• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen olmak

Burada bir uyenin (nickini hatirlamiyorum) bana yazdigi mesajlar vardi.

Simdi mesajlar silinmis ben kendi kendime konusuyor gibi olmusum.

Mesaj silmek gibi bir olay nasil oldu? Uyelik iptalinde bile mesajlar silinmiyordu. Uye kendi mesajini hic silemiyordu zaten.

Simdi nasil oldu da silindi bu mesajlar?

Doğru Hatta performans notunu çocuğun sinav notlarından daha düşük vermeme kuralı geldi 5 hafta once verdiğim ödevi yapmayip sonra elinde sallaya sallaya tek sayfa ödevi getirip nasıl olsa sinav notundan yüksek vermek zorundasınız diyen öğrenci aklima geldi eğitim sisteminin neresinden ttutarsanız orasi elinizde kalır
Ve bunun tek suçu öğretmenlerdeymis gibi gösteriliyor

Her kuralın bir çıkış noktası var. Sırf ödev okumamak için benden dönem ödevi alana direk 40 veriyorum diyen biyoloji öğretmeni aklıma geldi.
Eğitimimiz istismar dolu. haftalık 12 saat olan ingilizce dersimizde karşı sınıfın hocası tüm sınıfının sözlülerine 100 100 100 verirken bizimki yazılı notunun aynısını veriyordu. Yine aynı muhterem velisi gelip bu kız birinciliğe oynayacak diye rica edince sadece onun sözlülerini 100 e çevirebiliyordu. Öte yandan matematik branşının iki farklı hocası birisi sorunun aynısını alta yazana 10 puan üzerinden 5 puan verirken, diğeri tamamen doğru çözülmüş soruda bir işlem kafadan yapılıp devam edildiğinde çözüm anahtarına uygun olmadığı için 5 puan veriyordu.
Zaten ygs/ lys döneminde bu gibi saçmalıklardan dolayı midem bulanmıştı. Şimdi de yine önümde uzmanlık var. Biz kendi kurumlarımızda eşek gibi çalışırken, bazı kurumların gidin uzmanlık sınavına çalışın diye meslektaşlarımızı serbest bıraktığını biliyoruz. İlk 100 ün 80 inin aynı üniversiteden ( soruları hazırlayan hocaların ağırlıkta olduğu kurum) çıkması daha da mide bulandırıcı.

Yani sistem komple değişmeli. Sözlü notları kaldırılmalı. Dönem ödevi, performans ödevi gibi şeyler kaldırılmalı. Tüm öğrencilere dönem sonu bitirme sınavları uygulanmalı. ( Türkiye geneli aynı matematik, ingilizce vs sınavı yapılmalı) Eğer bir puan üniversite sınavına etki edecekse bu böyle olmalı.

Sizde hata yapmissiniz eger o ogrenciye yuksek not verip gecirdiyse haksizlik yapiliyor diye gerekli yerlere sikayet etmeniz gerekirdi
Sizde kalacak ogrencilere yuksek not vererek hem okuldaki diger ogrencilere haksizlik ettiniz hemde diger okuldaki milyonlarca ogrenciye haksizlik ettiniz. sonucta universiteye yerlesirken okul puanida etkili ve birileri 1 puan icin debelenirken birileri yattigi yerden bu puanlari aliyorlar...bu bence kul hakkidir yapmayin yaptirmayin...

