Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

annesi ve babasi ogretmen biri olarak hayatta ogretmen olmam. bi kere cok iyi bir puan almis ogretmenle kiytirik bir puanla gelmis kendini yetistirmemis ogretmen ayni yerde. digerine hakaret gibi. o kadar insani egitiyor belirli bir birikimi ve vasiflari olmali. maasi standart ustu olmali. ama nerde. bransindan bi haber de aliyor ayni parayi isinin ehli sacini supurge eden insanda. kimisi ogrencileri para olarak goruyor soyup sogana ceviriyor. kendini bilen ogretmen dersi derste ogretiyor. hayatta olmam, olmucamda. ogretmen secmede yeterli degiliz. destek cikmada hic yeterli degiliz... tipla tabiki esdeger puan olacak. eline koyun vermiyorlar sursun.. hic kucumsenecek bisi degil. ama cogu kisi kucumsuyor. cunku 100 ogretmenden 1 tanesi adam gibi bilgiye, birikime, kulture sahip oldugu icin. tiye aliyorlar haklilarda..

Çok haklısın. Entelliğin dibine vurmuş çok nitelikli öğretmenlerim de vardı, iki lafı bir araya getiremeyen ,eline koyun sürüsü emanet etmeyeceklerim de vardı. İlk gruptanın yerine koy kendini, ne kadar gıcık bi durum. İş arkadaşın kalitesiz vasıfsız insan. Yarım gün öğretmenlik yapıp, kalan yarım günde yaptığı emlakçılığı yaptığı öğretmenlikten daha üstün tutan insanlar mı ararsın.Tıpla eşdeğer puan falan da değl haa,kandırmayalım kimseyi .Öğretmen lisesi mezunlarına ek puan verildiği için , haliyle eğitim fakültesini de öğretmen lisesi mezunları seçtiği için öyle. Keşke öyle olsa,puanı tıpla yarışa da mesleğin bireylerinin kalite düzeyi de artsa.Odtüde öğrenciyken, ring eğitim fakültesinin önünde durduğunda bile anlıyorsunuz insan kalitesindeki düşüklüğü. Tüm bölümlerin öğrencileri sessiz sakin, etrafı rahatsız etmekten imtina ederken, bunların fakültede sürekli bi cümbüş havası bilmiyorumkismile Benim çok yakın arkadaşlarım vardı, össde çözmüş olması gereken polinom sorususu üniversite 3. sınıf olmuş halen çözemiyor.Bi de bu odtü matematik öğretmenliği mezunu olacak ,varın gerisini siz düşünün. Şimdi, eğitim hayatım boyunca bi baltaya sap olamaz hangi tipe baksam facebookunda öğretmen yazıyor. Kusura bakmayınm belki sizler bu gruba dahil değilsiniz ama bu mesleğin mensuplarıyla ilgili %80 kanaatim böyle. Kalite yerlerde.

genelleme yapmadığınızı düşünerek bu yazdıklarınıza tepki göstermeyeceğim..
:nazar:
ben yabancı dil ağırlıklı lise (süper lise) mezunuyum..o zamanlar vardı ,şimdi yok ve ek puansız tamamen kendi alan bilgimle girdim üniversiteye..
çok zor ve bir çok yerde geçerli kpds, üds gibi sınavlardan yüksek seviyeli sonuç belgelerine sahibim.3 yıl önce mezun oldum ve saçma sapan kpss denilen bi sınav yüzünden atama bekledim..tamamen ezbere dayalı, uyuşuk beyinler oluşturmaya dayalı bi sınavdan başarılı olmam 3 yılımı aldı tabi..
her gün lanet ettim bu sisteme, ben bu seviyede, bu bilgiyle açıkta kalmışken iki kelimeyi bi araya getiremeyen ezberci, alanından bihaber arkadaşlarım atanıp evlenip yuva kurdular..:nazar:
bu sene nasipmiş, atandım ve işimi en iyi şekilde yapcam..
okulumda beni bekleyen öğrencilerim çok şanslı!!:lepi:
gerçekten o kızlar benim gibi bi öğretmenleri olacağı için çok şanslı. bu kesinlikle kendini beğenmişlik değil..
ayrıca o bahsettiğiniz insanları ben de biliyorum, bu konuda katılıyorum size..
ücretli derslere girdiğim okullardaki yan gelip yatan ve daha ne kadar boş gün oluşturabilrm diye müdüre yalakalık yapan öğretmenleri gördüğümde ben de çok şaşırdım..
bunlarla meslektaş olacağım için üzüldüm..şakkıdı

