• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen olmak

ogretmen olarak merak ettim bir ogretmen nasil olurda e okul sifresini kullanici adini ogrenciye kaptirir?evet meslegi hice sayan saygisiz arkadas cokta bu nedir yani? Simdi ben idareci olsam notunu degistiren ogrenciden cok sifresine sahip olamayan ögretmeni sorgularim. Siz soylediklerizde haklisiniz ama buna tepki vermesi gereken yine o arkadas
Maalesef eski bir ücretli öğretmene şifre veriliyor. O ayrıldıktan sonra idare şifreyi iptal etmeyi unutuyor. Öğretmen sınıfta e- okula girince nasıl olduysa şifreyi kopyalamayı başarmış çocuk. Tamamen idarenin ihmali. O yüzden idare çocuğu okuldan atamadı. Oysa bu suçun cezası okuldan atılmaktır.

daha bu ne ki...taciz suçundan içerde olan ve 2.sınavlara girmeyen bir öğrenciyi bile geçirmemiz için okul müdüründen nasıl baskı gördük...çocuğun ailesi kuvvetli kişilermiş de bilmem ne. olayı çok uzatmayacağım ama öğretmenlik mesleğini alaşağı ettiler. bu devirde bize hiç değer veren yok. çocuğu geçirirsen kralsın, 5 puan kırsan neden kırdın oluyor.

Maalesef eski bir ücretli öğretmene şifre veriliyor. O ayrıldıktan sonra idare şifreyi iptal etmeyi unutuyor. Öğretmen sınıfta e- okula girince nasıl olduysa şifreyi kopyalamayı başarmış çocuk. Tamamen idarenin ihmali. O yüzden idare çocuğu okuldan atamadı. Oysa bu suçun cezası okuldan atılmaktır.
Sayin meslektasim siz kizmakta ve hissettiklerinizde cok haklisiniz diger ogrencileri gecirmeklede cok iyi yapmissiniz on yillik meslek hayatimin bana ogrettigi hic bir meslektasinin hakkini savunmakla falan ugrasma sonnucta sen kotu olursun dun hepsi sikayetciydi bugun herkes cok memnun oyle degil mi?ogretmen ogretmenin kurdudur ve ogretmenler kadar birbirine dusman bir camia yoktur .

öğretmen olanlar kusura bakmasın ama;

ilkokul öğretmenimin çocuğuna sınıfın en tembel öğrencisinin annesi bakıcılık yapıyordu ve bu öğrenci hep teşekkür alıyordu.

işte bu yüzden öğretmenlere (öğretmenlik mesleğine değil) pek bir saygı ya da sevgim yok.

neticede hiçbiriniz hayali bir karakter olan Mahmut Hoca değilsiniz.

Bir ogretmen olarak sunu söyleyeyim hic birimiz Mahmut hoca degilsek hic birimizde sizin ilkokul ogretmeniniz degiliz.

Ilkokul ogretmeninizin yanlis tutumundan yola cikarak butun ogretmenleri sevmeyip saymamaniz oldukca sig bir dusunce.

Bende gecenlerde bir doktorla tartistim simdi butun doktorlardan nefret ediyorum bir daha doktora gitmeyecegim. Hey Allah im ya.

Neyse konuya yorum yapacak olursak.

Milli egitim nereden tutsak elimizde kaliyor.

Ogretmenlik herkesin yapabilecegi cok basit bir meslek olarak goruluyor ve acik normlara onune gelen ogretmen olarak gorevlendiriliyor.

En bastakiler egtime bu gozle baktikca daha cok cikmaza girecek bu sistem.

Arkadaşlar konuyu açan arkadaşımız bu işin eğitimini almış pedagoji bilen idealist bir öğretmenimiz Bahsedilen kadın ise öğretmenlik eğitimi almamış mesleki alanda sadece uzmanlıgı olan biri. Yani pedagoji eğitim öğretim tekniklerinden bihaber. Siz bu kadını öğretmen diye kabul edip tüm öğretmenlere suçlama yapmayın. Evet, şu an eğitim laçkalaştı çocuklar aynı bu şekilde artık nasıl olsa geçireceksiniz modundalar ve veliler de böyle. Öğretmene idareye gelmeden direk alo 184 veya il ilçe mebe gidip sorununu halletiriyor. Ama bilmiyor ki bizim davranışınız düzeltmeye calıstıgımız çocuk ilerde basına bela olacak. Ben velilere diyorum şurda en fazla 3 4 sene ben uğraşırım ama çocuklar ömür boyu sizinle o yüzden işbirliği yapmalıyız. Ne yapıyorsak çcocugumuz ileride iyi birey olsun davranışları örnek olsun diye.

Ben de anasınıfı öğretmeniyim. Ne güzel duygularla mezun olduk. Konuyla alakası yok ama Atanamayan o kadar arkadaşım varken, bi kamu yönetimi mezununun okuluma ücretli öğretmen olarak alınması içler acısı. Öğrencilerin eğitiminden davranışından ahlakından önce, notuna bakılması ve geleceğimizin saçma sapan bi yere gitmesi içler acısı. Sırf güzel bi gösteri çıkarıyor diye biri, diğer öğretmenin verdiği tüm eğitiminin göz ardı edilmesi içler acısı.Nolursa olsun velilerin öğrencilerin haklı olması içler acısı.Zenginin mevki sahibinin çocuğunun o kıt aklıyla sınıf geçmesi içler acısı.Ya Rabbim sen yardımcımız ol.

leyhine değişiklik yapılabiliyor ama?