Her kuralın bir çıkış noktası var. Sırf ödev okumamak için benden dönem ödevi alana direk 40 veriyorum diyen biyoloji öğretmeni aklıma geldi.
Eğitimimiz istismar dolu. haftalık 12 saat olan ingilizce dersimizde karşı sınıfın hocası tüm sınıfının sözlülerine 100 100 100 verirken bizimki yazılı notunun aynısını veriyordu. Yine aynı muhterem velisi gelip bu kız birinciliğe oynayacak diye rica edince sadece onun sözlülerini 100 e çevirebiliyordu. Öte yandan matematik branşının iki farklı hocası birisi sorunun aynısını alta yazana 10 puan üzerinden 5 puan verirken, diğeri tamamen doğru çözülmüş soruda bir işlem kafadan yapılıp devam edildiğinde çözüm anahtarına uygun olmadığı için 5 puan veriyordu.
Zaten ygs/ lys döneminde bu gibi saçmalıklardan dolayı midem bulanmıştı. Şimdi de yine önümde uzmanlık var. Biz kendi kurumlarımızda eşek gibi çalışırken, bazı kurumların gidin uzmanlık sınavına çalışın diye meslektaşlarımızı serbest bıraktığını biliyoruz. İlk 100 ün 80 inin aynı üniversiteden ( soruları hazırlayan hocaların ağırlıkta olduğu kurum) çıkması daha da mide bulandırıcı.

Yani sistem komple değişmeli. Sözlü notları kaldırılmalı. Dönem ödevi, performans ödevi gibi şeyler kaldırılmalı. Tüm öğrencilere dönem sonu bitirme sınavları uygulanmalı. ( Türkiye geneli aynı matematik, ingilizce vs sınavı yapılmalı) Eğer bir puan üniversite sınavına etki edecekse bu böyle olmalı.
Eğitim sisteminin genel sorunu hiç bir değişikliği nasil olur nasıl yapılmalıdır diye soru sormadan direkt yapılmaya başlanması
El yazısı olayı gibi
Belki sizin dediğiniz gibi istismar eden öğretmenler için bu dediğiniz kural getirildi ama sonuç bir yanda kendi hakkiyla odevinden 60 alan bir öğrenci bir yanda sınavdan 60 aldığı için yarım sayfalık ödeve 60 puan verilen bir öğrenci
Yani adı haksızlığa karşı atılan bir adım daha büyük haksızlığı getirdi

Eğitim sisteminin genel sorunu hiç bir değişikliği nasil olur nasıl yapılmalıdır diye soru sormadan direkt yapılmaya başlanması
El yazısı olayı gibi
Belki sizin dediğiniz gibi istismar eden öğretmenler için bu dediğiniz kural getirildi ama sonuç bir yanda kendi hakkiyla odevinden 60 alan bir öğrenci bir yanda sınavdan 60 aldığı için yarım sayfalık ödeve 60 puan verilen bir öğrenci
Yani adı haksızlığa karşı atılan bir adım daha büyük haksızlığı getirdi

Bence öğrenciler, veliler nasıl şikayet edip hakkını arıyorsa sizde yazın bimere. yani öğretmenlerin bizim dönemimizdeki yetkileri oldukça genişti. Ama çoğu öğretmen yetkilerinden bihaberdi. Şuanda durum nasıl bilmiyorum ama siz yönetmeliklere yasalara hakim misiniz? Yani yarım sayfa ödev verip yazılı notundan düşük veremezsiniz diyen öğrenciye yapılabilecek hiçbir şey yok mu?

Bence öğrenciler, veliler nasıl şikayet edip hakkını arıyorsa sizde yazın bimere. yani öğretmenlerin bizim dönemimizdeki yetkileri oldukça genişti. Ama çoğu öğretmen yetkilerinden bihaberdi. Şuanda durum nasıl bilmiyorum ama siz yönetmeliklere yasalara hakim misiniz? Yani yarım sayfa ödev verip yazılı notundan düşük veremezsiniz diyen öğrenciye yapılabilecek hiçbir şey yok mu?

Malesef yok. Yonetmelik cocuga ceza verilmez mantiginda tasarlanmis. Cok uc bir sucta en fazla okul degisikligi yapiliyor. O da kelli felli bir suc olmasi lazim.

Bizim okulda ogretmene kufreden ogrenci var. Cocuga mudur odasinda bir iki kizildi bir daha yapma denildi sonra devam. Ustelik ogretmenin girmedi bir sinifa bile alinmadi cocuk yine ayni ogretmen sinifina giriyor hicbir sey olmamis gibi ders isliyor.

