Öğretmenlerimize Sorular...

2.sınıfa giden bir oğlum var.çarpma işlemindeler.ritmik saymaları bildiği halda çarpım tablosunda zorlanıyor.tekerlemeli çarpım tablosu bile buldum.daha çabuk ezberler mi diye ama tam öğrenemedi.çıldırmak üzereyim.çarpım tablosunu çocuğuma nasıl öğretmeliyim

2.sınıfa giden bir oğlum var.çarpma işlemindeler.ritmik saymaları bildiği halda çarpım tablosunda zorlanıyor.tekerlemeli çarpım tablosu bile buldum.daha çabuk ezberler mi diye ama tam öğrenemedi.çıldırmak üzereyim.çarpım tablosunu çocuğuma nasıl öğretmeliyim

Ritmik saymaları yapabilmesi çarpmayı öğrenebilmesi için çok önemli . Bunu bildiğine göre çarpmanın mantığınıda kavrayacaktır. Önemli olan ezberden daha çok çarpmanın mantığını kavramasıdır. Bunun için de "defa, kere, tane" sözcüklerini de işlem yaptırırken kullanmalısınız. Tekrar tekrar yapılan işlemlerle çarpma işlemi pekişecektir. Çarpım tablosuda 5lere kadar 2. döneme kadar tamamen pekişir. Acele etmeyin , tekrarlara önem verin. Kolay gelsin.

zamanla öğrencektir işin en önemli yanı bol bol tekrar yapmalı, 2. sınıfta önce 2'ler, sonra 5'ler sonra da 3'ler ezberlenir, siz hangi aşamadasınız?

Merhaba bu soruyu doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum. Kimler öğretmen onu da bilmiyorum ama öğrenmem lazım ben kpss ye girdim(önlisans) ama başarılı olamadım(çalışmadım) önümüzdeki kpss ye daha sıkı çalışıp girmek istiyorum sayısal değil de sözel de yani genel kültürde çok zayıfım tarih coğrafya anayasa bu konulara çalışmaya karar verdim internetten indirdim bir kaç bilgi fakat konular karışık hangi konudan başlayayım o sıralamayı söylermisiniz? :uhm:mesela tarih için hangi konuda başlamalıyım bütün konu başlıklarını sırayla yazarsanız çok sevinirim.

mrb ben açik lise sözel bölümü mezunuyum üni muhasebe bölümü öğrencisiyim mat hocası bi ödev verdi iki farklı cins toplanamaz matematiksel olarak açiklayınız bana bu konuda yardım eder misiniz lütfeeen

mrb ben açik lise sözel bölümü mezunuyum üni muhasebe bölümü öğrencisiyim mat hocası bi ödev verdi iki farklı cins toplanamaz matematiksel olarak açiklayınız bana bu konuda yardım eder misiniz lütfeeen

Canım bu elma ile armutun toplanamamasını matematikçe anlatmak demek.Matematikte bu birbiriyle toplanamayanlara değişken deriz genelde de x ve y ile ifade ederiz ve bunların dereceleride vardır x ile xküp toplanamaz gibi....Ayrıntılı olarak açıklaman gerekiyor anladığım kadarıyla.İnternettende edinebilirsin.İlköğretim 8. sınıf konusudur ileri seviyesi Lise müfredatında ama sen giriş bilgi vereceksin sanırım 8.sınıf harfli ifadelerle toplam ave çıkarma işlemi konusudur bu konuyu ele alan.
Kolay gelsin

Merhaba,
Bu dersane-okul yarışını okullarda çok sık yaşar olduk. Bazı öğretmenler dershaneyikndilerine rakip görüp direk kötüler oldular.Ben eğitimci olarak, konunun çocuğun özgürlüğüne bırakılmasından yanayım. Çocuk "Ben gitmek istiyorum" diyorsa gönderin. Çünkü arkadaşları gittiği halde dershaneye gitmezse çocukta; "Ailem beni dershaneye göndermiyor çünkü ben tembelim, ben yapamam " fikri gelişebilir. Ama o kadar istekli değilse zorlamayın. Dersane mucize yaratmıyor. Kimse sizin çocuğunuzu sizin kadar iyi tanıyıp sizin kadar iyi yardımcı olamaz.
Sevgiler.

