Herkese merhabalar. Benim 7 yaşında ilkokul 2. sınıfa giden bir erkek kardeşim var. kardeşim yaşıtlarından bir tık geç konuştu, geç tuvalet eğitimini öğrendi. ancak inanılmaz meraklı da nir çocuk. Okula gitmeden kendi kendine okumayı öğrendi, gidip garip şeyler araştırmayı çok seviyor. dünya haritasını, padişahları, çarpma ve bölmeyi okulda öğrenmeden zaten biliyordu. ancak gelişimi yaşıtlarından geri. Mesela kendinş hala 7 yaşında biri gibi ifade edemediğini fark ediyoruz. Her şeyin tam olarka bilincinde değil. Okulda öğretmeni her yeri çok dağınık bıraktığı için bize sürekli şikayet ediyor. Annem ve babam çalışıyor. Babam gece çalıştığı için kardeşimle o ilgileniyor ama yani babamın da ilgilenmesine çok güvendiğimi söyleyemem. Ben şehir dışında üniversite okuyorum evle de pek aram yok. başka bir kardeşimiz de yok. Sonradan doğdu sürpriz bi şekilde
kendi eşyalarını toplama bilinci yok. Bir şeyi yap diyince yapmıyor, inata bindiiryor. Ve hatta saldırıyor, kafasıyla insanlara çarpıyor, evde sanki kıyamet kopuyor gibi bağırıyor. Eşyalarının kaybolması vs. onun için hiç önemli değil. psikoloğa ve psikiyatriste götürdük, dikkat dağınıklığı olduğunu söylediler ve ilaç başlattılar. Evet daha sakşn ama onu nasıl eğiteceğimizi de bilemiyoruz. Derslerinde çok başarılı, davranışları ise tam tersi. Öğretmeni de sürekli şikayet ediyor. İşte kalemini yere düşürmüş diye, işte kitaplarına sahip çıkmıyor diye. Anaokuluna başladığı zaman da öğretmeni bir pdr hocasına görünsüb demişti. Görününce hoca hiçbir şeyi yok bu çocuğun çok zeki demişti hatta. İlkokula başlayınca da öğretmeni rehberliğe yönlendirdi. O da hiçbir şey yok dedi. Ben de bu sabah ona salonda bıraktığı eşyaları toplamasını söyledim, toplamıyor çocuk. Her gün 2 yaşında nir bebek gibi bırakıyor evi. en son toplamazsa bir daha alamayacağını söyledim. Yine toplamadı. Bu çocuğu nasıl bilince erdiririz bilmiyorum. Tecrübeli anneler destek olursa çok iyi olur.