- 24 Eylül 2009
- 2.535
- 68
annesi ve babasi ogretmen biri olarak hayatta ogretmen olmam. bi kere cok iyi bir puan almis ogretmenle kiytirik bir puanla gelmis kendini yetistirmemis ogretmen ayni yerde. digerine hakaret gibi. o kadar insani egitiyor belirli bir birikimi ve vasiflari olmali. maasi standart ustu olmali. ama nerde. bransindan bi haber de aliyor ayni parayi isinin ehli sacini supurge eden insanda. kimisi ogrencileri para olarak goruyor soyup sogana ceviriyor. kendini bilen ogretmen dersi derste ogretiyor. hayatta olmam, olmucamda. ogretmen secmede yeterli degiliz. destek cikmada hic yeterli degiliz... tipla tabiki esdeger puan olacak. eline koyun vermiyorlar sursun.. hic kucumsenecek bisi degil. ama cogu kisi kucumsuyor. cunku 100 ogretmenden 1 tanesi adam gibi bilgiye, birikime, kulture sahip oldugu icin. tiye aliyorlar haklilarda..
Çok haklısın. Entelliğin dibine vurmuş çok nitelikli öğretmenlerim de vardı, iki lafı bir araya getiremeyen ,eline koyun sürüsü emanet etmeyeceklerim de vardı. İlk gruptanın yerine koy kendini, ne kadar gıcık bi durum. İş arkadaşın kalitesiz vasıfsız insan. Yarım gün öğretmenlik yapıp, kalan yarım günde yaptığı emlakçılığı yaptığı öğretmenlikten daha üstün tutan insanlar mı ararsın.Tıpla eşdeğer puan falan da değl haa,kandırmayalım kimseyi .Öğretmen lisesi mezunlarına ek puan verildiği için , haliyle eğitim fakültesini de öğretmen lisesi mezunları seçtiği için öyle. Keşke öyle olsa,puanı tıpla yarışa da mesleğin bireylerinin kalite düzeyi de artsa.Odtüde öğrenciyken, ring eğitim fakültesinin önünde durduğunda bile anlıyorsunuz insan kalitesindeki düşüklüğü. Tüm bölümlerin öğrencileri sessiz sakin, etrafı rahatsız etmekten imtina ederken, bunların fakültede sürekli bi cümbüş havası bilmiyorumkismile Benim çok yakın arkadaşlarım vardı, össde çözmüş olması gereken polinom sorususu üniversite 3. sınıf olmuş halen çözemiyor.Bi de bu odtü matematik öğretmenliği mezunu olacak ,varın gerisini siz düşünün. Şimdi, eğitim hayatım boyunca bi baltaya sap olamaz hangi tipe baksam facebookunda öğretmen yazıyor. Kusura bakmayınm belki sizler bu gruba dahil değilsiniz ama bu mesleğin mensuplarıyla ilgili %80 kanaatim böyle. Kalite yerlerde.