- 14 Eylül 2014
- 1.790
- 3.390
- 333
- Konu Sahibi itsmeduygu
Bence kardesiniz anne ilgisine ihtiyaç duyuyor.Siz veya babası değil annesi ilgilenmeli
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben sizi hiç yanlış anlamadım açıklama yaptım sadece çok teşekkür ederimBen hava atıyorsunuz diye düşünmedim kesinlikle öyle bir kelimem fikrim yok üstün zeka belirtisini bilemem siz yazmışsınız kafa atiyor saldırıyor diye bende bunu diyorum bu problem yani okuldada bu şekilde davranıyor yada davranmak istiyorsa bu promlem umarım çözersiniz iyi olun yani sizde kardesinizde ailenizde dilerim sorununuz çözülsün benim dileğim bu iyi bir uzman ile hepsi bu yorumum bu kadar
ilgilenmiyor değil ilgilenemiyor ki. annem bir catering firmasında çalışıyor. işi en erken 5’te bitiyor. geve 12’de 1’de eve geliyor. Çocuk uyumuş oluyor. Evet bence de annesiyle olsa çok daha iyi olurdu. Bazen anneme yarın işe gidecek misşn diyor annem izinliyse yesss annem beni okula götürecek diyip seviniyorBence kardesiniz anne ilgisine ihtiyaç duyuyor.Siz veya babası değil annesi ilgilenmeli
İlaç başlamak çok erken. Psikoloğa gitmeniz lazım düzenli seanslara katılması gerek. Baba iyi ilgilenmiyor dur sanmıyorum anne de yok akşam vs. Bir de son çocuk vs diye başta kuralları oturtmadınız muhtemelen. Psikolog oyun terapisi ile vs durumu çôzer. Çocuk için değil de anne babanın davranışlarını değiştirmeye yönelik konuşur psikolog zaten..bu durumda çocuk bu problemin sebebi değil sonucudur.Herkese merhabalar. Benim 7 yaşında ilkokul 2. sınıfa giden bir erkek kardeşim var. kardeşim yaşıtlarından bir tık geç konuştu, geç tuvalet eğitimini öğrendi. ancak inanılmaz meraklı da nir çocuk. Okula gitmeden kendi kendine okumayı öğrendi, gidip garip şeyler araştırmayı çok seviyor. dünya haritasını, padişahları, çarpma ve bölmeyi okulda öğrenmeden zaten biliyordu. ancak gelişimi yaşıtlarından geri. Mesela kendinş hala 7 yaşında biri gibi ifade edemediğini fark ediyoruz. Her şeyin tam olarka bilincinde değil. Okulda öğretmeni her yeri çok dağınık bıraktığı için bize sürekli şikayet ediyor. Annem ve babam çalışıyor. Babam gece çalıştığı için kardeşimle o ilgileniyor ama yani babamın da ilgilenmesine çok güvendiğimi söyleyemem. Ben şehir dışında üniversite okuyorum evle de pek aram yok. başka bir kardeşimiz de yok. Sonradan doğdu sürpriz bi şekilde kendi eşyalarını toplama bilinci yok. Bir şeyi yap diyince yapmıyor, inata bindiiryor. Ve hatta saldırıyor, kafasıyla insanlara çarpıyor, evde sanki kıyamet kopuyor gibi bağırıyor. Eşyalarının kaybolması vs. onun için hiç önemli değil. psikoloğa ve psikiyatriste götürdük, dikkat dağınıklığı olduğunu söylediler ve ilaç başlattılar. Evet daha sakşn ama onu nasıl eğiteceğimizi de bilemiyoruz. Derslerinde çok başarılı, davranışları ise tam tersi. Öğretmeni de sürekli şikayet ediyor. İşte kalemini yere düşürmüş diye, işte kitaplarına sahip çıkmıyor diye. Anaokuluna başladığı zaman da öğretmeni bir pdr hocasına görünsüb demişti. Görününce hoca hiçbir şeyi yok bu çocuğun çok zeki demişti hatta. İlkokula başlayınca da öğretmeni rehberliğe yönlendirdi. O da hiçbir şey yok dedi. Ben de bu sabah ona salonda bıraktığı eşyaları toplamasını söyledim, toplamıyor çocuk. Her gün 2 yaşında nir bebek gibi bırakıyor evi. en son toplamazsa bir daha alamayacağını söyledim. Yine toplamadı. Bu çocuğu nasıl bilince erdiririz bilmiyorum. Tecrübeli anneler destek olursa çok iyi olur.
