Öğretmenlerimize Sorular...

arkadaşlar bende bilgisayar öğretmeniyim. Alanımla ilgili veya alanım dışı sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım.

cocuklarınızı dershaneye yollamayın sadece para dubarası bana gore zamanı gelınce gıdıcekler zaten bu kadar erken gıtmeye gerek yok ıllkakı ya okuldan yada dershaneden soguyorlar kucuk yasta omuzlar fazla yuk yuklemek dogru degıl bana gore

merhaba arkadaşlar ben yeniyim benimde bir sorunum var.kızım oks ye hazırlanıyor ama ders çalışmıyor yani yeteri kadar çalışmıyor .dersleri bu sene çok düştü bende ne yağacağımı şaşırdım benim yaşadığım yer kırsal kesim onun okuması kendine yetn bir genç olmasını çok arzuluyorum önceden derslei çok güzeldi altıncı sınıfa kadar. ona nasıl yaklaşacağımı şaşırdım acaba yapabildiğimi bu kadar ama bunu kabul edemiyorum çalışrsa başarır diyorum. fikirleriniiz bekliyorum :

tarla kusu cocugnla konusunca ne dıyor..

belkı okulda sorunları vardır..

ogretmenlerıyle konustun mu

devamlı konuşuyorum vardı sorunları ama hallettik geçen senelerde kilosuyla dalga geçiyordu arkadaşları ama şimdi öyle bir sorun yok gayet rahat bir kız çocuğu

seni çok iyi anlıyorum deniz yosunu..benimde oğlum 4. sınıfta ve anlattığın velilerden bizdede var...bu kadar hırs nedir bir anlam veremiyorum inan...çocukların bi şeyden haberi yok velilerin hırslarına alet oluyolar ..sürekli ders çalışsın kafasını kaldırmasın yarış atı gibi.durmadan test çözsün....ne zaman oyun oynayacak çocuklar ...herhalde hiç bir zaman..üstelik bide dersane ...vakit kalmadı yaşamaya...ondan sonra başarılı belki ama asosyal çocuklar çıkıyo ki bunlardan vatana millete ne kadar faydalı olacaklarıda meçhul...dersaneye karşıyım bu küçük yaşta ...planlı çalışmayı ve günlük tekrarı oturtabilirsek şimdiden sonrada gitmeseler belki olabilir...ticarethaneye para yatırıyoruz sadece....unutmamak lazım ki çok çalışmak başarıyı getirmez..hedefleri olan ne istediğini bilen bu hedefe yönelen çocuklar mutlaka başarılı olur yada başarılı olacakları yolu bulur... bırakalım çocukluklarını doya doya yaşasınlar...

Aslında biz anneler hep çocuklarımız çok başrılı olsun azından geleceklerini kurtarsın diye düşünürüz.Bende öyleyim.Oğlum 3.sınıfta notu 90 gelse hemen kısmalar yapıyorum.Geçen gün bi haber aldım ve çok düşündüm.Yurtdışından buraya yerleşmiş olan bir diş doktoru hanımı ordan buraya gelip okuyan ve tıpı bitiren bir oğlu vardı:Ne kadar övunulecek ve gıpta ile bakılacak bir evlat hepimizin isteği.Onun 27 yaşında kalp krızınden birden vefatı öğrendiğimde çok üzüldüm ve düşündüm ve karar verdim asla zorlamayacağım Allahım sağlıklı ömürlü evlatlar nasip eyle o olmuş bu olmuş hepsi boş bir anlık nefesi alıp veremedin bitti Allah rahmet eylesin

ilkokulda çocukların dershaneye göndermenin gereği yk bence,
ama çocuklarlar ailenin ilgilenmesi gerekiyor, günlük yaşantınızda çocukların yeterli eğitimi vermeniz gerekli..
örneğin kitap okuma olayı alışkanlık olmalı, anne ve baba kitap okursa çocuklar da kitap okur, akşamları uyumadan önce çocuğunuza vakit ayırıp bir masal okursanız çocuğunuza tahmininizden fazla yardım etmiş olursunuz. çocuğunuzun gece lambası dünya şeklinde olursa, yada yapboz oyunu bir harita olursa bilinçaltı eğitimle iyi bir coğrafya dersi vermiş olursunuz. eğitici cizgi filmler olabilir..
ama lütfen 4 ve 5 sınıfta çocukları dershaneye göndermeyin...