Merhaba bu soruyu doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum. Kimler öğretmen onu da bilmiyorum ama öğrenmem lazım ben kpss ye girdim(önlisans) ama başarılı olamadım(çalışmadım) önümüzdeki kpss ye daha sıkı çalışıp girmek istiyorum sayısal değil de sözel de yani genel kültürde çok zayıfım tarih coğrafya anayasa bu konulara çalışmaya karar verdim internetten indirdim bir kaç bilgi fakat konular karışık hangi konudan başlayayım o sıralamayı söylermisiniz? :uhm:mesela tarih için hangi konuda başlamalıyım bütün konu başlıklarını sırayla yazarsanız çok sevinirim.

Soru agırlıgı en fazla hangısınden gelıyorsa ona yüklen derim ılk once.Lisansta mesela kongreler,kurtulus savası,1.dunya savası,ilkeler ve ınklaplardan yaklasık olarak 22-23 soru cıkıyor.Bunları hallet derim ilk etapta.Bize dersanede öyle baslamıslardı yani.Şimdiden iyi çalışmalara.s

Merhaba bu soruyu doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum. Kimler öğretmen onu da bilmiyorum ama öğrenmem lazım ben kpss ye girdim(önlisans) ama başarılı olamadım(çalışmadım) önümüzdeki kpss ye daha sıkı çalışıp girmek istiyorum sayısal değil de sözel de yani genel kültürde çok zayıfım tarih coğrafya anayasa bu konulara çalışmaya karar verdim internetten indirdim bir kaç bilgi fakat konular karışık hangi konudan başlayayım o sıralamayı söylermisiniz? :uhm:mesela tarih için hangi konuda başlamalıyım bütün konu başlıklarını sırayla yazarsanız çok sevinirim.[/Qm
Merhaba Osmanlı Tarihini Bilmeden İnkılap yapman biraz ezberci yöntem olur.Bence Osmanlı tarihine iyi çalış özellikle Fatih S.Mehmet,Kanuni S.Süleyman,tanzimat dönemi padişahları ve meşrutiyet dönemi padişahlarının ayptıkları yenilikleri iyi bil.Sonra İnkılap tarihine çalış.konuların bittikten sonra sürekli soru çöz ve konuları sık sık tekrarla.

Selam arkadaşım önce Allah kolaylık versin bu kpss tus'u geçti artık.Arkadaşımın dediği doğru elbette kronolojiyi takip etmelisin.Benim lise yıllarında tarihim iyiydi hep iyiydi ama ben kpss'ye çalışırken taşları yerine oturttum aslında.Yani yük olarak bakma bende sayısalcıyım ama bu aynı zamanda genel kültürüde geliştiriyor.Bir eğitimci olarak kızmazsın umarım dost acı söyler burda hep dostça yazışıyoruz amacımımız birbirimize faydalı olmak.Soruyu soruş şeklin bu işte gönülsüzlüğünü yansıtıyor.Kpss artık hakikaten çok ciddi bir sınav haline geldi ciddiyetle eğilmek gerek.kpss hazırlık kitapları var bende onlardan çalışmıştım gayet güzel kronolojik olarak anlatılıyor sorulu cevaplı kitaplar en güvenilir yayını bul kitaplardan çalış internet çok uygun bir yol değil.Orda sıralamasınıda görürsün geçmiş yıl sorularını inceleyerek nerelere ağırlık vermen gerektiğinide.Anladığım kadarı ile sayısalcısın bende öğleyim matematik öğretmeniyim ama sosyalciden iyi anlatabilirim tarihi.Ön yargılı olma ...Başarılar dilerim kusuruma bakmazsın umarım tamam mı tatlım.

Merhaba arkadaşlar

Chelzy
sude_25
Lara
arkadaşlar ilginize çook teşekkür ederim gerçekten yazdıklarınıza ççok sevindim sizler sanırım bu konularda en azından bana göre daha bilgilisiniz:) ilerleyen zamanalrda da yardımlarınıza ihtiyacım olacağına inanıyorum ilgilenirseniz çok sevinirim.

Lara hayır canım tabiki kızmadım da kırlmadım da yazı insanın düşüncesini olduğu gibi yansıtmyabilir hmm bir isteksizlik sezmişsen boş değildir sayılsalcı olduğumdan tarihe yani sözele nasıl çalışacağımın çalışabilecekmiyim düşüncesinin verdiği bir umutsuzluk olabilir. çünkü sözelle pek aramız iyi değildir:) şöyle söyleyeyim istesem de istemesem de çalışmam öğrenmem lazım şu kpss den 90 puanı almak zorundayım çok önemli bir konu içi kpss şart oldu. bu zaman kadar gözümde bu kadar gerekli görünmüyordu o yüzden üstüne düşmüyordum ama artık şart. yani istiyorum amaa şu an kitap alacak durumda değilim açıkcası o yüzden bu sene netten yavaş yavaş belli bir konu dizimine göre döküman indirip öyle çalışabilirim.

