Öğretmenim ve kurumda azarlanıyorum.

Aynen öyle, Ingilizce eğitimi çocuk yaşta verildiğinde yetişkinlere nazaran çok daha iyi ve etkili, hele ilk anaokulunda işe başladığımda hiç Ingilizce konuşmayan öğrencilerimin ağzından Ingilizce duymak beni motive etti, başardığımı gösterdi, lakin olmadı. Işin ilginç yanı çocuklar çok yaramaz olsa da onlarla sorunum olmamasına rağmen kurumların bakış açılarını değiştirmem imkansız. Evet yaşı daha büyük öğrencilerle çalışma kararı aldım, en azından bu tecrübem neyi isteyip istemediğimi kafamda netleştirdi, bir de maaş meselesi var tabii, ben Ingilizcenin yanında bir dili daha C1 seviyesinde konuşabiliyorum, buna rağmen asgari ücret verilirse artık katiyen kabul etmeyeceğim, başka bir işe girsem dil tazminatı alabileceğim yerler varken 2825 TL ye çalışmak bana koyuyor. Bir arkadaşım bile vasıfsız işçi olarak çalışırken benden 2 katı daha fazla maaş alıyor, benim anaokulunda yaptığım iş 3500 TL lik işti, ben köpek gibi çalıştım, bazı günler 7 ve 7 arası, ona rağmen ay sonu paramı yettirememek canımı acıtıyordu. Bana dedikleri tek şey deneyimsizliğim... Anaokulu tecrüben yok, şurada tecrüben yok vb. Artık dedim ki deneyimsiz olduğum için sen iş verme, o vermesin, nereden kazanacağım bu tecrübeyi diye. Sen de haklısın diyorlar.

Çocuk ne yaparsa yapsın her zaman haklıdır... Bakış açısı bu. Çünkü çocuklar onlar için para, bizim içinse temelden en iyi şekilde yetiştirilmesi gereken ülkenin geleceği, doktoru, öğretmeni, tercümanı, diplomatı. Bu yüzden ben hep çocukların hayatına yön verici desetklerde de bulunurum, anaokulunda da bu geçerli. Paylaşmak, arkadaşa vurmamak, kuralları bilmek, kibar konuşmak, hak yememek. Kurum içinde öyle psikolojisi bozuk çocuklar vardı ki, bazısı şiddete meyilli, bazısı işini ağlayarak çözen, bazısı ağlarken 35+ bir kadın gibi ağlayan. Neden böyle ağlıyorsun dedim bir gün, çünkü annemle babam kavga ettiğinde annem hep böyle ağlar dedi bana. Bunu psikoloğa söyledim, durum bu, al konuş, ailesine anlat diye, anlattım diyor, oyun terapisine gidecekmiş vb vb. Sınıfa gelip 5 dakika ne oldu, bir daha böyle yapma demekle olmuyor bu işler, çocuk yine ağlayınca bana neden ağlatıyorsun diyor, ben birşey yapmıyorum sorununu ağlayarak çözmeye çalışıyor dediğimde otorite kuramayan ben oluyorum. Yani sonucunda yine yine yine öğretmen uyarılıyor, azarlanıyor.

anaokulu pişmanlıktır malesef ben de ilk mezun olduğumda 1 hafta dayanabildiğim bir kreşte aynı bu sistem çalıştım ve ağlayarak istifa ettiğimi hatırlıyorum. şimdi kolejde çalışıyorum hala iş yüküm fazla ama belki ben biraz daha büyüdüm, belki de kolej olmasından kaynaklı düzen daha yerinde. hala ingilizce öğretmenleri en çok kullanılanlar. ve işin kötü yanı bizi dışarıdan hep laylaylom takılıyoruz gibi görmeleri, sürekli dans edip şarkı söyleyip masal dünyasında falan yaşıyoruz sanıyorlar. size bi önerim daha var yine katlanabilirseniz birkaç koleji düşünün, açık konuşacağım 2825 tl ile bu iş asla yapılmaz. butik olmayan, nispeten daha iyi sayılan kolejlerde öğretmen maaşları bilgim kadarıyla en azından 3500-4500 skalasında. ama yine de hepsine yanaşılmaz, bazıları sizinki gibi sınıf öğretmeni ile aynı anda ingilizce eğitim vs diyorsa koşarak uzaklaşın. ne kadar ütopik ve harika bir eğitim vaadediliyorsa öğretmen o kadar kullanılıyordur ve hak ettiğini alamıyordur malesef. siz yine görüşmelerinizi yapın, kendi değerinizi hatırlayarak görüşün çeşitli kurumlarla. şu ara kolejlerin sözleşme zamanları hem. kolej olmazsa dediğim gibi dershane düşünün oralarda zaten minimum çalışarak asgari alabilirsiniz. minimumdan kastım bu kadar yorulmadan. belirli bir kitabınız, dersiniz, sınıfınz oluyor. sohbetli eğlenceli geçiyor dersler yetişkinlerle. lise ve yetişkin gruplarına bakın.
size boooool şans diliyorum umarım hayat harika şeyler getirir, meslektaşım:')

Ahh ahh burda olsanız sımsıkı sarılsam size. Zaman ayırıp yazdığınız için size minnettarım, unutmayacağım. Temmuz ayında yeniden CV göndermeye başlayacağım, kolej düşünüyorum ben de, hazır okullar da yavaş yavaş açılmaya başlarken alımlar daha çok olur, uzaktan eğitimden etkilenmem diye düşünüyorum. Görüşmelerde dikkat edeceğim, hayırlısı olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…