canım senin çocuğun zekidir ve bu yaşta dersaneye vermek doğru değil en önemlisi sıkboğaz etme belki senin kardeşiyle ilgilenmeni istemiyor ve sen ilgilenesin derslerini beraber yapasınız diye yapmıyodur
bir çalışma programı yap mesela hergün okuldan geldiğinde bir süre dinlensin biraz kardeşiyle vakit geçirsin yemek saatine 1 saat kala baba gelene kadar derslerini yapmasını sağla baba gelincede beraber bir şeyler yapın yapa biliyorsanız kardeşini uyutup sadece onunla ilgilenin ve yatırın böle düzene sokmaya çalış
umarım yardımcı olmuşumdur

aslında bence dersane okuldan daha ileri konularda olduğu için biz çocuklara yardımcı olduğunu sanarız fakat okul konuları daha yavaş ilerler ve çocuk bildiği şeyleri tekrar tekrar dinlemekten sıkılır ve yaramazlık başka şeylerle ilgilenme düzen bozmaya başlar bence çocuklarımızı dersaneye yollarken bin defa düşünelim
şunuda unutmayalım çocuğa yüklenen fazla görev ondan fazlasını beklemek çocuğu yıpratır psikoloji bozukluğuna yol açar

Dershaneler okuldaki bizim anlattığımız konulardan daha önde gider.O yüzden de çocuk sınıfta aynı konuyu ikinci defa dinliyor olur.Bu bazı çocuklarda gerçek alamda başarıya sebep olurken bazı çocuklarda da dikkat dağılmasına ve sıkılmaya neden olabilir.Sanırım kızınızın durumu da şuan için bu..

sorum sınıf öğretmenlerine dört yaşında oğluma harfleri öğretmekte sakınca var mı? özellikle öğretmicem ama bazen be te he gibi söylediğimiz oluyor sonuçta sessiz harf yanlarındaki e uzatmalarını söylemeden mi söylenir bu harfler? re değilde rrr gibimi söylenir anlatabilmişimdir umarım.

Sınıf öğretmeni değilim ama sınıf öğretmeni arkadaşlarımdan sıkça duyduğum bişey var... Aileler çocuğa okul öncesi bişeyler öğretirse tabiki öğretim şekli öğretmeninden farklı olacaktır işte bu öğrenciler okumaya en geç geçenlerden oluyorlarmış...
Sistem değişti şimdi artık "re" diye değilde "rrrr" diye öğretiyorlar ama bence siz öğretmeyin harfleri, sabredin nasıl olsa normal gelişim sürecinde öğrenecektir... okumayı erken öğrenen öğrenciler daha zeki olacaklar diye bişey yok... ters tepmesin. sevgiler

sılacım evet re gibi değil de rrrr gibi söyleniyor. ama yinede öğretme sen çünkü okula başladıgında nasılsa bunları biliyorum der sıkılır derste.bırak öğretmene sen.evde ilgilen yeter.ön bilgi verme hem cocuk hem öğretmen acısından sıkıntı olur.

merhabalar
ben Işık üni. bilgisayar mühendisliği mezunuym ve şu anda bilgisayar ve ingilizce öğretmenliği yapmak istiyorum. diplomam ingilizce. fakat formasyon almak için Ales e girip 2 sene de mastır yapmam gerekiyormuş.(ayrıca bu da kalkıyormuş yakın zamanda)Bunun için:
1.) 2 sene okumadan bu belgeyi yada belgeleri alma şansım var mı?
2.) Ales denilen sınav zor mu? hangi okullar bu belgeleri veriyor fikriniz var mı?
3.) En kapsamlı olarak mastırı ne branşı altında yapabilirim ki hem bilgisayar hem matematik öğretmenliği yapabileym?
4.) ingilizce öğretmenliği için sınava gerek yok diyrlar. bu konuda da beni aydınlatır mısınız lütfen?
ne olur yardımcı olun
teşekkürler

merhaba brillante, ben de formasyon aldım...
2 sene okumadan bildiğim kadarıyla formasyon alamıyorsun, bu arada bu iki sene değil canım bazı üniversiteler 1 senede veriyor. ben 1 senede alıyorum.
Ales sınavı inan çok zor değil, biz girmeden önce bize o kadar zor dediler ki ne yapacağımızı şaşırdık, bu kadar zorsa bizden önce mezun olanlar sadece alese çalışsa bize geçer bizlerde dışarda kalırız dedik, ama sınava girdik gerçektende hiç zorlanmadık. Sen yeterki kendine güven, yapacağına inan. Zaten sadece Türkçe ve Matematik soruyorlar.
diğer soruların için yardımcı olamıyacağım çünkü pek bilğim yok, ama bildiğim kadarıyla bilgisayar öğretmenleri şimdi daha çabuk atanıyor, eğer bilgisayar öğretmenliğinden başvurursan daha çabuk atanırsın...
( Bu arada formasyonun kaldırılma gibi bir olasılık yok)
(Ayrıca bildiğim kadarıyla seneye her üniversitede formasyon 1 yıla düşüyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…