Yaşın mı küçük, deneyimin mi az bilmiyorum ama önce bir sakinleş.
Şimdi, çalıştığın hiçbir kurumda kimse seni pamuklara sarıp pohpohlamayacak. O yüzden yeni iş bulmadan, mevcut işinden istifa etmek manasız.
Öncelikle bir öğretmen olduğun için çocukların ismini bilmen lazım. Burda kendini savunmazsın. Yani çocuk aranıza yeni katılmadıysa, bilmemen olmaz.
Diğer yandan, haklı olduğun konularda hakkını savunmayı öğrenmelisin. Bunun için kavgaya filan gerek yok. Zaten size haksız yüklenen birine bahane değil gerçekçi bir cevap verdiğiniz zaman, o kişi %90 geri adım atacaktır. Bazı çingenler var, sizi bastırmak için ses yükseltir filan. Onlara da gayet sakinlikle savunmanızı yapabilmeniz lazım. Yani size “ O etkinlikler orada kalsın mı” dendiğinde “orada kalmasın ama ben de süren etkinliği mi bırakayım, hangisi bunun doğru olanı” diyin, bakalım ne diyecek. Kendinizden emin olun, iş arkadaşlarınızla öz ve net konuşun.
Ayrıca kendi sorumluluğunuzda olmayan işleri yapmayın. Bu sizin kendi işlerinizi aksatmanıza neden olur. Mesela çocuğa yemek yedirmek, görev tanımınızda var mı yok mu? Yoksa sınıf öğretmeni yemek yedirirken sizin yardımınızı isterse, ben şu etkinliği hazırlamalıyım diyin, gidin kendi işinizi yapın.
Müşterilerle her zaman iyi anlaşın. Sizin durumda müşteriler aileler oluyor. Onlar sizi severse, kurum da sizi sevmek zorunda kalır. Ailelere jestler yapın, çocuklarının o gün yaptığı bir şeyi ballandıra ballandıra anlatın. İnanılmaz ama böyle çok küçük şeyler insanları gaza getiriyor.
Yani bu iş, bunu unutmayın. Profesyonel olmanız lazım. Kendi işinizi iyi yapmanız, insanlarla ilişkinizi profesyonelce yönetmeniz lazım. Mızmızlanmayın, harekete geçin.
Sevgiler