Öğretmenim ve kurumda azarlanıyorum.

Cocuklarla uğraşmak çok zor heleki anaokulu cocuguyla .

Veliler bazen çok sacmaliyor gelip müdür e müdür de gücünun yettigine. Resmen Mobbing.

Hata yapmadan kimse dogruyu yapamaz.

Önemli olan tekrarra düsmeyin.

Kadrolu devlet memuru iseniz sizin maaşınızı veren devlettir, kendinizi ezdirmeyin çat çat cevabını verin ezik durmayın, gerekirse ortalığı birbirine katın bir daha ellemezler.

Eğer özel bir yer ise üstteki dediğimi yapın, işten atarlarsa da üzülmeyin öyle yerler olmaz olsun.

Bu saçmalıklara dur demenin yolu sizden geçiyor. Birkaç kez sağlam cevap verirseniz kimse ağzını açamaz. Çekinmeyin tartışın kavga edin yani. Sesiniz yükselsin gerekirse.

Ben özel sektördeyim ilk iş deneyimimde 2. Ayımda tüm ekibe mobbing uygulayan ekip lideriyle tartıştım çünkü ruh hastası ve üslubu çok çirkindi. Valla bana bağırmış miydi ne yapmıştı hatırlamıyorum ama koskoca insanlarız beynim dönmüştü. Halbuki ilk işim nasıl heyecan içindeydim. Neyse karşılık verdim tartışmaya başladık. Bu tavırlarla devam edersen seninle uzun süre çalışmam dedi. Çalışmazsan çalışma lan (evet tam olarak bunu dedim sinirli biçimde) deyince tamam sen yarın gelme dedi. Kovdu yani beni kendince. Sen biraz kendine bak kendi üslubuna tavrına bak dedim. Hala bik bik konuşuyordu hadi hadi senin derdin başka herkes biliyor dedim. Devamını hatırlamıyorum ama hem kızmakta hem de beni kovmakta haksızdı. O sırada içeri patron girdi noluyor dedi. Anlattım tek tek. Patron buna demez mi e x herkes senin üslubundan şikayete geliyor bana diye. Sonra ruh hastası başladı işte ben 50 kişilik ekip yönetim hiç böyle sorunlar yoktu demeye. Patron demez mi valla x o cümlenin içinin dolu olduğunu düşünmüyorum (yani x'e yalancı demiş oldu aslında) (ben dahil tüm ekip şok) neyse bu konuşmanın üstüne bağırıp duran ruh hastası istifa etmişti. Sesimizi çıkarmak lazım böylelerine karşı.

Bu olaydan sonra ben orada 9 ay daha çalışmaya devam ettim bu arada.

sizin en büyük hatanız işte burada. Filolog olup formasyonla öğretmenlik yaparım diye düşünmeniz.
Kurumun size böyle davranmasının asıl sebebi sizin İNGİLİZCE ÖĞREtMENİ MEZUNU olmamanız. sizi öğretmen gibi değil de oyun ablası gibi görüyorlar. onlar için daha kalifiye eleman değilisiniz anlattıklarınıza göre . sizin de bu işe ihtiyacınız olduğunu hissetmişler ki istediğimiz gibi davranalım modundalar.
bu kurum buna devam edecektir.

Selam. Büyük özel bir kurumun anaokulunda İngilizce Öğretmenliği yaptım ben de. Size tek önerim olacak. Iş taniminizin dışına çıkmayın. Ben ilk günden son güne kadar görevimin İngilizce öğretmek olduğunu, başka hiçbir şekilde sınıf öğretmeninin görevini yapmayacağımi söylemiştim. Hayır deyin. Sınırlarınızı koyun. Üst yönetim her zaman kurumu düşünür. Hiç kimse sizi düşünmez.

