- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.048
- 498
- Konu Sahibi benkahvecanavari
-
Yani iste istemeden fabrikada işçi olsun anketör olsun Bi insan hani gönül katılmasınavgerek olmayan iş olabilir ama böyle daha insanilgikendiren bransların safi para uğruna yapılması olmuyor bence.siz miydiniz,nicke dikkat etmeden okumuştum :)
haklısınız zorlama sayılabilir ama şöyle düşünün, ülkenin durumu ortada, iş yok,çoğu insan alanının dışında mecburiyetten çalışıyor. yani dönem dönem böyle durumlara düşebiliriz. hayat bu. istemediğimiz bir işi yapmak zorunda kalmaktan bahsediyorum.
ama bu istemediği işi yaparken de takındığı tavır önemli bence. yani primer olarak tercih etmeyeceği bir işi yapmak ZORUNDA kalan bir insan,yine de bu duygularını işine yansıtmıyorsa, çocuklara,iş arkadaşlarına karşı bir kusuru/kaba hareketi yoksa, bunda yanlış olan ne ki?
ekmek parası için yapıyor insan işte,kimse istemez alanı olmayan bir işte çalışmak. ama bazen mecbur kalabiliyor insan işte, böyle ekstrem durumlarda bazı kanılar esnetilebilir olmalı bence... :) ( tekrar ediyorum sevmeyerek yaptığını belli etmiyorsa,herhangi bir kusuru yoksa,elinden geleni yapıyorsa :) )
İdari amirle bu konuyu neden konuşmuyorsunuz?Merhaba hanımlar,
Çalıştığım kurumla ilgili sorunlar var ve ben çok mutsuzum. Bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım, okuyabilirsiniz; Pes etmek istemiyorum...
Her ne kadar pes etmek istemiyorum desem de bu azarlanmalara gücüm yok, anaokulunda hem İngilizce ders veriyor hem de sınıf öğretmeniyle aynı şeyleri yapıyorum (Yemek yedirme ve üst değiştirme)
Buna rağmen paraya ihtiyacım olduğu için gocunmadan canla başla gitsem de kurum içinde diğer öğretmenler ve psikolog'dan azar yiyiyorum.
Örneğin; Geçen gün yaptığımız bir etkinliği kapıdan alamadım çünkü o anda başka bir etkinlik ile meşguldüm, ardından adı sorumlu müdür olarak geçen fakat aslında sınıf öğretmeni olan bir çalışandan Whatsapp üzerinden uzunca bir mesaj aldım. Mesajın içeriği şu: "Bir işi de düzgün yap... Daha kaç kere söylemeliyim, kafayı yedirteceksin bana. O etkinlikler orada kalsın mı? Sorumsuzluk hat safada" vb şeyler, daha önceden de bir çocuk okulun eşyasını kırdığı için yerine ben kendi cebimden para ödeyerek almak durumunda kaldım, onda da çok azar işittim, daha fazla işitmemek için olay kapansın diye yerine koydum. Bir de aynı ada sahip bazı öğrencileri karıştırdığımda o sınıfın hocası genellikle bana kızıyor, neden karıştırıp yanlış kişiyi gönderiyorum diye afra tafra oluyor. İstifa etmeyi düşünüyorum.
Ben de anlamadım, saldırmışlar resmen, gören de tekme tokat öğrenci dövdü falan zanneder :))İş hayatına atıldığımızda insanların çirkin , edepsiz,çıkarcı,bencil,aşağılık komplekslerini,kıskançlıklarını görmeye başlıyoruz.Ben sizin yerinizde olsam önce benimle nasıl konuşması gerektiğini anladığı, bildiği dilden karşılık verirdim. Çünkü bu ve buna benzer tepkiler gösteren insanlar bu dilden anlıyor.Mesajı saklayın işinize yaracaktır daha sonra.
