulü olur.Sen uzak durdukça köylüler konuşmaya başlayacak. Bu durumda senin başını ağrıtacaktır.

2 yılda bir sınavınız olduğuna göre ön lisans mezunusunuz sanırım neden 4 yıla tamamlamıyorsunuz? Ayrıca tek maaşla geçim zor evet özellikle asgari ücretse bu yüzden sizde başka yerde çalışabilirsiniz ama siz çalışmak istemiyor gibisiniz. Eğer öyleyse hiç düşünmeyin bu evliliği derim beklentinizi karşılamaz üstüne korktuğunuz gibi ailesi ile sık görüşme, ilgilenme durumunuz olursa ki olacak yıpranırsınız.

Bende İstanbul’da doğdum büyüdüm.Evlendikten 2 sene sonra eşim memur oldu daha önce hiç bilmediğim bir şehire merkeze 20 km uzaklıkta bir köye yerleştik ve 5.senemiz doldu. Ailem ve köylüler benim köyde yapamayacağımı düşündü. Ama köy hayatına alıştım. Bu arada ben üni mezunuyum ve çalışma hayatım vardı.

Sosyal hayatı sevmediğin için köyde yaşamak bu yönden sana zor geleceğini düşünmüyorum ama kv seni sürekli yanında isteyecek. Yufka açacak seni çağıracak ekmek yoğuracak sende gel diyecek bağ bahçe gibi işleri varsa seninde yapmanı isteyecek. Köy işleri hep imece usulü olur.Sen uzak durdukça köylüler konuşmaya başlayacak. Bu durumda senin başını ağrıtacaktır.
Evet sosyal hayati sevmiyorum ev hayatını çok seviyorum.
Sevgilimle nerede olursa olsun yaşarım.
Ev uzak olsaydı ona da okeyim.
En azından bize gel oturalım işte şunu yapalım bunu yapalım derdi olmazdı.
Ama evler aşırı yakın, gitmemekte olmayacak.
Ders çalışma düşüncemi de gerçekleştirmem zor olacak gibi.
Bu konuyu bir de onunla konuşacağım düşüncesini merak ettim.
Çünkü bayagi ilerleri bizim durum istemeye geleceğiz deniliyor.
O yüzden beni bi korku sardı.

27 yaşındayım.İkimizde aynı yaştayız.Mezun olalı epey oldu , atanamadım sınavım 2 yılda bir olduğu için beklemek zorundayım özelde iş bulamiyorum tecrübem olmadığı için.
Aileler biliyor.
Ben atanıp evlenmeyi istedim ama olmadı 2 sene daha beklemem lazım sınav için kesin olacağının yine bir garantisi yok.
Etrafımda konuşacak kimse olmadığı için konuyu buraya taşıyıp fikir almak istiyorum.
Sevgilim şehirde yaşamıyor doğup buyudugu ilçenin ufak bir köyünde yaşıyor işi orada.
Ailesinin evine çok yakın da evi var,eşyaları falan kendisi almış hatta evi baştan asagi dizmiş.Kendisi şu an o evde yaşamıyor ailesiyle yaşıyor.
Ailesiyle de konuştum , annesi bizim o evde yaşamamızı istiyor babası siz nerede mutlu olacaksanız orada yaşayın ama geçim zor başka yerde yaşayacaksanız kira parası bilmem ne falan dedi tabiki bizde destek çıkarız siz mutlu olun yeter dedi.
Ama aklım karıştı.
Ben köyde daha önce kalmamış biriyim nasıl yaparım yapabilir miyim onu bilmiyorum.
Sanki öyle yakın oturursam ailesine ben bakacakmışım gibi düşünüyorum.Yemektir temizliktir aklıma böyle şeyler geliyor.
Atanmayı beklesem 2 yıl daha ömrümün gitmesini istemiyorum anne olmak istiyorum..
Atanmayı bekleyin bence. Bambaşka bi şehre taşınmak zorunda kalırsanız evli olduğunuzda eşiniz kurulu evini düzenini işini bırakmak istemeyebilir. Sizinle gelemeyebilir. Mesleğinizi yapmaya başladığınızda iki kişi bambaşka bi yerde hayat kurmaya tamam olursunuz belki. Kurulmamış bi evi başka yerde kurmak daha kolay. Ne kadar seneler gözde büyüyor olsa da ben olsam böyle yapardım.

Ailesinin istekleri yüzünden olmasa bile evlendikten sonra öncelikleriniz mecburen değişeceği için çalışma düzeni oluşturmakta zorlanacaksınız. Burada emin olun tek engel aile beklentisi olmayacak. Her akşam yemek, çamaşırı bulaşığı derken tamamı size bakan mecburi bi düzeni sürdürmek, bunun yanında akşam eşinizle keyifli zaman geçirmek istemek ders çalışmaktan hep daha öncelikli olacak. Çok doğal bu. Bu da performansınızı istemsiz olarak olumsuz etkileyecek. 2 senede alacağınız yolu belki 4 senede alacaksınız. 2 senede istediğiniz sonuca ulaştınız diyelim onda da büyük ihtimalle konfor alanınızdan çıkıp tekrar bi düzen kurmak istemeyeceksiniz.