kızlar söylediklerinizde haklısınız ama bu sadece öğretmenlik için geçerli değil her meslekte var kendini yetiştiren işini düzgün yapan ve yan gelip yatan. Sırf kendini işini düzgün yapmayanlarla aynı kefeye koyulcam diye öğretmenliği seçmemek mantıklı gelmedi bana.
Bilgisayar öğretmeniyim göreve ilk başladığımda hiç bilgisayar görmemiş öğrencilerim vardı.Onlara birşeyler gösterdiğimde hayretle bana bakan gözler ve yaptığım şeyleri kendilerinin de yapmaları sonucu yine o gözlerdeki sevinç anlatılmaz bi duygu. Tercih yapacak arkadaşlar çevreden duyduklarınıza karşı kulağınızı tıkayıp öğretmenliği tercih edin mutlaka...

selam kızlar :KK3:
söyledikleriniz de haklısınız pek çok konuda szilere katılıyorum ama bu sorunlar sadece öğretmenlikte değil her meslek grubunda var maalesef...yani işini hakkıyla yapanla sallapati yapan ,zaman geçsin de nasıl geçerse geçsin ben aldığım paraya bakarım diyen kişiler her meslek grubunda var...:1no2:
böyle bir olumsuzluğu ben kendi zümremde yaşadım...zümremdeki bayan(arkadaşım ya da öğretmen diyemiyorum)bildiğiniz ruh hastasıydı...öğretmenlikle uzaktan yakından alakası yok,tabiri caizse a yı b yi bilmeyen cinsten...yazısını görseniz inanamazsınız,konuşması deseniz ha keza...dünyadan bihaberdi...öğretmenlik namına yaptığı hiç bir şey yoktu ve aksine çocuklara zarar bile veriyordu :2:eek: öğretmenim derken ben utanıyordum inanın:çok üzgünüm:mesleğimiz böyle insanlar yüzünden değersizleşiyor iştealsanaalsanasmile
okulda da böyle tipler çok...bilgisayarlı sınıf açılıyor ama sonra duyuyoruz ki öğretmen çocukları serbest bırakıyor ya da yazma ödevi veriyor kendisi de açıp bilgisayarı işlerini yapıyormuş:nazar:ilk duyduğumda ben de inanamıştım ama bunlar da var maalesef...
özeleştri yapmamız lazım bun akatılıyorum...milli eğitimin değerlendirme sistemi kesinlikle yeterli değil...meslekte yetersiz görülenlere mutlaka yaptırımlar olmalı...yoksa eğitimdeki problemler hiç bitmez..öyle zamanlar geliyor ki müdürün de eli kolu bağlanıyor çünkü kadrolu öğretmene hiç bir şey yapamıyor...
mesleki kalitenin yükselmesini çok isterim ama bunun için milli eğitim bu konularda çok büyük atılımlar yapması lazım bu sistemle hiç bir şey olmaz:1no2:
ama işini büyük özveriyle yapan,yoktan var eden çok iyi eğitimciler de var...her meslekte iyiler ve kötüler vardır genelleme yapmamak lazım:içelim:

işte bazı öğretmenlerin eğitimine bakmak lazım her önüne geleni öğretmen yaparlarsa tabiki meslek iyice laçkalaşır Müvekkilinden rüşvet alan avukat ta var organ kaçakçılığı yapan doktorda banka hortumluyan bankacıda her meslekte vardır kötü ama iyiki öğretmenim velilerim bana yıl sonunda teşekürler hoca hanım diye geliyor öğrencilerim iyiki varsınız hocam diyor bana yeter opuyorumnanaktan