Maalesef devlette değil, özel sektördeyim, lanet olsun. Ne kadar iyi yapmışsın seni can-ı gönülden kutluyorum arkadaşım, bazıları insan değil çünkü, insana insan gibi davranılır. Ben de yapı olarak sert değilimdir, bir kere mizacımda yok, lakin benim gibi birini bile çıldırttılar, daha neler göreceğiz kim bilir. Sağlık sorunlarında dahi izin alamıyorum işten, hasta hasta köpek gibi çalıştırdılar kaç defa, çıkışımı istiyorum dedim geçen hafta, müdür hala daha önümüzdeki hafta da konuşalım diyor, bu işin affı yok yani üç kuruş maaş alıyorum bir de eziliyorum. Şirketlere başvuracağım çıkışım verildikten sonra, şimdi sgk varken aşımı da oldum mis... Daha iyisi olur inşallah, zira insan yok bizim kurumda da.

Sınıfın esas öğretmeni değilsiniz
Yani Gitmezseniz bir sınıf çocuk mağdur olmaz
Üstelik hastasınız
Ne akla hizmet çocukların olduğu ortamda size en azından bir gün izin vermek yerine çocuklarla bir arada olmanızı istemişler
Ne biçim kurum burası

Sormayın, bir yılı doldurmadığım için izin veremiyorlarmış, çok yoğunmuş ve oryantasyon dönemiymiş fazla çocuk geliyormuş okula, ben yokken sınıf öğretmeni tek başına ne yapıyordu ki? O gün çalıştım alerji olmuşum boğazım, baş ağrım, burun tıkanıklığımla cebelleştim, mesela yine izin almaya çalıştım yaklaşık 2-3 saat önce annemin rahatsızlığı için, öğretmenlerden biri yine yokuşa sürdü olayı, en son müdüre yazdım da aldım. İnsanlık dışı muamele yani.

Bu arada belirteyim sağlık problemleri dışında asla izin almıyorum. Bana yoğun bir hafta diyerek izin vermedikleri zamanlarda diğer ingilizce öğretmenlerinden biri haftaiçi 2 kez izin aldı.

Adrkaaslar merhaba,

Ne yazik ki isten istifa ettim. Cok uzuldum hem de cok mutlu oldum. Cocuklardan ayrilmak cok canimi yakti, onlari son kez gormek, giderken optum hepsini tek tek. Diger calisan arkadaslardan iki tanesiyle vedalastim, digerleriyle hic konusmadim bile, mudurum cok iyi olsa da bazen tek bir kisinin iyi olmasi onemli degil, calisilan yer cok onemli, insan iliskileri, saygi vs. Kimse birbirini sevmek zorunda degil ama saygi olmayan bir kurumda yapamazdim. Icimde hem huzun hem mutluluk var. Hayirlisi olsun insallah...

Hayırlısı olsun, en kısa zamanda insani şartlar altında çalışabileceğiniz bir iş bulmanızı diliyorum. En doğru olanı yapmışsınız, özel sektör de olsa her kurum aynı pespayelikte değil.
Çeviri falan düşünür müsünüz? İş ararken evden yapabileceğiniz çeviri işleri için ilan verebilirsiniz sitelere vs.

Umarım daha mutlu olacağın fırsatlar yakalarsın . Bir şey konuştunuz mu sordular mı hiç

Allah kurtarmış . Lütfen bir daha kendinizi böyle bir şekilde kullandirtmayin.Daha öncede yazmıştım size siz abla değildiniz orada .Bakın sınıf öğretmeni bile değil onun yanında çalışan kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu abla muamelesi yaptılar size.Dil bilginizden dolayı bir özel şirkette çalışırsanız da lütfen kendi işiniz dışında hiçbir şeye elinizi iyilik için bile olsa sürmeyin.Yapi olarak naif bir insansınız bu çok belli.Ama bu karakteriniz özellikle özel kurumlarda kullanılmaya çok müsait.İnsallah bu kötü deneyim size gelecek için bir yol gösterici olur ve hakketiginiz bir yerde çalışırsınız.

