- Konu Sahibi benkahvecanavari
-
Her bir uye bana yol gosterdi, hepinize kucak dolusu sevgilerBugün de öğretmen olmadığımı öğrendim çok şükür
10 sınıfım var
Her birine yarım saat girebiliyorum
Sonra isim ve yüz ezberleyemediğim için öğretmen olmadığım gerçeğiyle yüzleşiyorum
Söyleyeceklerim bu kadar
Benim tavsiyem kim olursa olsun sizinle böyle konuşmalarına izin vermeyinHer bir uye bana yol gosterdi, hepinize kucak dolusu sevgilerIki tane toksik cikti aradan, nazar boncugu...
Benim tavsiyem kim olursa olsun sizinle böyle konuşmalarına izin vermeyin
Uyaracaksa da üslubunı bilip uyarsın
Kimse kimsenin kölesi değil
Bir gecede cahil kaldın gördün mü ? Şaka bir yana aşkım da bir eğitimcinin isim ezberlemekle insan ezberlemek arasındaki farkı da bilmesi gerek bence laf sokayım derken kendini rezil etti insanlar bir gecede neler ezberliyor marifet ezberlemek olsa keşke isim+yüz kombinasyonu asla diyorum ya ihtimal vermiyorumBugün de öğretmen olmadığımı öğrendim çok şükür
10 sınıfım var
Her birine yarım saat girebiliyorum
Sonra isim ve yüz ezberleyemediğim için öğretmen olmadığım gerçeğiyle yüzleşiyorum
Söyleyeceklerim bu kadar
Valla gerçekten ezberleyebilene saygım var çok inanmasam daBir gecede cahil kaldın gördün mü ? Şaka bir yana aşkım da bir eğitimcinin isim ezberlemekle insan ezberlemek arasındaki farkı da bilmesi gerek bence laf sokayım derken kendini rezil etti insanlar bir gecede neler ezberliyor marifet ezberlemek olsa keşke isim+yüz kombinasyonu asla diyorum ya ihtimal vermiyorum
Ya sende öğretmen misin ya yarım dönem mi 1 gecelik işValla gerçekten ezberleyebilene saygım var çok inanmasam da
Benim neredeyse yarım dönemimi aldı
Şimdi mahallenin muhtarı gibiyim
Değilmişim işteYa sende öğretmen misin ya yarım dönem mi 1 gecelik iş
Değilmişim işte
Biraz kalbim kırıldı
Neyse aşkım üzülme taktik öğrenDeğilmişim işte
Biraz kalbim kırıldı
sizinle ya da başka bir öğretmenle ya da kurumdaki başka bir çalışanla bu şekilde konuşamaz. o mesajları saklayın mutlaka. bu uslupsuz kişi çocuklara nasıl davranıyor acaba. bir meslektaşıyla bu şekilde konuşan birine çocuğumu emanet etmek istemezdim. ancak eminim ki veliye son derece kibar, güler yüzlüdür bu şahıs...
mesajları saklayın zira istifa etmeniz halinde cezai şart vs uygulamaya kalkabilirler. kendisi hakkında şikayetçi olacağınızı belirtirsiniz (bence şikayetçi olun.) bu mesajları ekleyerek mobbing nedeniyle sözleşmenin bitmesini beklemeden de istifa edebilirsiniz. kimse bunları çekmek zorunda değil.
Bu kiyafet ayakkabı mevzusu sıkıntı bence.Mesleği öğretmen, resmi kağıtlarda sorumlu müdür olarak geçiyor. Ben daha kuruma başlayalı 1.5 ay oldu, 4 sınıfımız var ve 16 çocuk, bunların her birinin ismi, kıyafeti, ayakkabısını bilmek 1 haftada olabilecek bir iş değil, zaman lazım. Özellikle işe girmeden önce kimse bana kurum içinde şunları, bunları yapıyoruz diye bilgi vermediği için genellikle herşeyi spontane yaşayarak, hata yaparak öğreniyorum. İlk olarak öğretmenliği seviyorum fakat öğretmenlik şu anda en gelip gidenin vurduğu kesim, yani işin özünde her insan aç kalmamak için, para için çalışıyorsa, evet benim de paraya ihtiyacım var ve çalışıyorum.
