• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim ve kurumda azarlanıyorum.

İstifa etmeyin zaten işten çıkmayı göze aldıysanız çıkarılmak da koymaz. Kendinizi ezdirmeyin, üslupları kötüyse cevaplarını verin altta kalmayın. En azından başınız dik olsun işten çıkarabiliyorlarsa onlar çıkarsınlar, kafanızı mobbingci tipler için ağrıtmayın. Öğretmenlik çok özel bir meslek, çocuklarınızı sevin ilgilenin. Müdür ya da diğer öğretmenlerin sizi azarlamasına müsaade etmeyin. İşinizi düzgün yaptıktan sonra kimseye eyvallahınız olmasın yoksa çok yıpranırsınız.
Her zaman ben işimi düzgün yaptım sorumluluklarımı bildim, ötesine de siz karışamazsınız deyin.

Yaşın mı küçük, deneyimin mi az bilmiyorum ama önce bir sakinleş.

Şimdi, çalıştığın hiçbir kurumda kimse seni pamuklara sarıp pohpohlamayacak. O yüzden yeni iş bulmadan, mevcut işinden istifa etmek manasız.

Öncelikle bir öğretmen olduğun için çocukların ismini bilmen lazım. Burda kendini savunmazsın. Yani çocuk aranıza yeni katılmadıysa, bilmemen olmaz.

Diğer yandan, haklı olduğun konularda hakkını savunmayı öğrenmelisin. Bunun için kavgaya filan gerek yok. Zaten size haksız yüklenen birine bahane değil gerçekçi bir cevap verdiğiniz zaman, o kişi %90 geri adım atacaktır. Bazı çingenler var, sizi bastırmak için ses yükseltir filan. Onlara da gayet sakinlikle savunmanızı yapabilmeniz lazım. Yani size “ O etkinlikler orada kalsın mı” dendiğinde “orada kalmasın ama ben de süren etkinliği mi bırakayım, hangisi bunun doğru olanı” diyin, bakalım ne diyecek. Kendinizden emin olun, iş arkadaşlarınızla öz ve net konuşun.

Ayrıca kendi sorumluluğunuzda olmayan işleri yapmayın. Bu sizin kendi işlerinizi aksatmanıza neden olur. Mesela çocuğa yemek yedirmek, görev tanımınızda var mı yok mu? Yoksa sınıf öğretmeni yemek yedirirken sizin yardımınızı isterse, ben şu etkinliği hazırlamalıyım diyin, gidin kendi işinizi yapın.

Müşterilerle her zaman iyi anlaşın. Sizin durumda müşteriler aileler oluyor. Onlar sizi severse, kurum da sizi sevmek zorunda kalır. Ailelere jestler yapın, çocuklarının o gün yaptığı bir şeyi ballandıra ballandıra anlatın. İnanılmaz ama böyle çok küçük şeyler insanları gaza getiriyor.

Yani bu iş, bunu unutmayın. Profesyonel olmanız lazım. Kendi işinizi iyi yapmanız, insanlarla ilişkinizi profesyonelce yönetmeniz lazım. Mızmızlanmayın, harekete geçin.

Sevgiler

Ne kadar güzel yazmışsınız... Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Minnettarım...

Moralinizi bozmayın.
Hepimiz mesleğin ilk yıllarında hatalar yaptık.
Hiç birimiz annemizin karnında öğrenmedik bu işleri.
İnsanı uyarmanın bir yolu, yordamı, adabı vardır.
Biraz dişinizi gösterin.
Hangi şehirdesiniz bu arada?