Benim kızım 3.sınıfta zeki bir çocuk ama tembel zoraki ders çalışıyor.Sınıfımız 48 kişi ve öğretmenden yeterli verim alamıyoruz.Ben dersleriyle yakından ilgileniyor ve destek oluyorum.Ama çalıştığım için ve 1.5 yaşında bir bebeğim daha olduğu için bende gerektiği kadar yardımcı olamıyorum.
Şimdi sınıfımızda birçok velinin çocuğunu 4.sınıf için dersaneye yazdırdığını öğrendim.Açıkçası bu konuda kafam çok karıştı ve önerilerinizi bekliyorum.
o yaştaki bir çocuğun(daha oyun çocuğu) aşırı dersle ilgilenmekten bunalmasından ve iyice okuldan soğumasından korkuyorum.Göndermezsemde arkadaşlarından iyice geri kalabilir endişesi yaşıyorum.
Öğretmeniyle konuştum bu konuyu o da aslında gerek olmadığını söyledi ve paranız çoksa gönderin dedi.
Benim için dersane ücreti büyük külfet olacak ama eğer çocuğuma faydası olacaksa yemem içmem arttırıp gönderirim.
Siz eğitimciler bu konuda ne düşünüyorsunuz yardımlarınıza ihtiyacım var.Teşekkürler

hem bir öğretmenim hemde sizin gibi sorunlar yaşayan bir anne .şayet çocuğunuz dershaneye gitmekte isteksizse hiç zorlamayın çünkü zaten benim oğlum gibi verim almayacaktır.ama ilerde daha iyi olacaktır oğlumu ne zmaan ders konusunda rahat bıraktım ozman başarısı arttı bide kendi haline bırakın deerim.

kızım ilköğretim 5. sınıf bu yıl okul kursundan alıp dersaneye verdim. gayet güzel ve başarılı bir dersane bana göre. Dersanede durumu nun gayet iyi olduğunu ve yapılan sınavlar sonucuda başarısının geyet güzel olduğunu en azından ilk defa dersaneye giden biri için tatminkar olduğunu düşünüyorum ve bu konuda dersane öğretmenlerimizde benimle hem fikirler. Ama gelin görünki sınıf öğretmeni kesinlikle kızımdan memnun değil ve başarılı bulmadığını ifade ediyor ne yapacağımı şaşırdım vallahi

buda gösteriyorkiş sınıf öğretmenin kızınızdan beklentisi daha fazladır.sınıfta aynı durumları bizlerde yaşıyoruz .çocuğunun kapasitesinin farkındayız daha iyisini bekliyoruz ondan ve dolayısla çocuk çok başarılı gibi görünsede öğretmeni tatmin etmiyor.eğer siz çocuğunuzdan memnunsanız bunu çok sorun etmeyin bence

ilkokul 5.sınıfta oğlum ama kitap okuma denince çocuk hasta oluyor her türden kitap aldık resimli macera serüven aklınıza ne gelirse ama yok yok okumamda okumam ne yapacağım

ilkokul 5.sınıfta oğlum ama kitap okuma denince çocuk hasta oluyor her türden kitap aldık resimli macera serüven aklınıza ne gelirse ama yok yok okumamda okumam ne yapacağım

kitap okuma alışkanlığı için daha bebekken calışmalara başlamak lazım
kız kardeşim ben 18 yaşındayken doğdu
onunla hep ben ilgilendim o zamanlar üniverisitede okuyodum şimdi öğretmen oldum
1 yaşındayken boyama kitapları aldığımı hatırlıyorum anlamıyordu ama sayfaları cevirdi karaladı bu bile önemli
şimdi 3. sınıfa gidiyor
haftada 3 kitap okur maşallah
artık benim de bir kızım var ve büyüdüğünde teyzesi gibi bol kitap okumasını cok istiyorum.

