Öğretmenlerimize Sorular...

canım çok sağol paylaştığın için
üniversiteler bana bu konuda yeterince Net bilgi vermiyorlar. bu belgeyi almaktan başka çarem yok gibi görünüyor. sürekli bir engel çıkıyor bana. ingilizce öğretmenliğini de araştırmam gerekiyor. inşallah dediğin gibi 1 senede biter .
teşekkürler tatlım
sana da işlerinde bol şans diliyorum
:1hug:

brillante

formasyon almak için master yapmak gerekiyormu bilmiyorum ama şu anda öğretmen olmak için formasyon şart.

Formasyonu aldın diyelim kpss ye girmen lazım tabii devlet memurluğunu düşünüyorsan fakat ordada 2. öncelikli atanıyorsun yani ilk önce ingilizce öğretmenleri, ingiliz dili amerıkan dılı vs mezunları atanıyor ,geriye eğer kontenjan kalırsa atanıyorsun.Yani formasyon alıp özel okulda öğretmenlik yapma şansın daha yüksek.

chelzy ciğim a.s. ben de özel okullarda öğretmenlik yapmak istiyorum. bunun için de eylül de les başvurusunda bulunmaya karar verdim. istanbulda da bir tek yıldız teknik ve yeditepe bu belgeyi veriyor diye biliyorum. başka üniversiteler bilen var mı??
inşallah 1 senelik bir öğrenim olur da önümdeki şu engel en kısa zamanda kalkar!

bol şanslı günler :1hug:

Merhabalar efendim,bir anne olarak endiselenmek elbette hakkiniz.Ancak Ilkogretim 3. sinif yani yaklasik 8-9 yas cocugun zeka bolumunun egitim yasantisi uzerindeki olumlu yada olumsuz etkisi hakkinda saglikli bir yargiya varmak icin uygun zaman dilimi degildir.Tabi dusuk zekali yada deha duzeyi oldugu testlerle sabitlenmemisse.Ki saniyorum sizde boyle bir durum yok.O halde lutfen rahat olunuz.
Dersane destegi gerekli olabilir.Sinif mevcudu cok fazla.Bu durumda cok basarili bir ogretmen dahi olsa gereken ilgi duzeyini tutturamaz.Ancak dersane destegi icin henuz erken oldugunu da biliniz.Eger bilim dallarina yonelik ilk ayrisimin yapildigi 4. sinifta olumsuzluklarla karsilasirsaniz destegi o zaman dusunmenizi oneririm.
Cocugunuz su an tam da kendini tanima doneminde.Ders calismanin onemini anlatiniz ancak birakiniz o kendini tanisin.Soyut-somut,hayal-gercek ayrimini yapsin.
Rahat olunuz.Bunlar gelisim surecinin bir parcasi cunku:)Size ve ailenize guzel gunler diliyorum:)

bayanlar kafama takıldı bu benim.. çok yakınımızın oğlu oks sınavına girdi.. fen matematik=391 eşit ağırlık puanı ise413.. burdaki anadolu lissesine yerleştirildi.. ancak 2. tercih yaptılar.. tekirdağ anadolu öğretmen lisesini istiyolarmış baktım 451 puanla ilk tercihleri kapatmış tekirdağ ve 431 puanlı kepirtepe anadolu öğretmen lisesi var... sizce yerleştirilme şansı nedir? bilenlerden ricam ve kazanmış olduğu anadolu lisesine 2. tercih yaptığı için yerleştirilemeyecekmi KONU AÇMIŞTIM AMA CEVAP GELMEDİ ORAYA ÇOK MERAK EDİYORUMM

merhabalar

8 yaşında kızım var ve bu yıl 2. sınıfı okuyacak ev değişikliği dolayısıyla okul nakli için tercih ettiğimiz okula gittiğimizde görüştüğümüz okul müdürü okul değil öğretmen seçin diyerek üstüne basarak uyardı bizi...araştırmanızı yapın daha sonra kararınızı verin kayıt edelim dedi..

evimize yakın kayıt olabileceğimiz 2 okul var her ikiside ilimizde çok iyi okullardan diye biliyorum..

yani sizcede okul mu yoksa öğretmenmidir...araştırmayı neye dayanarak yapmalıyım..bilgi alabileceğim güvenilir kaynaklar nelerdir..kulaktan dolma şeylerle hareket etmek istemiyorum birisinin iyi dediğine bir başkası önermeyebiliyor..