Öğrenci lehine her şey yapılabilir, usulüne uygun veya değil fark etmez.
Ama aleyhine hakkını verirken bile öğretmene her an her şey olabilir.

Sizin için de yapacak bir şey yok konu sahibi.
Bizim de torpil değil de tehditle öğrenci geçirmişliğimiz var aynen bir son perşembe toplantısıyla.
O zaman lanet olsun demiştim ben de.

Bunlar daha iyi günlerimiz. Lysde ancak baraji geçip sınıf öğretmeni olanlar mulakatla atanmaya başladı. Öğrencisi kendinden daha çok matematik bilen öğretmenler ortada dolanmaya başladı, bakalım daha neler gorucez. Nasıl kandiracaklar öğretmenlerini. Bence doğru yapmışsınız haksızlık bir nebze azalmış , torpilsizin suçu ne

e ikisi de çok saçmaymış. o zaman yaptığınız mantıklı. bence okullar kapandı artık kafanıza takmayın. tatilinizi yapın.
Düşürünce şikayet edilme olasılığı var ama yükseltince kimse niye yukselttin muahbbeti yapmıyor . Ay şükür ki tatile girdik eğitim camiasi o kadar leş ki para düşkünü müdürler saçma sapan öğretmenler .

Ah ah zaten idarenin elinde oyuncak olduk resmen.. Ne kadar adil bir şekilde, ince eleyip sık dokuyarak verdiğim notlara son gün gelerek hocam şunları şunları değiştir diyerek müdahale ediyorlar. Değiştirmezsen de kendileri hallediyorlar zaten.. Hak etmediği halde sırf hatırı sayılır (!) velileri olduğu için teşekkür dahi alamayacakken takdir alan çocuklar var. Bütün yıl çabaladık da ne oldu? Emeklerime acıyorum.

Burada ücretli öğretmen hatalı. Sinirinizi bozmayın eğitim sistemi her açıdan yerlerde. Ben de atanamamış bir öğretmenim, çıkarılmadan önce özel bir okulda çalışıyordum. Ücretli öğretmenlik de yaptım geçmişte. Formasyonum da var.
Ücretli öğretmenlik = ücretli kölelik maalesef.

Azıcık paraya diğer öğretmenlerle aynı işi yapmanız bekleniyor. Çok kötü bir psikoloji. Ben çoğu zaman tam performans gösteremiyordum çocukların günahına girmemek için işliyordum konularımı ama eksik kalırsam da ne kadar ekmek o kadar köfte diyordum. Emeklerimin karşılığını alsam çocuklarıma gezi düzenlerdim, etkinlikler hazırlardım hevesle.
Hata bir tek onlarda da değil. Ben bir veli olsam korkarım okulda öğretmen bile olmayan ücretli öğretmenler çalıştırılıyor. Büyük çapta ses çıkarılması lazım. At yetiştiriciliği mezunu kişi öğretmenlik yapabiliyor, nasıl ücretli doktor ücretli mühendis olmuyorsa çocukları şekillendiren öğretmenlik gibi bir meslekte de bu yanlıştan dönülmeli diye düşünüyorum.

Bugün kk benim ağlama duvarım ve içimi dökme yerim oldu.

Not düşürme yok. İdarenin ihmali olduğu için idare üstünü kapattı açıkcası.

Ama konuştuk geçirmeyecektik diyorsunuz

Sonuçta idare kapattı diye birşey yok yazarsın il milli eğitime dilekçe olur biter idare de gider çocuk da gider zira çok ağır birşey yaptığı

Bu aşamada da keşke birisi şikayet etse de herkes en azından bir soruşturulup silkelense

Öğretmen derste öğrenciyi değerlendirirken listeye artı eksi koydu puan yazmadı sonra Nasıl performans notu belirledi diye soruşturma açılıyor bu ülkede

Sayin meslektasim siz kizmakta ve hissettiklerinizde cok haklisiniz diger ogrencileri gecirmeklede cok iyi yapmissiniz on yillik meslek hayatimin bana ogrettigi hic bir meslektasinin hakkini savunmakla falan ugrasma sonnucta sen kotu olursun dun hepsi sikayetciydi bugun herkes cok memnun oyle degil mi?ogretmen ogretmenin kurdudur ve ogretmenler kadar birbirine dusman bir camia yoktur .

Bu gerçeği de tüm öğretmenler bilir.
Öğretmen olmayanlar da orda burda öğretmen öğretmenin hatasını savunuyor işte bla bla diye saçmalar.
Ulan haklılığımıza bile sahip çıkan yok.
Hatamızda neler yapmazlar :)

Meslek lisesindeyim beş yıldır. Bu durumlar maalesef hep var ama bu idarenin işi. Onların dur demesi lazım. İlginç bir durum da şu; bu torpil muhabbeti genelde meslek liselerinde oluyor. Çocukların akademik başarısı zaten düşük o yüzden başka yollara başvuruyorlar. Bahsettiğiniz öğretmenin ilişiğini kesmesi içinde idareyle konuşun.

Olur hocam olur. Öğrenci bilgisayardan birazcık anlıyorsa yapar. Aynısı bizim okulda da oldu da oradan biliyorum.
ogretmen olarak merak ettim bir ogretmen nasil olurda e okul sifresini kullanici adini ogrenciye kaptirir?evet meslegi hice sayan saygisiz arkadas cokta bu nedir yani? Simdi ben idareci olsam notunu degistiren ogrenciden cok sifresine sahip olamayan ögretmeni sorgularim. Siz soylediklerizde haklisiniz ama buna tepki vermesi gereken yine o arkadas

Back