Ben işhayatının hiçbir alanında çalısanlarını azarlayan insanları hic sevmem heleki eğitim kurumlarında. Benim oğlumun ilk gittigi kolejde müdür sınıf öğretmenimizi çocukların yanında azarlarken gördüm ve bende müdüre ;siz benim çocuğumun yanında öğretmenini azarlayamazsınız diye çıkıştım adam şok oldu. Sinrasındada genel müdürlüğüne şikayet ettim bir dahada aynı şey yaşanmadı. Benimde 5 tane çalışanım var şuanda işyerimi onlar yönetiyorlar hamileliğim dolayısıyla. Bazen sorunlu müsteri gelir ,ukala ukala davranır ,asla taviz vermem ezdirmem çalışanlarımı .

Umarım daha mutlu olacağın fırsatlar yakalarsın . Bir şey konuştunuz mu sordular mı hiç

Calısanlar birsey sormadı, sadece partnerim sordu is buldun mu diye hayır ama arayacagim dedim, mudurle de vedalasirken partner degisimi yapsam sonra seni yine arasam olur mu dedi, hayır dedim. Ne yapmayı dusunuyorsun dedi, calisacagim cunku eve ben bakıyorum deyince sok oldu. Babam sehir dısında calisiyor, sezonluk is yapıyor dolayısıyla elde sıcak para olmuyor o yokken ev kirasını ben veriyorum, 2825 TL ye calisiyorum 1800 TL kira oduyorum, bu is maası dolayısıyla da aklıma yatmamıstı zaten ama hic yoktan iyidir diyordum, baktım hem az maas hem boyle tavırlar vs, yok dedim katlanılacak birsey bulamıyorum ben bu kurumda. Bastan beridir de onlar beni sevmedi bunu anladım, bastan birsey olmuyorsa sonunda da hicbir sey degismiyor ne yazık ki. Giderken bile yarım agız gorusuruz dediler, benim yanımdaki baska bir ogretmene bin bir iyi dilekte bulundular mesela. Cok yazık.

Selamlar,

İki ay calismis bile olsam çok çok şey öğrendim, işe yeni başlamıştım ya bu saygısızca tavırlara kötü bir bicimde karsı koyup sivrilmek istemedim, bir de ilk resmi ve tam maas aldıgım islerden biriydi cok hevesliydim, yapmaktan gocunmazdım hosuma giderdi calisiyorum derdim, gercekten saygı olsaydı, iyi anlassaydım asla asla cocukların ust degisimi ya da yemek yedirme mevzusunu dert etmezdim. Yine de guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim, yol gosterdiginiz icin, sizleri seviyorum

Tanımadıgım insanlar, belki cok uzagımda ama aslında cok yakınımda... İyi ki varsınız.

Ceviri isi yaptım fakat o is tarz islerde cok istismara acık isler (aslında tam kelimesi aklıma gelmedi ama belki anlamıssınızdır) yani her bir sayfaya az miktar para, cok fazla sayfa sayısını kısa surede cevirmeni isteyen insanlar, maas azlıgı vs vs bilemiyorum, yaptım biliyorum.

+ İş mevzusu acılmısken soyleyeyim dilimi her zaman kullanmak istedigim icin uluslararası bir sirketin lojistik departmanlarına girebilirim belki o zaman daha iyi iletisim kurabilirim hem İngilizce vs maillere bakabilirim yuk gemilerinin tasımaciligiyla ilgilenebilirim bu da cok severek yapacagim bir is olur. Acaba acıktan lojistik, uluslarası iliskiler vs mi okusam diyorum