Suçlamak için söylemiyorum.Ama anne ilgisinden yoksun olan çocuklar hircinlasiyor.İnatlasiyor.Annenizin de başka çaresi yokmuş ne yapabilir bilmiyorum.Ailesi için çalışıyor sizin için çalışıyor anlıyorum ama kardeşinizin annenize ihtiyacı var.ilgilenmiyor değil ilgilenemiyor ki. annem bir catering firmasında çalışıyor. işi en erken 5’te bitiyor. geve 12’de 1’de eve geliyor. Çocuk uyumuş oluyor. Evet bence de annesiyle olsa çok daha iyi olurdu. Bazen anneme yarın işe gidecek misşn diyor annem izinliyse yesss annem beni okula götürecek diyip seviniyor
Bilsem sınavına öğretmeni yönlendirirse zeka testi yapılır üstün zekalı olduğunun teşhisi için testlerin yapılması lazım.çok küçük detayları dahi hatırlıyor. ben de küçükken çok zekiymişim ama kardeşim gerçekten farklı. Matematik konusunda kendini çok geliştirmek istiyor. okulda anlatılanlar o kadar sıkıyormuş ki onu öğretmeni diğer öğrencilere sayıları öğretirken kardeşime çarpam bölme fasikülğ vermiş derste :)
Önce psikoloğa gittik zaten. Psikolog hem annemşn arkadaşıydı hem de tanıdığı başka psikologlara yönlendirdi. Bu durumun terapiye değil ilaca ihtiyacı olduğunu söylediler. Büyüyünce ilacı kullandıkça düzelecek dedilerİlaç başlamak çok erken. Psikoloğa gitmeniz lazım düzenli seanslara katılması gerek. Baba iyi ilgilenmiyor dur sanmıyorum anne de yok akşam vs. Bir de son çocuk vs diye başta kuralları oturtmadınız muhtemelen. Psikolog oyun terapisi ile vs durumu çôzer. Çocuk için değil de anne babanın davranışlarını değiştirmeye yönelik konuşur psikolog zaten..bu durumda çocuk bu problemin sebebi değil sonucudur.
Üç yaşındaki kızım odasını topluyor. Yani iyi toplamıyor tabiki ama şuan onu merak evresinde ve ben de yavaş yavaş destekliyorum. Çocuğa belli evreler belli şekler öğretilmezse sonra yapmak istemiyor. Mesela kıyafetini kendi gitmek istedi diyelim iki buçuk yaşında. Tam hiyemezsin deyip anne baba giydirirse artık dört yaşında kendi giymesi gerekirken hayır ben giyemem sen giydir der bu kez. Gibi gibi birçok şey. Ama şunu bilin suç hiçbirzaman çocukta olmaz herzaman anne babasının yetiştirme şeklinin sonucudur bunlar.
2 seferdir girdi. Geçen sefer kazanamadı bu sefee sonucu bekliyoruzBilsem sınavına öğretmeni yönlendirirse zeka testi yapılır üstün zekalı olduğunun teşhisi için testlerin yapılması lazım.
Böyle önemli konuda birkaç doktor görüşü almakta fayda var. Ben bir kez bayıldım, doktor bana iki yıl kullanmam gereken bir ilaç verdi. Sonra iki dokrora daha danıştım ve başka testler de yaptılar ve ilaca gerek yok dediler. Mesela türkiyede antibiyotik veriyordu doktor hep kızıma, şimdi yd deyim burada vermiyorlar ve kızım bir kaç hastalığı yendikten sonra daha az hastalanmaya başladı. Dediğim gibi birkaç görüş almakta fayda var. Ek olarak psikoatırın yapacağı sınırlı , konu sahibinin olayımda psikolog lazım oyun terapisi vs ile sorunu anlayıp anne babaya çözüm sunmalı..çocukta değil anne babada problem var. Çocuk tableti bırakmıyor bağırıyor diye e kalsın tablet o zaman izle demek ne kadar ebeveynliktirDoktor tıp okumuş, üstüne psikoloji alanında bir daha uzman olmuş ilaç lazım değil diyorsunuz.
