- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.291
- 598
Yok oyle mi
Siz o kanunu "ohh hakaret etmeye gün dogdu" diye algiladigimizi filan mi sandiniz pardon? Şu hirsiniza bakinca oyle anlamis olmaniz cok muhtemel..
Bazen oyle ogrenciler oyle tipler var ki, otorite icin ogretmenin gerekli durumda azarlama hakki bile girmis maddelere.. Bi sakinlesip yeniden bakin merak ediyorsaniz..
Dersi dinlemek isteyen, iyi öğrencilerimde var olmaz olur mu? Ben sırf onlar için savaşmaya devam ediyorum, edecemde.En son sorun çıkaran 10 kişiyi çağırdım, zaten bunları derstten atamazsın, yasak, dedim ki "evladım benim dersimi dinlemek zorunda değilsiniz, size silah zoruyla kitap defter getirtemem, zorla dersi dinletemem, beni sevmek zorunda da değilsiniz, ben size saygı duyuyorum, değer veriyorum, kardeşim gibi görüyorum ama olmuyor, siz beni, arkadaşlarınızı rahatsız etmeye devam ediyorsunuz, dersimin huzurunu bozuyorsunuz, arkadaşlarınızın hakkına giriyorsunuz, bundan böyle geçin en arka sıralara, ister kulaklığınızı takın müzik dinleyin, ister uyuyun, ister whats up ta mesajlaşın ama beni ve sınıfı rahatsız etmeyin yeter.Bizim bu işten karımız ne olacak dedi tekigülsem mi ağlasam mı, zayıf vermeyecem size dedim, tamam biz bi düşünelim dediler
yok artık çoğu lisede idarede yok, var da yok...Okulda kavga oldu mu müdür ve müdür yardımcısı müdahale etmiyor artık, güçleri yetmiyor, polis gelip ayırıyor, sonra kavgaya okul çıkışında devam ediyorlarHa bide ben birine sordum burdan bunları yapan çocuğa sen ne yapardın dedim. Mdr yrd yollardım dedi. İdareye giden çocuklar da biranda düzeliyor asla aynı hareketi yapmıyor zaten :)
Sınıfta tutup dikkatini çekip öğrenciyi kazanmak hedefimiz.Bir şey katamıyorsunuz ki sınıfta dursa da üstüne üstlük dersi sabote ediyor. Sınıfta durması da ceza o zaman. Ama yasakmış evet başına bir şey gelince öğretmen sorumlu olduğu için, diğer öğretmen arkadaşlar da bilgilendirdi sağolsunlar.
Aynen öyle. Onlar da riske girmek istemiyorlar çünkü onların da başına iş geliyor sonra. Neyse biz yine haksız geri kalan haklı olsun ne yapalım alıştık ezilmeye. Ama kimse eğitim kalitesinden bahsetmesin. Öğretmene değer verilmeyen yerde eğitimden bahsetmek mantıksızyok artık çoğu lisede idarede yok, var da yok...Okulda kavga oldu mu müdür ve müdür yardımcısı müdahale etmiyor artık, güçleri yetmiyor, polis gelip ayırıyor, sonra kavgaya okul çıkışında devam ediyorlar
Eskiden eli sopalı müdür yardımcıları müdürler olurdu, meğer onların bir işlevi varmış, o sopaların bir otoritesi varmış, artık o da yok
Lisede sistem bi nebze düzgün. Ortaokuldakiler ne yapsın. Disiplin kurulu yok, sınıf tekrarı yok, uzaklaştırma yok, hiçbir şey yokSınıfta tutup dikkatini çekip öğrenciyi kazanmak hedefimiz.
Rehberlik servisine yönlendirilir. Veliyle görüşülür. Onur kurulu ve ardından disiplin kuruluna sevk edilir.
Ama bildiğim kadarıyla ilköğretimde disiplin kurulu yok. Sınıfta kalma da yok. Bütün öğrenciler sınıf geçiyor. Herşey öğrencinin lehine niye ders çalışsın? Ailede çok ilgili değilse tamam.