Şehir ismi vermek istemiyorum. Anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum. :KK200:

İstifa etmeyin zaten işten çıkmayı göze aldıysanız çıkarılmak da koymaz. Kendinizi ezdirmeyin, üslupları kötüyse cevaplarını verin altta kalmayın. En azından başınız dik olsun işten çıkarabiliyorlarsa onlar çıkarsınlar, kafanızı mobbingci tipler için ağrıtmayın. Öğretmenlik çok özel bir meslek, çocuklarınızı sevin ilgilenin. Müdür ya da diğer öğretmenlerin sizi azarlamasına müsaade etmeyin. İşinizi düzgün yaptıktan sonra kimseye eyvallahınız olmasın yoksa çok yıpranırsınız.
Her zaman ben işimi düzgün yaptım sorumluluklarımı bildim, ötesine de siz karışamazsınız deyin.

İstifa etmesem bir yıllık sözleşme imzalatacaklar bana, sonrasında geri dönüşü yok. İş sözleşmeye gelmeden dananın kuyruğu kopsun niyetindeyim.

İstifa ettim yazsaydınız çıkış verdiğim öğretmen sanacaktım sizi. Demek ki aynı konularda ikaz alıyorsanız işinizi düzgün yapmıyorsunuz. Ayrıca anaokulu öğretmeni neden üst değiştiriyor onu anlamadım yardımcı yok mu kurumda? Ben kılık kıyafet yönetmeliği asılı oldugu halde kotla işe gelen öğretmeni 3 kez uyarmama rağmen kot giymekte direttiği için çıkış verdim, disiplinsizliğe tahammülüm yoktur ve genel merkezli kurumda çalışıyorsanız daha da sıkıntı oluyor bizde, başkası yüzünden uyarıyı biz de alıyoruz çünkü. Ayrıca ekleyeyim müdürün üslubu çok çirkin, işyeri orası sorun ne olursa olsun sizinle sen diye konusamaz

İstifa etmesem bir yıllık sözleşme imzalatacaklar bana, sonrasında geri dönüşü yok. İş sözleşmeye gelmeden dananın kuyruğu kopsun niyetindeyim.
Mesajları saklayın mobbingten dolayı iş sözleşmesini feshedersiniz icap ederse.
Benim anlayamadığım şu oldu mesajınızda, kaybedecek hiç bir şeyiniz yok zaten işten çıkmayı göze almışsınız niye terslemiyorsunuz ya da cevabını vermiyorsunuz? Belki siz cevap verseniz size tavırları değişecek daha dikkatli davranacaklar.
Yukarıda bir yoruma "Muhteşem" beğenisi bıraktım, harikaydı gerçekten. Buradaki bazı arkadaşlar çok güzel fikir veriyorlar dikkate alın bence, sizin muhatabınız çocuklar ve veliler, onun dışında idari konularda müdürünüzle muhatap olursunuz... Size niye başka bir meslektaş iş kilitleyebiliyor ya da yıkıcı eleştiriler yapabiliyor ? Size atılan mesaja da ayrı sinir oldum. Ben avukatım ve seneye tekrar üniversite sınavına girip öğretmen mi olsam çocukları çok seviyorum, diyordum. O yüzden yaşadığınız sorunlara ayrıca üzüldüm.

İstifa ettim yazsaydınız çıkış verdiğim öğretmen sanacaktım sizi. Demek ki aynı konularda ikaz alıyorsanız işinizi düzgün yapmıyorsunuz. Ayrıca anaokulu öğretmeni neden üst değiştiriyor onu anlamadım yardımcı yok mu kurumda? Ben kılık kıyafet yönetmeliği asılı oldugu halde kotla işe gelen öğretmeni 3 kez uyarmama rağmen kot giymekte direttiği için çıkış verdim, disiplinsizliğe tahammülüm yoktur ve genel merkezli kurumda çalışıyorsanız daha da sıkıntı oluyor bizde, başkası yüzünden uyarıyı biz de alıyoruz çünkü.

Aynı konularda ikaz almıyorum, konular birbirinden apayrı.

diğer öğretmenlere tepkileri nasıl ? kurum kültürleri bu şekilde mi yoksa size özel bir tutum mu ? çocuklara yaklaşımları nasıl ?
velilerin kuruma yaklaşımı nasıl gözlemlediniz mi ?
kurum dili böyleyse ve veliler farkında değilse çok üzüldüm.
toplu da olsa size özel de olsa yaklaşımları çok çirkin. üslup önemli ve eğitimci üstelik deneyimli insanların düzgün iletişim kurabilmesi gerekli.