Kanser hastası da kullanmasın enfeksiyon olunca da içmesin ilaç ne gerek var?
Hanımefendi iyi güzel de demek ki uyum sürecinde doz ayarlayarak bir şekilde alışmasını sağlamak için verecekler.
Vermeyin diyorsunuz neye dayanarak?
Bu üyenin kardeşini tenzih ederek örnek vereceğim bazı anneler doktorun yazdığı reçeteli ilacı vermiyor çocuğun teşhisi olduğu halde bakın engelli de değil çocuk okulu hocayı sağı solu kırıyor döküyor , e diğer insanların canı yok mu? Evde herkese kendi çocuğu kıymetli canları içinde olsun toplumdaki diğer insanların canı yok mu? Uyum sağlasın derken herkesin de üstünden geçmesine gerek yok
Şiddet de çözüm değil zaten ne yapsın insanlar? Bağırarak insan mı eğitsinler dinlemiyorlar bile.
İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen
Hayırlısı inşallah, üstün zekalı çocuk ile ilgilenmek de hiç kolay değil. Önceki sonuçtan az çok ne geleceği bellidir. Allah kolaylık versin2 seferdir girdi. Geçen sefer kazanamadı bu sefee sonucu bekliyoruz
Özel destek sağlamanız gerekiyor ve özel olarak ilgilenilmeli. Canı sıkılabilir ancak onun da kuralları koymasına izin vereceksiniz, o da kararda rol oynadığını görecek ki katılım göstermek isteyecek. Oğlum, üstün zeka bir çocuk. Anaokulu öğretmeninin de dikkatini çekmişti ama ciddi olarak ilkokul 1. sınıfta fark edildi ve hala Bilsem'de eğitim alıyor. Her gün yeni bir şeyler istiyor zihni, öğrendikçe veriyorum. Günlük kitap okuma saatleri, odasını düzenleme sorumluluğu, ilgisini çeken kursları, okulu, Bilsem faaliyetleri... Şimdiden el atılmazsa daha zorlayacak sizi kardeşiniz ve öncelikli olarak anne-babanızın bunu yapması lazım. Tekdüze işlerden çabuk sıkılmak da özel yetenekli/üstün zekalı çocuk özelliklerinden biri ancak bunu eğlenceli hale getirecek yöntemler bulmanız gerekiyor.Bununla alakalı uzmana yönlendirdiler. Üstün zeka şüphesiyle. Doktor da bunu dedi bize yaşıtlarından üstüb zekalı olduğu için yapılan rutin etkinliklerde canı sıkılıyor diye
Çok teşekkürler ailemle paylaşacağımÖzel destek sağlamanız gerekiyor ve özel olarak ilgilenilmeli. Canı sıkılabilir ancak onun da kuralları koymasına izin vereceksiniz, o da kararda rol oynadığını görecek ki katılım göstermek isteyecek. Oğlum, üstün zeka bir çocuk. Anaokulu öğretmeninin de dikkatini çekmişti ama ciddi olarak ilkokul 1. sınıfta fark edildi ve hala Bilsem'de eğitim alıyor. Her gün yeni bir şeyler istiyor zihni, öğrendikçe veriyorum. Günlük kitap okuma saatleri, odasını düzenleme sorumluluğu, ilgisini çeken kursları, okulu, Bilsem faaliyetleri... Şimdiden el atılmazsa daha zorlayacak sizi kardeşiniz ve öncelikli olarak anne-babanızın bunu yapması lazım. Tekdüze işlerden çabuk sıkılmak da özel yetenekli/üstün zekalı çocuk özelliklerinden biri ancak bunu eğlenceli hale getirecek yöntemler bulmanız gerekiyor.
Pdf olarak yükleyemedim; bize aile eğitim kitapçığı verilmişti çocuğumuz için. Bazı uyarılardan yazayım:
• Aile içerisinde tüm bireyleri kapsayacak şekilde kurallar koyun.
- Etkili iletişim becerilerini kullanmada model olunEtkili iletişim becerilerini kullanmada model olun. Yazılı notlar bırakın (Beslenme kutusuna “Seni seviyorum.” yazan bir not bırakmak gibi).
- İletişim kurarken olabildiğince çocuğunuzun göz hizasına gelecek şekilde konuşun.
- Ailede bazı şeylerde çocuğa da danışın, onların fikirlerini alın.