Liseye gelince sınıfta kalma da var disiplin kurulu da. Öğrenci afallıyor. 9. sınıf ciddi disiplin sorunları oluyor. Baştan sakat bir sistemle geliyor zaten.
Ayrıca notla ilgili durumlarda öğrencinin lehine. Siz bir öğrenciye 90 performans (sözlü notu) verin kimse sorgulamaz 30 verin müfettiş sorgular.
Öğretmen olarak tek otoritemiz yaklaşımımız karakter yapımız. Öğrenci kaybetmek kolay kazanmak zor.
Bende onları yazdım. İlköğretimde hiçbiri yok. Liseye gelince sudan çıkmış balıkLisede sistem bi nebze düzgün. Ortaokuldakiler ne yapsın. Disiplin kurulu yok, sınıf tekrarı yok, uzaklaştırma yok, hiçbir şey yok
Ay şaka gibi bir de oturup sizinle pazarlık etmişler, cidden diğer öğretmenler de size yazınca alıntı yaptılar bana onların dediği kadar varmış, inanılmaz bir disiplin ve otorite eksikliği var okullarda. Bu arada sabrınıza hayran kaldığımı da belirtmek isterim, o kadar sizi zorlamalarına rağmen ne kadar güzel ve kibar konuşuyorsunuz öğrencilerle. Siz de öğretmensiniz konu sahibi de öğretmen işte, aradaki farka bak.
Evet öyle lise1 zordur bu yüzden. Yaptırım olmadıkça çocuklar bizimle dalga geçmeye daha çok devam eder. Ben ortaokuldayım duymadığım laf , görmediğim terbiyesizlik kalmadı. Neyse bidaha da bu forumda öğretmen sayfasına yazmam bu da bana ders olsun. Okul zamanı yaşadığım kötü şeyler tek tek aklıma geldi bugün. Ne diyelimBende onları yazdım. İlköğretimde hiçbiri yok. Liseye gelince sudan çıkmış balık
Emin olun bilinçli yapmadı o hakareti. Sorun çözmek de değildi o hakareti yaparken amacı. Balona iğnenin batması balonun patlaması gibi bişey. Selayet öğrencinin elinde. Ve öğrenci bunun bilincinde. Sonuna kadar da kullanıyor. Bu geminin tek kürekçisi öğretmenler değil. Asıl öğrenci millieğitim müdürüne yapsın bakalım öğretmene yaptıklarını. Bakalım başına neler geliyor! Tüm yetkileri elinden alınmış bi objeden öte değil öğretmen.Siz de beni yanlis anlamissiniz galiba.
Ben ogrencilere hak vermedim. Neden diye sormama gerek yok cunku konu sahibi olan ogretmen hanimin isyanini anladim zaten.
Ama kufretmek zayifligin gostergesidir. Kendine hakim olamamanin gosrergesidir. Sinirlerine yenilip hakarete basvuran insan (ogretmen, doktor, bankaci, anne... vs vs) yaptigi iste basarisiz olmus demektir.
Burada ogretmen hanimin yapmasi gereken; hatasini anlayip bunu bir daha tekrarlamamak ve ne olursa olsun cizgisini bozmamak.
Sınıfta tutup dikkatini çekip öğrenciyi kazanmak hedefimiz.
Rehberlik servisine yönlendirilir. Veliyle görüşülür. Onur kurulu ve ardından disiplin kuruluna sevk edilir.
Ama bildiğim kadarıyla ilköğretimde disiplin kurulu yok. Sınıfta kalma da yok. Bütün öğrenciler sınıf geçiyor. Herşey öğrencinin lehine niye ders çalışsın? Ailede çok ilgili değilse tamam.
Liseye gelince sınıfta kalma da var disiplin kurulu da. Öğrenci afallıyor. 9. sınıf ciddi disiplin sorunları oluyor. Baştan sakat bir sistemle geliyor zaten.
Ayrıca notla ilgili durumlarda öğrencinin lehine. Siz bir öğrenciye 90 performans (sözlü notu) verin kimse sorgulamaz 30 verin müfettiş sorgular.
Öğretmen olarak tek otoritemiz yaklaşımımız karakter yapımız. Öğrenci kaybetmek kolay kazanmak zor.