Son düzenleyen: Moderatör:
yazılanları şaşkınlık içinde okudum. işini kaliteli yapanla işini önemsemeyen her meslekte vardır. mesela bir yere yemek yemeğe gidersiniz yüzünüze bakmayan servisi geç getiren bir garsonda çıkabilir karşınıza güler yüzlü işini önemseyen bir garsonda. orada patron bunu fark ederse işi yapmayanı işten çıkartabilir .Memurlukta böyle birşey yok maalesef sadece öğretmenler için söylemiyorum yine bunun vergi dairesinde çalışanı var ptt si var polisi var hemşiresi doktoru var. Peki neden öğretmenler yan gelip yatıyor diyorsunuz sadece yaz tatili kış tatili olduğu için yarım gün çalıştığımız için mi? peki ben yazın öğretmenlik yaparım hanginiz çocuğunuz bu sıcakta okula gönderir. 6 saat ders az mı geliyor inanın daha fazlası çocuklarınızın beynini sulandırır. o tatiller bize değil öğrencilere. yazacak o kadar şey var ki .
milli bayramlarda tatil ne güzel diyorsunuz ben 23 nisanda Cumhuriyet bayramında gösteri hazırlamak için kendi canımı okuyorum. ama diyeceksiniz ki benim tanıdığım şu öğretmen hiç çalışmıyor. o zaman o öğretmen kimse artık Ayşe öğretmen mi Ali öğretmen mi ismini vererek çalışmıyor diyin. Genelleme yapmayın. ben öğretmen olarak desem ki 26-29 yaş arası anneler hiç iyi annelik yapamıyor. çocuklarına hiç iyi bakamıyor acaba bu yaştaki annelerin hoşuna gider mi? çok dertliymişim. bu sene 1. sınıf okutunca

Upuuuzzuuun bi liste yapmışsınız, bi de tüm öğretmenler bi araya gelmişsiniz ama ben size azcık dışardan baktırıyım o zaman kaydirigubbakcemile3 O kocaman listeyi hangi biriniz yüzde kaçını yapıyor acaba? Ben ilokuldan sonra anadolu lisesinde okudum 7 sene, ama geriye dönüp bakınca hakikaten adam gibi öğretti, işini önemsedi, bana da şunu öğretti, halen aklımda, ya da şöyle iyi bi insandı da bana şöyle örnek oldu diyebileceğim öğretmen sayısı 3ü geçmez. Evet öğretmenlik yan gelip yatmaktır, o yüzden bankacılığı bıraktım, formasyon alıp ingilizce öğretmeni olucam aklinialirimsmile

:eek:lmaz:

Upuuuzzuuun bi liste yapmışsınız, bi de tüm öğretmenler bi araya gelmişsiniz ama ben size azcık dışardan baktırıyım o zaman kaydirigubbakcemile3 O kocaman listeyi hangi biriniz yüzde kaçını yapıyor acaba? Ben ilokuldan sonra anadolu lisesinde okudum 7 sene, ama geriye dönüp bakınca hakikaten adam gibi öğretti, işini önemsedi, bana da şunu öğretti, halen aklımda, ya da şöyle iyi bi insandı da bana şöyle örnek oldu diyebileceğim öğretmen sayısı 3ü geçmez. Evet öğretmenlik yan gelip yatmaktır, o yüzden bankacılığı bıraktım, formasyon alıp ingilizce öğretmeni olucam aklinialirimsmile

öğretmen olunca da buraya gelip yaşadıklarını yazmanı istiyorum,düşüncelerindeki değişimi hep beraber görelim

işte böyle meslekten bihaber olanları da malesef öğretmen yaparlarsa, bazılarına göre öğretmenlik yan gelip yatma mesleği olur. Bu kafayla öğretmen olan yan gelip yatar

işte böyle meslekten bihaber olanları da malesef öğretmen yaparlarsa, bazılarına göre öğretmenlik yan gelip yatma mesleği olur. Bu kafayla öğretmen olan yan gelip yatar

7 yaşından 25 yaşına kadar okumuş bi insan olarak, ve ailesinde 4 adet öğretmen bulunan birisi olarak meslekten bi haber olduğum düşüncesi gaflet, dalalettir, hatta hıyanettir. :KK1: delikafadulden

