- Konu Sahibi benkahvecanavari
ingilizce öğretmenlerinin geldiği bu hale çok üzülüyorum.. tüm özel kurumlarda durum buna evriliyor. kendimden biliyorum malesef. ingilizce öğretmeni çocuktan sorumlu bakana döndü, hem aşırı eğlenceli, enerjik olmamız isteniyor hem de çok iyi okullardan birinde olmama rağmen okuldaki en fazla ders saatlerinin ingilizce öğretmenlerinde olduğunu söyleyebilirim. sınıf öğretmenlerinin yaptığı her işi yapmamız beklenirken onlardan fazla derse giriyoruz ve bu çok normal karşılanıyor. kimsenin iş yükünü azımsamam ama bir sınıf öğretmeni yalnızca bir sınıftan sorumluyken ingilizce öğretmenlerinin en az 2-3 sınıfa sınıf annesi gibi atanması bana tuhaf geliyor. kendim de anaokulu ve 1lerle çalışıyorum bu sene yapmadığım şey kalmadı açıkçası. çaresizlikten başka bir şey değil bu yaşadığımız, çıksak ekonomik özgürlüğümüzü teslim etmiş oluyoruz, çıkmasak bireysel özgürlüğümüz ellerinde. ayrıca çıkıp başka bir yere gitsek de aynı.. umarım bu yoğun tempoda ders çalışıp atanabilecek gayreti gösterir, atanır kurtulursunuz. kesinlikle istifa edin. çalışma şartları kolay olmasa da her yerde şiddet görmezsiniz, bu düpedüz şiddet. veya dershane tarzı kurumları düşünebilirsiniz bir yandan ders çalışırsınız. en aızndan yetişkinlerle çalışmak bir nebze daha kolay oluyor
Aynen öyle, Ingilizce eğitimi çocuk yaşta verildiğinde yetişkinlere nazaran çok daha iyi ve etkili, hele ilk anaokulunda işe başladığımda hiç Ingilizce konuşmayan öğrencilerimin ağzından Ingilizce duymak beni motive etti, başardığımı gösterdi, lakin olmadı. Işin ilginç yanı çocuklar çok yaramaz olsa da onlarla sorunum olmamasına rağmen kurumların bakış açılarını değiştirmem imkansız. Evet yaşı daha büyük öğrencilerle çalışma kararı aldım, en azından bu tecrübem neyi isteyip istemediğimi kafamda netleştirdi, bir de maaş meselesi var tabii, ben Ingilizcenin yanında bir dili daha C1 seviyesinde konuşabiliyorum, buna rağmen asgari ücret verilirse artık katiyen kabul etmeyeceğim, başka bir işe girsem dil tazminatı alabileceğim yerler varken 2825 TL ye çalışmak bana koyuyor. Bir arkadaşım bile vasıfsız işçi olarak çalışırken benden 2 katı daha fazla maaş alıyor, benim anaokulunda yaptığım iş 3500 TL lik işti, ben köpek gibi çalıştım, bazı günler 7 ve 7 arası, ona rağmen ay sonu paramı yettirememek canımı acıtıyordu. Bana dedikleri tek şey deneyimsizliğim... Anaokulu tecrüben yok, şurada tecrüben yok vb. Artık dedim ki deneyimsiz olduğum için sen iş verme, o vermesin, nereden kazanacağım bu tecrübeyi diye. Sen de haklısın diyorlar.