Birde ilköğretim daha saf ve çocuk çocuk oldukları dönem. İnsan inanmak istemiyor.Evet öyle lise1 zordur bu yüzden. Yaptırım olmadıkça çocuklar bizimle dalga geçmeye daha çok devam eder. Ben ortaokuldayım duymadığım laf , görmediğim terbiyesizlik kalmadı. Neyse bidaha da bu forumda öğretmen sayfasına yazmam bu da bana ders olsun. Okul zamanı yaşadığım kötü şeyler tek tek aklıma geldi bugün. Ne diyelim
Aynen yüksek not ver kimse sorgulamaz. Herkes sınıf geçsin. Zaten yakında bize de gerek yokLise uzaktan öyle duruyor, okuldan uzaklaştırma veriyoruz, il ya da ilçe milli eğitim onay vermiyor, al dosyayı bi daha otur incele, öğrencidir ne yapsa yeridir diyor.Okuldan atmak zaten imkansız, ya adam edeceksin ya adam edeceksin diyor.Bizzat milli eğitim müdürü ve şube müdürleri okulları tek tek gezip arkadaşlar devamsızlıktan falan kalanları, dersleri zayıf olanları geçireceksiniz, aksi takdirde bu öğrencileri değil, sizleri başarısız öğretmen kabul ederim diyor.Soruşturma yiyenlerimiz var çok öğrenciye zayıf vermiş diye, hedefimiz tek firesiz hepsini ya mezun edecez ya edecez
Ortaokul çok da küçük değil. Özellikle 7-8. Bu yaşa kadar hem ailede hem okulda durdurulamayan çocuk artık herşeyi yapar halde. Tehdit ediyorlar, dalga geçiyorlar benim tek yaptırımım kendi dişimi sıkmak. Biz de çocuktuk. Ben hiçbir öğretmenime bırak saygısızlığı kötü tek hareketimi hatırlamıyorum. Dersi dinlerdi tüm sınıfBirde ilköğretim daha saf ve çocuk çocuk oldukları dönem. İnsan inanmak istemiyor.
Gene de bir yerde ailenin ya da başka birinin hatası var. Çocuklar kendi başlarına bu hale gelmiyor.
Ama bende yoruldum artık, her geçen gün tükendiğimi hissediyorum.Öğrenciler hep dualarımda, Allahım onları ıslah et, bana sabır ver diye sürekli dua ediyorum, gücüm kalmadı artık!Ahlaki açıdan, dini açıdan, insani açıdan davranışlarının nasıl olması gerektiğini bıkmadan usanmadan her Allah'ın günü anlatıyorum...Öğretimi bi kenara attım gitti, en azından bu öğrencileri eğitebilsem o büyük kardır diyorum...Ama inanın okulun yarısı düzelecek gibi değil.Sözde Anadolu Lisesi, ama sanmayın ki eski anadolu liselerinden, alakası bile yok, çoğu Anadolu lisesi bu durumdaSistemi bu duruma getirenler, habire öğretmene yüklenip, öğretmenin otoritesini, saygınlığını elinden alanların Allah cezalarını versin, Yatacak yerleri olmasın inşallah, ben seve seve seçtiğim mesleğimi artık bırakmak istiyorum, hevesim falan kalmadı.Kağıt üstünde herşeyimiz mükemmel,öyle göstermek zorundayız, ama ya gerçekte, uygulamada öyle mi???Böyle saygısız, kural tanımaz, ağzından küfürü eksik olmayan, karşıdakini yumruklamayı erkeklik zanneden,öğretmeni af edersiniz it yerine koymayan öğrencileri bu sistemde cezalandıramıyoruz, okuldan atmak imkansız, sadece diğerlerine kötü örnek olmaya devam ediyorlar ve malesef iyileri de kaybedecek oluyoruz.
Sınıfta tutup dikkatini çekip öğrenciyi kazanmak hedefimiz.
Ogretmenlere laf sokayim diye konu nereye geldi.
Halen "her koşulda/durumda" ogretmeni suclayan zihniyeti gordukce de kahroluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?