-
- Konu Sahibi denizyosunu
merhaba brillante, ben de formasyon aldım...
2 sene okumadan bildiğim kadarıyla formasyon alamıyorsun, bu arada bu iki sene değil canım bazı üniversiteler 1 senede veriyor. ben 1 senede alıyorum.
Ales sınavı inan çok zor değil, biz girmeden önce bize o kadar zor dediler ki ne yapacağımızı şaşırdık, bu kadar zorsa bizden önce mezun olanlar sadece alese çalışsa bize geçer bizlerde dışarda kalırız dedik, ama sınava girdik gerçektende hiç zorlanmadık. Sen yeterki kendine güven, yapacağına inan. Zaten sadece Türkçe ve Matematik soruyorlar.
diğer soruların için yardımcı olamıyacağım çünkü pek bilğim yok, ama bildiğim kadarıyla bilgisayar öğretmenleri şimdi daha çabuk atanıyor, eğer bilgisayar öğretmenliğinden başvurursan daha çabuk atanırsın...
( Bu arada formasyonun kaldırılma gibi bir olasılık yok)
(Ayrıca bildiğim kadarıyla seneye her üniversitede formasyon 1 yıla düşüyor)
merhabalar
8 yaşında kızım var ve bu yıl 2. sınıfı okuyacak ev değişikliği dolayısıyla okul nakli için tercih ettiğimiz okula gittiğimizde görüştüğümüz okul müdürü okul değil öğretmen seçin diyerek üstüne basarak uyardı bizi...araştırmanızı yapın daha sonra kararınızı verin kayıt edelim dedi..
evimize yakın kayıt olabileceğimiz 2 okul var her ikiside ilimizde çok iyi okullardan diye biliyorum..
yani sizcede okul mu yoksa öğretmenmidir...araştırmayı neye dayanarak yapmalıyım..bilgi alabileceğim güvenilir kaynaklar nelerdir..kulaktan dolma şeylerle hareket etmek istemiyorum birisinin iyi dediğine bir başkası önermeyebiliyor..
evimizi yeni taşıdığımız için kayıtımız bu kadar gecikti...kayıt için az bir zamanımız kaldı yardımcı olursanız çok sevinirim..
sevgiler
bu konuyu oğlunuzla konuşmalısınız derim.çünkü meslek lisesine gidecek olursa seçenekleri iş açısından oldukça kısıtlanacaktır.diğer liselerde seçenek sayısı daha çok.ama tercih bence oğlunuzun olmalı,o ileride ne olmak istiyorsa onu bu yönde hazırlayacak olan bir liseye gitmeli,ayrıca okul rehber öğretmeninden de yardım isteyebilirsiniz,mutlaka onlara yenetek ve ilgi testleri uygulanmıştır bu sonuçlarıda değerlendirebilirsiniz.
ne demek istediğinizi anlıyorum.öğretmenlerine özellikle rehber öğretmeniyle konuşmalısınız derim.ders notlarıda bir parça yansıtıcı olacaktır.Tabiki sizinde yönlendirmeniz önemli,ama dediğim gibi meslek lisesi seçeneğini dikkatli düşününüz .eşim meslek lisesi çıkışlı,makine tesviye bölümünden,o bölümden çıkınca ya tornacı olacaktı yada bölümünün öğretmeni.o bölümden çoook uzun zamandır atama yapılmıyor,tornacılık mesleğide çok ideal değil günümüz şartlarında,kendisi bu sebepten öss için ayrı bir yıl ayırıp çok çalışıp sınıf öğrt.ne girdi çünkü bölüm dışı tercihlerde puan kesiliyor.Eğer meslek lisesine gidecekse bilgisayar bölümü iş olanağı bakımından daha etkili olacaktır.Zor bir durum,zor bir karar süreci umarım hayırlısı olur.a.s
Tabi meslek lisesi derken bölümüne dikkat edeceğim. Torna yok efendim yapı ustası vs bölümler değil benim dediğim. Çocuğun dersleri çok iyi ama uni. zorluğunu görünce daha doğrusu bıkkınlık var bizde abla çok uğraştı. Size şöyle sorayım. İyi bir meslek lisesi ve bölümleri gelecek vadeden meslek liseleri hangileri. Beni cevaplıyabilirseniz size minnettar kalırım. Ben gogulda araştırdım ama net sonuç alamadım. Bana yardımcı olursanız . Teşekkürler. Bu arada sizi zor durumda bırakıyorsam cevaplamaya bilirsiniz. Malesef devletin okulun rehberlik birimi nedense çok meşgul. Neyle meşguller hiç kimse anlamış değil. O yüzden her yerden bilgi toplayıp sonunda bir değerlendirme yapacağız. Saygılar.