Ogrencinin bir tanesi bana "sen kim oluyorsun lan" dedi. Ogrenciye dilekce yazdim mudure verdim. Cocuk cagrildi bir daha yapma yavrum denildi. Bana da hocam o cocuk unutun denildi. Ben yine o ogrencinin dersine girip hicbir sey olmamis gibi ders anlattim.

Tabiki onlar cocuk agir bir ceza verilemez bu konuda haklilar ama ogretmenin ruh sagligini dusunup baska sinifa gecirme tenezzulunde bile bulunmuyorlar ne yazikki.

Malesef yok. Yonetmelik cocuga ceza verilmez mantiginda tasarlanmis. Cok uc bir sucta en fazla okul degisikligi yapiliyor. O da kelli felli bir suc olmasi lazim.

Bizim okulda ogretmene kufreden ogrenci var. Cocuga mudur odasinda bir iki kizildi bir daha yapma denildi sonra devam. Ustelik ogretmenin girmedi bir sinifa bile alinmadi cocuk yine ayni ogretmen sinifina giriyor hicbir sey olmamis gibi ders isliyor.

Ogrencinin bir tanesi bana "sen kim oluyorsun lan" dedi. Ogrenciye dilekce yazdim mudure verdim. Cocuk cagrildi bir daha yapma yavrum denildi. Bana da hocam o cocuk unutun denildi. Ben yine o ogrencinin dersine girip hicbir sey olmamis gibi ders anlattim.

Tabiki onlar cocuk agir bir ceza verilemez bu konuda haklilar ama ogretmenin ruh sagligini dusunup baska sinifa gecirme tenezzulunde bile bulunmuyorlar ne yazikki.

iyide dışarıda küfretse bile, şahit varsa hakkında dava açılabilir yaş grubuna göre ceza alması olası. Eskiden disiplin kurulu diye bir şey vardı, ona ne oldu?

iyide dışarıda küfretse bile, şahit varsa hakkında dava açılabilir yaş grubuna göre ceza alması olası. Eskiden disiplin kurulu diye bir şey vardı, ona ne oldu?

Kufreden cocuk 10 yasinda 5. Sinif ogrencisi emin olun oyle bir durumda ogretmen ayiplanir kucucuk cocuga ne yapiliyor diye.

Bizim ogretmen arkadas birbirinin bogazina yapismis iki ogrenciyi ayirirken koluna cok fena yumruk darbesi yiyor. Cocukları bir daha birbirinize girerseniz polisi cagiracagim ben sizin yuzunuzden darbe almak zorunda miyim diye korkutmaya calisiyor. Bunu duyan mudur bey ogretmenler odasinda ogretmen arkadasa sunu dedi "sacmalamayin hoca hanim onlar cocuk ne polisi bir daha cocuklara boyle seyler soylemeyin"

Zaten her ogretmene kufredene saygisizlik yapana dava acmaya kalksak en az 10 kusur davamiz olur her yil mahkemelere katilip ifade vermekten canimiz cikar herhalde.

Valla 3 yillik ogretmenim ben daha disiplin kurulunun toplandigini gormedim. Belki bir gun gorurum.

Kufreden cocuk 10 yasinda 5. Sinif ogrencisi emin olun oyle bir durumda ogretmen ayiplanir kucucuk cocuga ne yapiliyor diye.

Bizim ogretmen arkadas birbirinin bogazina yapismis iki ogrenciyi ayirirken koluna cok fena yumruk darbesi yiyor. Cocukları bir daha birbirinize girerseniz polisi cagiracagim ben sizin yuzunuzden darbe almak zorunda miyim diye korkutmaya calisiyor. Bunu duyan mudur bey ogretmenler odasinda ogretmen arkadasa sunu dedi "sacmalamayin hoca hanim onlar cocuk ne polisi bir daha cocuklara boyle seyler soylemeyin"

Zaten her ogretmene kufredene saygisizlik yapana dava acmaya kalksak en az 10 kusur davamiz olur her yil mahkemelere katilip ifade vermekten canimiz cikar herhalde.

