• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karmakarışık bir durumun içindeyim

Niye illa atanmayı bekliyorsun ki? Hem 2 yıl sonra atanacaginin garantisi de yok zaten, haberin var mı bilmiyorum ama kamuya memur alımları inanılmaz düştü, madem çalışmaya niyetin var gir özelde çalış, iki maaşla istediğiniz yerde kiraya çıkarsınız, oldu bitti...
Özelde tecrübem olmadığı için iş başvurularımdan sonuç çıkmıyor 😥

Evet benimle tanışmadan önce evinin içine alıp koymuş bu da sinirlerimi bozdu ayrıca belki ben beğenmedim hoşuma gitmedi sonuçta bende yaşayacağım o eşyalarla.
Birikim yapması daha iyi olurdu tabiki.
Bende iç içe asla yapamam işte bu kafamı karistiriyor.
Biraz uzakta yaşayalım dedim , ama işi orada işte iş bulma sıkıntısı da var.
Yazık edersin kendine iyi düşün, adam eşyayı bile kendi kafasına göre almış çok saçma...

Özelde tecrübem olmadığı için iş başvurularımdan sonuç çıkmıyor 😥
İyi de hayatım atanman da çok zor artık, özelde tecrübe istemeyen işler de var illa mezun olduğun bölümle ilgili çalışmak zorunda değilsin ki? Hangi bölümden mezunsun onu yaz bari belki burdan ona bir alternatif bulunur.

Merhaba kızlar , 2 yıllık ilişkim var.
27 yaşındayım.İkimizde aynı yaştayız.Mezun olalı epey oldu , atanamadım sınavım 2 yılda bir olduğu için beklemek zorundayım özelde iş bulamiyorum tecrübem olmadığı için.
Sevgilimde çalışıyor , maaşı çokta yüksek değil.
Aileler biliyor.
Ben atanıp evlenmeyi istedim ama olmadı 2 sene daha beklemem lazım sınav için kesin olacağının yine bir garantisi yok.
Artık tek maaşla geçim de zor.
Etrafımda konuşacak kimse olmadığı için konuyu buraya taşıyıp fikir almak istiyorum.
Sevgilim şehirde yaşamıyor doğup buyudugu ilçenin ufak bir köyünde yaşıyor işi orada.
Ailesinin evine çok yakın da evi var,eşyaları falan kendisi almış hatta evi baştan asagi dizmiş.Kendisi şu an o evde yaşamıyor ailesiyle yaşıyor.
Ailesiyle de konuştum , annesi bizim o evde yaşamamızı istiyor babası siz nerede mutlu olacaksanız orada yaşayın ama geçim zor başka yerde yaşayacaksanız kira parası bilmem ne falan dedi tabiki bizde destek çıkarız siz mutlu olun yeter dedi.
Ama aklım karıştı.
Ben köyde daha önce kalmamış biriyim nasıl yaparım yapabilir miyim onu bilmiyorum.
Eve bağlı biriyim hatta aylardır evden çıkmıyorum çok gezmeyi sevmiyorum.
Ama ailesine o kadar yakın oturmakta güzel bir fikir gibi gelmiyor.
Sanki öyle yakın oturursam ailesine ben bakacakmışım gibi düşünüyorum.Yemektir temizliktir aklıma böyle şeyler geliyor.
Ama uzak oturursak herkesin evi ayrı diye düşünüyorum.
Nasıl geçiniriz diyorum ev olmayınca tek bi maaşla.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
Gözüm asla yükseklerde değil ama düşünmeden de edemiyorum.
Atanmayı beklesem 2 yıl daha ömrümün gitmesini istemiyorum anne olmak istiyorum..
Ne yapmalıyım :(
Köy ama nasıl bir köy? Datça'nın da köyleri var Iç Anadolu'nun da. Ailenizden, arkadaşlarınızdan uzak olmak sizi etkiler mi bunu iyi hesaplayın. Bir de bence evlendikten sonra ders çalışmak istiyorsanız eşinizden iyi bir destek görmeniz lazım hem ev işleri olarak hem psikolojik hem de sosyal olarak. Tek maaşla geçim zor ama köyde belki yeter. Bunlar dışında bir de sevgilinizin ailesiyle ev konusunu konuşmanıza takıldım. Bence bu tip çoook temel konuları öncelikle sevgilinizle bir neticeye bağlayın.

Yazık edersin kendine iyi düşün, adam eşyayı bile kendi kafasına göre almış çok saçma...
Değil aslında 😅 Beyaz eşya altından bile hızlı yükseliyor,bu zamanda alınmış alınmıştır diyip koymuş kenara cocuk, kullansa bile olurdu ama jelatiniyle bekletmis afferim, yuva kurmaya çabasi var en azından ben beğendim bu yönünü...

Orası ayrı zaten, onu bi konuşacağım belki ben beğenmedim hoşuma gitmedi belki farklı eşyalar istiyorum :/
O da beğendiklerini beraber alalım derse alabilecek misin? Doğalgazlı dayalı döşeli bedava ev , işinizi baya kolaylaştırır en azından tek maaşla ilk yillarinizda maddi zorluk çekmezsiniz. Ama köy, kayinlara yakınlık işini bilemedim...

