okumuşumda ne işe yaramış!

arkadaşm anlıyorm seni ama bizler elalem için yaşamıyoruz hiç kimseyi kafana takıp üzme kendini acaba benim yerimde olsaydın ne yapardın hemen anlatayım ben 5 aylık evlyim ve bu sene ünv.ye hazırlanıyordum aynı zamanda eşimin yanında çalışıyorum ve ev iş güç derken biz ünv.ye başvuramadık yani unuttuk sence duyanlar demeyecekmi insan hazırlandığı sınavın başvurusunu nasıl unutur diye işte benimde bu sebeple moralim bozuk bende sizlerden cevap bekliyorum

İster ailenden para alırsın ister kendin kazanırsın.
Kimseye kalmamış...
Çalışırsın az para alıyorsun derler çalışmazsın yazık neden okudun derler...
Okumak sadece para kazanmak için değildir.
Kendini geliştirmek içindir de aynı zamanda.
Üniversite okumadan da elbette geliştirir ama üniversite kesinlikle iddia ediyorum ayrı bir dünya...

millet her şeyi söyler... çalışmazsın konuşurlar iş bulur çalışırsın onca yıl okudun bu iş için mi okudun derler, okumazsın niye okumadın derler... hep diyecek bi şey bulurlar yani en iyisi takmamak bu gereksiz insanları

biz önlisansların kaderi bu galba

suratıma birden dik dik pat diye sen ne işe yarıyosunki denince o kadar üzülüyorum ve şok oluyorum ki kafama takmadan geçemiyorum

bende ayn ı durumdayım bakma sen insanlara kendileri bir baltaya sap olamıyorlar ya dertleri o
sırf kendi egolarını tatmin etmek için
bende 2011 mezunuyum ve 1 yılımı kpss ye ayırdım
daha güzel daha garanti bir iş olsun diye.
bunu çekemiyorlar hepsi bu

sakın sakın o insanları seni etkilemesine izin verme...evet sadece kendin için bişeyler yap,başkaları için değil. kendimden örnek vereyim,ben matematik bölümünü bitirdim.formasyon almadım,kpss ye hazırlanmadım,kolej veya dersanede çalışmıyorum,çünkü benimde başka planlarım var çevremdekiler tabiki eleştiriyor,hatta eşimi bile zor ikna ettim ama umrumda değill,boşuna da okuduğumu düşünmüyorum.biçok insan hep standart düşünür,sorgulamaz zaten boşver onları,hayallerinin peşinden gitt..

Lisans mezunuyum ama şu an çalışmadığım için annem bile lise mezunu muamelesi yapıyor,iş bulunca yeniden arı-balı-prensesi olacağım

Takmayın ben takmıyorum çünkü...

Kuzenime de böyle söylerlerdi,hemen de evlendirdi kızı ailesi,çocuk oldu iş miş kaldı öyle.
Ben de önlisans mezunuyum.4 seneliğe tamamlamak için çalıştım ettim,kazandım...
Siz bir okul okumuşsunuz,eğitimli bir insansınız.Sizin hayata bakış açınız da,bilhassa çocuğunuzu yetiştirirken takındığınız tutumla o kişilerden her zaman bir adım daha öndesiniz.
Bu bile yeterli bir sebeptir bence.

işte bu cumle beni çok etkiledi tşekkürler
çocugumu yetiştiriken bu eğitim çok işe yarıyacak

komsu hanıma haddını bıldır bence onu ınsanlarn onunde ıyıce bı boz bakalım bıdaha konusabılıyormu
tecrubeyle sabıttır :)

Bosverrrrr!!!
Benimde basima geldi gecen ay, yasli basli bi amcaydi. "Koskocaman kiz oldun daha okuyon mu dedi" bi sabahin koru.
Hemen parlayan birisiyim birde sabah olunca sen dusun yani. "Sananeeeee amca dedim, 22 yasindayim daha, ne koskocamani, unide okuyom ben. Diyecek bisi bulamiyon ya bunlari bahane ettin dedim" Adamin yuzu sekli degisti

bnde sabahları ıse gdınce bı yaslı amca var adam bnı nerde gorse nasıhat edecek ılla ıse gdersın yaranamazsın okula gdersın yaranamazsın bu ınsanlar napıcaklarını sasırmıslar ya bna bıara hergun akıllı ol kımseyle konusma kımseye guvenme dıyordu yaslı dıye kalbını kırmakta ıstemıyordum blıyorum ıyılıgnden soyluyo ama sınırımı bozuyodu hergun neysekı gormuyorum artık

işte bu cumle beni çok etkiledi tşekkürler
çocugumu yetiştiriken bu eğitim çok işe yarıyacak