5. sınıf için artık yapılacak seyler kısıtlı ama bence geliştirilebilir
hatta sizi saırtacak derecede kitaplara hayran olabilir
bunu için
1) asla kitap onu kitap oku diye peşinde koşmayın onu sıkboğaz etmeyin bu ona daha da itici gelecektir
2) başkalarıyla kıyaslamayın onuru kırılır ve bunun nedenini de kitaplar olarak görebilir
3) her ceşit kitaptan alıp odasını kitapla doldurmayın az ama öz olmalı
4) avm lerde cok güzel kitap satan mağazalar var sinemaya gider gibi kitapcıya gitme alışkalığı geliştirin ve mutlaka beraber gidin kitapları inceleyin bu onun için sosyal bir etkinlik halini alsın
5) okuyacağı kitabı mutlaka kendisi secsin ona kitabın yanında istediği başka bir şey bir oyun ya da müzik cd si alabilirsiniz onu tesvik edecektir
6) onun okuduğu kitapları mutlaka sizde okuyun cocuk kitapları sandığınız kadar sıkıcı değil emin olabilirsiniz. böylece onunla kitap hakkında konuşabilirsiniz. sizde okuduğunuz da bu işi daha da ciddiye alacaktır.
7) mutlaka okuduğu roman ve hikaye kitaplarını koyacağı düzenli ve özel bir raf ya da kütüphane hazırlayın
8) mutlaka yasına uygun bir dergiye abone olun düzenli olarak eve gelsin bilim cocuk dergisini siddetle tavsiye ederim
9) can yayınlarını cok güzel cocuk romanları var sınıfta okunulan hikaye kitaplarından cok daha farklı ve güncel. özellikle sevim ak'ın bütün romanlarını tavsiye ederim.
10) ve mutlaka zamanı planlayın her iş gibi kitap okumaya da en az 1 saat ayırın

aklıma gelenler bunlar. yeni seyler aklıma gelirse yine yazarım. tavsiyelerimin hepsini ben kendim bizzat uyguladım olumlu sonuclar aldım ve velilerime de hep benzer tavsiyelerde bulunuyorum.

inşallah cocuğunuz da bir an önce kitap okumanın tadına varır.
keşke her anne baba sizin gibi ilgili olsa
kolaylıklar diliyorum...
a.s.a.s.

tşk
keşke oğlumu 3 sınıfta tayinle geldiğimizde okuma yazması bile yoktu şuan sizin gibi çok sevdiğimiz saygıdeğer bir öğretmenimiz var.okumayıda yazmayıda 3 sınıfta o öğretti.kızımıda şuan anasınıfında o okutacak.herkes öğretmen olabilir ama sizler gibiler ciddi ama ciddi söylüyorum pek nadir.işte bu yüzden toplumumuz ilerleyemiyor az olduğunuz için .herşey gönlünüzce olsun sevgiler adanadan

o bahsettiğin tarzdaki öğretmenlerden en fazla bizler rahatsız oluyoruz
emin olabilirsin
keske bu ülkede herkes işini hakkıyla yapsa....

Elifdem arkadaşıma katılmamak mümkün değil bir öğretmen olarak bu tarz öğretmenlerişn varlığını duymak son derece rahatsız ediyor benide

öğretmen hanımlara bir sorum olacak.ben ilköğretimden sonra okumadım.bazı sebeplerden okumak istemedim.arkadaşlarım ve eşim kapasite olduğunu dışardan en az liseye kadar okumamı söylüyorlar.3 yıllık evliyim ve peşinden koşmam gereken ve beni çok sıkan sağlık sorunlarım var.eşim üniversite mezunu.okusaydın kesin yüksek mevkide olurdun diyor.övünmek amaçlı yazmadım sakın yanlış anlamayın.kendimi geliştirmeye çalışan biriyim.okumadım ama hiç bilgim olmayan şeyleri kullanmaya araştırmaya çalışırım.mesela bilg b sini bilmezdim ve kursunada gitmedim.hatta excel bile öğrenmek istedim merakımdan ama ilgilenen olmadı.hatta eşimin outocad programını bile kurcaladım:eek:eşim çalışmamı istemiyor.bende istemiyorum şahsen.n'apayım sizce uğraşmalımıyım?yaşım 30 bu arada.

en iyi yöntem önce elinize sizin kitap alıp okumanız. çocuklar hep örnek alırlar bizi. sizin okduğunuzu gördükçe söylemeye gerek kalmadan o da ilgilenmeye başlayacaktır. sadece kitap oku demenin sigara içen bir babanın çocuğuna sigaranın zararlarını anlatmasından hiç farkı yok. evde okuma saati düzenleyin ve o anda evdeki herkes okusun. işe yarayacaktır.

X