Çocukları ortaokula başladıktan sonra bile kpss ile yerleşen kadın memurlar biliyorum. Gidin yerleşin ve zaten belki de ailesine yakın olmaktan duyacağınız rahatsızlık size motivasyon olur. Benim söylediğim kadınlar evlilikleri iyi gitmeyen hanımlardı ve bir güvenceleri de yoktu çünkü. Hiç beklemeyin. Belirsizlik ilişkiyi de yıpratır.

İşte bunun için çalışmanız lazım, çalışırsanız kimse sizi çağırmaz. İlla memur olacağım diye beklersiniz çok zor işiniz.

Aileler biliyor.
Ama aklım karıştı.
Başını yakacaksın , ne işin var köyde, cicim ayları geçince aklın başına gelir ama geç olur , mesleğin , ekonomik gücün olmadan sakın evlenme ve köyde eş ailesine yakin oturmayı kabul etme sakın kendi ayağına sıkarsın benden demesi , senin hayrına tek bir olumlu yanı yok bu evliliğin, bu işten tek kârlı çıkacak kişi sevgilin ve ailesi, yazık etme kendine , uzak dur ...

Aç gözünü, pişman olursun , bu evlilik hiç sağlıklı değil...

Çocukları ortaokula başladıktan sonra bile kpss ile yerleşen kadın memurlar biliyorum. Gidin yerleşin ve zaten belki de ailesine yakın olmaktan duyacağınız rahatsızlık size motivasyon olur. Benim söylediğim kadınlar evlilikleri iyi gitmeyen hanımlardı ve bir güvenceleri de yoktu çünkü. Hiç beklemeyin. Belirsizlik ilişkiyi de yıpratır.
Evet 2,3 çocukla ders çalışan atanan kadınlar çok evet :)
Benim tek korkum ,
Evlerin dip dibe olup benden beklentilerinin olacak olması mesela gel yemek yap temizlik yap şunu yap derlerse olay çıkar kendimi biliyorum çünkü.
Ev ayrı ama korkum bu sadece yoksa sevgilimi çok seviyorum nerede olursa olsun yaşarım onunla.
Evlilik meselesini ertelemekte istemiyoruz, uzak mesafe ilişkisi zor oluyor.

Başını yakacaksın , ne işin var köyde, cicim ayları geçince aklın başına gelir ama geç olur , mesleğin , ekonomik gücün olmadan sakın evlenme ve köyde eş ailesine yakin oturmayı kabul etme sakın kendi ayağına sıkarsın benden demesi , senin hayrına tek bir olumlu yanı yok bu evliliğin, bu işten tek kârlı çıkacak kişi sevgilin ve ailesi, yazık etme kendine , uzak dur ...
Peki ne yapacagim , 2 yıl daha beklemek zorundayım hadi diyelim yine olmadı ömrümüz gidiyor ayrılmakta istemiyorum..
Seviyoruz birbirimizi.
Of kafam çok karışık 😓😓

Hiç alışkın değilim daha önce kalmadım bile ama gidip gördüm evini ailesini falan her şeyi.
İsi orada oraya alışkın biri sevgilim.
Onu alışkın olduğu yerden sürüklemekte istemiyorum.
Hazır bir evi de var orada.
Kurulu bir duzen gibi.
Ev uzakta olsaydı razıydım ama aşırı yakın olması sanki gelin değil de köle olacakmışım izlenimi verdi.
Kuruntu mu yapıyorum ?
Ben herkesle anlaşan bi tipte değilim , asla şunu yap bunu yap denmelereee gelemem.
Aile evinde böyleyim el evinde hizmet edecek olma fikri kafayı yedirtiyor.
Sana bir tavsiye evlenirken sadece kendini düşün çünkü erkekler evlenirken de boşanırken de sadece kendi ailelerini ve kendilerini düşünürler, işin gücün bile yok ne işin var eş ailesinin dibinde hem de köyde 🤦‍♀️

Peki ne yapacagim , 2 yıl daha beklemek zorundayım hadi diyelim yine olmadı ömrümüz gidiyor ayrılmakta istemiyorum..
Seviyoruz birbirimizi.
Of kafam çok karışık 😓😓
Kendi isteklerini direteceksin olmuyorsa yol vereceksin, zorlama sen zararlı çıkarsın, aç bak burdaki konulara hepsi ibretlik...

Seviyoruz birbirimizi.
Of kafam çok karışık 😓😓
Niye illa atanmayı bekliyorsun ki? Hem 2 yıl sonra atanacaginin garantisi de yok zaten, haberin var mı bilmiyorum ama kamuya memur alımları inanılmaz düştü, madem çalışmaya niyetin var gir özelde çalış, iki maaşla istediğiniz yerde kiraya çıkarsınız, oldu bitti...

Back