Cansınız... Çok teşekkür ederim, çok... Kulağıma küpe olacak.
İlk yaziyi okuyunca sizi liseden yeni mezun olmuş yardımcı öğretmen zannettim. Bunun sebebi size davranış şekilleriydi. Benim öğrencilerime anaokulunda böyle davranan bazı müdür ve öğretmenler çıkıyor oda kizlar daha küçük ve toy diye onları ayak işçisi gibi gören ve üslubunu bilmeyen kişiler olabiliyor iş hayatında. Ama detayı okuduğumda üniversite mezunu gayet eğitimli bir kadın var. Özel sektör acımasız ve bazı müdürler ve kurumlar ayrica sıkıntılı olabiliyor. Ben yinede sizi hatalı buldum. Bu hata çalışma şekliniz asla değil ki bende anaokulunda meslegimin ilk 3 yılı öğretmenlik yaptım ayrica suan anaokuluna stajyer gönderip takibini yapiyorum anaokulu nasil işler biliyorum. Sizin hatanız mesleki beceriden ziyade kendi sınırlarınızı belirlememeniz. Siz sizi ezmelerine musade etmissiniz, size yapılan yanlışta susmussunuz. Kibar bir dille uyarmaniz gerekirdi. En önemli eksik sizin ise girerken görev taniminiz belli degilmi önce onu netleştirmelisiniz ki angarya 8sler size verilmemeli ve yanlış olunca size yuklenilmesin. Çocukların kırdığı eşyayı asla siz telafi etmeyin öyle birsey asla olmaz. Benim sınıfımdaki eşyalar kırıldığında bildiririm olur biter. Siz değerlisiniz ve birilerinin size kötü davranmalarını izin vermeyin. Hakkınızı savunun baktınız olmuyor bu arada başka İş ararsınız.

Cok haklısınız, bunun sebebini yazdım, dediğim gibi işe ihtiyacım vardı, kaybetmek istemedim, hiç yoktan iyidir dedim, çünkü çok uzun süre işsiz evde oturunca, gelirsiniz zor oluyordu. Onlar da işe ihtiyacım olduğunu bildikleri için böyle yaptılar belki de. Aslında sözleşmemde de Ingilizce Öğretmenidir, maaşı şudur yazmıyordu, yazar mısınız dedim müdüre hayır dedi, sözleşmede de kurum öğretmene verilen her görevi yapmak zorundadır, haftasonu okula gelinirse ek ücrete tabii değildir gibi maddeler vardı. Yani seneye bana minik bebekleri verseler ben bez de taşıyacaktım muhtemelen. Okulda ben Ingilizce öğretmeniyim deyip kenara çekilme vb şeyler yoktu, her Ingilizce öğretmeni benimle aynı şeyi yapıyordu, kurumun branş fark etmeksizin öğretmene bakış açısı bu.

ingilizce öğretmenlerinin geldiği bu hale çok üzülüyorum.. tüm özel kurumlarda durum buna evriliyor. kendimden biliyorum malesef. ingilizce öğretmeni çocuktan sorumlu bakana döndü, hem aşırı eğlenceli, enerjik olmamız isteniyor hem de çok iyi okullardan birinde olmama rağmen okuldaki en fazla ders saatlerinin ingilizce öğretmenlerinde olduğunu söyleyebilirim. sınıf öğretmenlerinin yaptığı her işi yapmamız beklenirken onlardan fazla derse giriyoruz ve bu çok normal karşılanıyor. kimsenin iş yükünü azımsamam ama bir sınıf öğretmeni yalnızca bir sınıftan sorumluyken ingilizce öğretmenlerinin en az 2-3 sınıfa sınıf annesi gibi atanması bana tuhaf geliyor. kendim de anaokulu ve 1lerle çalışıyorum bu sene yapmadığım şey kalmadı açıkçası. çaresizlikten başka bir şey değil bu yaşadığımız, çıksak ekonomik özgürlüğümüzü teslim etmiş oluyoruz, çıkmasak bireysel özgürlüğümüz ellerinde. ayrıca çıkıp başka bir yere gitsek de aynı.. umarım bu yoğun tempoda ders çalışıp atanabilecek gayreti gösterir, atanır kurtulursunuz. kesinlikle istifa edin. çalışma şartları kolay olmasa da her yerde şiddet görmezsiniz, bu düpedüz şiddet. veya dershane tarzı kurumları düşünebilirsiniz bir yandan ders çalışırsınız. en aızndan yetişkinlerle çalışmak bir nebze daha kolay oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…