7 yaşından 25 yaşına kadar okumuş bi insan olarak, ve ailesinde 4 adet öğretmen bulunan birisi olarak meslekten bi haber olduğum düşüncesi gaflet, dalalettir, hatta hıyanettir. :KK1: delikafadulden

Anlaşılan 7 yaşından 25 yaşına kadar sadece siz okumuşsunuz,başka kimse okumamış?! Ailenizde 4 tane öğretmen olduğunu söylüyorsunuz ya ilginç!! Onların yüzüne karşı da bu cümleleri kuruyor musunuz? Bankacılığı bıraktım diyorsunuz,formasyon alıp ing öğretmeni olacağım diyorsunuz ama mesleğiniz başka birşey yazıyor.Ne okudunuz siz Allah aşkına merak ettim? Eğer öğretmen olma imkanınız varsa lütfen olun..Gerçi öğrencilerinize yazık olur ama en azından bu mesleği herkesin yapamayacağını görür belki söylediklerinize pişman olursunuz.

Bu savunmaya göre herkes öğretmen olabilir ne de olsa herkes 17-18 yıl okuyo ve bu okul sürecinde çevresinde 100 lerce öğretmenlerle birlikte. Hadi herkes formasyon alsın öğretmen olsun o zaman.

:roflol: :roflol:

aaaa gerçekten mi 7 yaşından 25 yaşına kadar okudunuz mu siz akannehir

Kimse sizin kadar okula gitmediğine göre öğretmenlik hakkında tabi en iyi yorumu siz yapabilirsiniz sempatiksalakcinni

hey allahım ya, yok bankacıymış da formasyon alıp ingilizce öğretmeni olacakmış mış mış. laelaelaelaelae

öğretmen olmayı çok istedim ama başaramadım desene lülülülülülü

Anlaşılan 7 yaşından 25 yaşına kadar sadece siz okumuşsunuz,başka kimse okumamış?! Ailenizde 4 tane öğretmen olduğunu söylüyorsunuz ya ilginç!! Onların yüzüne karşı da bu cümleleri kuruyor musunuz? Bankacılığı bıraktım diyorsunuz,formasyon alıp ing öğretmeni olacağım diyorsunuz ama mesleğiniz başka birşey yazıyor.Ne okudunuz siz Allah aşkına merak ettim? Eğer öğretmen olma imkanınız varsa lütfen olun..Gerçi öğrencilerinize yazık olur ama en azından bu mesleği herkesin yapamayacağını görür belki söylediklerinize pişman olursunuz.

şakkıdı

yaa konuyu açan öğretmen hanım ufak atın da...bi kere hiç bi okulda artık soba olduğunu sanmıyorum(sobayı siz yakıyorsanız halfeler ne yapıyor)ikinci tek bi öğrencinizin bile doğum gününü bildiğinizi sanmıyorum zaten böyle bi zorunluluk da yok,seçimler de para alıyorsunuz bunu herkes biliyor olmasa öyle saldırmazdınız,öğrencilere pansuman falan yapmıyorsunuz hatta bizzat siz dövüyorsunuz,öğrencilere ders çalışması için yalvarmıyorsunuz asla,notla tehtid ediyorsunuz o da işe yaramazsa diyorsunuz ki"sizin bileceğiniz iş ben,her türlü maaşımı alırım "öyle de yapıyorsunuz(istisnalar hariç,onlar da türkiye de yok),hiççççç ama hiç bi öğretmen panoyla ilgilenmez çoçuklara tiklersiniz,"öğrencilerin evine gidip hal hatır sorulacak(!)buna hiç birşey diyemiyorum cidden "okul çıkışı eve nasıl kaçacağınızı düşünüyorsunuz bırakın öğrencileri servise bindirmeyi,trafik memuru bile ettimişsiniz kendinizi yuh vs. vs.................ayıp valla kendizi resmen acındırmızsınız kimi inandırmaya çalıştıysanız boşuna uğraşmışsınız...bu saçma safsatalaranıza kimse inanmaz...

X