- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.607
- 198
- Konu Sahibi benkahvecanavari
-
Eğer kendi alanınızda değil de sınıf öğretmenliği yapmak isterseniz, devlet ilçe milli eğitimlere başvurabilirsiniz ücretli öğretmenlik için. Maaş 3000 e yakın ve okuldaki ücretli öğretmenlerimiz çok memnun. Görsel sanatlar mezunu, işletme mezunu, fransızca öğretmeni arkadaşlar var hepsi sınıf öğretmenliği yapıyor. Beraber çok iyiyiz, yönetim ve bizler onları kadrolulardan ayırmıyoruz. Bence içinizde öğretmenlik yapmak varsa devlette ücretli öğretmenliğe başvurun.Kpss ile atamasi olmayan bir dil mezunuyum ben, bolumumu severek okudum ama hayalim ogretmenlikti, ozel okullarda, liselerde vs. Anaokulunu da cocuklara temelden ikinci bir dil sunmak istemistim, isin icine girince ogretmenden ziyade gelen gidenin vurdugu, her seyi yapmaya programlanmis, paraya ihtiyacim oldugunu bilen yoneticiler tarafindan cogu seyi yapmis biriyim, evet sessizim ve sakin biriyim, cocuklara sesimi dahi yukseltmem fakat kurum icrrisindeki insan iliskileri beni yipratti. Yoksa cocuklardan yana bir sorunum yok. Cok denedim, her sabah kalktigimda buna ihtiyacim oldugunu, dayanacagimi vs soyledim kendime, ise badlarken cok motiveyim, sonrasinda kavga kiyamet, yine ayrilma karari aliyorum. Inanin su an belim, kasiklarim, basim agriyor, 16 tane ogrenciyi tek tek tuvalete goturmekten baska hicbir sey yapamadim bu gun. Kacmiyorum, ise 4 elle tutunuyorum yine de dolu dolu Ingilizce kullanamiyorum okuldayken, pes etmek degil bu, istifami edecegim tabiiki kararim net cunku cok zor sartlar altinda calismaktayim. Yazan herkese binlerce tesekkurler, cikisimi yapinca sirketlere basvuracagim. Ogretmenlik yapar miyim bilemiyorum, iyi bir yer gelirse evet, orasi da olmazsa birakirim.
Kota izin yok malesefNeden kotla gelmesine izin yok? Benim kızımın öğretmenleri tayt giyiyor ve benim cok hoşuma gidiyor. Böylece daha rahat oynuyorlar çocuklarla.
Bende veliyim,çocuğuma zarar vermediği sürece hiç bir öğretmenle bu üslupla asla konuşmam.Mesele para ödeyip ödememek değil,mesele karşılıklı saygı anlayış.Çocuğum güzel eğitim alsın mutlu olsun yeter.Para veriyorum beeen diye sahipmiş gibi davranılması yakışıksız.Velilerin cogu boyle ne yazik ki... Tabii para oduyorlar istemek haklari, ama kapasitemizin ustune cikmak bazen zor, heleki 3.5 4 yasindaki bir cocukla...
Aynı üye önceki konusunda aslında ing öğretmeni olup okul öncesi kurum hakkında fikri olmafıgını yazmıştı.Gönül ister herkes çok sevdiği işi yapsın. Burada kadın azar işitiyorum ana para kazanmak zorundayım burda kalmak için kendimi sormuyorum diyor. Kadın öğretmen ölmekten mutlu kurumdaki bazı kişilerden dolayı zorda.
Ayrıca insanları çalıştıkları yerde işkence çektiren pisliklerden nefret ediyorum.
Devlet okulları ücretsiz, ama orada da öğrenciye değer veriliyor, ister devlet, ister özel okul olsun bence özellikle ana sınıfında tek koşul öğretmenle öğrencinin kurduğu sevgi bağı olmalı. Öğrenci sınıfa girerken öğretmenini sevdiğini biliyorsanız bu yeterli bence. Diğer sorunlar öğretmenin hayat kalitesini düşürmekten, moralini bozmaktan, enerjisini bitirmekten ve malesef bunu çocuklara yansıtmaktan başka işe yaramıyor. Evet öğrenciye isimle hitap etmek çok önemli ama ara sıra minnoş gel bakalım diyince kıkırdayarak gelmesi bile değerli bence çocuğun. Sevgiden öte koşul aramamalı bence okullar.Bende veliyim,çocuğuma zarar vermediği sürece hiç bir öğretmenle bu üslupla asla konuşmam.Mesele para ödeyip ödememek değil,mesele karşılıklı saygı anlayış.Çocuğum güzel eğitim alsın mutlu olsun yeter.Para veriyorum beeen diye sahipmiş gibi davranılması yakışıksız.