• Çocuğun gelişimini olumsuz etkileyecek konularda sınırlar koyun.
• Çocukla güç ve otorite savaşına girmeyin.
• Kişiliğine değil davranışlarına odaklanın.
• Çocuğu ilgilendiren kuralları oluştururken bir aile toplantısı düzenleyip çocuğun da fikirlerini almak çocuğun kuralları sahiplenmesini sağlar.
" Çocuğunuzun çözebileceği problemleri onun adına çözmeyin (Örneğin arkadaşlarıyla yaşadığı problemleri kendisinin çözmesine teşvik edin).
- Özel zamanlar oluşturun (baba kız günü, aile günü gibi beraber zaman geçirin, sevdiği oyunu beraber oynayın.).
- Yapmasını istemediğiniz şeylerin nedenlerini açıklayın.
*Çocuğunuzla karşılıklı sevgi, güven, anlayış ve saygı içeren sosyal ilişkiler kurun.
- Yargılamadan, suçlamadan dinleyin, genelleme yapmayın (Odasını zamanında toplamadığı için “Sen zaten hep böylesin, dağınıksın.” demek gibi).
- Emir verme, gözdağı verme, nutuk çekme, alay etme gibi iletişim engellerini kullanmayın.
* Çocuğunuza kendini ifade etme özgürlüğü tanıyın.
*Olumsuz benlik algısına sahip özel yetenekli çocuklarınızın güçlü yanlarını keşfederek yeteneklerini ortaya koyacakları ortamlar hazırlayın.
*Çocuğunuz ile olumlu ve destekleyici bir ilişki kurun.
- Keşfedilen yetenek alanında onu destekleyin.
- Duyguları ifade etme konusunda ona örnek olun. Siz de duygularınızı açık bir şekilde ifade edin.
- Motivasyonu artırmaya çocuğunuzun ilgi gösterdiği alanları destekleyerek başlayın.
- Çocuğunuzu motive etmek amacıyla onunla çatışıp güç savaşına girmeyin.
*Gerçekçi hedefler koyun, hedefe ulaşmak için aşamalandırın, çabalarını takdir edin.
*“Evet ama...” demekten kaçının.
- Ortaya koydukları becerilerden sonra sözel pekiştireçler (aferin, tebrikler, helal olsun) kullanarak çocuğunuzun motivasyonunu artırın.
- Çocuğunuzun sonuca değil sürece odaklanarak yaptığı işten keyif almasını sağlayın. *
- Çocuğunuzla ortak aktivitelere katılın.
Ve devam ediyor. En önemli kısımlarını eklemeye çalıştım. Umarım anne ve babanız, kardeşiniz için daha fazla zaman yaratırlar. Zordur üstün zeka çocuk; ona göre de ilgi alaka gerekiyor.
Rica ederim; lütfen paylaşın ve lütfen ilgilenilsin kardeşinizle. Doğru ilgiyle her şey yoluna girecektir.Çok teşekkürler ailemle paylaşacağım
Zamanla normale dönecek. Oğlumdan biliyorum. El becerisi 0 bazen saçma sapan şeyler yapabiliyor. Okulda söylenen para verilecek yada etkinlik yapılacaksa çoğunu unutur söylemezdi. Son gün söyler yada zamanı geçince öğretmen para istedi vs derdi. Hatta ortaokulun başlangıcında ağzımın açık kaldığı şeyler yapmıştı. Ama öğretmenlerimiz çok şükür iyi bu konuda kimse bana bir şuraya götürün demedi. Ama anaokulunda söylemişti bir öğretmeni zekasında problem olabilir gibisinden. Öğretmenin tutumuna bağlı bu işler. Hala çok küçük öğretmenine ve sınıfa kaynaşamamış belli. Başka bir sınıf daha iyi gelebilir. Sevmediği bir ortamda olması onu dahada hırçınlaştıracaktır.Saygısız davranışları düzeldi. El hareketi kötü söz vs yok. Sadece inat ve kurallara uymamam avr diyebilriiz
ilaç ağır bşr ilaç değil sanırım, hiperaktif çocuklara falan veriliyormuş. Biz de ilaca başlamasını hiç istemezdik. Annem çok yoğun bir işte çalışıyor. Babam da çok iyi bir ebeveyn değil. Üzülüyorum kardeşime