İyi de hayatım atanman da çok zor artık, özelde tecrübe istemeyen işler de var illa mezun olduğun bölümle ilgili çalışmak zorunda değilsin ki? Hangi bölümden mezunsun onu yaz bari belki burdan ona bir alternatif bulunur.
Hala Evlenip atanmayı düşünenler var o işler eskisi gibi kolay değil, memur olmak çok zorlaştı, sağlık sektörü hariç bitti memurluk, özelde çalışmaya başlaması daha mantıklı hoş bu adamla evlense mutsuz olacağı bariz , ailesine yakin oturan ,ev eşyalarını evleneceği eşini düşünmeden alan ( bence başından bir nişanlılık vs geçmiş) böyle birisi ile evlenmek aşırı mantıksız, adam ailesine gelinlik edecek hizmetçi arıyor...

Merhaba kızlar , 2 yıllık ilişkim var.
27 yaşındayım.İkimizde aynı yaştayız.Mezun olalı epey oldu , atanamadım sınavım 2 yılda bir olduğu için beklemek zorundayım özelde iş bulamiyorum tecrübem olmadığı için.
Sevgilimde çalışıyor , maaşı çokta yüksek değil.
Aileler biliyor.
Ben atanıp evlenmeyi istedim ama olmadı 2 sene daha beklemem lazım sınav için kesin olacağının yine bir garantisi yok.
Artık tek maaşla geçim de zor.
Etrafımda konuşacak kimse olmadığı için konuyu buraya taşıyıp fikir almak istiyorum.
Sevgilim şehirde yaşamıyor doğup buyudugu ilçenin ufak bir köyünde yaşıyor işi orada.
Ailesinin evine çok yakın da evi var,eşyaları falan kendisi almış hatta evi baştan asagi dizmiş.Kendisi şu an o evde yaşamıyor ailesiyle yaşıyor.
Ailesiyle de konuştum , annesi bizim o evde yaşamamızı istiyor babası siz nerede mutlu olacaksanız orada yaşayın ama geçim zor başka yerde yaşayacaksanız kira parası bilmem ne falan dedi tabiki bizde destek çıkarız siz mutlu olun yeter dedi.
Ama aklım karıştı.
Ben köyde daha önce kalmamış biriyim nasıl yaparım yapabilir miyim onu bilmiyorum.
Eve bağlı biriyim hatta aylardır evden çıkmıyorum çok gezmeyi sevmiyorum.
Ama ailesine o kadar yakın oturmakta güzel bir fikir gibi gelmiyor.
Sanki öyle yakın oturursam ailesine ben bakacakmışım gibi düşünüyorum.Yemektir temizliktir aklıma böyle şeyler geliyor.
Ama uzak oturursak herkesin evi ayrı diye düşünüyorum.
Nasıl geçiniriz diyorum ev olmayınca tek bi maaşla.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
Gözüm asla yükseklerde değil ama düşünmeden de edemiyorum.
Atanmayı beklesem 2 yıl daha ömrümün gitmesini istemiyorum anne olmak istiyorum..
Ne yapmalıyım :(
merhaba canım ben bu konuyu bizzat yaşadım kaynanayla birlik yaşanmaz benim altlı üstlü olmamıza rağmen herşeyi bilmeleri iyi değil derse çalışamazsın illaki ev işi yapıcaksın bir gün değil birgün başına kalkıcaklar evi olmaması sorun olmasın benimde mesleğim var yapmıyorum şuan eşim tek çalışıyor 15 bin kira veriyorum geçiniliyor bir şekilde ve bende ailemden uzak bi şehirdeyim ama eşin iyiyse anlayışlıysa hiç birşey olmaz korkma sadece aynı ev aynı bina ya sakın gitme kira bin kat iyi anne olmak istiyorum diyorsun bence karar vermelisin korkma bizzat dediklerini yaşadım eşyalarımı bile ben seçmedim ama çok şükür

Evet sosyal hayati sevmiyorum ev hayatını çok seviyorum.
Sevgilimle nerede olursa olsun yaşarım.
Ev uzak olsaydı ona da okeyim.
En azından bize gel oturalım işte şunu yapalım bunu yapalım derdi olmazdı.
Ama evler aşırı yakın, gitmemekte olmayacak.
Ders çalışma düşüncemi de gerçekleştirmem zor olacak gibi.
Bu konuyu bir de onunla konuşacağım düşüncesini merak ettim.
Çünkü bayagi ilerleri bizim durum istemeye geleceğiz deniliyor.
O yüzden beni bi korku sardı.
Benim içinde köyde yaşama fikrinin en cazip kısmı herkesten uzak olmaktı :) ama senin durumun tam tersi. Sende kendi evinde kendi düzeninde takılmak istiyorsun ama benim düşüncem dib dibe yaşadığın kv ile zor olacak. İlla ki yemek yapacaklar gelin bizde yiyin misafir gelecek sizde gelin belki önden ikramlıkları yapmanı isteyecek direk söylemese bu sefer de yapsam mı ayıp oldu mu arkamdan konuşulur mu diye düşüneceksin evlilik çok farklı işin içine birde aileler girince dışardan gördüm yeşil türbe içine girdim Estağfirullah tövbe 😅