Kızcağız şu forumda rahatsız olduğu bir konuyu dile getirmiş, paylaşma ihtiyacı duymuş…kime sataşsam da acısını çıkarsam kafasında yaşayanlar konunun altına damlamış.Pes yani !
Sabunluk mu? 3 kez sınıf dolabımın camını, 1 kez kapıyı kırdı benimkiler. Çöp kovasının kapağı da asla sağlam durmuyor istemekten utanıyorum artık müdürden. Ben miyim şimdi bunların suçlusu? Ya çocuk sırasında otururken yazı yazarken yere yuvarlandı gözümün önünde, Çocuk bunlar, dur otur sus diye sürekli bağırsanız, ondan da şikayetçi olurlar merak etmeyin.Ben çocukların adını karıştırmadım, sabunluğu kırmışlar ben el yıkatırken fark etmedim sonra kurum bunu ortaya çıkarttı. Zaten çocukların ellerine sabun sıkıyorum ama bazıları ben yapacağım diyor, başka bir öğrencinin kollarını sıvamakla uğraşırken o çoktan sabunu halletmiş olabiliyor.
Gönül ister herkes çok sevdiği işi yapsın. Burada kadın azar işitiyorum ana para kazanmak zorundayım burda kalmak için kendimi sormuyorum diyor. Kadın öğretmen ölmekten mutlu kurumdaki bazı kişilerden dolayı zorda.Adı sorumlu müdür olan sınıf öğretneni
Derken nevdemek istediniz.
Sorumlu müdürlük diye lisans programı yok ki
Mesela ben bir diş kliniği de calışıyorum sorumlu müdürümüz saglık memurıydu. Önemli olan müdürlük yapıp yapamadığı. Okuduğu bölüm değil.
Çocukların adını karıstırmanız biraz hata tabi yani olmaz bence. Devamlı olunca uyarmaları normal. Sanki sizde bir dikjat dagınıklıgı var gibi.
Bir de paraya iht var diye yapıyorum yazmışsınız. Bazı meslekler İhtiyactan değil de istekte yapılmalı bence. Zorlama olunca böyle oluyor baksanıza
Neden kotla gelmesine izin yok? Benim kızımın öğretmenleri tayt giyiyor ve benim cok hoşuma gidiyor. Böylece daha rahat oynuyorlar çocuklarla.İstifa ettim yazsaydınız çıkış verdiğim öğretmen sanacaktım sizi. Demek ki aynı konularda ikaz alıyorsanız işinizi düzgün yapmıyorsunuz. Ayrıca anaokulu öğretmeni neden üst değiştiriyor onu anlamadım yardımcı yok mu kurumda? Ben kılık kıyafet yönetmeliği asılı oldugu halde kotla işe gelen öğretmeni 3 kez uyarmama rağmen kot giymekte direttiği için çıkış verdim, disiplinsizliğe tahammülüm yoktur ve genel merkezli kurumda çalışıyorsanız daha da sıkıntı oluyor bizde, başkası yüzünden uyarıyı biz de alıyoruz çünkü. Ayrıca ekleyeyim müdürün üslubu çok çirkin, işyeri orası sorun ne olursa olsun sizinle sen diye konusamaz
Çocukların ayakkabısından mı bahsettiniz ben mi yanlış okudumingilizce öğrrtmeninin ayakkabıyla ne işi olabilir ki... sizi 3000 maaşla işe almak için bir de sunum falan yaptırmaları zaten bana göre akla zarardı da neyse. Eğitim kavramının ticari sektöre dönüştüğünün kanıtısınız. En kısa zamanda atanmanızı diliyorum can-ı gönülden...
Başka kurumları da araştırıp başvuru yapın sonrada istifa edin.Kimse kimseyle bu üslüpla konuşamaz hadsizlik resmen.Siz sanırım sessiz birisiniz bunu kullanıyorlar,hiç etik değil.
Sizi suçlu bulan azarlayan üyeye de şunu diyorum; en mükemmel sizsiniz tebrikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?