neresinden konuya girsem bilemedim bayanlar
ben önlisans mezunuyum ve bu yılı 2.senem çalışmayıp sınava hazırlanıyorum kpss için.çalışmadığım halde az da olsa ölen babamdan aldıgım bi gelirim var bana yeteri kadar yardımı var bu paranın. Bu yıl sağlam bisekilde ders calısmaya başladım kursa da yazıldım haftada 3 gün gidip geliyorum falan
ama etrafımda çok tuaf insanlar var.
Ailemin bana çalışmam konusunda hiç bir baskısı yok
ama etrafımdaki insanların bu konuda biraz pskolojik baskıları var!
Neden bi işe girip çalışmıyomuş
okumuşumda ne işe yaramış! Okumuşumda niye bi baltaya sap olamamışım(bunları soyleyen bi komşumuz)
bunları bana söyleyen kişi kızının ödevlerini yapmam için günlerce beni evine çağrıyo!
Ve bu söylediklerinide herkesin içinde söylüyo utancımdan hiç bişe söyleyemiyorum
benim ailem bana bu konuda hiç birşey söylemezken (ailem söylese belki zoruma gitmez) ama ekmeğimi suyumu vermeyen bir insanın bu tarz konuşması çok zoruma gidiyo
ki ben ailemden tek kuruş para almazken
Herkesin soyleyecek bi sözü var benim eğitim durumum için
genelde bi işe yaramadığını yüzüme vuranlar
en yakın arkdasım üniyi kazandığında ben çok sevinmiştim mutlaka gitmesi gerektiğini söylemiştim o kendi isteğiyle gitmedi
ama bana çıktığında o hiç mutlu olmadı hatta nede olsa gidemeyeceğimi vurguladı ama gideceğimi söylediğimde gitme boşver dedi hatta bende ona ben senin üniye gitmeni istedim ama sen benim gitmemi istemiyosun dediğimde sadece sustu
her neyse işte tabiki bende çalışmak istiyorum ama zamanı gelince önce baş koyduğum yolda başarılı olmak istiyorum
olmassa tabi ki çalısıcam
aslında ben bu konularda rahatım sıkmıyorum kendimi bu olmazsa başka iş olur diye düşünüyorum
ama bu tarz eleştiriler benide yıpratıyo başaramıyacağımı düşünmeye başlıyorumYa da bi bakıyorum hırslanıp bende bi şeyler olucagını ıspatlamak istiyorum
ama ben böyle bi insan olmak istemiyorum ben sadece kendim için bişeyler yapmak istiyorum başkası ne düşünücek die değil !
Ayrıca bu 2 yılda hayatımın tamamında öğrenemeyeciğim şeyleri öğrendim yani hiçte boş değil!
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar![]()
arkadaşm anlıyorm seni ama bizler elalem için yaşamıyoruz hiç kimseyi kafana takıp üzme kendini acaba benim yerimde olsaydın ne yapardın hemen anlatayım ben 5 aylık evlyim ve bu sene ünv.ye hazırlanıyordum aynı zamanda eşimin yanında çalışıyorum ve ev iş güç derken biz ünv.ye başvuramadık yani unuttuk sence duyanlar demeyecekmi insan hazırlandığı sınavın başvurusunu nasıl unutur diye işte benimde bu sebeple moralim bozuk bende sizlerden cevap bekliyorum