Değil aslında 😅 Beyaz eşya altından bile hızlı yükseliyor,bu zamanda alınmış alınmıştır diyip koymuş kenara cocuk, kullansa bile olurdu ama jelatiniyle bekletmis afferim, yuva kurmaya çabasi var en azından ben beğendim bu yönünü...
Eşyadan daha önemli 2 sorun var birisi eş ailesine yakin ev olması diğeri ise köy olması, bu evlilik konu sahibini uzun vadede mutlu etmez...

O da beğendiklerini beraber alalım derse alabilecek misin? Doğalgazlı dayalı döşeli bedava ev , işinizi baya kolaylaştırır en azından tek maaşla ilk yillarinizda maddi zorluk çekmezsiniz. Ama köy, kayinlara yakınlık işini bilemedim...
Offf tek derdim sıkıntım bu yakınlık iste ben mi abartıyorum bilmiyorum ama.
Ben sevgilimle bana bakarım 2 kişiyiz sonuçta evime gereken önemi özeni gösteririm sorumluluk alırım ama ailesine sürekli gitmem gerekirse veya işte bize şunu yap bunu yap ben kaldıramam.
Kendi evime okeyim ama kaynana kayinbaba gençler yani kendilerine gayet güzel bakıyorlar yetişkin de kızları var.
Ben gidipte hizmet edemem :(

merhaba canım ben bu konuyu bizzat yaşadım kaynanayla birlik yaşanmaz benim altlı üstlü olmamıza rağmen herşeyi bilmeleri iyi değil derse çalışamazsın illaki ev işi yapıcaksın bir gün değil birgün başına kalkıcaklar evi olmaması sorun olmasın benimde mesleğim var yapmıyorum şuan eşim tek çalışıyor 15 bin kira veriyorum geçiniliyor bir şekilde ve bende ailemden uzak bi şehirdeyim ama eşin iyiyse anlayışlıysa hiç birşey olmaz korkma sadece aynı ev aynı bina ya sakın gitme kira bin kat iyi anne olmak istiyorum diyorsun bence karar vermelisin korkma bizzat dediklerini yaşadım eşyalarımı bile ben seçmedim ama çok şükür
Siz beni anlarsınız , evet sevgilim iyi biri beni ezdirmez, anneci falan değil.
Yani sözlerini dinlemez.
Huyunu biliyorum.
Aynı ev değil evler farklı ama dip dibe gibi aşırı yakın bu beni korkuttu açıkçası her gün kendi evime artı kaynana evine bakmak istemiyorum.
Bu eşya meselesi beni de üzdü ama bunu onunla konuşmadım.

Offf tek derdim sıkıntım bu yakınlık iste ben mi abartıyorum bilmiyorum ama.
Ben sevgilimle bana bakarım 2 kişiyiz sonuçta evime gereken önemi özeni gösteririm sorumluluk alırım ama ailesine sürekli gitmem gerekirse veya işte bize şunu yap bunu yap ben kaldıramam.
Kendi evime okeyim ama kaynana kayinbaba gençler yani kendilerine gayet güzel bakıyorlar yetişkin de kızları var.
Ben gidipte hizmet edemem :(
Sorun tek hizmet değil ki asla özgür olamayacaksın, eşin de sen de onların güdümünde olacaksınız, enn ufak baş kaldırıda eşin de dahil hepsi seni suçlayacak, başkasının kurduğu düzene gidilmez , net...

Benim içinde köyde yaşama fikrinin en cazip kısmı herkesten uzak olmaktı :) ama senin durumun tam tersi. Sende kendi evinde kendi düzeninde takılmak istiyorsun ama benim düşüncem dib dibe yaşadığın kv ile zor olacak. İlla ki yemek yapacaklar gelin bizde yiyin misafir gelecek sizde gelin belki önden ikramlıkları yapmanı isteyecek direk söylemese bu sefer de yapsam mı ayıp oldu mu arkamdan konuşulur mu diye düşüneceksin evlilik çok farklı işin içine birde aileler girince dışardan gördüm yeşil türbe içine girdim Estağfirullah tövbe 😅
Tek olsak sonsuza kadar yaşarım çünkü şehirdeyim evet ama dışarı bagimlisi değilim.
Köyde olmam pek sıkıntı olmaz.
Sonuçta sevdiğim insanlayım.
Ama gidipte kaynana evine bakmak istemiyorum.
😢
Kendi evimle ilgilenmek istiyorum.

Sonra konu açma olur mu o kurulu duzen başkasının yapılmış olmasın
Eskiden bizim oralarda da erkek tarafı beyaz eşyayı alıp koyarlardı kenara ambalajlı bir şekilde. Kaç sene sonra düğün olursa olsun aday olmasada hazır olurdu. Düğün zamanı hazır olsun diye

Back