Bu kiyafet ayakkabı mevzusu sıkıntı bence.
Bir gün kızımı almaya gittiğimde başka bir öğretmen teslim etti kızımı,görüyorum başkasının montu elinde,kızım öğretmenim bu benim değil diyor kadin duymuyor bile dinlemiyor ki,neyse mont bizim değil dedim,haa öylemi dedi,hangisi vs kendi montunu verdi de giydirdim çıktık. Bu dikkat dağınıklığı, özensizlik değilde ne? Çocuk söylüyor zaten dinlese yada baştan sorsa hangisi senin montun diye zaten gösterecek doğrusunu.
Birde pandemi dolayısıyla şu an ekstra özen ister bu konular.
Ayrıca çocuğumu almaya gitsem bana başka çocuk getirseler kurum hakkında pek sevimli düşüncelerim olmaz.
Yada servise bindirildi diyelim ailesinin okuldan alacağı bir çocuk(ismini ögrenemiyorum,karıştırıyorum demişsiniz ya)servis görevlisi de dalgınlıkla aldı bastı gitti servis ,annesi gelince ne cevap vereceksiniz?
Bakın bunlar çocuk,eşya değil başına birşey gelince yerine koyamazsınız ki parasıni verip.
Etkinlik vb konulara giremiyorum iç mesele bunlar ama çocukları tanımaya gayret etmelisiniz,karıştırmamaya. Ordaki diğer oğretmenler yapabiliyorsa bunu sizde yapabilirsiniz bence.
biraz cazgirliktan zarar gelmez, isinizden atilma korkunuz da olmasin zaten istifayi dusuncek duruma gelmissiniz. Ne demek esya parasini odemek? veya kim size nasilcocuk azarlar gibi konusabilir? mobbinge girer bu, izin vermeyin sinirlenin kizin kendinizi savununMerhaba hanımlar,
Çalıştığım kurumla ilgili sorunlar var ve ben çok mutsuzum. Bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım, okuyabilirsiniz; Pes etmek istemiyorum...
Her ne kadar pes etmek istemiyorum desem de bu azarlanmalara gücüm yok, anaokulunda hem İngilizce ders veriyor hem de sınıf öğretmeniyle aynı şeyleri yapıyorum (Yemek yedirme ve üst değiştirme)
Buna rağmen paraya ihtiyacım olduğu için gocunmadan canla başla gitsem de kurum içinde diğer öğretmenler ve psikolog'dan azar yiyiyorum.
Örneğin; Geçen gün yaptığımız bir etkinliği kapıdan alamadım çünkü o anda başka bir etkinlik ile meşguldüm, ardından adı sorumlu müdür olarak geçen fakat aslında sınıf öğretmeni olan bir çalışandan Whatsapp üzerinden uzunca bir mesaj aldım. Mesajın içeriği şu: "Bir işi de düzgün yap... Daha kaç kere söylemeliyim, kafayı yedirteceksin bana. O etkinlikler orada kalsın mı? Sorumsuzluk hat safada" vb şeyler, daha önceden de bir çocuk okulun eşyasını kırdığı için yerine ben kendi cebimden para ödeyerek almak durumunda kaldım, onda da çok azar işittim, daha fazla işitmemek için olay kapansın diye yerine koydum. Bir de aynı ada sahip bazı öğrencileri karıştırdığımda o sınıfın hocası genellikle bana kızıyor, neden karıştırıp yanlış kişiyi gönderiyorum diye afra tafra oluyor. İstifa etmeyi düşünüyorum.
Cok sukur zekam yerinde. Benim de 3×24 ogrencim oluyor, ve ad ogrenmek en onem verdigim seylerden biridir. Ogretmenseniz ogrencinin adini ogrenirsiniz. Azicik caba yeterli bunun icin. Ogrenciler, kac yasinda olurlarsa olsunlar, buna onem verirler. Benim ogrencilerim universite ogrencisi. Daha ilk dersten isimleriyle seslendigimde deger verildiklerini hissediyorlar. Size de tavsiyem ad ogrenmek icin bir iki taktik gelistirin.
Müdür de burdaymis müdür müdür müdür?Ya hu duzgun yapin isinizi...hep suclu karsi taraf sanki azicik ozen gosterin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?