Öğretmenlerimize Sorular...

En büyük öğretmen için...
Oy verin/ Atatürk'ü sevenler görev başına LUTFEN OYUNUZU KULLANIN
'Dünya Tarihinin 100 Lideri' oylamasında ATA'mıza oy verelim.
.
Ankete katılmak için herhangi bir üyelik gerekmiyor...
Sadece tıklamanız yeterli.

Sayfa açılınca, Atatürk'ün fotoğrafını seçin, ekrana gelince sağ taraftaki bütün
seçenekleri 5. seviyeye getirip Submit'e tıklayın

http://100leaders.org/leader-gallery

Saç için:
Kızlarda ombre (saçların uçlarının boyalı olması) yasak.
Saçlar temiz ve taranmış olacak.
Bağlı olup olmaması okula bağlı ama yine de toka getirilmeli.
Erkeklerde kuş yuvası olarak tabir edilen uzun saç yasak.
Saçlar temiz olmalı ve dağınık olmamalı.
Bu konuda bizi önemseyen pek kimse yok maalesef. Çok rahatlar, ben kendi zamanımda çok çekinirdim....

Merhabalar bi sorum olacaktı, önlisans dış ticaret mezunuyum, açıktan öğretmenlik okuma gibi bir imkanım varmıdır acaba, yardımcı olursanız sevinirim, veya dış ticareti tamamlayıp öğretmenlik yapılabiliyormu, herkes farklı birsey söylüyor sizden net bir bilgi rica ediyorum lütfen ?

Sevgili 1.sınf Öğretmenlerimizden bir ricam olacak.
seneye 1 sınıfa başlayacak çocuğum için önerebileceğiniz eğitim setleri var mı?
bizlerin şimdiden onları 1.sınafa hazırlayabileceğimiz bişeyler yapmak istiyorum.
mesela oğlum okumaya çok hevesli harflere çalışıyoruz hep ama iyi mi yapıyorum tereddüt ettim.

1. Sınıfta ne yapacak çocuğunuz ? sıkıntıdan patlayacak bu yüzden okula gitmek istemeyecek . Daha farklı etkinlikler yapabilirsiniz. Harf öğretmek iyi bir şey değil

1. Sınıfta ne yapacak çocuğunuz ? sıkıntıdan patlayacak bu yüzden okula gitmek istemeyecek . Daha farklı etkinlikler yapabilirsiniz. Harf öğretmek iyi bir şey değil

teşekkür ederim.
çocuk bu aralar çok hevesli okumaya bende okuldan önce ön bilgisi olursa iyi olur sanmıştım
o zaman bu konuda bişey yapmamak lazım öyle mi.

herkeze merhaba
Sizlere sormak istediğim birkaç birşey var eğitim ile alakalı.
Benim çocuk 1 seneye kadar ilköğretime başlıcak şimdi kreşe gidiyor.Kreşte rakam yazmayı sosyal faliyet yapmayı seviyor.ufak tefek ödev veriyorlar mesela farklı olanı bullun gibi.onları istekle yapıyor .
Sorum şu, tayinimiz belki büyük şehir olmayabilir.Daha küçük yerlere olabilir.Burda eşimin arkadaşları ilköğretim öğretmeni.onlara falan danıştık küçük yerlerdeki eğitim seviyesi nsıl olur vs diye...3 ayaklıdır öğrenci öğretmen ve aile den oluşur Bunlardan birinde aksama olursa çocukta öğrenme yavaş olabilir diye temel şeyler söylediler.Ama kimse olumsuz demedi ve sizin gibi ilgili bir ailesi olursa öğretmeni ile güzel bir diyalog kurup başarılı bir çoocuk olabilir şeklinde yorum yapıyrlar.Biz çococugumzuzu illede şu olsun bu olsun demıyoruz mutlu olacagı dala yoneltıcez.İlkokul çok önemli bunun farkındayız...
Tayinci olunca bu tedirginlikler hep oluyor işte...
Sizlerin tavsiyesi nedir vaktiniz olunca yazarsanız ayrıntılı ve dikkat etmemiz gerekenleri çok sevinrim.
Formu çok sık takip edemiyorum özelden yada cevapla kısmına girerek yazarsanız çok sevinirm.Çok teşekkür ediyorum

herkeze merhaba
Sizlere sormak istediğim birkaç birşey var eğitim ile alakalı.
Benim çocuk 1 seneye kadar ilköğretime başlıcak şimdi kreşe gidiyor.Kreşte rakam yazmayı sosyal faliyet yapmayı seviyor.ufak tefek ödev veriyorlar mesela farklı olanı bullun gibi.onları istekle yapıyor .
Sorum şu, tayinimiz belki büyük şehir olmayabilir.Daha küçük yerlere olabilir.Burda eşimin arkadaşları ilköğretim öğretmeni.onlara falan danıştık küçük yerlerdeki eğitim seviyesi nsıl olur vs diye...3 ayaklıdır öğrenci öğretmen ve aile den oluşur Bunlardan birinde aksama olursa çocukta öğrenme yavaş olabilir diye temel şeyler söylediler.Ama kimse olumsuz demedi ve sizin gibi ilgili bir ailesi olursa öğretmeni ile güzel bir diyalog kurup başarılı bir çoocuk olabilir şeklinde yorum yapıyrlar.Biz çococugumzuzu illede şu olsun bu olsun demıyoruz mutlu olacagı dala yoneltıcez.İlkokul çok önemli bunun farkındayız...
Tayinci olunca bu tedirginlikler hep oluyor işte...
Sizlerin tavsiyesi nedir vaktiniz olunca yazarsanız ayrıntılı ve dikkat etmemiz gerekenleri çok sevinrim.
Formu çok sık takip edemiyorum özelden yada cevapla kısmına girerek yazarsanız çok sevinirm.Çok teşekkür ediyorum
sınıf öğretmeni değilim branşçıyım ama şunu diyebilirim kendim büyükşehirde okudum 20 kişilik sınıfımda oldu 45 kişilik sınıfımda bu okulların farklı ilçelerdeydi şu an ise öğretmen olarak yine aynı büyükşehirdeyim farklı ilçesindeyim ve şunu diyebilirimki çocuğunuza öğretimi her şekilde aldırabilirsiniz kendiniz,arkadaşı,öğretmeni,dersane,özel ders,akraba,komşu vs vs ama eğitim malesef her yerde alınmıyor buna öncelikle siz dikkat edin lütfen tayinci olduğunuza göre askerlikle ilgili ya da polislikle ilgili bir meslek sahibisiniz aile olarak, çocuğa okulu sevdirecek ama kaldığı okula aşırı bağlı olacağı davranışları kazandırmamaya çalışın çünkü aynı ilçede bile iki okul birbirinden çok farklı olabiliyor, öğretmenini severse çocuk zaten yapar, iyi bir öğretmeni olan sınıfa kaydettirmeye çalışın, benim olduğum yerde çocuklar çok asortikler o kurstan bbu kursa uçup durup bununla övünüyorlar çocuğunuzu kendiniz nasıl büyüdüyseniz oyun anlamında ona yakın yetiştirin sokak tozunu yutsun, bilgisayara bağımlı olmasın ve de asosyal biri olmasın matematik için türkçe için kendiniz oyunlar yapabilirsiniz ya da hazır satılan oyunlar var 1.sınıfta rakamları öğrenen her öğrenci monopoly oynayabilir mesela illa eğitici oyun olmasına gerek yok:)zeka geliştirici çok fazla mantıksal matematiksel oyunlarda satılıyor

X