Şimdi ben önceki konunuza yazmak istedim ama banlıydım zannımca

Öncelikle şunu söylemeliyim ki hiç profesyonel bir yerde çalışmıyorsunuz (maalesef türkiyedeki çoğu yer gibi)

İşe yeni başlamış biri, yeni mezun biri asla supervizyon olmadan (türkçesini bilmiyorum) bırakılmaz. Her juniordan sorumlu bir senior olur, junior eleman seniora sorular sorar onu nasıl yapıcam bunu nasıl yapıcam diye. Ayrıca senior eleman junior olana rehberlik sağlar, bazı şeylerin nasıl yapılacağını söyler, bazı numaraları öğretir.

Sizin yaşadığınız baştan aşağı saçmalık hicbir rehberlik yok, başınızda kimse yok adam gibi, profesyonel hiçbir destek yok, 30 yıllık öğretmen gibi davranmanızı bekleyen garip kafada bir yönetici var ...

Sonuca geleyim bence istifa etmeyin. Neden derseniz bulacağınız yerler de burdan farklı olmayacak. Ben öyle süper, profesyonel bir anaokulu/kreş bulacağınızı düşünmüyorum, öğretmenlerin çoğu bu şartlarda çalışıyor. Direnin. Başka ne akıl vereyim açıkçası bilemedim.

Hayir, o benim eski konumdu :emir_bebek:
O zaman oraya yazdığımı buraya alıntı yapayım.

Bol bol jest ve mimik kullanın. "Stop" komutu verdiğinizde elinizle "dur" işareti yapın mesela. Ne bileyim "No" derken aynı zamanda parmağınızla "Hayır"işareti yapın, "Sit down" derken elinizle çocuğu yönlendirin. Beden dilinizi sık sık kullanın ki çocuk da anlayabilsin.

Ben de İngilizce öğretmeniyim. Ne kadar pedagojik dersler almış olsak da bize direkt olarak küçük yaş grupları için eğitim verilmiyor. Kurumunuza derdinizi bu şekilde anlatın. Okul öncesi öğretmeni gibi davranamayız biz, aldığımız eğitim farklı. Deneyim kazanmanız lazım bunu yapabilmeniz için. Size bu şekilde davrandıklarında moralinizin bozulduğunu ve konsantre olamadığınızı belirtin.

Sizin hatanız anaokuluna İngilizce öğretmeni olarak girmisken sınıf ablası konumuna düşmüş olmanız.Ne demek İngilizce öğretmenine çocukların üstünü başını düzelttirmek, kapıdan çocuk aldırmak vs.Sizin asli göreviniz İngilizce eğitimi ve faaliyetleridir.Bende yaklaşık 6 yıl bir anaokulunun İngilizce öğretmenliğini yaptım bu sene pandemi dolayisi ile gitmedim.Ben okula gelir ders etkinlik kağıtlarım varsa ablalara veririm ,çoğaltma işini onlar yapar, sınıfın düzeninden onlar sorumludur, ben dersimi verir çıkarım.Oradaki kimse benim üstüm değildir ,sadece sahibi benim üstüm olabilir işverenim olarak.Size tavsiyem bu işyerinden ayrılmanız ve bir daha böyle bir kurumda çalışırsaniz en baştan iş tanımınızı anlattığım sınırlar içinde söylemeniz olur .

Cocuklara degil ya hu auakkabilari icin.siz cocuklarimi karistiriyorsunuz ben ayakkabi kiyafetlerini anladim🤣🤣🤣

ya hu suz konuşamıyor musunuz, gunluk hayatınızdaki olaylara karşı çok mu sindiriliyorsunuz? çok mu pasif kalıyorsunuz acaba? sanki olanca hıncınızı burdan alıyosunuz?

Back