Valla 3 yillik ogretmenim ben daha disiplin kurulunun toplandigini gormedim. Belki bir gun gorurum.

10 yaşında cezai ehliyeti yok zaten, 10 yaşında çocuklar bu hale gelmişse vay bizim halimize...

Ben savcılığa verdim hem öğrenciyi hem öğretmeni ki konu benimlede ilgili değildi. Bir arkadaşımızı tehdit ettiler. Aynı zamanda hukuk okuyorum. Biraz biraz bazı şeyleri öğrenmeye başladım. Devlet memuruna hakaret etmek, tehdit etmek suç. Dilekçemi verdim. İyi de ettim. Çocuk anında düzeldi. Aile de gıkını çıkaramadı. Her kuşun eti yenmez. Herkes ayağını denk alacak. Almazlarsa aldırırlar.

Evet değiliz. Olmamaz da gereksiz. İlkokul öğretmeniniz bir kişi. Eğitim camiası binlerce kişi. İlkokulda sarışın bir arkadaşım vardı ve iğrenç bir kızdı. Bence de sarışınlar iğrenç ve hiçbirisi sarışın değil.
Eşit: Sarışınım.
Edit: İmla
öğretmen olanlar kusura bakmasın ama;

ilkokul öğretmenimin çocuğuna sınıfın en tembel öğrencisinin annesi bakıcılık yapıyordu ve bu öğrenci hep teşekkür alıyordu.

işte bu yüzden öğretmenlere (öğretmenlik mesleğine değil) pek bir saygı ya da sevgim yok.

neticede hiçbiriniz hayali bir karakter olan Mahmut Hoca değilsiniz.

Bir yanda mesleği uğruna şehit olan Aybüke öğretmen, bir yandan da bu bahsettiğiniz. Lütfen mesleğinize küsmeyin.. sizler var oldukça yeni nesil var olacaktır.

Burada bir uyenin (nickini hatirlamiyorum) bana yazdigi mesajlar vardi.

Simdi mesajlar silinmis ben kendi kendime konusuyor gibi olmusum.

Mesaj silmek gibi bir olay nasil oldu? Uyelik iptalinde bile mesajlar silinmiyordu. Uye kendi mesajini hic silemiyordu zaten.

Simdi nasil oldu da silindi bu mesajlar?
Üye erkektir.

Gercekten mi? Cok tesekkur ediyorum aciklama icin.
Sizinde söylediğiniz gibi mesajlar, konular üyelik iptalinde dahi silinmez.
İçerikler 2 sebeple silinir 1- reklam içerikliyse, 2- erkek üyelik mesajıysa, size yazan erkek üyelikti, sistemden siliniyor bu üyelikler ve otomatikman mesajları da siliniyor.

öğretmen olanlar kusura bakmasın ama;

ilkokul öğretmenimin çocuğuna sınıfın en tembel öğrencisinin annesi bakıcılık yapıyordu ve bu öğrenci hep teşekkür alıyordu.

işte bu yüzden öğretmenlere (öğretmenlik mesleğine değil) pek bir saygı ya da sevgim yok.

neticede hiçbiriniz hayali bir karakter olan Mahmut Hoca değilsiniz.
Ben de bir öğretmen olarak bazı meslektaşlarımın tavırlarını doğru bulmasam da yine de böyle bir genelleme yapılmasını asla kabul edemem. Her meslek içinde kendini geliştirmiş ya da kişilik erozyonuna uğramış kişilere rastlamak mümkün. Dediğim gibi her meslekte!