Benim çocuklarım da devlet okuluna gidiyor,cüzi bir miktar ödüyoruz anaokuluna.Dediğiniz gibi sevildiğini,değer gördüğünü bilmesi çocuğa okulu sevdiriyor zaten.Çocuklar bizlerden çok daha duyarlı,kim gerçekten seviyor kim sevmiyor çok güzel ayırt ediyorlar.Devlet okulları ücretsiz, ama orada da öğrenciye değer veriliyor, ister devlet, ister özel okul olsun bence özellikle ana sınıfında tek koşul öğretmenle öğrencinin kurduğu sevgi bağı olmalı. Öğrenci sınıfa girerken öğretmenini sevdiğini biliyorsanız bu yeterli bence. Diğer sorunlar öğretmenin hayat kalitesini düşürmekten, moralini bozmaktan, enerjisini bitirmekten ve malesef bunu çocuklara yansıtmaktan başka işe yaramıyor. Evet öğrenciye isimle hitap etmek çok önemli ama ara sıra minnoş gel bakalım diyince kıkırdayarak gelmesi bile değerli bence çocuğun. Sevgiden öte koşul aramamalı bence okullar.
tabi yol yordam o sırada adddaaaYa hu duzgun yapin isinizi...hep suclu karsi taraf sanki azicik ozen gosterin
Korkunç bir üsluba sahipsiniz.Yazdiklarini okuyup yorum yapiyorum.bir haftada nasio ogreneyim diyor binetiket yapistirmaya bakar.bu da ogretilmez ki
Korkunç bir üsluba sahipsiniz.
Ay yazmayayım yazmayayım dedim ama madem sizde maşallah 72 öğrencinin adını bir günde öğrenecek zeka varsa taktik geliştirin diyeceğinize verin madem taktiği öğrensin , hanımefendi meslekte yeniymiş fayda sağlamış olursunuz ki bence hikaye yani yok öyle bir şey 72 değil 700 ismi de ezberlersin 1 günde okey ama sadece ezberlersin kime ait olduğunu 1 günde ezberleme şansınız yok yüzler karışır 72 insan bir günde oturtulmazCok sukur zekam yerinde. Benim de 3×24 ogrencim oluyor, ve ad ogrenmek en onem verdigim seylerden biridir. Ogretmenseniz ogrencinin adini ogrenirsiniz. Azicik caba yeterli bunun icin. Ogrenciler, kac yasinda olurlarsa olsunlar, buna onem verirler. Benim ogrencilerim universite ogrencisi. Daha ilk dersten isimleriyle seslendigimde deger verildiklerini hissediyorlar. Size de tavsiyem ad ogrenmek icin bir iki taktik gelistirin.
Ay yazmayayım yazmayayım dedim ama madem sizde maşallah 72 öğrencinin adını bir günde öğrenecek zeka varsa taktik geliştirin diyeceğinize verin madem taktiği öğrensin , hanımefendi meslekte yeniymiş fayda sağlamış olursunuz ki bence hikaye yani yok öyle bir şey 72 değil 700 ismi de ezberlersin 1 günde okey ama sadece ezberlersin kime ait olduğunu 1 günde ezberleme şansınız yok yüzler karışır 72 insan bir günde oturtulmaz
Mantıklı hikaye anlatsalar bariHerkes hikaye anlatmaya bayiliyor.
O kurum ise almasaymış. Yeterli ki ise alınmışAynı üye önceki konusunda aslında ing öğretmeni olup okul öncesi kurum hakkında fikri olmafıgını yazmıştı.
Okul öncesi gruba ing öğretmek apayrı bir konu. Sırf iş olsun diye baslamış yürümüyor ben de fikrimi yazdım. Baska iş araması daha makul mantıklı
Ben konu sahibine yetersiz demiş miyim?O kurum ise almasaymış. Yeterli ki ise alınmış
Ben konu sahibine yetersiz demiş miyim?
Gönülsüz iş yapınca iş bir yere varmamış diye yazdım dikkatli okursanız. Aynı mesajı defalarca yazdım zaten kendisi de buna benzer seyler söylediği halde her nedense birileri birşeyleri bir tarafa cekiyor.
Önceki konunuzda ben aslında ing öğretmeniyim ama iş bulamayınca anaokulu olsun madem dedim tecrübem yok yazmamış mıydınız . Hayret birsey gercektenSagir duymaz uydurur hesabi. Nerede demisim gonulsuz is yapiyorum diye? Yeni basladigim icin hatam oldu, bu kabul, yeni baslayan birini azarlamak ne kadar dogru, orasi mechul.
Önceki konunuzda ben aslında ing öğretmeniyim ama iş bulamayınca anaokulu olsun madem dedim tecrübem yok yazmamış mıydınız ya. Hayret biley gercekten
PekiÖnceki konuma bakiyorum, bakiyorumm... Bulamiyorum. Buldugum seyi paylasayim o halde
"Yıllardır istediğim bir sektörün içindeyim, anaokulu... 3,5-4 yaş çift dilli eğitim verilen bir anaokulunda İngilizce öğretmenliği yapmaktayım. Çocuklarla İngilizce konuşuyor, oyun oynuyor, hikaye okuyorum. Lakin, deneyimsiz olduğum için bir ay içinde çok tökezlediğim zamanlar oldu."
Bugün de öğretmen olmadığımı öğrendim çok şükürOgretmenseniz ogrencinin adini ogrenirsiniz.
10 sınıfım varAy yazmayayım yazmayayım dedim ama madem sizde maşallah 72 öğrencinin adını bir günde öğrenecek zeka varsa taktik geliştirin diyeceğinize verin madem taktiği öğrensin , hanımefendi meslekte yeniymiş fayda sağlamış olursunuz ki bence hikaye yani yok öyle bir şey 72 değil 700 ismi de ezberlersin 1 günde okey ama sadece ezberlersin kime ait olduğunu 1 günde ezberleme şansınız yok yüzler karışır 72 insan bir günde oturtulmaz
Bye bye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?