Bakınız o hanım çocuğuna yardım edemiyor,sizi çağırıyor.
Ama siz hiç çalışmasanız bile eğitimdeki değişiklikleri,güncellemeleri takip ederek,bilgilerinizi tazeleyerek evladınıza yetebilirsiniz.
''Ay, şu soru kaldı.Ben artık yardımcı olamıyorum kimi bulsak?'' vs.diye düşünmezsiniz. :)

kulak tıkamayı bileceksin bazen insanlar bir garip olmuş kıskançlık almış başını gidiyor
insanlar kendilerine bakmadan atıp tutuyorlar boşverrr gitsin duyma heee de geçççç

canım ben matematik öğretmeniyim.ünv.ye tıp fakültesine çok yakın bi puanla düz lisesi mezunu bi insan olarak ilk yılımda girdim.babamın çok zengin(eğitimsiz,kültürsüz,parasının nerden geldiği belli olmayan) bi arkadaşının eşi duyduğunda :''yazıııık öğretmen mi olacak,keşke daha iyi parası olabilecek bi işi olsaydı'' demişti.eğitimin öneminin farkında olmayan cahil bi kadın işte.ne kadar çok zoruma gitmişti o dönemde.ağzı olan konuşuyo.herhalde çekemedikleri için piskolojik olarak yıldırmaya çalışıyorlar.sen başkalarının sözlerine aldırma.güzelce kpss ye hazırlan.yarın bigün senin rahat yaşamını görünce anlarlar okumak ne işe yarıyormuş

okumuşunda n olmuş diyen o komşuna...senin kızın derslerini yaptırdığıma göre bak demekki bişey olmusum diyiverde ağzı kapansın...n gerizekalı insanlar varyaa böylelerinden lafını esirgemi
cen cnım ben bile sinir oldum şuan o komşuna...

Valla ben de matematik öğr. okuyorum onu da küçümsüyorlar bırak kpssyi. Bölümüm öyle zor ki fen lisesi mezunu olarak zorlanıyorum. İstemiyorum bu bölümü de sevmiyorum bu kadar zor okulu okuduktan sonra ne olucam öğretmen offff... İşte bu düşüncelerle beni canımdan bezdirdiler. Evet öğretmen olmak istemiyorum doğru ama küçümsediğim için değil. Hayallerim yeteneklerim ideallerim doktor olmamdan yana kalbim de bunu söylüyor. Tekrar sınava hazırlandığımı duyan komşudan nağmeler"canım fazla da uzatma artık sonra evde kalırsın"... Kendi kızı nişanlı tabi alttan alttan işliyor. Ama ben sizin gibi yapmadım saygılı bir şekilde cevabını verdim. Susmayacaksınız saygı çerçevesinde cevabınızı vereceksiniz en güzeli.

Zaten bir amacınız var kpssye hazırlanıyorsunuz memur olmk için ki bir amacınız da olmayabilirdi evde oturmak isteyebilirdiniz ona ne ki. Bir daha size böyle bir şey söylendiğinde babamın parası çok hepimize yetiyor ben de orda burda 3 kuruşluk işlerde çalışmak istemiyorum deyin.

Aynı sorun bende de var üniversiteden mezun olalı 1 buçuk yıl oldu kpss hazırlandım iyi bir puan aldım ancak malum iibf lerin mağduriyeti biraz sabretmek zorundayım.Özelde de iyi bir iş bulamadım.Çevremdeki herkes aynı şekilde bakıyor,okudunda ne işe yaradı ya da evlen baskısı hayatımı çizmeden evlilik istemiyorum.İnan hiçbirini takmıyorum sonuçta senin hayatın.

Ay çok bılıyo onlar ya..ıster calısır ıster calısmazsın..mesela ben özel bır unıversıte'de okuyorum,bana da dıyolar; artık mezun olunca calısıp babana okul parasını geri odersın falan..ki boyle bıseyı bana babam ıma bıle etmez,edeni duysa bır guzel de cevabını verır..bu kadar cok munasebetsız ınsan var yanı..Bence asıl işsiz güçsüz olan onlar ve bu yuzden boyle hadlerını aşan cümleler edıyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…