evimizi yeni taşıdığımız için kayıtımız bu kadar gecikti...kayıt için az bir zamanımız kaldı yardımcı olursanız çok sevinirim..

sevgiler

bence dersanede çocuklar o yaşta emin olun tenefüsü nasıl oyun için hevesle bekliyorlardır ben daha büyük öğrencilerle çalıştım onlar bile öyle
illaki bişeyler yapmak istiyorsanız etrafınızda üni öğrencileri var harçlıklarını çıkarmak için çalışan öğretmenlik öğrencileri uygun fiyata ders aldırın ama abartmadan
çocuğunuz öğretmenini severse inanın çok faydası olur
tabi gerek varsa ama dersleri iyiyse zaten bırakın biraz daha oynasın zaten altıncı snıftan sonra şimdiki sisteme göre her sene büyük sınavlara giricek
şimdiden sıkmayın yavrunuzu
bunu dersane tecrübesi olan bi öğretmen olarak yazıyorum

geçmiş mezunları bir öğretmenin en iyi karnesidir....
eğer irtibat kopmamışsa velileri hala anıyor arıyorsa size en doğru bilgiyi onlar verir ...
okulun fiziki yapısıda önemlidir ancak ilköğretim 1. kademede öğretmen çok önemli birde öğretmenler kendi çocuklarını hangi öğretmene kaydettirmişseler en az araştırma ile en doğru kaynağı bulursunuz..

tabiki herşeyden önce çocuğun eğitime olan açlığı içindeki okuma hevesidir..bunu ön plana çıkarmaktaki en büyük etkende öğretmendir..okullarda öğretmenleri sayesinde bir yerlere gelir diye düşünüyorum...

yukarıda bahsettiğim okul müdürü bölgemdeki en iyi okul benim ancak öğretmen araştırın öyle gelin deyince kafam karıştı açıkcası...bizim bir diğer okulada kayıt yaptırabileceğimizi de biliyor...benim 1. sınıf öğretmenlerim bölgenin en iyi öğretmenleri diyebilirim 2. sınıf öğretmenleri iyi öğretmenler derim dedi açık açık..kafamın karışmasının nedeni budur..acaba bizi kayıt etmek mi istemiyor yoksa gerçekten yardımcı olmak içinmi öyle söyledi..kafamçokkarıştı

yorum yapan fikir veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ayrıcaa.s.

Benim oğlum bu yıl 8. sınıfı okuyacak. Tabiki yıl bitiminde bir liseye yerleşecek. Sbs okul puanı falan belirliyecek hangi liseye gideceğini. Ama aklıma takılan şey benim çocuğumun puanı yüksekte olsa Anadolu lisesi istemiyorum. Meslek lisesi düşünüyorum. Ama kararsısızım. Bu konuyu neye dayanarak çözmeliyim. Yani meslek lisesimi yoksa düz lise veya anadolu lisesimi. Çok zaman var ama şimdiden telaşı aldı. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

bu konuyu oğlunuzla konuşmalısınız derim.çünkü meslek lisesine gidecek olursa seçenekleri iş açısından oldukça kısıtlanacaktır.diğer liselerde seçenek sayısı daha çok.ama tercih bence oğlunuzun olmalı,o ileride ne olmak istiyorsa onu bu yönde hazırlayacak olan bir liseye gitmeli,ayrıca okul rehber öğretmeninden de yardım isteyebilirsiniz,mutlaka onlara yenetek ve ilgi testleri uygulanmıştır bu sonuçlarıda değerlendirebilirsiniz.

Teşekkür edrim bilgilerin için. Oğlum karar verme konusundan çok uzak. Her gün bir meslek seçiyor. Örn: Bu gün sevdiği diziyi seyrederken nasıl oyuncu olunacağını sordu. Anlattım. Yani oturmuş bir kararı yok. Bu yaştada normal sanırım. Ama 9 ay sonra meslek seçimine karar verecek. Olgunlaşması için az bir süreç.