Herkese merhabalar. Konuyu kısa tutmaya çalışacağım. Bir meslek lisesinde kültür dersi öğretmeniyim. Okulumuzda bir kaç bölüm var ve bu bölümlerden bir tanesinin öğretmenleri tamamen ücretli. Yani sektörden davet edilmiş uzmanlar ancak pedagojik formasyonları yok. Genel olarak öğrencilerle ilişkilerinde aşırı laçkalık mevcut. Çocukların çoraplarına bakıp performans notundan 5 puan düştüm demeler, çocukları kendi bahçelerinde çalıştırma vs..

Bunların içinden bir kadın hoca sınav uygulamasında usulsüzlük yapmış, bazı öğrencilere soruları vermiş, değerlendirmeleri hatalı yapmış. Çocuklar itiraz edince de sınıfa bilenmiş. Hatta ailesi tarım işçisi olan bir çocukla ailesi konusunda dalga geçmiş. Çocuklar ilçe milli eğitim'e şikayet dilekçesi yazmışlar. Birkaç hocanın ricasıyla dilekçelerini işleme koydurtmadı çocuklar. Olaylar kapandı ama ben bu hanım hocayla iletişimi tamamen kestim.

Gelelim bu haftaya. Öğrencilerimizin biri eski hocalardan birinin e- okul şifresini ele geçirmiş. Kendisinin ve birkaç arkadaşının notlarını değiştirmiş. Zaten başarısız bir öğrenciydi. Bu durum anlaşılınca sınıfta bırakmaya karar verdik. O günden beri ilçe milli eğitimdeki şef, müdür, memur vs' sen inanılmaz baskı gördük. Çocuğun babası polis, nerden buluyorsa torpilleri bulup aratıyor. Ve bu konuda bizimle muhatap bile olmuyor. İşi yukardan bitirmeye çalışıyor anlayacağınız. Çocuk da sınıfta nasıl olsa geçeceğim göreceksiniz diye hava atıyor.

Herneyse arkadaşlar perşembe mesai bitimine kadar dayandık. Tam çıkacağınız bu meslekçi hanım hoca geldi, yaşadığımız huzursuzluğu bilmesine rağmen, nezaketen de olsa en ufak bir açıklama yapmadan notunu değiştirdi ve çocuk sınıfı geçti.

Veli bizim yanımızda (yine bizimle göz TEMA'sı bile kurmadan) torpillerini arayıp teşekkür etti. İlk defa yaptığım işin gram değeri olmadığı anladım. O an kalktım e-okulu açın dedim idareye. Okulda ne kadar sınıfta kalan öğrenci varsa performans notlarımı 100'ledim. Diğer arkadaşlar da bana katıldılR. Torpilsiz olanların ne suçu var, gariban Veli'nin çocuğu da geçsin madem dedik.

Bugün karne vermeye gittiğimizde bu hanım hoca birine dertleniyor. Topu bana attılar, şimdi beni suçluyorlar diye. Ben de sessiz kalamadım nezaketen de olsa ben geçiriyorum bu çocuğu, şunlar şunlar beni arıyor, baskı görüyorum vs demeliydin. Ayrıca bu çocuğun kurtarma sınavını usulsüz yapmışsınız. Hoşlanmadığınız sınıftan sınava girenlere ise hep 0 vermişsiniz. Yaptığınız adaletsizlik dedim. Ve kadın ağlamaya başladı. 2 saat boyunca ağladı İnan'ın. En sonunda insanlar sanki yanlış davranan benmişim gibi, sanki bir önceki gün aynı şeyden şikayetten muzdarip olan kendileri değilmiş gibi bana ters bakışlar atmaya başladılar. Size soruyorum haksız mıyım? Böyle bir durumda diğer öğretmenlerin kararlarını hiçe saymak normal mi? Ve kendisi gelecek yıl belki de bizim okulumuzda çalışmayacak. Bu kadar da mı söz hakkım yok???
Canim seni çok iyi anlıyorum ama seçimle birlikte tüm sistem değişti fazla sesini çıkartıp görevinden olma.o bayan ögretmeni boşver sisteme ayak uyduranlar ve iki yüzlülerle de yalnizca selamın olsun

Back