ne demek istediğinizi anlıyorum.öğretmenlerine özellikle rehber öğretmeniyle konuşmalısınız derim.ders notlarıda bir parça yansıtıcı olacaktır.Tabiki sizinde yönlendirmeniz önemli,ama dediğim gibi meslek lisesi seçeneğini dikkatli düşününüz .eşim meslek lisesi çıkışlı,makine tesviye bölümünden,o bölümden çıkınca ya tornacı olacaktı yada bölümünün öğretmeni.o bölümden çoook uzun zamandır atama yapılmıyor,tornacılık mesleğide çok ideal değil günümüz şartlarında,kendisi bu sebepten öss için ayrı bir yıl ayırıp çok çalışıp sınıf öğrt.ne girdi çünkü bölüm dışı tercihlerde puan kesiliyor.Eğer meslek lisesine gidecekse bilgisayar bölümü iş olanağı bakımından daha etkili olacaktır.Zor bir durum,zor bir karar süreci umarım hayırlısı olur.a.s

Son düzenleme:

Tabi meslek lisesi derken bölümüne dikkat edeceğim. Torna yok efendim yapı ustası vs bölümler değil benim dediğim. Çocuğun dersleri çok iyi ama uni. zorluğunu görünce daha doğrusu bıkkınlık var bizde abla çok uğraştı. Size şöyle sorayım. İyi bir meslek lisesi ve bölümleri gelecek vadeden meslek liseleri hangileri. Beni cevaplıyabilirseniz size minnettar kalırım. Ben gogulda araştırdım ama net sonuç alamadım. Bana yardımcı olursanız . Teşekkürler. Bu arada sizi zor durumda bırakıyorsam cevaplamaya bilirsiniz. Malesef devletin okulun rehberlik birimi nedense çok meşgul. Neyle meşguller hiç kimse anlamış değil. O yüzden her yerden bilgi toplayıp sonunda bir değerlendirme yapacağız. Saygılar.

Yukarda Yanlış yoruma sebep olacak şekilde yazmışım silemedimde. Düzeltiyorum. Tabi Tornacılık ve yapı ustası gibi bölümlerde ilgisi olan için iyi mesleklerdir. Ama benim oğlumun el becerisi hiç yok. O yüzden (Torna .yok efendim yapı ustası ) diye yazdığım yer Yanlış anlaşılmasın.

meslek lisesininin gelecek vaat eden 3 bölümünü biliyorum sadece:
1.si otomasyon bu bölümü okuyanlar üniversitede yüksek okula giderek fabrikalardaki bilgisayarlı ekipmanları denetliyorlar bildiğim kadarıyla
2.si elektronik aynen bu bölümü okuyanda fabrikalarda iş bulabiliyor
3.sü bilgisayar ki bence bu en avantajlısı çünkü bahsettiğim tüm bu bölümlerin öğretmenliği var ama bilgisayar öğretmenliğinde atanma olasılığı diğerlerine göre %500 daha fazla
rehberlik şu sıra meşguldür doğrudur çünkü onların sene başı seminerleri var ama ikinci dönemde zaten mesleki rehberlik yapacaklardır çocuklara o zaman onlardan daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz sanırım,çok fazla yardımcı olamıyorum meslek lisesi konusunda kusura bakmayın bilgim sadece arkadaşlarımla kısıtlı bu 3 bölümüde onlar tavsiye etti zaten
.Bende bir şey sormak istiyorum neden illa meslek lisesi?:uhm:

kızlar için hosteslik bölümü var erkekler içinde olabilir ama burda yok
birde geçen sene açılmıştı sanırım sivasta demiryolları için adam yetiştirmek üzre bir bölüm ismide böyle bişeydi
kuzenimde gene meslek lisesi iletişim okuyor o da güzel

benimde ilk okula giden bir kizim var bazen derslerini yapmiyormus sizce ne yapmaliyim?orta okula giden kizimda kitap okumayi sevmiyor bana yardim edin lütfen.

Amazon canım ( Neden meslek lisesi diye sormuşsun). Benim oğlum ders çalışmayı sevmiyor okulu sevmiyor okumayı sevmiyoe. 8. sınıfa benim desteğimle geldi. Dersleri çok iyi geçen yıl takdir aldı ama hep iteklemeyle geldi. Buçocuk liseye giderse daha ne kadar hükmedebilirim sanıyorsun. Bende meslek lisesine girsin kısa yoldan hayata atılsın diye meslek lisesi araştırması yapıyorum. Çok zeki ama çalışmayı sevmiyor. Nereye kadar derste dinlediği yetecek. Beni çok endişelendiriyor. O yüzden bir meslek okulu okursa yükseğini okumak zorunda kalmaz diye düşünüyorum. Şimdi sen diyeceksin ki belki i,lerde düzelir . Hayır düzelmeyecek ve bu çocuk okumayı okula gitmeyi sevmeyecek.
Yardımcı olduğun için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…